אז מה זו תזונה בריאה?

אז מה זו תזונה בריאה?

לפעמים אני חושבת שככמות האנשים, כמות ההגדרות למה זו "תזונה בריאה".
מה דעתכם?
איפה עובר הגבול?
בשר אדום לא? דג כן? [אני בכוונה מעלה גם את הדיון באוכל הבשרי, אלא אם כן באופן גורף, כולם חושבים שאכילה של בשר של כל חיה שהיא הוא לא בריא]
מטוגן? כן או לא?
מאודה?
כמה אחוז ירקות ללא עיבוד?
אלכוהול?
סוכר לבן?
קמח לבן?
מלח?
קפה?
אכילה רק בשעות מסוימות ביום?
אורגני מול לא אורגני?

איפה אתם מעבירים את הגבול שלכם?
האם הגבול הזה הוא גמיש?
האם הוא משתנה לפי עונות השנה? חגים ומועדים? ארוחות משפחה? חגיגות למינהן?
 
לדעתי -

התזונה המיטבית היא טבעונאית במאה אחוזים.
עם זאת, אפשר לחיות טוב ובריא גם עם 80 אחוז טבעונאי ו-20 אחוז טבעוני.
אפשר להנות ממעובדים כיוצא מן הכלל באירועים וחגים (פעם ביום).
אני מתקרבת לזה ועדיין לומדת.
 
גם תזונה טבעונית יכולה להיות ג'אנקית

וזו בדיוק שאלתי (אחת מתוך ה- 100 שרשמתי
)
איפה את מעבירה את הגבול?

מטוגן כן?
לפני שבועיים הכנתי אצבעות תרד, טופו וצנוברים מטוגנות.
טבעוני למהדרין. בריא? אפשר להתווכח.
פחמימות "ריקות" so called - קמח לבן?
פלאפל?
פוקאצ'ות משמרים?
אלכוהול?
 
רשמתי:הכי טוב טבעונאי - נא!

כשהיחס של 80 נא / 20 מבושל/ג'אנק וכו' הוא גם טוב/מציאותי לבריאות:)

מטוגן - באופן אישי לא אוהבת לטגן, לא מסתדרת עם התוצאות ולא אוהבת את הריחות בשעת הטיגון
אוהבת לאכול אם מישהו אחר מטגן


אוהבת מאוד פלאפל - אולי אנסה פעם להכין באפייה...
לפני שבוע קניתי אחד כשלא היתה לי ארוחה מסודרת בבית והייתי עייפה להכין.

מנסה לאכול כמה שפחות קמח לבן..לאפות יותר עם מלא
הרצוי הוא להמנע מהלבן וכמה שפחות מהמלא - אפייה בקמח היא הרי לא 'נאה':)

אם אצליח איזשהו מתכון ללחם מקמח מלא עם שמרים ושגם הבת שלי תאכל (במקום האחיד מהסופר) - לא תהיה מאושרת ממני!

אלכוהול - מעולם לא שתיתי הרבה, כשבליינתי מעט הייתי אוהבת ליקרים פירותיים וגם אייריש קרים(אם יש טבעוני אני מוכנה לנסות)
אז אין לי בעיה .

עוד משהו?
 
כלל הברזל בבריאות הוא מה שמזיק לגוף לא נכנס

איליו.
כל הדברים הלא טבעיים בתזונה פוגעים בבריאות,כולל כל ההרגלים הרעים.
זה שמישהו מסוים רגיל למשהו לא הופך זאת לטוב ,נכון וצודק.
הרגלים ניתנים לשינוי כל הזמן, לכן כדאי לרכוש הרגלים טובים ולזרוקלפח הרגלים רעים.

כל עוד אדם לא פוגע באחרים במכוון עי מעשיו , אז אין גבול ,שיעשה מה שבא לו.
אבל מי שאכפת לו מבריאותו לא יכניס לגופו דלק מקולקל שאינו מתאים, חלשי האופי בינינו יכולים ל"חטוא" פה ושם ורצוי בתדירות נמוכה במאכלים צמחיים מעובדים ומאובדים.

המזון הבריא והראשוני הוא פירות.
כמובן רצוי לאכול אורגני.

יש בצומח מאכלים רעים מאוד, במיוחד אילו שהאדם לקח ועיבד אותם(עיבוד,לא הכוונה לערבב ירקות ,או לערבב מוצרי מזון,עיבוד מאסיבי של חום ותהליכים נוספים מזיקים).
כל מה שמהחי מזיק לאדם.
גם בצומח יש דברים שלא מותאמים למאכל.
כל מה שציינת מזיק ביותר.
 
אתה פרוטאן בגישתך?

