אז מה יהיה

אז מה יהיה

ראיתי כי השירשור האחרון כאורך הגלות וכבר לא יודעים מי אומר מה למי. הפתרון - פתיחת שירשור חדש בנושא חדש. ובכן צהל תקף קצת והוריד כמה מבנים ומסוקים. עד מתי ימשך המשחק הזה? אתם חושבים שערפת עצר את כל המנוולים או שהם קצת מסתתרים כדי לצאת עוד יומיים לעוד סידרה של פיגועים? אז איך סוגרים את המעגל הנורא הזה - אוטובוסים מתפוצצים מול הפגזת מפקדות ריקות (פרס לא מסכים שיפגיזו מפקדות מאויישות). יש למישהו איזשהו רעיון איך יוצאים מהמבוך האינסופי הזה? -- האם גדר מערכת מסיבית מסביב לעזה ולגדה תחזיר את השלווה. __ ואולי יציאה מכל הגדה וירושלים המזרחית תביא את השקט -- או אולי לפתוח נגדם במלחמה כוללת ולרסק לגמרי את הרשות וכל אירגוני הטרור (כמו שהאמריקאים החליטו להחזיר את אפגניסטן לעידן האבן). מה דעתכם? יש עוד רעיונות?

רבין ניסה בזמנו לגרש 400 פעילי חמאס

טעות פטאלית! מדוע לגרש אם אפשר לחסל??? לחסל בשקט, בסתר, בפעולה של יומיים-שלושה בה לא יורשו אנשי תקשורת להיכנס לאיזור. כל מי שידוע כפעיל חמאס והצטברו נגדו הוכחות לכך - בום! כדור בראש וחסל. אין להפריד בין מנהיגים פוליטיים וצבאיים, ואין להתחבט בשאלות מוסריות. דינם של פעילי החמאס, תנועה של מטורפים שחוסמים מראש כל אפשרות להגיע להסכם שיהיה מקובל עליהם, חייב להיות מוות. מוות, ולא שום הזמנה לבית משפט הכרוכה בהוצאות שבסופו של דבר אנו נוציא מכיסנו. אפשר כמובן לומר שאני מסית. לא איכפת לי. שיהיה. לא אני פוצצתי אוטובוסים, לא אני תמכתי בפעולות כאלה ואחרות, ולא אני תמכתי בכיבוש נצחי בשטחים. תמיד שאפתי להסדר שיהיה מקובל על שני הצדדים, גם אם הוא כרוך בויתורים מצד ישראל. אלא שהחמאס איננו צד שניתן לדון איתו. זהו צד הקם להורגך - ויש להשכים ולהורגו. היום שאחרי השמדת החמאס....... חסל סדר פיגועים, חסל סדר טירוף, חסל סדר דרישות בלתי אפשריות מערפאת, חסל סדר שבעה ימי שקט. מאותו רגע יהיו הרבה מאד ימי שקט - ימים שבהם אפשר יהיה להמשיך בתהליך השלום מבלי שיהיו מטורפים שיטרפדו אותו. ערפאת? קשה לי להבין מדוע דווקא נגדו ממקדים כרגע את כל העוצמה. לא אירגונו ביצע את הפיגועים, אלא החמאס, וגרוע מזה - שום לחץ על ערפאת לא יחליש את החמאס. אני מקווה שזהו רק השלב הראשון במאבק נגד הטרור - והשלב הבא יהיה הנחתת מכת מוות על החמאס.

עמדותיך קיצוניות מאוד

אתה מאמין כי שיטת חיסולים בשקט מתאימה למדינה נאורה. זה אולי מתאים לחאפז אסד ולסאדם חוסיין. אצלם מחסלים כל מי שלא הולך בקו שלהם. אתה רוצה שנהיה כמוהם? האחרון שהלך בדרך זו הוא מילושוביץ נשיא יוגוסלביה לשעבר. היום הוא עומד למשפט בהאג. אבל לא שמעתי ממך שום הצעה איך מתקדמים הלאה? איך לדעתך אפשר לחסל את החמס כאשר אנחנו בכלל לא שולטים על השטחים בהם הם נמצאים. אתה מציע לכבוש את כל שטחי הרשות? הבעיה היא לא לכבוש אלא איך להחזיק זאת. נהיה צריכים להחזיק שם חצי מליון חיילים לשמור על כל בית. לא זה הפתרון. יש למישהו הצעה איך יוצאים ממעגל האלימות?

