אז מה יהיה לנו כאן...

ראליסט

New member
אז מה יהיה לנו כאן...

שרון מקים ממשלה עם 4 מפלגות (כנראה..),שכמעט כלום לא משותף ביניהם: 1)שינוי-מפלגה שרוב מצביעיה חילוניים לגמרי,אנשים מהמרכז ומצביעי מר"ץ והעבודה,לשעבר-ביחד עם המפד"ל:מפלגה ימנית,דתית,א"י השלמה ואולי האיחוד הלאומי...ממש משעשע. 2)עם אחד,מפלגה סוציאליסטית,ביחד עם שינוי והליכוד,מפלגות קפיטליסטיות. 3)הליכוד,בלי בני בריתו הטבעיים-החרדים,מה שיקומם רבים מפעילי הליכוד,שהם מסורתיים או דתיים...ונראה איך זה ישפיע על הבחירות לרשויות המקומיות. אני חייב להדגיש עם זאת,שאני מרוצה שלממשלת המחדל של שרון,נכנסה שינוי,ודחקה בבעיטה את החרדים החוצה-סוף סוף לאחר עשרות שנים של סחטנות פוליטית של העסקונה החרדית-שישבו קצת באופוזיציה... אני רק חושש ששרון,שאינו טירון פוליטי,ויודע ששותפיו הטבעיים יהיו תמיד החרדים,ידאג שלא לתת לשינוי לישם אפילו את מעט ההשגים שיש לה במסגרת ההסכם הקואליציוני הנבנה. ולא נשכח שגם שינוי נכנסה למועדון המפלגות הלא אמינות-הבטחה חד-משמעית של שינוי שלא תהיה הסמן השמאלי בממשלת ימין-הופרה.הסטטווס קוו לא ישתנה,לא תהיה תחבורה ציבורית בשבת,ואפילו עם יבוטל חוק טל-לא ברור לי שהגיעו להסכם על חוק גיוס חובה לחרדים-אז מה כבר הם השיגו??? אבל אני לא מתפלא - כל מפלגה שמכניסה לכנסת מסה כזאת של חכי"ם,מתה להיות שותפה בממשלה.ברור היה לי ששינוי תוותר על רבים מדגליה.הופתעתי,ואף שמחתי ששרון הסכים להעיף את החרדים!!!

Charlie

New member
תיקון

עם אחד לא תהיה שותפה לדעתי לממשלת שרון מהסיבה הפשוטה שהממשלה הזו עומדת בימיה הראשונים להעביר קיצוץ כואב נוסף בתקציב המדינה ותשלומי ההעברה. עם אחד מייצגת את המגזר שעומד לחטוף קשה ולא תהיה חלק ממדיניות כזו. זאת מבלי להזכיר את עובדת היותה סוציאליסטית בעוד שהליכוד ושינוי הן מפלגות קפיטליסטיות. אני מסכים איתך לגבי אי האמינות של לפיד אבל רק עם ליברמן יצטרף לממשלה ניתן יהיה לומר שהיא סמן שמאלי של ממשלת ימין. ללא ליברמן, זו לא בדיוק ממשלת ימין, גם אם המפד"ל בפנים. בל נשכח שהמפד"ל היתה שותפה של ממשלת ברק, היא אמנם ימין אבל לא כלכך קיצוני כמו ליברמן ואלון.