הלוואי והכל היה כל כך חד וקל אצלי כפי שאתה מציג זאת.
עם כל הידיעה והמודעות...

אני יודעת שכל מה שציינתי מזיק ביותר
ודווקא מאחר ומדובר פה בפורום של אנשים
שרובם מנסים/שואפים לאכול בריא [כמובן שמוזמנים לתקן אותי אם אני עושה פה הכללה גסה מדי]
מעניין אותי איפה אנשים מעבירים את הגבול.

אני יודעת לספר על עצמי שאני עושה לעצמי ויתורים בקלות מדי.
מילת המפתח אצלי היא:
מחר...
 
האדם הוא פרוגיבור

אני משתדל לאכול כמה שיותר חי ואורגני.
אני לא משתמש בשיטת החימום ההרסנית ביותר ששורפת וחורכת את המזון והיא מנגל.
אני לא מטגן שום דבר. שמן הוא מוצר מעובד ומזוקק,שמן זה לא דבר בריא, בטח לא לשתייה למשל.

לפעמים אני אופה,מבשל ומאדה,אני מודע לכך שזה רק הרגלים שאפשר להוריד אותם לחלוטין.
האידוי ללא מים הוא הטוב ביותר ביחס לשאר סוגי החימום.
מייבש מזון שומר על המזון וכמעט כל ערכיו התזונתיים, הוא מגיע עד לטמפ' של 45 מעלות.

מי שמכנה עצמו רופוד זה אחד שאוכל רק מה שחי וניתן לאכילה בצורתו הטבעית,כלומר אדם כזה לא יאכל דגנים, לפעמים יאכל קטניות מונבטות.

מי שחפץ להיות רופוד חייב לעשות זאת מרצון מלא אחרת הוא יישבר, זה הכל עניין של הרגלים ותו לא, אני כרגע לא רופוד מלא,אבל רוצה להגיע ל-80 אחוז לפחות.
 
כמובן ההיקף של המילה בריאות תלוי במכלול

של דברים, הראשוני שבהם הוא התזונה הנכונה,השני הוא ספורט ומנוחה ורגיעה(דבר שקשה לשלוט בו בעידן המודרני מסיבות רבות).
הרגלי אכילה ושתייה נכונים, לעיסת מזון, צירופי מזון, נשימה נכונה ועוד.

בעידן המודרני יש דברים שהם עדיין בשליטתו של הפרט כמו תזונה וספורט, אם כל פרט היה טוב במעשיו ואחראי לעשות טוב,הנזק שלא נשלט עי הפרט לא היה קיים או בקושי מורגש.
מכיוון שמעשי האדם כיום הם רוע, אשר משפיע עליו ועל סביבתו ומי שחי בה, אז דברים שלא תלויים בפרט כמו, זיהום האויר,זיהום מי השתייה, זיהום האדמה ועוד כתוצאה ישירה מגידול בעח במשקים מתועשים אשר השפכים משם נשפכים לכל המקורות מהם אנו מתקיימים,אז יש דברים שאם הפרט היההופך לכלל, היינו נמנעים גם מהם או מצמצמים אותם למינימום האפשרי.

זה שיש דברים שבהם לא ניתן לשלוט,לא אומר שיש ללכת בגישה חלשת אופי, אה גם זה מזיק אז בוא נעשן ובוא נשתה, זו גישה גרועה ועצלנית, להיפך במה שאני כן יכול להימנע והוא מזיק אני אמנע ולא אעשה ראש קטן,במה שתלוי ברבים, ועד שהרבים לא ייהפכו לפרט יחידי שאחראי לעצמו ומעשיו, אז בדברים כאילו לפרט אין שליטה כרגע, כמו זיהום אויר בגלל התנהלותו הכושלת של האדם כרגע,ניהול גרוע של משאבים וסביבתו ועוד.

הבריאות תלויה בכל מיני גורמים כדי להשיג בריאוות מיטבית.

אולם אדם צריך לעשות הכל על מנת להישמר ממה שמאבד את הגוף ומזיק לו, והאכילה היא גם מעשה ויש לאכול נכון ולא לזלזל בכך כהרגל שזה דבר מובן מאיליו ומה שיהיה יהיה,כי הנזקים מאכילה לא נכונה ומטברים ובסוף הם יכו בפתאומיות.
עדיין ישנם דברים שכמה אדם לא ישמור על בריאותו, יכולים להיות תאונות בשוגג,התחשמלות,תאונה,נפילה ועוד שאילו לפתע ייגרמו לגוף לחלות,עקב הנזק הרב שהביא לחוסר איזון בגוף ובמערכות השונות והפנימיות שבו.
בעולם בו יש חיים, עצם העובדה שהחיים קיימים, הולכים וקמים, זהו נס גדול,זה לא דבר מובן מאיליו בכלל לא, לכן ערך החים הוא הקדוש והביקר מכולם, של כל בריה חפה מפשע באשר היא.
המובן מאיליו מרדים את האדם הממוצע שרגיל לכך וכך, ומה יקרה אם מחר לא יהיה את הכך וכך, או בגלל הכך וכך יגיעו מחלות וצרות אחרות, לכן יש להיות קשוב לגוף ולהפעיל גם שיקול הגיוני ולא רק מסחרי.
 