amal

New member
יציאה מהשטחים

לפי דעתי, צריך קודם כל לצאת מהשטחים הכבושים בעזה והגדה, ולשמור על המדינה מבפנים, כמה שזה נשמע קשה ובלתי אפשרי או לא ריאליסטי, אבל זה הפתרון היחיד שיכול להביא שקט לטווח הארוך. זהו עם מתוסכל ומיואש ( העם הפלסטיני) שלא נותר לו אלא להגן ולהלחם על החירות והכבוד שלו, כל עוד הוא תחת הכיבוש של ישראל, יש לו סיבה להלחם וישראל תישאר האשמה במלחמה, וכאשר יקבלו את מדינתם העצמאית , רק אז תוכלו להגיב כמו שצריך אם מישהו נוגע בכם, ואז יש לכם את כל הזכות שבעולם להגיב בהתאם. כך סתם אף אחד לא יתן להם מדינה, לכן הם נלחמים , לפעמים בדרכים לגיטימים ואנושיים ולפעמים לא, אבל לצערנו מה שמביא להתעניינות בין לאומית זו הדרך של הטרור וזריעת הפחד!

זה לא בדיוק ככה

בין-לאדן עשה מעשה מטורף ופשע זוועתי והוא אכן זכה להתעניינות בינלאומית. אבל תראה מה קורה איתו עכשיו. הוא מסתתר כמו עכבר במערות והאמריקאים מחפשים אותו בכל אפגניסטן. מעשי רצח נתעבים איננה דרך לגיטימית להשיג מטרות לאומיות. כיום העולם מודע יותר לסכנה לאנושות מקבוצות קטנות של מטורפים שמחפשות רק להרוג. גאנדי שהיה המנהיג הרוחני של ההודים בזמן המאבק בבריטים דגל במאבק לא מזויין ובסופו של דבר השיג את מבוקשו במספר קורבנות אפסי. אם הפלסטינאים חושבים שבאמצעות מעשי רצח בלתי פוסקים יבריחו אותנו מארץ זו אז עוד יגלו שמשחק מתועב זה עולה גם להם מחיר יקר. רק בשיתוף פעולה ויחסי שלום תקינים העם הפלסטינאי יוכל לשגשג. אינני יודע על איזה כיבוש אתה מדבר. אהוד ברק הציע להם את כל הגדה כולל ירושלים המזרחית אבל הם לא סגרו איתו עיסקה. מה שמציעים להם הם רוצים יותר. ערפת היה תמיד טרוריסט והוא יודע כי לא יוכל לנהל מדינה תקינה בזמן שלום. כל קיומו אצל העם הפלסטינאי בהיותו ארכי טרוריסט. לפני יותר משנה הייתי שמאלני שתומך בהבנה וסיוע לעם הפלסטינאי. היום אני חושב שצריך לשים גדר הפרדה גבוהה. אם מה שהם מחפשים אצלנו זה רק להרוג אז באמת לא איכפת לי כמה הם סובלים. אני חושב יותר על משפחות ההרוגים אצלנו. אז אולי אתם ערביי ישראל במקום להצדיק את מעשי אחייכם תפנו אליהם ותסבירו להם שגם אם הם חושבים שמאבקם צודק אסור בשום רגע לאבד צלם אנוש. אם הם רוצים להיות פעם מדינה מתוקנת הם צריכים להסתגל לעולם הנאור שבו מטרות משיגים בהידברות ולא בתרבות של רצח. שאם לא גם עוד 200 שנים הם ישארו מסכנים לא פחות מהיום. שיהיה לכם יום טוב.

דבר דעה

New member
מה שהציעו להם זה מדינה פלסטינאית

זו המשמעות של סך כול הויתורים שנתן ברק. שלם הגדול מסכום חלקיו. בתמורה עראפת נתבקש להכיר בצורה בלתי הפיכה בזכותנו להתקים. ולא רק ההצהרה המעורפלת "אני מכיר בקיומה של ישראל." השאלה היא אם הוא מכיר *בזכותנו* להתקים. וכאן נראה שהתשובה היא לא

אני עדיין מחכה לתיקון המסמך שנקרא

בערבית "אלמית´אק אלווטני אלפלסטיני"...

