אז מה למדתי השנה

אז מה למדתי השנה

ובמה התקדמתי בצעד? אני מזמינה את חברי הפורום להעלות לשירשור הזה את חוויית ההתקדמות המשמעותית ביותר שלהם לשנה זו. כולם מוזמנים לספר את הסיפור שלהם

מיכה ס

New member
התקדמתי צעד אחד קטן

צעד הינו אישי. לאחד צעד גדול, לאחר יותר קטן בהתאם למידת הרגל שלו וצורת ההליכה. יש כאלה ההולכים בצעדים קטנים מדודים ויש הצועדים בדרך בצעדים גדולים רחבים מאד. הנסיון במשך השנה האחרונה לימד אותי כמה דברים. ראשית, שיש אסכולות שונות למספר המוצלח, יש מגוון של גישות לאמנות זו, והתעשרתי בעוד אספקטים במשך השנה הזו. גם חזיתי במספרים שונים מארצות שונות, כשכל אחד הביא את הניחוח המיוחד שלו ושילוב של כל הניחוחות יוצר ארומה מיוחדת.אני שואפת כל הכל לתוכי... ומרגישה נפלא. אז התנסיתי בלספר סיפורים למבוגרים, לזקנים ביותר, (שנות ה-90 של חייהם), ילדים חמודים וכולם לימדו אותי. לימדו אותי לנהוג בסבלנות ובסובלנות יותר מתמיד, לימדו אותי שגם להם כקהל יש את הסיפור שלהם שהם מביאים לתוך הופעתי... (לעיתים) למדתי שהבעת פני הקהל אינה תמיד מלמדת על מה שקורה. יכול להיות מישהו שהבעת פניו חתומה ואז בסוף הוא יאמר לי שקיבל משהו מעניין מהופעתי. והנה אני מופתעת כי לאורך ההופעה הוא/היא היו פסיביים, ונראו "משועממים" מסתבר שלא כך הדבר. אפילו יכול להיות שמישהו קם והלך בכעס, (כנראה שמשהו בסיפור שלי "לחץ על הכפתורים אצלו/ה"), גם זו דרך לתגובה. אז לסיכום התעשרתי ואני מאמינה גם העשרתי אנשים בצדדים חדשים להסתכלות על ארועים בחייהם, שכן סיפורי לקוחים מה"חיים" לא? ואם העשרתי מישהו רק בדבר אחד קטן או בהסתכלות קצת שונה שהרי כל דבר ניתן להביט בו מכמה זויות - הרי זה שכרי. והצמיחה שלי ממשיכה וכל שאני מפללת לו הוא לא להסחף באגו ולשמור על צניעותי. שהרי בסופו של דבר זה רק סיפור וזה כל הסיפור שלי.

נמצק

New member
מה למדת בגן היום ילד מתוק שלי../images/Emo24.gif

מה למדתי? מההופעות למדתי הרבה. איך לתכנן את הזמן. איך לתקשר עם הקהל. אין מופע בלי חזרה. ההופעה היא דיאלוג עם הקהל. אני והסיפור - הסיפור עדיף. זה ככה על קצה המזלג. מההשתלמות? איך לשווק. איך להציג עצמי. היכן אני עומד והיכן עומד המזמין.על מה לשים דגש בהצעה, על מה שלים דגש במשא ומתן להופעה. חשיבותם של קטעי הקישור.היו עוד דברים אבל נשאיר גם לאחרים להזכיר משו.

למדתי את הסיפור

תלמיד שואל מורה, בתחילת לימודיו, כמה יקח לו ללמוד להיות מספר סיפורים. והמורה אומר לו חמש שנים. וכמה באם אלמד ואשקיע כפול זמן ומאמץ?" הוא שואל. והמורה עונה לו ואומר "עשר שנים". אז שנה שלישית התחלתי ועוד שבע שנים ראיתי. אז למדתי קפה, סוכר, מים שהכנתי על אש בשנה ראשונה והרתחתי עד שגלשו בשנה שניה לאסוף חלב שנשפך, מבלי להרוג תורכי, ולנוח. למדתי מהו סיפור? איך כותבים, קוראים, מספרים את הכוונה, את החשוב, את התפל שתורם לחשוב ולכוונה. למדתי חשיבות של השקט שבין המילים, של התנועה שבין המילים. למדתי לראות בקהל חבר אותו צריך לכבד בסיפור הסיפור הנכון. למדתי לתת לחלום לטפוח לי על הכתף, ולבקש ממני דרך אנשים, לספר להם סיפורים, ולא לטפוח להם על הראש באמירת האני המספר. מענין איך ככה סתם, מבלי ללכת צעד בדרך, רק מלשבת, יצא לי לספר יותר ויותר של מפעם לפעם, סיפור קטן. ולנוח. מעניין אם ואולי והלוואי גם הצלחתי לקצר לי את הזמן ויקח לי רק חמש שנים
שנה טובה משה

