אז מה היה לנו?!

אז מה היה לנו?!

‏ ‏בליל יו"כ בשעת כל נדרי הוא יתפלל על תורמי ועד הרבנים. בשעת נעילה, הוא יתפלל על תורמי זה לזה. מראש השנה ועד יום כיפור -כולל- הוא יסיים עשרה פעמים את ספר התהילים ויעתיר עבור תורמי קופת העיר. ואני שואל, מתי הוא גם יספיק להתפלל או שזה דוחה תפילה?! מה שברור, שהוא הדוגמן הכי פופולרי במגזר החרדי...

ישועת אמת

והאמת היא שהישועה הגדולה ביותר היא הארת הדעת כמאמר חז"ל דעה קנית מה חסרת חייו של חסר דעה עלובים מאד ומי שהגיע לידיעה האמיתית הוא הנושע ישועה זו באה רק מבפנים חברים טובים יכולים קצת לעזור שנת ישועות לכולם

NO NO NO

הישועה באה בתוך הלב כשהוא נפתח להארת הדעת העליונה והאדם עוזב את כל דמיונותיו והרגליו עולם חדש ומופלא מתגלה לעיני האדם עולם החירות עולם הדעת

מתבי6

New member
מדי הרבה ישועות - נשמע משיחי

אולי אתה מאלה של ישו (או ישוע כפי שהוא נקרא)?

מה לא מובן

לא דיברתי מילה על ישועה ניסית שבאה לאדם מבחוץ [או לא?] דיברתי על תהליך ישועה שבו האדם משחרר את עצמו מאוילות נעוריו ויוצא לאור הדעת האמיתית מאחל לכולם ישועות אמת

עבר את גבול הטעם הטוב

עשרות (!) עלוני תרומות עם עשרות שיחות מוקלטות על אבא כרות רגל ואמא כרותת שד. תלכו לעבוד! למדו את בניכם אומנות כמאמר חז"לינו. תפסיקו עם ה'פאסטנישט' וכל השטויות האחרות! והעיקר- - - תפסיקו להאמין שיש מישהו בשמיים שאנחנו יכולים לשבת רגל על רגל - לעשן ולאונן. והוא רבינו של עולם ידאג לנו! כל ההטפות שהכל בידי שמים מובילים את הציבור החרדי לעוני ומחסור. באבות כתוב: "אם אין אני לי - מי לי" חבר'ה תפנימו: מי שלא עובד - לא אוכל! אלוהים לא דואג למי שלומד תורה או מתבטל. אלוהים שלי נותן משכורת למי שעובד!

למה לקטרג

ועדות הצדקה עושות עבודת קודש כפי הידוע לי מטפלי השטח בכל קופת צדקה מעודדים אנשים לצאת לעבוד ולהתפרנס הפרסומות הגועליות שלהם זו השפה היחידה שהציבור האידיוט מבין אני מכיר אנוס שכותב להם [בשבת בשירותים] סיפורי ישועות......................

כי זה האמת

הם לא מעודדים אברכים צעירים ללכת לאוניברסיטה ללמוד מקצוע ולדאוג לעצמם לדירה. הם לא מעודדים "תלמידי חכמים" ללכת לעבוד בעבודה "שלא מכבדת את בעליה". הם לא מעודדים אברכים לא לתת אפ' שקל אחד ממה שאין להם בשביל לחתן ילדים. הם אולי מעודדים לעבוד קצת מהצד. הם אולי מעודדים לא יותר משליש\רבע\ חצי דירה לבן\בת.

חבל על הויכוחים

ועדות הצדקה אינם מסוגלים לפתור בעיות של ציבור שצועד בצורה אוילית אחרי גדוילים מתים אבל הם פותרים בעיות אמיתיות של הרבה יחידים למה לקטרג סתם

הם חלק מהבעיה

נכון שהם פותרים בעיות של יחידים אני מכיר כמה אנשים שהיו מתרסקים אם הם לא היו נכנסים לתמונה. אבל הם בעצם חלק מהבעיה המערכת החרדית יהיה לה מאד קשה לשרוד בלי המערכות האלו אולי אם הם לא היו קיימים אנשים היו מתמוטטים ואז לאנשים היה נפתח העניים והם היו מבינים שמשהוא פה לא הגיוני וצריך לשנות. במקום זה הם עוזרים לכולם להיות עניים אבל לא ליפול לגמרי.