lsg101

New member
כמה הערות

1. יכול להיות שגם האיחוד הלאומי מצטרף לממשלה. 2. איך קבעת שזו ממשלת מחדל? היא עוד לא הושבעה אפילו, וכבר קבעת שהיא ממשלת מחדל. חכה, תן לה קצת זמן לעבוד. אולי היא תפתיע אותך לטובה. 3. אתה מבין ששרון כיום בן 75? אתה מדבר כאילו הוא בן ארבעים והולך להנהיג את המדינה עוד עשרות שנים. לבן אדם לא אכפת מה יהיה העתיד של המפלגה כמו שלא אכפת לו מהאידיאולוגיה שלה. רצונו היחיד הוא (כנראה) להיכנס לספרי ההיסטוריה בתור דה-גול הישראלי או משהו דומה. בגלל זה הוא גם בוחר את שינוי (שכנראה עד הבחירות הבאות תצטמק ותתפורר) בתור שותפה, ולא את החרדיות שהופכות את ממשלתו לממשלה גדולה יותר. 4. לשינוי נוצרה בעיה קשה בעקבות קבלת חמישה עשר מנדטים. מצד אחד, אם ישארו באופוזיציה - הציבור לא יתן את אמונם בו שוב, הרי יש גבול. לא יתכן שגם כאשר הכוח ניתן, כל מה שהם עושים זה להגיש הצעות חוק, שאפילו שם רובן לא עוסקות בטיקט שבגללו נבחרו (דת ומדינה), ולמעשה הם פשוט יבזבזו את הקדנציה היחידה שבה יש להם כוח משמעותי. מצד שני, אם יכנסו לממשלה, יצטרכו להתפשר על חלק מהנושאים, שהרי לא קבלו רוב מוחלט (תודה לאל, שהרי אם היו מקבלים, היו הופכים את ישראל למדינה מערבית ללא כל סממן יהודי). אז נכון, הם התפשרו. אבל פשרה היא הדרך הדמוקרטית. אף צד לא משיג את כל מה שרצה, אלא נפגשים באמצע. כרגיל, בימי בחירות מבטיחים הכל, אבל בזמן אמת אין אפשרות להשיג הכל. אני בטוח שכבר ברור להם שאת ההצלחה הזאת הם לא ישחזרו בבחירות הבאות. אז לפחות הם עובדים על ניסוח סטטוס קוו חדש, שזה בהחלט דבר מועיל שיקטין את המתח הדתי-חילוני. אני בעד. אם גם יצליחו לבטל את חוק טל וברוכות ילדים - מצויין. מה גם שהמפד"ל, דרך השתתפות בממשלה הזאת, אולי תצליח לקחת בחזרה את הבכורה על הדת בארץ - עוד דבר מבורך, שהרי בניגוד לחרדים, הם ציוניים, ובאמת המפלגה היחידה שמקשרת בין הציונות לבין הדת. אגב, בקשר לאמינות של טומי: ההבטחה הזאת בזמן הבחירות הייתה מטופשת. הרי בשביל שזה יתקיים, הם תלויים גם בליכוד וגם בעבודה, ואם אחד לא רוצה אחדות - הם באופוזיציה. אז בשביל המנדטים והבחירות זה טוב, אבל לא נראה לי שמישהו באמת האמין שהם ישארו בחוץ אם העבודה תהפוך לסרבנית.

s.r.

New member
אמנם כך-ממשלת מחדל !!!

קווי יסוד של הליכוד, לתוכם "נשאבים" שינוי, חרד"ל (מפד"ל), אולי עם אחד ואיחוד הלאומי. טומי החליט "לשבת" עם האיחוד הלאומי ? יהיה סמן שמאלי בממשלת ימין ????? ממש עפ"י הבטחתו לבוחריו !!!?? טומי "רץ" לחתום עם המפד"ל, באמצע הדיונים ובטרם סוכם משהו בין "העבודה" לליכוד. טומי רודף "בצע" פוליטי - תיקים ו...וולוואים, ממש כמו שהבטיח !!!??? טומי רץ לפני...ו"מאשים" את "העבודה". מה נשאר ממה ש"טומי"-טומאש, ה ב ט י ח ?????

אתה ממש ציוני גדול ליאור

אתה יודע שתתגייס יום אחד ישרתו איתך אנשים שהצביעו למפד"ל, שינוי, מר"צ, עבודה, ליכוד, איחוד לאומי, עם אחד. לעומת זאת לא תפגוש שם אף חרדי אשכנזי ואולי תפגוש מעט חובשי כיפות שחורות שהצביעו לש"ס. הציונות שלך היא בדיחה - כל מה שמעניין אותך זה שהימין יהיה בשלטון

lsg101

New member
מוזר

לא מבין למה תקפת אותי, אפילו לא תקפתי את שינוי. סך הכל אמרתי שהיה ברור ששינוי תתפשר, והיה ברור שהפרדת הדת מהמדינה לחלוטין היא לא אפשרות במדינה הישראלית (או אולי זה היה בגלל שאמרתי שההישג של שינוי לא יחזור בבחירות הבאות). ואני באמת לא מרגיש שאני צריך להצטדק לפניך, איפכא, לגבי הציונות שלי, או להסביר לך כיצד היא באה לידי ביטוי. בפעם האחרונה שבדקתי, לא אתה הוא זה שבודק מי ציוני ומי לא. אגב - איפה טענתי שאני כן אפגוש חרדים כאשר אני אתגייס (עוד חודש ועשרה ימים, למתעניינים)? לחילופין, איפה טענתי שזה בסדר שאני לא אפגוש אותם? שיהיה.

" בגלל זה הוא גם בוחר את שינוי..."

