אז מה יש לשוטה בשק

בליעל

New member
אף אחד לא התחייב לתת לך תשובות בכלל

אבל מכיוון שאתה מרשה לעצמך לחוות דיעה על אחרים בעקבות הודעותיהם, אני מרשה לעצמי לחוות דיעה עליך בעקבות הודעותיך.

Jagreen

New member
לא ממש שמעתי מה יש לך לומר?

יש לך תשובה? ניחוש? משהו?

בליעל

New member
לא שמעת כי לא התחייבתי לתת לך

תשובות, ניחושים, או משהו אחר בכלל. ומכיוון שלא הטרחת את עצמך לנפק משהו חוץ משאלות, בקורת, והתחמקויות, אני אסתפק בלשאול אותך שאלות, להתחמק מלתת תשובות, ולהעביר בקורת ש'נאה דורש, נאה מקיים'.

Jagreen

New member
עזוב אותי, אולי

אנשים אחרים ישמחו לשמוע מה יש לך לומר למה זה כל כך אישי אצלך?

בליעל

New member
עזוב אותנו באופן אישי

אולי אנשים אחרים בפורום ישמחו לשמוע תשובה אמיתית לשם שינוי, במקום ניחושים ? אם אתה לא מסוגל לתת תשובה כאן בפורום מסיבה כלשהיא, אולי אף אחד לא מסוגל לתת תשובה כאן בפורום מאותה סיבה. אם אתה חושב שאפשר לתת תשובה כאן בפורום, קדימה - שים את המקלדת מתחת אצבעותיך והחל להקליד - אני אשמח להצטרף בעקבותיך. כל עוד אתה לא מוצא לנכון לשתף את חברי הפורום בתשובה \ ניחוש \ משהו, גם אני לא מוצא לנכון לשתף את חברי הפורום בתשובה \ ניחוש \ משהו.

Jagreen

New member
לא מבין

למה אתה כל כך נפגע מהעובדה שאני רק שואל שאלות ולא עונה? אולי אני שמוק כמו שאתה באמת חושב. אתה במין מסע צלב או משהו? ממני לא תקבל תשובות.

בליעל

New member
אני לא מבין למה אתה כל כך נפגע

אני לא מוכן לתת לך או לפורום מה שאתה לא מוכן לתת לי או לפורום.

אם כבר מדברים על השוטה

מעניין התפקיד שהיה לו במשחק הטארוט הקדום בזמנו, כשהקלפים היו משמשים למשחק, לקלף השוטה היה תפקיד מאוד מיוחד, קצת דומה לקלף הג'וקר בקלפי המשחק המודרניים, אך שונה בצורה מעניינת. כאשר קלף הג'וקר יכול להניח את עמדת כל קלף שהשחקן חפץ בו, ובכך מסייע לשחקן לנצח, קלף השוטה היה קלף "תירוץ" - השחקן יכל להשתמש בו בכל עת, אך הוא לעולם לא היה גובר על שום קלף אחר. הוא היה מאפשר לשחקן לחמוק מהתמודדות במערכה, ועדיין לשמור את הקלף, בעת שהמנצח במערכה היה לוקח את הקלפים ששוחקו על ידי כל שאר השחקנים. בצורה זו הוא עוקף את כל חוקי המשחק.
בנוסף, הקלף היה שווה נקודות רבות גם בפני עצמו.

רשף כשף

New member
גם ד"ר יואב בן דב

מתייחס לשוטה כג'וקר: "מבין כל הקלפים של הסדרה הראשית, רק השוטה שרד בחבילת קלפי המשחק הרגילים, בדמות קלף הג'וקר.. הג'וקר יכול למלא את מקומו של כל קלף... השוטה יכול להיות כל דבר... בכל מקום שהוא..."

מוזר שהוא אמר ככה ../images/Emo4.gif טעות פופולרית

ידוע היום שזה דווקא הטארוט *שהתפתחו מקלפי המשחק הרגילים*, כשאלה הגיעו לאירופה מהעולם הערבי דרך ספרד, שהייתה בזמנו תחת כיבוש מוסלמי. הג'וקר לא היה כלל חלק מחפיסת המשחק המקורית, למרות שבזמנו לסדרות קראו כמו לסדרות שלנו בטארוט. הג'וקר הוסף לחבילה כנראה בארה"ב במאה ה-19.

ג'גרין משעמם לך?לך תחפש מי.......

באמת נמאסת עוף מכאן . נראה לי שאתה איזה סוטה משועמם. בכל אופן זה המסר שקיבלתי. תתחפף

Jagreen

New member
אני אשמח לעוף

אם יש לך תשובה לשאלות שלי אם אין לך תשובות עדיף שתפסיק לעסוק בטארוט.

אם כך אז כולנו צריכים לעוף מפה. לא?

לפי הסטנדרטים שאתה מציב(הלא הגיוניים ולא מקובלים כמובן) מבחינתך כולם לא בסדר ורק אתה יודע ובסדר. אתה יודע...כמוך יש המון בגהההה שטוענים שהם נפוליאון. תאמין לי תקבל שם תשובות לכל השאלות "הקשות"שלך. שוק חשמלי וכו'' יתנו לך תשובה מוחצת לחייך הקשים.

אני בטוח שאתה בעצמך לא יודע ולכן...

אתה מתגרה כאן בכולם. אההה וגם... תחליף את הניק שלך "לנפוליאון יודע הכל"

למעלה