אכן

בעבר הלא רחוק היה המצב שונה מאד ברוב המשפחות קשות היום הילדים לא נשארו חרדים

ועדות הצדקה מעודדות

את עצמם לעבוד בסיפורי ישועות במקום בעבודה אמיתית. והאנוס כותב רק מהשירותים? לכן זה נראה כך?

עושים עבודת קרש ?

צריכים אותם לכפרות. ואילו ואילו נשרפים בבית הדשן. הרעבנים והעסקנים. אני מכיר את הוועדות במוקטעה. שעליהם אמר הכתוב "אַל תְּכַפֵּר עַל עֲוֹנָם וְחַטָּאתָם מִלְּפָנֶיךָ אַל תֶּמְחִי וְיִהְיוּ מֻכְשָׁלִים לְפָנֶיךָ בְּעֵת אַפְּךָ עֲשֵׂה בָהֶם" ודרשוהו חז"ל במתן הצדקה. ובירושלמי "והקופה ניגבת בשנים ומתחלקת בשלשה: רבי חלבו בשם רבי בא בר זבדי אין מעמידין פרנסין פחות מג' אנא חמי דיני ממונות בג' דיני נפשות לא כ"ש? ויהיו עשרים ושלשה? עד דהוא מצמית להון הוא מסכן" [קופת צדקה נגבית בידי שני גבאים ומתחלקת בידי שלושה גבאים. ואף כי הצדקה, אינה דיני ממונות אלא מדיני נפשות, עכ"ז אם נזקיק לחלקה ב23 דיינים כדיני נפשות, רוב הסיכויים שהעני ימות ולא יהיה במי לתמוך. ובוועד הרעבנים. ממתינים לטפיחת הריביות והחובות עד לכדי טופח ע"מ להטפיח. ורק את שארית הפליטה מקבלת המשפחה הנזקקת. שלבנתיים עשו קופה טובה על חשבונה. עוד בהיותי חרדי יצא לי להפנות כמה חתנים טריים לאותן וועדות צדקה. והללו יצאו בפחי נפש. זכורני מקרה אחד שאינו מש מזכרוני. בחורה קשת יום נגשה עם המלצה לאיזה זברה שתיכף הפנה את מבטו וכאילו הייתה מצורעת. ניגשתי אליה. ולדבריה, היא עומדת להינשא בעוד כשבועיים. ובידה המלצה מאחד הרבנים בב"ש. וכמדומני, שאותו רב מהמועצה הדתית. ובקשה ממני לנסות להתרים עבורה בביהמ"ד. ומשבקשתי מאחד מחברי הקהילה להתרים עבורה, הלה עשה אותה לחוכא ואיטלולה. עד שהתביישתי ביהדותי. וללא חת זעקתי לעברם בתוככי בית המגרש "ימ"ש הילטר שהשאיר אותם בחיים" אני יכול להבין את הכבדהו וחושדהו. אף כי ניתן לברר ע"י צלצול למשרדו של אותו רב החתום על ההמלצה. ולוודה את זהותה ע"פ הת"ז. אני יכול להבין את האדם המשתמט מטעם זה או אחר ממתן צדקה. אך לא מקובל עליי הלעג השאננים הבוז לגאיונים! מי התיר להם לעשות צחוק ולעג מכלה יתומה ? אִם עַנֵּה תְעַנֶּה אֹתוֹ כִּי אִם צָעֹק יִצְעַק אֵלַי שָׁמֹעַ אֶשְׁמַע צַעֲקָתוֹ: וְחָרָה אַפִּי וְהָרַגְתִּי אֶתְכֶם בֶּחָרֶב וְהָיוּ נְשֵׁיכֶם אַלְמָנוֹת וּבְנֵיכֶם יְתֹמִים:"

הפנמתי...

ולעיניננו אני מכירה אישית כמה שה עודדו אותם לצאת לעבוד לכיסוי החובות וגם עזרו להם בדברים תכניים כגון קורסים, כשרות למסעדה שהם פתחו וכו' לא שאני בעד אך אלו המיקרים שאני מכירה.

למעלה