אז מה זה בדיוק coconut milk?

4La57oR

New member
אז מה זה בדיוק coconut milk?

היוש, מצאתי מתכון שמשלב בתוכו משהו שאמור לצאת כמו מיונז חריף - בגדול זה לערבב כוס חלב קוקוס, עם שליש כוס מחית צ'יפוטלה, ורבע כוס שמן זית (ועוד תבלנים...) אבל... מה זה חלב קוקוס? אני מוצא בחנויות או קרם קוקוס, או נוזל קוקוס (וכתוב עליהם באנגלית coconut cream, וcoconut liquid בהתאמה), ומודע לשימושים השונים שלהם... למישהי או מישהו יש אולי מושג מה מהם יענה כאן ספיציפית על כוונת המשורר? (אגב, הוא כותב canned coconut milk, לא שזה עוזר הרבה כי הכל בפחיות)

תודה!

ladybug6

New member
נשמע לי מוזר

מהרכיבים שתיארת אני לא רואה איך נוצר מיונז, לא במרקם ולא בטעם.. אולי זה סתם מינוחים לא מדויקים.
בכל מקרה, ההבדל בין נוזל לקרם זה אחוזי השומן, אם הכוונה היא ליצור ממרח/רוטב שומני אני מניחה שהכוונה היא לקרם קוקוס שמכיל 17-21% שומן, לעומת נוזל קוקוס או מי קוקוס שמכילים הרבה פחות. אם הייתי צריכה להמר במקומך הייתי הולכת על הקרם קוקוס, אבל באמת שקשה לדעת לפי התיאור שלו.
&nbsp
מיונז חריף כמו של סושי אפשר להכין אגב מחלב סויה ושמן קנולה ולהוסיף לו פפריקה חריפה או צ'ילי יבש, וזה יוצא ניטרלי ובדיוק בטעם שיש בסושיות. ובלי הטעם של הקוקוס...
אם תרצה מתכון תגיד

4La57oR

New member
תודה :) אנסה את הקרם

ובמתכון זה אמור לצאת במרקם אחרי שזה יושב במקרר קצת, וזה לא אמור לצאת כמו בסושיות, הקוקוס והצ'יפוטלה שם בשביל הטעם, זה מיועד להשלתלב עם שעועית שחורה בסופו של דבר....

אבל גם אשמח מאוד למתכון לספייסי מיונז לסושי :)

salo22

New member
"תחליב"

לא לחינם במתכון של ליידי באג מזכירים להשתמש עם סטיק בלנדר, שמן זית "מתחלב" די יפה בהקצפה ובהחלט להסמיך בצורה כזו מאסה שיש בה די הרבה שמן זית. אני מתאר לעצמי שגם לחלב או קרם הקוקוס אפשר קצת "לור" בדרך הזו, אבל בעיקר השמן זית מגיב לזה יפה..

למעלה