נביאה1

New member
למדתי הרבה מתחושת הכשלון

שאפפה אותי שהגעתי לספר סיפורים בפני קהל שאכל,שדיבר בינו לבין עצמו שלא היה פנוי לסיפורים ,רצה משהו אחר . למדתי שלספר סיפורים צריך שיתקיימו בה שני אלמנטים נוספים - נתינה וקבלה - במשמעויות אחרות. שלא די ברצונו של המספר לתת , במקרה זה לספר סיפורים , חשוב שיתקיים האיזון וההיזון הנכון בין הקהל והמספר.חוויתי חויה שלמדתי ממנה שלא בהכרח אני - עם התואר שאני נושאת - מספרת סיפורים , פועל במטה של קסם ,למדתי שיש הוויות אחרות , לגיטמיות ,שבשבילם אני ורצוני לתת לא משחק תפקיד. זה צרב אבל עכשיו אני יודעת שגם זה קיים וזה לא נגדי... לא לכל אחד מתאים להעביר ערב בסיפורים ואם לא נעשית ההכנה המתאימה על ידי המזמין והמוזמן , יש הפתעות. הקהל הזה רצה , אח'כ הסתבר , סטנדאפיסט, או הרצאה על מין מיניות ואביזרים נלוים וזה בסדר גמור מכל הבחינות רצונם,- כבודם. חבל שלא היה תיאום ציפיות. גם זה קורה....מה דעתכם?

נמצק

New member
כן, נכון, אבל................

נכון. תאום ציפיות זה טוב וחשוב. את באת לספר ספורים והם רצו צחוקים ובדיחות. את באת עם ספורים והם רצו דיבורים על מין. את לא "ספקת את הסחורה". בסדר. קורה. אבל אני חייב - ממש חייב - לספר שוב את אשר ארע לע בשנה שעברה במקלט בקרית ים. התנדבתי להופיע שם בזמן המלחמה. זה היה במקלט. חדר חיצוני וחדר פנימי. ישבתי בפנימי עם איזה שבע נשים וגבר אחד. כולם עולים מאזרביג'אן. עברית - סבירה. לא משו ניוחד. מבינים ומדברים אבל השפה ברמה לא גבוהה. בחדר החיצוני - ילדים משחקים, רעש, טלויזיה. גם לחדר בו היינו נכנסו ויצאו אנשים. בהחלט לא מה שלמדנו. שלא יהיו מסרים מתחרים, שתשומת הלב - והעיניים- אלי ואלי בלבד. אבל אני התחלתי לספר. והקהל היה מרותק. לא שמו לב מי נכנס ומי יצא. ילד אחד נכנס פנימה. ראה שהנשים מרוכזות במשהו. רצה תשומת לב. התחיל לקפוץ ולכרכר. אף אחד לא שם לב אליו. לא אמרו לו מילה. שוב חזר וכרכר - איש לא הגיב. נמאס לו ויצא. למה? מה קרה? פשוט הקהל החליט שהוא רוצה לשמוע. לשמוע. זה מה שעניין אותם.אז לא רק שכאן המספר רק רצה לספר. גם הקהל רצה לשמוע. נכון, לפעמים צריך "לעזור לקהל לרצות לשמוע". איך עושים את זה? נו טוב. זה שייך לדיון אחר.

למדתי

שכיף להיות בתהליך הלמידה. שלא כל אחד הוא/יכול/צריך?/באמת/ -הוסיפו/מחקו/התאימו לעצמכם מספר סיפורים (ולתעודה שעל הקיר אין חשיבות בקטע הזה בכלל) שסיפור זה לא סחורה - זה אוצר שלהעביר סיפור הלאה זו השליחות של המספר שחובתו לעשות אותה בכבוד למקשיבים לו שצניעותו של המספר היא ערך ולא מגרעת שמרפקיו יעזרו לו אולי בקטע השיווקי אבל בקטע האנושי - הוא יובל תמיד על ידי המיתרים של המיית לבו שמכל מלמדי השכלתי כל אחד תרם עוד כלי לתרמיל המספר אותו יום אחד אשא בשמחה ואהבה על גבי ואמשיך לצעוד בדרך הארוכה שלפני שיש משהו במה שאמרה ברברה ראש, בשמה של לורה סימונס, שלפעמים הסיפור בוחר אותך ולא אתה אותו אז בברכת בחירות טובות שלנו ושל הסיפורים ובהרבה אהבה

בוקר טוב קקאו, מתי ההופעה שלך לסיום לימודים?

