אז מה זה בדיוק...?

קרני12

New member
אז מה זה בדיוק...?

קראתי שניפתח הפורום ועניין אותי מאד לדעת מה זה בדיוק אומר. מה? אתם מאלה שמשאירים את הילדים בבית ולא שולחים אותם לבתי הספר? הלוואי והיתי יכולה לעשות זאת! אבל במצב של היום...כשרוצים להתרחב ולעבור לבית יותר מרווח כי מאד צפוף לנו בשלושת החדרים שיש לנו. מי יכול לאפשר לעצמו את הלוקסוס להשאר בבית וללמד את הילדים שלו. מעבר לזה... מה מלמדים את הילדים ואיך עושים זאת אחרי כיתה א'. והכי חשוב שכחתי לאחל לך נאוה המון המון בהצלחה ביי קרני

../images/Emo6.gif כן אנחנו מ'האנשים האלה' ../images/Emo6.gif

אבל לא רק... אסביר. יש חלק שכמוני, הילד בבית. לא הולך לביה"ס. עקרונית, כל אחד יכול - זה עניין של החלטה וסדרי עדיפות. אני למשל, גם חד הורית, גם עצמאית וגם מחנכת בבית...
ואל תשאלי איך אפשר, כי זה בלתי אפשרי
אבל בחרתי בדרך שהייתה בעיני הכי טובה לילד שלי. יש אחרים, שבחרו בחינוך החלופי - יש בארץ מגוון של בתי ספר "אחרים" פתוחים, דמוקרטיים, אנתרופוסופיים ואחרים. לאורך הזמן, אני מקווה לאסוף כאן רשימה, עם אולי מאמר שיאפיין כל דרך. הבעיה של החינוך החלופי היא שהוא עולה המון כסף (בוודאי נדון גם בזה בהמשך...) כאן חילקתי לשניים את האלטרנטיבות לחינוך הממוסד אבל כל קטגוריה יכולה להתפצל לכמה דרכים, ויש גם בתי ספר ייחודיים שהם הכי קרובים למערכת הממוסדת, ועם זאת אחרים... וגם הם כרוכים בתשלום נוסף. הישארי איתנו, מה מלמדים ואיך - זה נושא רחב שבטח נדבר בו הרבה. תודה על האיחולים, ובכל מקרה, ברוכה הבאה

קרני12

New member
לנאוה...המשך דיון

משום מה לא הצלחתי לשרשר כהמשך הודעה... בני כמה הילד/ים שלך? איך ומה את מלמדת? מאד מעניין אותי משום שאני כרגע ממש על פרשת דרכים לגבי ביה"ס שביתי תלך אליו שנה הבאה (כיתה א'). אני במקצועי גננת ומורה לכיתות א-ב אומנם לא יצא לי לעבוד כמעט במגזר הציבורי ויותר בפרטי (כגננת) אבל יש לי המוןןןןןןןןןן בקורת ואני כבר מלפני שלוש שנים בפאניקה והיסטריה (אבל זה כבר לפורום אחר, אולי) מה יהיה כשביתי תגיע לביה"ס. אני כ"כ לא מעריכה את המערכת הזו ולא מאמינה בה. אבל כמו שכבר הבנת אין לי הרבה בררות. אני בטוחה שביתי תצליח בביה"ס הקונבציונלי אבל אני גם בטוחה שלא ידעו לטפח את הנקודות שבהן היא מצטיינת ולהפך לתגבר את הנקודות שבהן היא מתקשה יותר. בתי הספר כיום אינם נותנים כלים ללמידה. שום דבר אבל שום דבר לא השתנה מאז שאנחנו הינו ילדים וכך אמר לי מנהל בביה"ס באזורנו כשבאתי לבקר ולהתרשם מביה"ס לפני שאני רושמת אותה. כ"כ עצוב. וכמו שכבר אמרת האלטרנטיבה למשהו אחר היא מאד יקרה. וגם יש את הקטע החברתי...איך/איפה הם מוצאים את קבוצת השווים להם, את בני גילם?

למעלה