דבר דעה

New member
רק אותו צריך לתקן??

גם המתונים צריכים לעבור תיקון, ואני לא מדבר על היעאני מתונים כמו פייסל חוסייני וסרי נוסיבה. התיקון הזה הוא ההכרה שלמדינה שלנו יש זכות קיום מוסרית בסיסית, שאנחנו לאום ולא רק דת וככאלה זכאים לממוש זכות ההגדרה העצמית. ובקיצור שהציונות היא תנועה לגיטימית ולמעשה דמוקרטית..וכבר דיסקסטי את זה מספיק פעמים בתפוז, iol ז"ל ווואלה.

נכון, אלא שאנחנו מערבבים כאן

בני אדם בחיות טרף. הפת"ח עדיין ראויים (באופן גבולי, אם תרצה) להגדרה "בני אדם". אמנם חלקם הגדול תומכי טרור ומושחתים, אך לצערנו ישנם בני אדם כאלה בכל מקום, וגם אצלנו... איש לא קבע שהסכם שלום עם הפלסטינים חייב להיחתם כרגע, בדקה זו ממש. כל עוד דרישותיהם של הפלסטינים תוקעים את המשא-ומתן, יש לעשות הכל כדי שנוכל להמשיך לחיות כאן בשלווה יחסית. אנו במלחמה נגד הטרור. כך לפחות אני מקווה. במלחמה זכותך להרוג את הקם להורגך (חמאס, ג´יהאד וכו´), ולכן אני מתפלא שקוראים לי "קיצוני" כשאני משמיע דיעות כאלה. ערפאת, לפחות באופן פורמלי, לא קם עלינו להורגנו. מבחינתו מטרת התמיכה בטרור היא הפעלת לחץ פיסי ופסיכולוגי על ישראל, בדיוק כמו שישראל מפעילה לחצים על הצד הפלסטיני באמצעות כיבוש, סגרים וכתרים. ערפאת ואירגונו לפחות מקפידים על פרופורציות בפעולות שהם מבצעים. יש היגיון מסויים מאחורי צעדיו של ערפאת, ואני מאמין כי הוא ואנשיו מעוניינים להגיע בסופו של דבר להסכם שלום עם ישראל, אלא שהם שואפים לסחוט ויתורים מפליגים מצדה, על מנת לזכות ביוקרה בעולם הערבי. גם אני כבר דיסקסתי את העניין הזה מספיק כאן בפורום...

דבר דעה

New member
לקרא לך קיצוני זה באמת בדיחה

או חוסר הבנה. קראתי לא מעט מדבריך ודעותיך נופלות פחות או יותר על אותו חתך כמו שלי, לפחות ממה שקראתי עד עתה. ואני מחשיב את עצמי מרכז כלומר יש לי טענות קשות הן כנגד השמאל הקיצוני והן כנגד הימין הקיצוני. למה דבר בסיסי כמו הרצון שלך ושלי לחיות נחשב לקיצוני? השאלה הזו מופנית לצד הערבי. אולי הפעם הם יענו.

GIPSY

New member
אופק רחב - תיקון קל amal היא אישה ו

פירוש שמה הוא תקוה (עד כמה שזה ישמע מוזר...) יום ובוקר טוב, נעים,חמים ורגוע עד כמה שאשפר שיהיה לך ולכלנו.

בדיוק!! אלא שלמדינת ישראל אין הגדרה

מדוייקת של גבולות. לכן תמיד אפשר יהיה להפעיל עליה טרור בטענה שההסדר הקיים לא מקובל על אירגון כלשהו. בכל אופן, כשעלתה השאלה של יציאה מהשטחים (כולל מזרח ירושלים) תמורת הסכם שלום מלא - אני הייתי בעד. גם היום אני בעד, אלא שאין בצד השני מישהו שמסכים לתנאים האלה. בינתיים הבנתי שהפגם המוסרי היחיד במדיניות ההתנחלויות, היא שזה נוגד את אמנת ז´נבה. תמהני האם מדיניות של פיצוץ אוטובוסים וירי מן המארב אינה מהווה חריגה "קלה" מאמנת ז´נווה....... בקיצור - לדעתי יש לחסל קודם את המטורפים (כמו שעושה ארה"ב) - ואח"כ לחתום על הסכם עם הנורמלים שיישארו. ושיהיה ברור - אם היתה בישראל תנועה קיצונית כל כך שהיתה מבצעת פיגועי התאבדות - הייתי אומר את אותו הדבר. הייתי מצפה מממשלת ישראל לפעול כנגד בני שטן כאלה ואף להסגיר אותם לידי הפלסטינים.

