שנת 2002 של האקדוחן
קודם כל אמינם. תגידו מה שתגידו: שהוא ממוסחר, שהוא כוכב פופ, שנמאס כבר לרדת על כל העולם ואשתו - אמינם גורף פרסים כמעט בכל תחרות בה הוא השתתף, האמינם שואו מרקיע שחקים במכירות, "8 מייל" הוא אחד הסרטים המסקרנים שאני מעוניין לראות בתקופה הקרובה (ביחד עם "ביתר פרובאנס" של זאב רווח, סרט מעניין מאוד!), ואי אפשר להתווכח עם הכישורים של אמינם כ-MC. ליריסיסט גדול, דיסר ענק (דיסר מלשון Diss), וללא ספק אחד מחמשת הראפרים האהובים עליי. שנה גדולה לאמינם, והוא גם בונה לעצמו את השנה הבאה לדעתי. NaS - God´s Son - השנה שלו היתה די רדומה לטעמי, אבל היא מסתיימת יופי עם האלבום החדש שהוא אלבום פנטסטי. אני גם אתן עליו ביקורת מסודרת בקרוב. נאס הוכיח את כל מבקריו, לדעתי, שטענו שההצטרפות ל-Murder Inc של ג´ה רול וחבריו תמסחר אותו או תדרדר אותו - מה שלא היה נכון. אלבום מאוד אמיתי עם פנינות כמו "I Can", "The Realest Nigga Alive" והסינגל הפצייץ "Made You Look", וכמובן - השיר עם טופאק בגירסה האקוסטית, אחד הדברים הכי טובים שיצאו לדעתי בהיפ הופ בכלל. Snoop Dogg - גם ממנו לא שמענו הרבה ב-2002. הפרויקט של ה"Doggystyle Allstars" לא הוציא ולו סינגל אחד לרפואה והוא לא הצליח (לפחות אני לא שמעתי עליו). אבל הנה מגיע Paid Tha Cost שהוא אלבום פצייץ בעיניי, ולדעתי שנת 2003 תהיה מאוד מעניינת בקריירה של סנופ (ואולי גם בחייו לאור הביף עם שוג נייט...) Jay-Z - שמעתי רק כמה קטעים מהבלופרינט 2, כך שאין לי עדיין דעה ממשית - אבל הבלופרינט 2, לדעתי, הוא פוטנציאל לקלאסיקת היפ-הופ. ההשקעה שהיתה באלבום (קטעים כמו A Dream, או שיר הנושא Blueprint 2) צפויה להביא חזרה מיליוני עותקים בארה"ב ומחוצה לה, ואתם תשמעו עוד הרבה עליו הן בסוף 2002 וב-2003. Ja Rule - ג´רועל!!!! הסינגל האחרון שלו מסתכם אצלי במילה אחת: פחחחחחח. אתה לוקח זמר, לפחות שידע לשיר!!!! אתה לוקח מפיק, לפחות שידע להפיק!!! אחד השירים הכי מעפנים ששמעתי בהיפ-הופ. Thug Luvin. האלבום החדש שלו לדעתי יסתכם בכך שלקהל ימאס מכל צרחות ה"Murdaaaaa" המעיקות שלו והוא יהיה במגמת הדרדרות. 2Pac בדרך להוציא עוד אלבום מהקבר (די עם הבדיחה הנדושה הזאת!), אובי טרייס ו50 סנט (בעיקר האחרון) צפויים להמשיך להתקדם ב"שיידי רקורדס", D12 יראו את הדרך ההפוכה למטה, אמינם ימשיך להסתכסך עם כל העולם ולמכור תקליטים כמו הביטלס בשעתה היפה ביותר, סנופ ימשיך לעשן עוד ג´וינטים ולהפיק קלאסיקות, דרה יעשה את אותו הדבר בדיוק רק יותר טוב (מה עם אלבום הפרישה אגב?), וחבורת Murder INC ימשיכו להתלהב וליפול מכל המדרגות. תודה