למי שזר לו הרגלים טובים במבט חטוף על הנאמר

יכול לחשוב שזו מטלה מייגעת ומעייפת, אולם הכל עניין של הרגלים, וגם אם הייתה זו מטלה מעייפת הרי שהיא שווה את הבריאות שלנו,שנהיה בריאים ולא חולים.
אם הייתה רפואה מונעת רופאת ההוה ולא רפואה לשם מסחר ועשיית כסף,הרי שלא היינו רואים אנשים חולים המחלות כה פשוטות שברור שנגרמו מאורח חיים לקוי,הרי שלא היינו רואים בתי חולים מפוצצים(ומה שמאכילים בבתי החולים את החולים זה מחלה בפני עצמה),לא היינו רואים את המחלות כמו המגיפה שיש היום, בקצב מדאיג ומסחרר,ביחס לאוכלוסיה האנושית היום שהיא עצומה, המחלות הן מגיפה רצינית שמביאה סכנת קיום וסכנה של איכות ותוחלת החיים.

אל נשכח שכולנו חיים וכגוף חי אנו מועדים לבעיות זיהומיות או אחרות אם לא נפעל לפי כללים פשוטים והגיוניים,אם ניכנע ללחץ השיווקי,המסחרי,אם ניכנע לתאוות,הרגלים ושאר רעות שמביאות חולי, אל נתפלא כיצד יהיה מצבינו האישי ושל כלל האוכלוסיה בארץ ובעולם אחר כך.

אז מנגד יש את אילו הפועלים לחינוך האוכלוסיה להרגלי תזונה ואורח חיים נכון, ומהצד השני בעלי ההון והאינטרס ושאר הגורמים בדבר שכל מעיינם הוא מכירת מרכולתם , בלי לתת את הדעת על בריאותם של הצורכים זאת, כל מעיינם הוא ארנק הציבור ולא בריאותו.
 
אכן הרגלים זו מילת המפתח

ומעט מדי
נעשה בשביל לייצר הרגלים טובים.

חברה שלי ניסתה להביא ליום ההולדת של ביתה בגן
ארוחה בריאותית\
במקום ביסלי, במבה, ופלה

עזבו את הילדים
הגננות כמעט השתבצו

היא קיבלה רשימה לפני:
2 שוש כך וכך גרמים
ופלים של XXXX וכן הלאה
שתיה ממותקת בלבד

רשימה מזעזעת!

מה שרואים בבתי החולים זה מדכא!
 
מה זה פרוגיבור?

אני החזקתי מעמד מאוד יפה עם רו פוד
ואז הגיע החורף
והמחשבות על מרק חם שיגעו אותי
ומרק אפונה חם, הפך לעוד מרק, שהפך לתבשיל
ומשם...

אבל גם 50% רו מבחינתי היום, יהיה מצוין
מסכימה לחלוטין שזה הכל עניין של הרגלים
בשילוב היותנו חיה חברתית...
 
הרביבור זו מילה כללית לכל בעח הצמחוניים

בהם גם נמצאים בני האדם.
פרוגיבור ספיציפית לבעח צמחוני מסוים.

פרוגיבור=אוכל פירות.

בהחלט אם תאכלי חצי מהתזונה רו פוד זה מצוין.

את היסודות לקרקע שאת בונה היום, אז תראי תוצאות בעתיד, מה שגם שאם נגיע לגיל זקנה נרגיש בהבדל,לא מחובר למכונות או כבול למיטה,אולי נראה מבוגרים, אבל חשוב איך נרגיש פיזית ונפשית.
להיות מבוגר ועדיין להרגיש שאתה יכול לרוץ היטב,או לעשות פעילות כלשהי שדורשת יותר אנרגיה מאשר לקפל בגדים למשל.
לצערינו צדק,מוסר והרגלים טובים לא תלויים בגיל, רצוי לחשוב שאדם מבוגר יהיה אחראי יותר אולם נוכחתי לדעת שברוב המקרים הצעירים של דורינו אחראים יותר, ישנם מבוגרים עם הרגלים רעים מעברם הצעיר,הרגלים שפוגעים בבריאותם ובאיכות חייהם , מה שיביא גם להקטנת תוחלת החיים אם ימשיכו במתכון המקולקל הזה.