all

New member
התעניינות עולמית

או גינוי ובוז עולמי. והמלחמה הלגיטימית שאת מדברת עליה לא מטרידה אותם כי אין להם פחד למות. הרבה יותר מטריד אותם כשהתנחלויות חדשות יתחילו לצוץ יום יום סביב חברון, ג´נין, רמאלה וטול כרם. זו הדרך היחידה להבהיר להם כי לומרות שהפסידו המון מאז 1947, עדיין נותר להם מה להפסיד!

GIPSY

New member
amal - תקווה, שם יפה אך מחייב ולא

נראה לי כרגע, לאור מה שכתבת שאת עומדת או לפחות מוכנה לעמוד בהתחייבות וזה חבל כי כפי שבהמשך (כך בכל אופן אני מקווה) את תראי שרק בגלל שכבר לפנייך לא היו מוכנים לעמוד בהתחייבות אז תביני למה הגענו כולנו כאן למצב שהגענו ומי אחראי האמיתי לכך וחוץ מזה ישנם גם סרטי תעודה ארכיוניים שנעשו ע"י כתבים זרים ותעידו כל רגע מהקמת מהדינה שיתרחש בזמן אמת שאותם את יכולה לרכוש בערוצי הטלויזיה השונים ותאמיני שאני מבינה את כאבך ומצוקתך ואני יודעת בדיוק מהיכן הוא בא, אבל נהיה באמת ריאליסטים כפי הגדרתך ושוב כפי הגדרתך אני יודעת שגם בשבילך זה נשמע קשה ובלתי ריאילסטי ובפרט לאור שטיפות המוח שעושים ועשו ועוד יעשו לכם יום יום וימשיכו לעבוד עליכם בעייניים, וברשותך אקח אותך ולו לרגע קט לסיור קטן בהיסטוריה - ואז נראה אם אכן את דוגלת בדברייך ועומדת בהם ומחוייבת לאמת ואתחיל מלמעל למטה ללא שום סדר כרונולוגי מחייב ובכן; הראשון אליו את צריכה לבוא בטעות הוא הראיס שלך - ערפאת שכבר כל העולם מכיר אותו טוב מאוד ויודע אם מי יש לו עסק כולל מובראק שמרוב שכבר נמאס לו ממנו והוא עולה לו על העצבים, באחת מהפסגות של העולם הערבי שהוא אירגן בקהיר - בפני כל התקשורת העולמית לא יכל להתאפק עוד וכינה אותו "יא כאלב". כמו כן אל תשכחי שברק ראש ממשלתינו כמעט הוביל אותנו לאסון בכך שהוא כבר ממש הגיש את המדינה ואותנו ל""ראיס"" על מגש של כסף ורק נותר לחתום אז ברח ה""ראיס"" ואולברייט נאלצה לשמש לו גננת, להודיע לשומרים שינעלו את כל השערים ולא יתנו לו לברוח ויאלו היא ממש הייתה צריכה ביד לגרור את הילד הקטן והסורר פנימה - וכידוע גם זה לא עזר. הלאה, בגין ורבין ז"ל היו אלו שהיו ראשונים ליזום את שיחות השלום והזמינו את סאדת וחוסיין לירושלים בכל הקשור למה שאת קוראת ה"שטחים הכבושים" אנו קוראים כמובן השטחים ה-מ-ש-ו-ח-ר-ר-י-ם ו-ה-מ-ו-ח-ז-ר-י-ם, אז לידעתך ע-ד ה-י-ו-ם הם עדיין היו יכולים להיות ש-ל-כ-ם וב-י-ד-כ-ם וזאת ל-מ-ר-ו-ת זכותינו וחובתינו המוסרית, ההסטורית, המורשתית והרוחנית וידוע לך בתור אחת שאני מניחה שמתגוררת באזור אפילו טוב יותר ממני שקיימות עדויות ארכיאולוגיות במקומות אלו להוכיח זאת על מקומות אלו, אילולא לא א-ת-ם כ-ר-ג-י-ל ב-67´ לא הייתם מתקיפים אותנו ומובילים אותנו למלחמת ששת הימים ובזאת גוזרים לעצמכם את הדין לאורך כל הדרך עוד לפני הקמת המדינה שהכל היה פה בידיים שלכם ועוד לפני שהגענו לכאן וסמוך להגעתינו לכאן