אז מה חדש פה?

שניר1470

New member
גם אני חושב ככה

עונה שלישית הייתה גרועה ממש אבל
עונה שישית גם הייתה לא טובה היה בעונה הזאת משהו מאוד יבש למרות שהתחרות הייתה נראת כמו כל תחרות של כל עונה היה בעונה הזאת משהו מאוד מאוד יבש
עונה תשיעית הייתה סבירה יחסית לשניים האחרות

העונות הכי חזקות זה עונה חמישית ששם גם יצאו מלא מתמודדים והוציאו סינגלים והצליחו אפילו בחול לא רע (אחמ אחמ ערך אליסה שפרגה)
והגמר שם היה אם לא ה-גמר הכי מושקע שהיה בכוכב נולד ואני לא מגזים נהנתי מהגמר הזה כמו שלא נהנתי מאף גמר שהיה עד עכשיו

עונה שביעית הייתה בסדר מיי היחידה לטעמי שנתה את ה-ביצועים ובלעדייה סביר היה להניח שמסורת השעמום הייתה נמשכת גם בעונה הזאת

עונה שמינית הייתה עונה חזקה גם כן

עונה עשרית הייתה טובה דווקא למרות כל מיני דברים שהם לא כלכך היו נראים בעניי אבל זאת הייתה עונה טובה ,חבל שאיאפשר להגיד שהסיום הזה טוב ,אני חושב ואני יגיד את זה שוב פעם לדעתי כיוונו שאור יקח מסיבות כאילו ואחרות של שחזור של אחת המתמודדות (אאחמ אחמ) שזכתה למרות המפלות האילו ,יותר מידי רכבו על הקטילות של השופטים אחרי הניצחון עד שזה קדח כבר במוח וזה כאילו כיוונו לזה מהתחלה וזה מעצבן אותי שמנסים בכוח להלביש סיפור על בנאדם כאילו הוא עבר את אותה דרך של רוני כי זה ממש לא ככה עם כל הכבוד לא כל הזמן קטלו את אור הקטילות היו בגדר הסביר כמו כל המתמודדים ועשו מזה כאילו כל העונה הוא חטף קטילות מהם שלא לדבר על הההדחות שהוא הלך וחזר אני עדיין לא מבין את זה מה ניסו לעשות פה שילוב של סעדו ורוני ?
בחיים לא חשבתי שאני התאכזב מי ניצחון של מתמודד כמו שהתאכזבתי שהוא ניצח ולמרות שזה עבר זאת דעתי האישית מצטער אם למישהו לא מתאים לקרוא את זה , זאת דעתי הגלויה לגבי העונה הזאת

אבל לי זה לא משנה מי שיצליח יצליח וזהו :)
 
לדעתי


אחרי הצלחות גדולות כמו עונות 1 ו-4, נוהרים כל המוכשרים לעונה שלאחר מכן, ובגלל זה 2 5 ו-8 הן עונות מעולות לדעתי. הבעייה היא שאחרי זה אוזלים הכשרונות ואנחנו מקבלים עונות מעפנות. כרמל, ליבי, דויד ואורטל לא מספיקים (בוודאי לא כשאורטל מודחת בפיינל 8 אחרי ביצוע שאני ממש אוהב). אחרי זה הרוב חוששים, אבל מעט כשרונות בכל זאת מגיעים. עונות 4 ו-7 טובות, אבל לא מאוד, בגלל שרק שניים-שלושה מתמודדים בכל עונה הם באמת מעולים. מבחינתי, בעונה 7 יש את השיא, כאשר רק מיי נתנה ביצועים טובים בכל ערב, אחריה חובי ורוני חביבים וכל השאר עם עליות ומורדות.

העונה הזו הייתה אמורה להיות טובה. היו מספיק כשרונות. הבעייה היא שהפורמט היה נוראי. לא רק שלא נתנו לקהל להצביע במשך 12 ההדחות הראשונות, אלא עד שהקהל קיבל את זכותו, כבר הדיחו לו זמר מזרחי, את שני הרוקיסטים הגבריים של העונה, את אליל הפקאצות, וכמה מתמודדות מאוד מוכשרות (במיוחד נועם פרנק). התוצאה היא שציבור המסמסים הרגיל פשוט לא הצביע, ולראשונה מאז עונה 3 הצליחו הפקאצות להחריב את העונה לחלוטין. אילו השבוע של הדחת הדר, לינוי ושרון היה בא לפני הדחת אור בן ברוך ורן, הייתה מהטופ 10 ועד לגמר פירמידה הפוכה כמעט לגמרי (יוצאת הדופן היחידה היא לינוי, שאיכשהו הגיעה למקום חמישי ולא הודחה על הSMS הראשון) של אהדתי למתמודדים - מטל טרבלסי שעוד העזה לתת בראש והייתה אחלה בסך הכול, ועד אור טרגן שלא הייתי מעלה אותו לנבחרת בכלל.
 

