אז מה היה לנו שם........

אז מה היה לנו שם........

IVF או IVM......זוכרות את השאלה שנשאלה....אלה הדברים כפי שהיו..... כמו שסיפרתי לכן ביקשתי להיות אחת מאלה שעליהן מנסים את הטיפול החדש בארץ....IVM....(בעברית - שאיבת זקיקים וטיפול הורמונלי בזקיקים ולא באישה) אז דר' הורוביץ אמר שהוא מבין את בעייתי ה"מעורבת" ....ולכן במקרה כמו שלי צריך דיון....היה דיון....והוחלט שאני והמקרה שלי ואנדואיות לרוב לא מצדיק IVM......ולכן הוא ממליץ לי על IVF.....לפחות ניסיון אחד....את ה- IVM הם ממליצים לנשים במצבים קשים יותר כמו כאלה שאסור להן הורמונים מסיבות שיכולות בהחלט לעשות רע ולא רוצה להשתמש במילים כואבות.....אז תנסו להבין לבד. אין לי בעיה עם זה ....בהחלט מבינה ומסכימה אבל זה לא שאם הם מכניסים אותי לפרוייקט זה אומר שמישהי שזקוקה לזה מאוד לא תקבל..... בכל אופן אני לא "זכאית" ל- IVM ובכלל לטענת הורוביץ עדיף לאנדואיות IVF וזאת למה? - IVM - אחוזי הצלחה מועטים לעומת IVF.....ובזה אני מסכימה.....אבל מצבי קצת מסובך להורומנים לא? ככה הבנתי עד אתמול....ואז אתמול הייתי אצל - סוריאנו - והוא הסביר לי יפה בעדינות ובהחלט בפעם המאה....שאצלי הבעיה היא לא איך להיכנס להריון......הבעיה אצלי היא מהלך הריון על הבטן מלאת ההידבקויות שלי.....ההשקה המחודשת של האורטר הכיליה הריאות וכל האיברים שבעצם - ובמילים שלי - כבר ללא זהות נפרדת אלא "אישיות" אחת גדולה .....כמובן שגילי המופלג לא עוזר.....(41).... ולכן אם כן הריון אז רצוי ועדיף מתרומת ביצית.....כששאלתי אותו מה הוא ממליץ לי ....התשובה שלו הייתה לחשוב טוב להבין את הסיכונים כי יש כאלה והרבה אצלי.....ולהנות מהילד שלי כרגע...........

זואילי

New member
נשמע כ"כ מוכר....

גם אני שמעתי את הורביץ נותן את אותו נאום. אותי הוא הצליח להתיש. (ואני עקשנית גדולה...). נחכה ונראה. עכשיו לגבייך - אינני מבינה את הקשר, את רושמת על ההסבר שאצלך הבעייה היא מהלך ההריון, אז אוקיי תרומת ביצית, אבל גם איתה יש מהלך הריון כמדומני?

טשומפי

New member
להנות מהילד כרגע

זו עצה מצויינת, שלא קשורה בכלום לגבי ההחלטות שצריכות להעישות לגבי הילד הבא. הבעיה היא שאת מקבלת תשובות משני רופאים שכל אחד מהם מסתכל על חלק אחר בתהליך ההריון. הורוביץ - כרופא פריון מסתכל על השאלה - איך להשיג הריון. סוריאנו - איך להחזיק את ההריון. הנקודה היא שהגיל באמת מתחיל לשחק תפקיד, ונראה לי שאת והזוג צריכים להחליט אם לעלות על רכבת ההרים שנקראת טיפולי פוריות (אני יודעת שאפילו טיפול אחד יכול להיות מסוכן) או להשאיר את הפרק הזה מאחוריכם, ולהרחיב את המשפחה שלכם בדרכים אחרות. האם את יכולה בלב שלם להחליט שלא לנסות טיפולי פוריות כלל? אני לא מנסה לשכנע ללכת לטיפולים (אני יודעת שזה בכלל לא פיקניק ושיש דרכים מוצלחות ביותר להקים משפחה גם ללא טיפולים, פשוט אני לא יודעת למה אבל מההודעות שלך לאחרונה עולה לי הרושם שתהיה איזושהי תחושת החמצה אם לא תבדקי אם האופציה קיימת. נראה לי שההידבקויות הן פחות אישיו מבחינת ההריון (מכירה נשים עם הידבקויות נוראיות בכל הבטן והאיברים הפנימיים שנשאו הריון תקין עד לתינוק צווח בסוף), הסיפור עם הריאה והכליות הן בעיה יותר חמורה, ובעניין הזה הייתי הולכת להתייעץ עם רופא שהוא מומחה להריון בסיכון גבוה (שיף, סיון) כדי לדעת מה דעתם לגבי היכולת שלך לשאת הריון עד לסופו המוצלח. נראה לי שזו שאלה בסיסית לפני שבכלל חושבים על מקור הביצית. הגישה שלי היא שבכל תחום ברפואה צריך לקבל ייעוץ ממי שבאמת מומחה בתחום הזה. כמו שלא הייתי הולכת הרוביץ כדי לקבל חוות דעת לגבי הניתו, ולא הייתי הולכת לסוריאנו כדי לעבור טיפולי פוריות, לא נראה לי נכון להתייעץ עם כל אחד מהם לגבי הסיכונים שבהריון. כל אחד מהם יכול לחוות דעה, אבל הם לא אלו שמתמודדים עם ההריונות האלו. בכל אופן, אני מסכימה עם סוריאנו שיש לך הרבה על מה לחשוב, אם אני יכולה לעזור במשהו - אל תהססי לבקש טשומפי.

טשומפי יקרתי

כל מילה שכתבת נכונה.... וזה בדיוק גם מה שסוריאנו אמר ...בגלל מה שעברתי יש צורך לפני שמתחילים בתהליך לקבל יעוץ מהמומחים לכל תחום....נכון הגיל משחק תפקיד ואני לא אוהבת רכבות הרים מה שעברתי הספיק לי ....זו בהחלט הייתה רכבת מפחידה. כן את צודקת אני חוששת שאני מרימה ידיים מהר מלפני שנתתי הזדמנות....כי הכל יתכן....אבל לא בכל מחיר ולא על חשבון הבריאות שלי כי אני רוצה להיות אמא שיכולה לטפל בילדים שלה ...ולבקר בבית חולים למטרת הביקורת ולא האישפוז....ולכן תשובתו של סוריאנו עזרה לי מאוד להירגע ולהבין יותר טוב את מצבי. לדעת סוריאנו וזה תשובה גם לזואילי...שאם אני הולכת על ביצית שלי כלומר IVF הסיכוי הוא קלוש להשיג ולהחזיק הריון...וכל הדרך עד סופו יכולה בהחלט להיות רצופה מכשולים.....לגבי תרומה הסיכון בהחזקה נשאר... אבל הסיכוי להריון גבוה בהחלט.....וזו תשובה שגם נתן לי פרופ שולמן בזמנו. יש בהחלט על מה לחשוב ....אבל עכשיו החלטתי שאת רוב הזמן והאנרגיות אני מבזבזת על הצוקי הקטן שלי...... אשאיר קצת זמן לשיחה עם הזוג לגבי התהליך ומה ואם בכלל..... סתם רציתי לשתף ולשמוע דעות.... תודה על התגובות

למעלה