אם באמת יהיה אכפת לך מבריאותך ברמת הטופ, כדי שתבני לעצמך קרקע פוריה ומוצקה לשנים הקריטיות בחיינו,אז רצוי לאכול רק רופוד או לפחות 70-80 אחוז רופוד.

המטרה שלנו כבעלי ריפוי עצמי עי הגוף אם ניתן לו את התנאים לכך, למגר ולמזער את כל המזיקים שידועים לנו המשפיעים על בריאותינו ולתת פג תוקף ארוך יותר לגופינו עי מיזעור הנזק הבלתי ניתן לשליטה בחיינו,או כאילו המתקיימים מעצם היותינו מכונות ביולוגיות הפולטות את הפסולת לאחר הכנסת מקור האנרגיה לגוף החי,גם אדם שיחיה הכי בריא עדיין גופו מייצר רעלים באופן טבעי כתוצאה מכל התהליכים הביוכימיים שמתבצעים בגוף, כמו מטבוליזם למשל וכיוצא בזה.
 

Gidi Shemer

New member
פרוגיבור הוא אוכל פירות

כמרכיב המרכזי או הכמעט בלעדי בתזונה שלו.


האדם הוא אומניבור- אוכל כל.
 

אישעם

New member
תזונה בריאה צריכה להיות גם בריאה נפשית

לנפש בריאה (כשיש מודעות לכך, לסבל בע"ח, כי כשאין אז הנפש לא עוסקת בזה בכלל) אי אפשר להכניס מחלות של בע"ח, מוות של בע"ח, סבל של בע"ח...
כל השאר פחות מעניין, יחסית כמובן.
מכל שהוזכר, להבנתי, מלח הוא הגרוע ביותר לכל אדם, גם לאדם שיסתדר פיזית עם המוזכר שם כמו למשל סוכר (כלומר, שאינו בעל סיכון לסכרת).

גוף חזק, פעיל ובריא, יסתדר עם גורמים רעלניים, גם הגוף הוא פילטר שיסנן את הגורמים הרעלניים והשלליים, יפיק מהם את הטוב וינפה את הרע.
אבל הנפש לא תרפא, אלא ע"י הדחקה....
ממליץ על הסירטון של מאלני ג'וי
http://www.facebook.com/#!/YomanHayati
זה מתורגם שם.
 
מעניין...

בתיאוריה -
דגנים מלאים
קטניות
ירקות ופירות
אם מתוק אז תמרים ופירות
לא מעובד, לא מטוגן, לא ממתקים.
לגבי בשר, דגים ומוצרי חלב - אני לא יודעת. אני לא חושבת שאם אוכלים פעם בשבוע, למשל, בשר (ללא אנטיביוטיקה והורמונים. למרות שהיום יש הורמונים גם בירקות ובפירות...) זה הופך את התזונה ללא בריאה.
לגבי אורגני - אני לא כל כך מאמינה בזה. גם כי אני לא בטוחה שכל מה שכתוב עליו אורגני הוא באמת אורגני וגם כי גם את האורגני מרססים, ואמנם לא עם אותם חומרים, אבל לא בהכרח עם חומרים טובים יותר...

ואם שואלים אותי לגבי המציאות שלי -
אז בבית אין לנו דגנים לבנים ואנחנו לא מטגנים. אנחנו אוכלים הרבה ירקות ופירות וקטניות (בדרך כלל מונבטות), אין לנו כמעט שום דבר תעשייתי ומעובד ואני משתדלת להכין הכל לבד (כולל חומוס וממרח זיתים. אבל לא הצלחתי לכבוש עדין את הזיתים עצמם
)
בחוץ - נקודת הטורפה שלנו זה דגנים לבנים (בעיקר לחם/פוקצות) ומתוקים (עוגות ועוגיות). עדין - כמעט ולא אוכלים ג'אנק - אלא דברים איכותיים אבל אי אפשר לומר שזו תזונה בריאה.
בעבודה שלי לצערי אני אוכלת לעיתים קרובות מידי אוכל של קייטרינג, כי לא תמיד אני מצליחה להביא אוכל מהבית, ואז יש לא מעט שמן ואולי גם אבקות מרק...
 
רק להצליח להחזיק מטבח כמו שאת מתארת

זה מצוין!

לגבי גלוטן
אני עדיין בהתלבטות
לי אני יודעת שכל פעם שאני אוכלת גלוטן או שמרים אני משלמת מחיר מסוים של אי נוחות בבטן
אבל לא יודעת אם האדם לא נועד לאכול אותה
היא קיימת כבר 10,000 שנה
היא באמת כל כך מזיקה?!
 
למעלה