Moses The Fish

New member
עונה 10

לדעתי אתה טועה. אני מהמרת שחמי ונועם פרנק היו עפים מהר מאוד באסמסים. חן פרויימוביץ' אולי היתה מתקדמת יותר ואולי גם אסף. חביבה היתה עפה ראשונה באסמסים. בסך הכל, חוץ מאור ב"ב, הועדה ניפתה לדעתי ממש בצורה חופפת למה שהיה צפוי באסמסים, ולא רק בגלל ביצועים - אובייקטיבית - חלשים. חמי לא היה כריזמטי מספיק (לדעתי מבטים פסיכוטיים למצלמה, ע"ע יוסי אשר, היו מעיפים אותו על טיל), חביבה היתה ממש לא בשלה וכו'.

הפורמט לא היה מבולגן, לעומת עונה 9, ואני חושבת שלסוף הגיעו זמרים חזקים, כולל המנצח שהיה כריזמטי בצורה בלתי רגילה. אני חושבת שאור טרגן יצליח מאוד. ואני לא חושבת שאתה, עם טעמך, יכול בכלל לקבוע את מי ה"פקאצות" אוהבות או הקהל בכלל - כל הפייבוריטים שלך הם אנשים שלא הגיעו לגמר (חוץ ממיי, שהיא כישלון), אז סלח לי אם ממילא אני לא תופסת ממך אינדיקטור לפופולריות. אני יכולה להגיד שהפייבוריטים שלי ניצחו (נינט, מויאל, סעדו, דלומי) או הגיעו לגמר (מרינה, מאיה, אניטה) או למקום 4 (חן, נוי, לירן) כך שאני חושבת שאני קרובה יותר. בדרך כלל אנשים שאני מסמנת מגיעים רחוק, ואלה שאני מסמנת באיקס עפים מוקדם. בעונה הזו קלעתי בול (למרות שהופתעתי שאניטה הגיעה לגמר, על אף שחשבתי שמגיע לה)
 
לא ממש בא לי להתווכח איתך


אז רק אגיד לך שכנראה לא שמת לב שאני אוהב מאוד גם את דיאנה, שלא רק שהיא הגיעה לגמר, היא גם ניצחה. כשהיא תשתחרר מהצבא ויהיה לה יותר זמן לכתוב שירים, נראה עד כמה היא תהיה פופולארית גם מחוץ לתוכנית.
 

liri7

New member
אם הפייבורטים שלך בד"כ מגיעים לגמר

וחלקם אפילו מנצחים זה רק אומר שיש לך טעם עממי התואם את טעמם של המצביעים.
לא כל האוכלוסייה צופה בתכנית ומתוך אלה שצופים לא כולם מצביעים.
טדי פעם דווחו שרוב המצביעים הם מהפריפריה.

אין זה מקרי שאף תל-אביבי עד היום לא זכה, בד"כ הם אפילו לא מתקרבים לגמר ......
 

Dool

New member
אור טרגן הוא לא איזה ילד שמנת מהרצליה פיתוח

עם סוס פוני ובריכה מאאאאממת?
כי זה הרושם שקיבלתי...

אם כי זה כנראה נכון, קהל היעד של הסמסים הוא כנראה ילדים וילדות מהשכבות הנמוכות יותר של האוכלוסיה. אבל השנה זכה גוש דני מיינסטרימי בלי שום סיפור סינדרלה למהדרין, אז לצערנו או לשמחתנו, גם זה נשבר.

ונראה לי שmoses לא התכוונה לומר שיש לה טעם טוב יותר, רק שהטעם שלה מייצג יותר את העם, והיא צודקת. אכן, לדעתי (ולדעתך) הטעם הזה רדוד ומעפן יותר, אבל לא על זה היה הדיון
 

liri7

New member
לגבי ילד השמנת

יכול להיות שהרצליה כן התגייסה לטובת המועמד שלה מה שת"א אף פעם לא עושה.

היו השנה מת"א: אנה אקהרד, נועם פרנק ובועז קראוזה. אנה לדעתי הייתה הטובה מכולם והיא הודחה בתכנית האחת והיחידה שבה נתנו לשופטים רק 10% השפעה....
 

Dool

New member
קודם כל, אני בספק אם יש כזה דבר בכלל התגייסות

עירונית שכזו, בטח בערים גדולות. אולי בקטנה, לא משהו רציני.
יש הרבה הורים וחברים שדוחפים שלטים ופליירים בכל פינה ברור, אבל הרעיון שמישהו יצביע למתמודד רק כי הוא מהעיר שלו... נשמע לי מופרך. אני מחיפה למשל, ולא מזיז לי איך קוראים לשכנים שלי ממול, אז את מדברת איתי על מתמודד בריאליטי שבמקרה חולק את אותה העיר? ואני לא היחיד.

בישובים קטנים/חורים/התנחלויות זה אולי קצת שונה. ודווקא שם יכול להיות יותר כוח. סולידריות חזקה ביישוב של 3,000 לפעמים תועיל יותר מכמה תמהוניים מחולון/ראשון שמצביעים למישהו כי הוא מאותה עיר.

