אז מה הקרפלך שלך?

pomelit

New member
אז מה הקרפלך שלך?

לקראת הפסח (הכשר או הלא) שבא עלינו לטובה: מהו הקרפלך שלכם? להערכתי בכל העדות יש את הקרפלך שלהם. תקראו לזה דים סם תקראו לזה רביולי בתכלס - הכל אותו דבר, רק עם תבלינים שונים.

Yaniv-DC

New member
תקנו אותי אם אני טועה...

קרעפלך לא כל כך כשר... הבצק וכו´...

Gefen

New member
נראה לי שהתכוונה ל..קניידלך

כאלה קובבות מקמח
שזורקים למרק עוף בפסח..ומאוד מקווים שזה ישביע קצת את בני הבית הרעבים.. אז שלי רגילים לגמרי: קמח מצה ביצה מלח מעט מרגרינה מים פושרים לשים עיסה וזורקים כדורים לתוך מרק עוף רותח.. בתאבון.. גפן

Gefen

New member
אופס.... יכול להיות.

אבל מה זה בכלל קרייפלך..? (שאלה התמנייה בתמהון..)

ben_holland

New member
הפירוש הוא כיסוני בצק ממולאים...

כמו שנאמר דודו טופז בתוכניתו "פליטת פה" : אה קרפלאאאך, חמישים מיליון קרפלאאאך. בטן בטן.. (מי שמכיר שייצחק)

pomelit

New member
זו סתם קטנוניות

גם פיתה עם חומוס וחמוצים זה לא כשר, אבל זה טעים

תותי-בת

New member
אצלנו אין קרפלך! יש פתות!!!!!!!! פתות ולא פיתות!!!!!!! ת-י-מ-ו-נ-י-ם-!!! למי שאוהב - לבריאות! בתאבון לכל אחד עם מה שהוא לא אוכל בפסח... המון אהבה, ליאת.

MARMELAD

New member
לא, טיפשונים

אני ופומלית שוחחנו היום אמרתי משהו על דים סאם היא אמרה שדים סאם זה קרפעלעך אמרתי לה שלא היא אמרה לי שכן ושבכל מדינה יש קרפעלעך אמרתי לה על מה את מדברת? היא אמרה לי "בדוק" אמרתי לה "תשאלי בפורום ישראלים בחו"ל, הם ידעו" אז היא אמרה לי "אוקיי" ואז אמרתי לה "טוב" והיא אמרה "תביא לי סיגריה" ואמרתי לה "את לא מעשנת" לא חשוב. בכל מקרה, היא אמרה שיש: רביולי (קרפעלעך איטלקי) דים סאם (קרפעלעך סיני) קרפעלעך (קרפעלעלך פולני) ועוד איזה משהו ואני אמרתי שבמדינות ערב אין קרעפעלך וגם לא באפריקה ולכן אנחנו פונים אליכם: האם באמת לעל עם יש את הקרפעלעך שלו?

max2001

New member
רגע, האם הכוונה ל-ורניקלך?

שזה כיסוני בצק ממולאים בתפוחי אדמה, למשל, עם המון בצל מטוגן ליד?

pomelit

New member
../images/Emo7.gif אף אחד לא מבין אותי

קרפלך (או בכל תעתיק אחר שתרצו) = כיסוני בצק ממולאים במשהו (בשר/תפו"א/אחר), מבושלים במרק/בציר/במים ומתווספים כתוספת לתבשיל (מן הסתם למרק אבל אפשר גם לא להטביע אותם). ידוע בעיקר בעדות הפולניות, ונחשף אלי בשנה האחרונה בעקבות מיזוג כוחות עם פגוע קשה של העדה הפולנית (נו טוב, חבר שלי
). הנחת המחקר היא שלכל עם יש את הקרפלך שלו, האיטלקים קוראים לזה רביולי, הסינים קוראים לזה דים סאם, ובטח יש עוד אלפי מינים של כיסוני בצק הממולאים בשלל מליות ותערובות, שבתכלס, למעט שינויים קלים בתיבול/אופן הבישול/אופי הבצק - בתכלס כולם יענו לשם קרפלך אם רק נגיד אותו בשפה הנכונה. עכשיו אתם צריכים לענות - אתם הפזורים בגולות ישראל המרובות והנפוצות

MARMELAD

New member
את רואה????../images/Emo3.gif

אמרתי לך שלא בכל מקום יש קרפעלעך! יש! צדקתי ! אפילו בישראלים בחו"ל לא מצאו קרפעלעכים !!!

lilo

New member
אצלינו...

הקרפלאך הם כופתאות... חבל שזה רק בפסח... אמא טוענת שאם היא תכין את זה לא בפסח ימאס לנו ואז לא יהיה לנו מה לאכול בפסח...
לילו (עדיין בארץ)...

lilo

New member
אצלינו...

הקרפלאך הם כופתאות... חבל שזה רק בפסח... אמא טוענת שאם היא תכין את זה לא בפסח ימאס לנו ואז לא יהיה לנו מה לאכול בפסח...
לילו (עדיין בארץ)...

Gefen

New member
חחהחה אידית הרגת אותי..

אצל הספרדים אין דבר כזה קרפלאך..(רק מהשם המזעזע הם היו נבהלים..
) וסמבוסק זה בכלל מסיפור אחר..(מטוגן, מטובל, טעים פחד ועושה חשק לעוד..) בעוד הקרפאלך הזה נשמע לי כמו דבר חיוור שצף במים, לא מי יודע מה עשיר בטעם, ובעיקר נועד למלא את הקיבה.. והנה עוד רגע מישהו יבוא לזרוק עליי גפילטעפיש

למעלה