מה לעשות על הנוכל..
אשר תמיד נשאר נוכלללללל בעיר קטנה אחת היה נוכל ערמומי שהפיל בפח רבים מתושביה. יום אחד, הצליחו כמה מן התושבים הזועמים לתפוס אותו בכוח. "עכשיו נשים קץ למעשי הרמאות שלך, זהו סופך!" אמרו לו. הם הובילו אותו אל מחוץ לעיר, וקשרו אותו אל אחד העצים. הם סיכמו ביניהם לחזור עם רדת החשיכה ו "לטפל" בו כפי שמגיע לו. בינתיים, עד הערב, הם יתייעצו ביניהם ויחליטו מה הטיפול המתאים לו. האיש נותר קשור לעץ בלי יכולת לזוז, וכבר התחיל לספוד לעצמו כי הבין שאכן הגיע קצו. לפתע עבר שם רועה כבשים צעיר עם העדר שלו. ראה את הנוכל הקשור ושאל אותו: "מה זה, אחי, למה אתה קשור כך? מי עשה לך את זה?" נוכל נשאר נוכל, גם אם הוא על סף המוות. הוא היה חייב לעשות עוד טריק אחרון.. "כמה אנשים רשעים מהעיר הזאת תפסו אותי וקשרו אותי לכאן בגלל שאני לא מסכים לקבל את הכסף שלהם!" הרועה, שלא התברך בשכל רב, התפלא מאד. "למה שהם ירצו לתת לך כסף? ולמה שלא תסכים לקחת אותו?" ענה לו הנוכל: אני איש דתי ומסתגף, ונמצא בדרכי אל ההארה הגדולה. אני לא זקוק לכסף. הם הכריחו אותי לתת להם ברכה ולקבל תמורתה כסף, ואני סרבתי. אני לא מוכר את אמונתי בכסף!" הרועה, שבנוסף להיותו טיפש היה גם חמדן, הציע לו: "בוא נתחלף. אני אקשור את עצמי במקומך, אני כבר אדע איך להתנהג עם המרושעים האלה!" שמח מאד הנוכל, הרועה שיחרר אותו מכבליו, והוא עזר לרועה להיקשר במקומו והסתלק מן המקום. לאחר רדת החשיכה באו תושבי העיר שסיכמו ביניהם כי אחת דינו של הנוכל – להיזרק לים! בגלל החשיכה לא הצליחו לזהות את הרועה, ובחשבם כי הוא הנוכל, הלבישו שק על ראשו ולמרות מחאותיו וצעקותיו שנשמעו רק במעומעם מבעד לשק, זרקו אותו לים. "נפטרנו אחת ולתמיד מן הנוכל שמירר את חיינו!" קראו אחד אל השני והתפזרו לבתיהם. למחרת בבוקר, מה רבה היתה הפתעתם כשראו את הנוכל, הוא ולא אחר, נכנס לעיר, מוביל אחריו עדר גדול של כבשים. הם נדהמו! "מאיפה אתה בא? מהיכן הבאת את כל הכבשים הללו?" חייך אליהם הנוכל בערמומיות ואמר להם: "בתוך הים יש רוח קדושה, שנותנת פרס לכל מי שמעז לקפוץ אל המים מבלי לפחד לטבוע בתוכם. הרוח הזאת נתנה לי את העדר כגמול על אומץ לבי!" תוך דקות ספורות החלה תנועה המונית של קופצים לתוך הים. כל אחד רצה להוכיח לרוח הקדושה שבתוך הים מה רב אומץ לבו, ולצאת מן הים עם גמול נאה.. אבל היחיד שנשאר עם גמול נאה היה הנוכל אשר השתלט על כל נכסיהם של אלה שטבעו בים ..