" בגלל זה הוא גם בוחר את שינוי (שכנראה עד הבחירות הבאות תצטמק ותתפורר) בתור שותפה, ולא את החרדיות שהופכות את ממשלתו לממשלה גדולה יותר...." על זה התרעמתי. את משל הגיוס תבין בנקל בעצמך. אתה באמת לא צריך שאני אסביר אותו. ובהצלחה בגיוס

lsg101

New member
הסבר

1. תסלח לי אם אני לא מאמין, באמונה הגדולה של שרון בהפרדת הדת והמדינה. אני מאמין שהוא רוצה, סך הכל, ליצור ממשלה יותר מרכזית שתחרט בזכרונו של העם, ולכן העדפה על שינוי. לא נראה לי שזה בגלל אידיאולוגיה גדולה בנושאי דת ומדינה. 2. זה ששינוי, כנראה, תצטמק ותתפורר עד הבחירות הבאות זה לא סוד. כבר לפני הבחירות שניים (שאני לא זוכר את שמם עכשיו) רצו לפרוש ולהקים את סיעת "חופש" או משהו כזה. טומי שיכנע אותם להישאר. אז זה שהיא תתפורר, זה לא כזה הפתעה, שהרי יש שם אנשים שהנושא הכמעט יחיד שמאחד אותם זה הנושא הדתי-חילוני. בקשר לזה שהיא תצטמק: תשמע, ההצלחה שלה התבססה, כמעט בכולה על מוטיב אחד - דת ומדינה. לא הרבה הצביעו לה בגלל עמדתה הכלכלית-חברתית, ועוד פחות בגלל דעותיה המדיניות. אז היה והיא תצליח להפחית את רמת המתח בין הדתיים והחילוניים - אין לה סיבה להמשיך ולהתקיים. היה וגם לאחר קבלת חמישה עשר מנדטים היא לא הצליחה לשנות, אין סיבה להצביע לה. בכל מקרה, בגודל הזה היא בטח ובטח לא תישאר, אלא רק תרד. 3. עם כל זאת, לא הבעתי את דעתי נגד הממשלה. להפך, אני מאמין שממשלה מסוג זה יכולה להועיל דווקא. הייתי שמח יותר אם ההסכמות היו בין ש"ס ואגודת ישראל לבין שינוי, ולא בין המפד"ל שבכל מקרה מקבלת את החילוניות, מצביעיה מתגייסים לצבא והם בעצם לא היו מטרת ההתקפות של שינוי במערכת הבחירות. אם הם יצליחו ליצור שינוי בסטטוס קוו שלא יתהפך בחזרה עם הממשלה הבאה, ושיצליח לקרב בין הדתיים לחילוניים זה ישמח אותי מאוד. באמת אין לי שנאה לשינוי כמו שאין לי לחרדים. 4. משל הגיוס...גם כן משל
5. תודה רבה.

ראליסט

New member
הערות...

1)לא דיברתי על הממשלה העתידה לקום.דיברתי על הממשלה החולפת,שלמרות תוצאות הבחירות,נחשבת בעיני ממשלת מחדל.לפחות ההבדל בין הממשלה הקודמת,לממשלה העתידה לקום הוא -אי צירוף החרדים וצירוף שינוי. 2)דווקא טוב שיש מישהו שלא אכפת לו מעתיד מפלגתו.אם יתברר שעתיד המדינה חשוב לו מעתיד מפלגתו,אהיה הראשון לברך את שרון. 3)שינוי השיגה השגים בהסכם עם המפדל.אני רק שואל את עצמי האם בבוא יום פקודה באמת יבוטל חוק טל,באמת יבוטלו המועצות הדתיות וכד.הרי זו אחת הסיבת שמצנע לא הצטרף לממשלת שרון:הבטחות הרי הוא קיבל משרון לרוב,אבל השאלה הגדולה היא אשר לישומן. 4)המפדל אכן מפלגה ציונית בניגוד לחרדים,אבל להשקפת עולמי,היא ימנית מידי-למרות שזה אף פעם לא הפריע לה לקחת חלק בקואליציה-גם בזו של ברק.אצל המפדל,כיסאות זה חלק מאידאולוגיה.בכל מקרה,גם המפדל של ימינו,לא מתקרבת למפדל המפוארת של ימי יוסף בורג וקודמיו. 5)העבודה לא הפכה לסרבנית.זה בדיוק מה שמצנע הבטיח לפני הבחירות-שהוא לא יישב בקואליציה עם שרון.אני חושב שהוא החל להתרכך,ולו שרון היה מציע קואליציה של העבודה,שינוי והליכוד בלבד,מצנע היה נמצא בממשלה.אבל מה יש לו לעשות בממשלה שבה מכהנות המפדל וכנראה גם האיחוד הלאומי.(והרי את התוצאות העגומות כבר ראינו בממשלת האחדות היוצאת).