לאורך כל השנים א-ת-ם אלו עם הפאדיון שלכם אז במאורועות עעשיתם לנו את המוות, לנו ולמיעוט היהודי הזעום שכבר ישב והיה פה לפני שהגענו ובמלחמת השיחרור - ה- 16.5.1948, יום אחרי הכרזת המדינה והקמתה אתם אלו שכיום רוצים בהכרת האו"ם ועושים הכל כדי לזכות בה ואפילו יוצאים אליו בהצהרות שקריות כלפינו שאנו לא מקיימים שום החלטה - כרגיל הייתם הראשונים לתקוף ולא קיימתם את ה-ח-ל-ט-ת אותו האו"ם כפי שאתם עושים זאת עד היום מהסיבה הפשוטה שאתם לא רוצים אותנו פה!!! אבל כמובן שזה לא ילך לכם מאחר וכפי שציינתי בתחילה אני מבינה את כאבך משום שגם היינו ועודנו בקטע הזה אבל בשום פנים ואופן לא השגנו תודה לאל בדרך הברברית שבה את תומכת ולא על חשבון עם אחר יתרה מזאת, גם באמצעיתה של מלחמת 48´, התחנן בן גוריון מכל תושביה הערביים (וזה אגב תודה לאל ההבדל ביננו לבינכם) שישארו במקומתיהם והוא לא רק שהוא לא יגע בהם אלה אף יגן ויהפוך אותם לאזרחים שווי זכויות ואכן מי שנשאר - הרויח ומי שברח - הפסיד וכעת בשיא חוצפתכם את דורשים את זכות השיבה. אז אתם מביאים זאת על עצמכם ומתגרים בנו כמו ילדים קטנים שמתגרים בגן בילדים הגדולים יותר עד שלגדולים נמאס והם מגיבים ואז הקטנים רצים לגננת ורק מספרים לה שהם לא אשמים והילדים הגדולים סתם כך רוצים להרביץ להם - כך אתם מתגרים בנו וכשאנו מגיבים (מה חשבתם לרגע שנגיד לכם יאללה ת´פאדלו אהלן ווא סהלאן תעאל הון) ואז אתם רצים לגננת - האו"ם ובוכים ומשקרים ואל תשכחי גם שהודות לנו את כרגע יודעת לכתוב את השם שלך בשני השפות, ואתם חיים כמו בני אדם ומשכילים עם מים זורמים בבתים ושירותים בבתים ולא כמו שחייתם ושלא לדבר על השכלה גבוהה - כמו ""ד"ר"" אחמאד טיבי - שכידוע בוגר בית הספר לרפואה של האונ´ העברית-הדסה עי-כרם, ירושלים ושהיום בהתנהוגתו הכל-כך ""מכובדת, אינטליגנטית, נאורה, משכילה ומלומדת"" יורק לבאר שממנה הוא שותה בכך שמעל במת הכנסת הוא משמיץ אותנו ולא לדבר על הבוגד עאזמי בשארה שבמדינות אחרות ובפרט במדינות מוצאך היו כבר מזמן מעמידים אותו לתלייה ופה למרות הכל הוא יצא בזול ועוד איך בזול!!! ועם כנראה בגלל שיש לכם זיכרון קצר ואתם בכל אופן דוגלים בטירור - אז אני מסכימה איתך בדבר אחד - זה מביא להתעניינות בין לאומית וטוב שכך הוא ובפרט כעת שבכלל אין לכם מניות בעולם ואילו שלנו (שוב אתם תוקעים לעצמכם גול - את רואה איזה מוח קטן יש לכם באם יש לכם כמובן???!!!) כרגע מרקיעים שחקים ולכן בשורה תחתונה זריעת הפחד תהיה אצלכם כרגיל כפי שקורה בסוף כרגיל וזאת מאחר שטרור בקשתם אז טרור א-ת-ם תקבלו ולא א-נ-ח-נ-ו ואז אף אחד לא יוכל להאשים אותנו בשום דבר אלה להפך יבינו ועוד יפרגנו לנו!!! אז שוב אם את מסוגלת לכך אז תחשבי קצת לפני שאת מדברת ומדקלמת כתוכי מה שהכניסו לך בראש, ותסיקי בעצמך כאדם עצמאי וחושב ולא כבובה על חוט את המסקנות. לתשות ליבך!!!