ציטוט מכתבה של בני ציפר על הופעתו של טקבילק במסגד בסכנין, "סביב הזמר שעמד במרכז מול המקרופון, התרחש כמאליו הפרדוכס של המיסטיקה, והקהל שמסביב היה למרכז, כמו ללמד שהאגו של האמן הוא רק מדרגה בדרך לאיבוד האגו של כולם" המשפט שלך, " מכל מלמדי השכלתי, ויום אחד אשא בשמחה ואהבה ואמשיך לצעוד בסיפור שבחר אותי" משפט של בוקר טוב מספרת סיפורים אמיתית , הופעה שלך לסיום הלימודים? שתהיה התחלה נפלאה לעשיית מספרת סיפורים, מתי ואיפה היא ? בברכה משה

אם כבר שאלת../images/Emo13.gif

ערב סיפורי אהבה - יום ה' 7/6/07 בבית אריאלה תודה על הציטוט = חומר למחשבה שבת שלום

סיפור לתלמיד לפני הופעתו הראשונה כמספר מקצועי

אגדה אינדיאנית - בריאת האדם כשאלוהים ברא את העולם, רגע לפני שהגיע ליצירת האדם – אסף אליו את כל הברואים וסיפר להם על תכניתו לברוא למחרת את האדם. הוא סיפר להם על התכונות שיהיו לאדםו, על מהלך חייו הצפוי, על מטרותיו ועל כישוריו. "יש דבר אחד שאני רוצה להסתיר מהאדם ולשמור מפניו. אני רוצה לשמור ממנו בסוד את העובדה שהוא זה אשר יוצר את המציאות שלו. איפה לדעתכם כדאי להחביא את הסוד הזה?" שאל אלוהים בא הנשר אל אלוהים ואמר לו: תפקיד את הסוד בידי. אני אעוף אל הירח ואשמור את זה שם. ואלוהים ענה לו: לא, הירח זה לא טוב. יום אחד הם יגיעו לשם, ויגלו את הסוד. בא דג הסלמון לאלוהים ואמר לו: תן לי לדאוג לזה. אני אקח את הסוד ואחביא אותו עמוק עמוק במצולות הים ואלוהים ענה לו: לא גם הים לא טוב. גם לשם הם יגיעו. בא הבופאלו וביקש מאלוהים לתת לו להחביא את הסוד במעמקי האדמה של המישורים הגדולים. ואלוהים סרב ואמר שהאדם יכבוש את הקרקע ויחפור בה כל חלקה טובה. ואז באה אל אלוהים חפרפרת קטנה, שגרה בבטן האדמה ומבינה דבר או שניים בהלכות סוד והסתתרות. זו החפרפרת שאינה רואה בעיניים פיזיות, אלא בעיניה הרוחניות ואמרה לו, תחביא את הסוד בתוכו, בתוך האדם פנימה. בהצלחה קוראת קקאו,
בברכה משה

../images/Emo24.gifתודה ! אחלה סיפור להתחלה!

נכנס לתרמיל וייצא אתי לדרך בהצלחה לכל המספרים חדשים וותיקים מי ייתן ונמשיך להעשיר אחד את השני מנסיוננו ומהאוצרות בתרמילנו

חוויות הלימוד המשמעותיות שלי

ההבנה שהתאמת הסיפורים לקהל טובה עוד יותר כשאני מגישה את מה שאני מרגישה שהקהל צריך ולא את מה שהוא רוצה. מה שהוא רוצה מוכתב ע"י גורמים חיצוניים בעיקרם או בידיעה מוקדמת כזו או אחרת שיש לו והיא כמעט תמיד מצומצמת מאוד. מה שהוא צריך - בא ממקום אחר. היכולת לאבחן את מה הקהל צריך - זה העניין, בתוספת לרפרטואר סיפורים רחב. השמחה הגדולה בכך שבחרתי להיות מספרת סיפורים בעיקר בגלל אינסוף האפשרויות שיש לי בזה - לספר לילדה אחת קטנה בין המון אדם על רצפת עפר, לספר על במה בציקצוק לשון מיומנה, לספר במרתף חשוף לקומץ נשים רעבות לחום אנושי, לספר לנהג מונית בפקקים, לספר למנכ"לים מעונבים ואסופים ולראות את הפאסון שלהם נסדק ומבטם מתערפל לתוך עצמם, לספר בפארק על הדשא עם תנועה סואנת מסביב ועוד כל-כך הרבה - פשוט בעזרת מבט, מילה וקול שרוצה לגעת. זה הכל. בעיני זה מדהים. ההבנה שעוד ארוכה הדרך עד שיבינו יותר מהו מספר סיפורים, מה תפקידו וכוחו, מה הוא צריך לדעת, באיזה נתיב הוא הולך. שההשקעה בבני אדם משתלמת תמיד, גם אם לא באותו רגע. שאי-אפשר ללמד מישהו יותר ממה שהוא רוצה ללמוד. בברכה,

למעלה