יופי של ממשלה

בלי האחראים על המחדל הנוראי של אוסלו ובלי מי שמוכנים להילחם כדי לחסל את המחדל, אבל לא כשמדובר בילדים שלהם... אני ממש מרוצה. נקווה שגם יהיו תוצאות בשטח.

עמרי ר

New member
מסכים לגמרי

אני מאוד מרוצה מתוצאות המו"מ הקואליציוני והממשלה המתגבשת. זו ממשלת אחדות אמיתית, שכוללת גם את המפלגה הגדולה של המחנה הלאומי, גם את אנשי הציונות הדתית וגם את מפלגת החילונים ומעמד הביניים. בלי החרדים האנטי-ציוניים והסחטנים, בלי מפלגת אוסלו המאוסה, ועם רוב מוחלט לליכוד בתוך הממשלה. אני מאוד אופטימי לגבי עבודתה של הממשלה הזו. אני חושב שיש לה את כל הנתונים להצעיד את המדינה קדימה בכל התחומים, במיוחד בתחום הכלכלי. שיהיה לנו בהצלחה!

ראליסט

New member
מי זו מפלגת אוסלו?

העבודה? אוקיי. לליכוד נקרא:מפלגת השואה הכלכלית. או:מפלגת רוצחי החיילים בלבנון. או:הזרע של תנועת החירות הטרוריסטית,שכל מה שעשתה היה לרצוח כמה בריטים-זה היה כל האשראי הציוני שלה. אז תמיד ניתן להכניס כינויים לכל מפלגה. ואיזו צביעות:במצע של מפלגת הליכוד כלול נאום הרצליה של שרון ,שהוא למעשה ה-"פה יסדתי את המדינה הפלסטינית"...משהו שממש אנשי ימין אמיתיים לא יאהבו-אבל כאלו כבר אין.אידאולוגיה אצל הליכוד הפכה מזמן כסאולוגיה. ואיזו שמחה-כאילו שאף אחד לא יודע שרוב נציגי שינוי בכנסת החדשה היו פעילים לשעבר בעיקר במר"ץ.אז הכנסתם לקואליציה בערך 12 אנשי שמאל מדיני,רבים יותר שמאלנים מאשר אנשים כמו פואד ,סנה,וילנאי,יתום ואחרים מ"המפלגה המאוסה" של אוסלו. אז הייתי מוסיף:"מהמפלגה שהקימה במו ידיה את מדינת ישראל-שבזכותה אנחנו קיימים".

Roobie

New member
הממשלה הכי טובה בתנאים הנוכחיים

אמנם היא רק הרע במיעוטו, אבל גם הרע במיעוטו זה משהו. שיהיה בהצלחה!

רובי אתה בסדר?

ממך לא ציפיתי לשמוע שזה הרע במיעוטו. הרי אתה אינך ידוע בחיבה גדולה לשינוי וודאי שלא למפד"ל ולליכוד.

Roobie

New member
הכל טוב ../images/Emo13.gif

שינוי - אני לא שונא אותם, אני חושב שיש בהם הרבה דברים גרועים אבל החשוב הוא שהם הוציאו את ש"ס מהממשלה. מעבר לזה - אני מקוה שהם יצליחו לעשות דברים חיוביים. מפד"ל - הדעות המדיניות של מפד"ל רחוקות ממני מאוד, אבל בתחום החברתי מדובר במפלגה נהדרת. ליכוד - אני בכלל יכול להתלונן על זה שהם בממשלה? דעתי עליהם ידועה, אבל זה בכלל לא הנושא כאן.. היה ברור שהם ירכיבו את הממשלה. לסיכום, בתנאים הנוכחיים זאת הממשלה הכי טובה לדעתי שהליכוד היה יכול להרכיב.

ראליסט

New member
הילדים שלהם...

זה חצי מהצבא שלנו,שבו לא משרתים הילדים של הקואליציה האנטי ציונית שבמזל לא הוקמה.(עם החרדים שאכלו אותה בגדול). אז עם אתה נגד צה"ל-ושונא חצי ממנו-תגיד את זה באופן ישיר.

למעלה