מה קיצוני בזה????

חיסול "אנשי" חמאס (שים לב שהמלה "אנשים" במרכאות - מפני שאלה אינם בני אדם בעיני אלא שליחיו של השטן עלי אדמות) איננו טבח אלא מצווה!! אוקיי.. אני יודע שזה נשמע קיצוני מאד.. אלא ש... איזה פתרון אחר אתה מציע?? (אני מדבר כרגע על פתרון שימנע התפוצצות אוטובוסים ולא על הסדר קבע) * האם לדעתך ניתן להתקדם במשא ומתן עם הפת"ח, כאשר ברקע ישנו החמאס שמבצע טבח באזרחים ישראלים בכל פעם שמושג (או כמעט מושג) הסדר כלשהו? * האם לדעתך יסכים ערפאת (או כל מנהיג פלסטיני אחר) לחתום אי פעם על הסדר קבע שאיננו בבחינת ניצחון פלסטיני מלא, כל עוד נמצאים ברקע המיליציות של החמאס שיחסלו אותו יום לאחר שחתם? * האם לדעתך קיים סיכוי כלשהו להסדר קבע ישראלי עם החמאס? אפילו להכרה בישראל מצד החמאס? בקיצור, אין שום סיכוי להסדר של שלום כאשר תנועת המקקים המטורפים הזו קיימת. זה משאיר אותנו עם שתי אפשרויות: א) הנחתת מכת מוות על התנועה - חיסול הרוב המוחלט של פעיליה. אין להשוות זאת עם מעשיו של מילושוביץ, או של אסד, או של כל דיקטטור אחר - שהרי מדובר כאן באירגון הדוגל ומתגאה בהרג של חפים מפשע, וחיסול פעיליו הוא בבחינת הגנה עצמית. זו אינה בחירה אקראית של אנשים וחיסולם לצורך הרתעה מפני שלטונו של דיקטטור. כאן לא גרמניה הנאצית. אנו בסה"כ רוצים לחיות, וכמו שנאמר - הקם להורגך (השלם לבד). ב) כניעה מוחלטת לדרישות הפלסטיניות (פינוי מיידי של כל ההתנחלויות, כולל מזרח ירושלים, ופתיחת שערי ארץ ישראל כולה בפני מליוני ערבים שישאפו להתיישב בה). זאת מתוך תקווה כי לאחר ביצוע צעדים אלה עד האחרון, תהפוך תנועת החמאס לבלתי לגיטימית גם בעולם הערבי - וקברניטי האירגון יתקשו לגייס מתאבדים..... אני מניח שאתה קיצוני פחות ממני, ולכן דרך ב´ מקובלת עליך.... לבריאות. אני לא אתווכח...

אתה מניח כי החמס זו קבוצה

שמרוכזת במקום אחד ואפשר באמת לבוא יום אחד לחסל את כולם. המציאות היא שהם מפוזרים בכל עיר וכפר ואתה צריך לכבוש מחדש את השטחים ולשים שומר על כל בית כדי למנוע מהם כל פעולה. הפתרון היותר הגיוני "לשכנע" את הרשות שזה אינטרס שלה לחסל את החמאס - כמו שכיום מנסה שרון לעשות. בקשר לאלטרנטיבות - אתה מציג שתיים מאוד קיצוניות וקוטביות. לפתוח נגדם במלחמת חורמה או להיכנע להם בצורה מושלמת. שים לב שמשמעות להיכנע לחלוטין מבחינתם שאנו אורזים את המזוודות ועולים על אוניות שיחזירו אותנו לארץ מוצא הורינו (הם בכלל יסכימו לקבל אותנו?) ומי שלא יספיק לצאת מהר יטבחו אותו מהר. אני בכל מקרה חושב שיש אופציות ביניים. למשל פינוי כל ההתנחלויות הנמצאות בגדה כדי לפנות עבורם חבל ארץ שבה ירגישו שמיצו את שאיפותיהם הלאומיות. אני מאמין כי ההתנחלויות בסופו של דבר יפונו ועד אז יהיו כאב ראש גדול למדינה. אחר כך נותרה בעיית ירושלים ודרישתם לזכות השיבה. אני חושב שבקשר לירושלים גם ניתן יהיה למצוא פתרון. את הדרישה לזכות השיבה כנראה יהיו צריכים לגנוז. ערביי ישראל מעולם לא היו נאמנים למדינה והאירועים האחרונים רק מוכיחים כי בשעת צרה הם נטל בטחוני. לא הגיוני שנסכים לעליה של אוכלוסיה עויינת.