וההבדלים בין הרצליה לתל אביב זניחים, להוציא גודל אוכלוסיה. תל אביב לא מייצגת משהו כזה שונה מהרצליה או כל אחת מערי השינה המתות מסביב. זה יותר גוש דן מול פריפריה.
 

Dool

New member
+ ההדחות של אנה ובועז היו צפויות, גם אם שניהם

היו ילידי שיכון בירוחם.
אנה פנתה לקהל מצומצם יחסית, בטח בהשוואה לילד-של-השכן טרגן או אפילו איטן הגלגל"צי.
בועז סתם היה קשיש בגוף של ילד בן 15. למישהו מתחת לגיל 50 הוא בטח לא דיבר, וכנראה שבני 50+ לא כזה מסמסים.
לא מפתיע.
 

Dool

New member
פספסת את הנקודה. הראיתי שהזוכה העונה שבר את

תבנית סיפור הסינדרלה סוחט הדמעות (לרוב מהפריפריה)

הרצליה, יהודי, הורים עשירים, צבר - אין יותר לא-סינדרלה מזה. דוגמה לזוכה שנולד עם כפית זהב בפה, ועדיין זכה בגמר למרות הכל. אז הנימוק שדיברנו עליו כבר לא מחזיק מים.
 

אורישקי

New member
זה לא רק הקטע של זה שהוא מהרצליה

הוא פשוט נראה טוב, יש לו קול יפה, יש לו סיפור אנדרדוג ויש לו הרבה כריזמה ובעונה כל כך מבולגנת זה מספיק.
 

liri7

New member
לרשימת המחמאות הייתי מוסיפה שהוא מוסיקלי

והיה הרבה יותר בלגן בעונה הקודמת.
 

אורישקי

New member
נכון


בעונה הקודמת - באמת היה בלאגן אבל בשורה התחתונה הקהל יכל להצביע ורוב המתמודדים הודחו על ידו. השלישייה הייתה נראית גם יותר מייצגת.
 

Moses The Fish

New member
בואנה, אני לא מבינה את הקשקוש הזה

היה גלגל הצלה לכל המתמודדים, הקהל היה יכול להחזיר את הפייבוריטים המעפנים שלך ושל עוד כמה בפורום - וזה לא קרה. אז הגיע הזמן שתוותרו על הקשקוש הזה שאתם מתעקשים לחזור עליו ולנסות לשכנע את עצמכם שהוא נכון, ש"הועדה העיפה אנשים שהיו יכולים להגיע רחוק"? אור בן ברוך עף אחרי שתי תוכניות, אז חלאס, זה פשוט קשקוש מוחלט, שלא לומר ממש ממש פטרנליסטי ומתנשא.
 

אורישקי

New member
אוי קשקוש

אחרי שהם נתנו ביצוע אחד? לא אומר שהם היו מגיעים לגמר אבל כן אין לי ספק שהיה להם סיכוי הרבה יותר טוב להוכיח אותם וזה היה מרגיש יותר פייר.
 

Moses The Fish

New member
זה לא היה ביצוע אחד

היו אודישנים וביצועים חיים. אתה בעצם אומר, הועדה היתה צריכה להעביר מתמודדים עם ביצועים לא טובים וזיופים כדי שאולי, בטעות, בהמשך, אולי, הם יתנו ביצוע טוב. אז טעיתי - זה לא מתנשא, זה סתם מטומטם
 

שניר1470

New member
איזה סיפור אנדרדוג יש לו אם אפשר לשאול ?

סתם שאלה בלי קשר לוויכוח שיש פה על אור
כי לא שמעתי אפעם את הסיפור שלו
לא נראלי שהוא גם חשף סיפור
חוץ מי הסיפור שנתפר לו בכוכב נולד עם כל הקטע של השופטים והקהל

אני ראיתי את התוכנית לפני הגמר דווקא ההפך עם להסתכל על שליישית הגמר השנים שצויירו ככאילו שעברו משהו בחיים הם איטן ואניטה ודווקא אור הצטייר שם כמתמודד רגיל בלי כלום
תסתכל על הקטע הזה שכשאור חזר הביתה הם חגגו לו את המעבר שלו לגמר ואם תסתכל על איטן ואניטה ההפך המוחלט מזה לאניטה אמרו פה ושם מזל טוב וזהו ולאיטן בכלל לא היה כלום חזר לבית ריק והלך לישון
דווקא איטן עם הסיפור של תאונת הדרכים הנוראית שלו ואניטה עם הסיפור שלה שהיא הייתה ילדה כזאת בוא נקרא לזה ילדה "אפלה" הם בעצם היו בעלי הסיפור זה הצטייר בברור שם שם שהמצב של אור רחוק מאוד מהמצב של איטן ואניטה


אבל אולי אתה זוכר משהו שאני לא ? אני ישמח אם תספר לי

זה סתם שאלה באמת
בלי קשר לשום דבר כזה פשוט מעניין אותי לדעת
 

אורישקי

New member
לא במובן של סיפור חיים קשה

אלא פשוט העובדה שהוא הודח ואז חזר, שהיה לו קשה עם השופטים שלא רצו לקבל אותו.
כמו דלומי
 
למעלה