all

New member
לשכנע את ערפאת לחסל את חמס?

זה כמו לשכנע את יד שמאל שלך לתת אגרוף ללחי ימין שלך. כבר שחכת את הטיול המשותף שלהם לעפולה?

אתה פשוט מערבב....

הצגתי רק אופציה אחת שבאמת יכולה למגר את הטרור של החמאס. רק חיסולם של המטורפים האלה יביא לכך. את האופציה השניה הצגתי באירוניה, כדי להוכיח שלמרות הויתור הבלתי אפשרי מצד ישראל, אין ספק שאיראן, עיראק, סוריה, לוב ועוד כהנה וכהנה מדינות טרור, ימשיכו לממן את תנועת החמאס ובכירי התנועה ימשיכו לקבל משכורת בתמורה ל"ג´יהאד" שאותו ימשיכו לנהל כנגד ישראל. הבעייה היחידה שתעמוד לרשותם תהיה גיוס מתאבדים בקרב ערביי השטחים. סבבה להם. במקום מהשטחים - יובאו המתאבדים מאיראן ומעיראק.. הרי גם היום קשה ביותר לגייס מתאבדים בקרב ערביי ישראל. אז מה? אנשי החמאס לא מתייאשים. הם פשוט מביאים אותם מהשטחים! העיקר שמישהו יעשה את המלאכה ויתפוצץ. זה פתרון זה???? ובקשר לקושי שאתה מציג באיתור "אנשי" החמאס (שים לב, המילה "אנשים" שוב במרכאות ואני מתכוון להתמיד בכך) - מעניין כיצד הצליח רבין בזמנו להעלות 400 מהם על אוטובוסים (שלצערי לא התפוצצו..) ולהעביר אותם ללבנון.... להזכירך, רבין לא כבש מחדש את הגדה כדי לבצע כל זאת. אלא שנעשתה כאן טעות. אותם מגורשים היו צריכים להיות מחוסלים, ואפשר לבצע זאת עכשיו ומייד. עם המטורפים האלה אין שום אפשרות לדו שיח, אפילו לא במחיר של כל ויתור, כואב ככל שיהיה. לכן, כל נסיון להשלים עם קיומה של תנועה כמו החמאס הוא טעות איומה וכואבת ביותר (אלא אם כן פיצוץ אוטובוסים לא מכאיב לך). ובבקשה, אל תערבב לי כאן את הפת"ח ואת דרישותיו, ובטח שלא את ההסדרים שהושגו עם ארגון זה. אל תעליב את הפת"ח. אנשי פת"ח נפגשים עם ישראלים ולפחות באופן בלתי רשמי הם אמרו: "אנחנו רוצים שהמדינה שלנו תיראה כמו ישראל". עשה לי טובה. את אלה אתה משווה לחמאס?? אלא מה.. ממשלת ישראל חוזרת לנצח על טעותה. גם במלחמת הקיום בלבנון חיכו כאן שנים עד שהורו להפציץ מטרות סוריות. לפני כן הפציצו מטרות לבנוניות, כאילו ממשלת לבנון היתה מסוגלת לעצור את החיזבאללה.

ומעבר למילים

ואיך נראה לך יהיה מבנה ההסדר שלנו עם הפלסטינאים? לחסל את החמס וזהו? אחר כך יגיע השלום? אינך חושב שצריך איזשהו הסדר?

למעלה