אז מה גארי אוכל?

אז מה גארי אוכל?

גם הוא אוהב הרבה פירות בתזונה שלו
ארוחת הבוקר שלו יכולה להגיע ל-5 פירות שונים לפעמים 5 בננות
ובמהלך היום הוא אוכל עוד פירות

הוא גם מזכיר את פרילי כחברה שלו וכדוגמא לכך שיש הכל בפירות.

כמובן, שהוא לא בר-סמכא רפואי/תזונתי בעניין
אבל זאת עוד עדות של אדם בריא שאוכל הרבה פירות מעל הממוצע 'המומלץ'

marx04

New member
פירות וירקות זה מצויין

שלום יוצרת,

למרות שרק מלראות את גארי אני יכול לקבל חום, אני מסכים אתו לגמרי שצריכה רבה של ירקות ונשנושם היא טובה ובריאה.
גם אני באופן אישי אוהב לנשנש מלפפון, גזר ופלפל אדום.
באשר לפירות, גם הם מקור תזונה מצוין, אבל צריך לזכור שהם מכילים לא מעט סוכר, ולכן כדאי לא להגזים.
אינני חושב שלאדם בריא אמורה להיות בעיה למשל עם 5 בננות ו-5 תפוחי עץ ביום, אבל 30 בננות ביום זה די הרבה סוכר.
אגב, כאשר אני מנשנש פרי, אני משתדל לאכול יחד אתו גם 2-3 שקדים / אגוזי מלך/ אגוז ברזילאי, כדי למתן את העליה ברמת הסוכר ולהאריך את משך הפירוק והעיכול.

נדמה לי שסיפרתי כאן כבר שלפני שנה וחצי התארחתי אצל משפחה הולנדית למשך כמה ימים, ושבכל בוקר כל אחד מהם אכל קערה גדולה של סלט פירות טריים. אני חייב להודות שזה היה טעים, אבל היה לי קשה מאד לאכול את כל זה על הבוקר. אני העדפתי לאכול פרוסת לחם עם גבינת קוטג' וירקות חתוכים (עגבניה, מלפפון וכו').

בברכה,

אורי.

הרגלים:)

להגיע ל-30 בננות ביום זה לא ביום אחד.
ואם כבר, הסיפור של פרילי התחיל מבננות, כשסבלה מבעיות רפואיות רבות וקיבלה ייעוץ אצל דר.גרהם
הוא ייעץ לה לאכול בננות בלבד במשך תקופה - דבר שעזר לנקיון המערכת - ולכן יש לה חיבה לבננות - לא יודעת מה הסיפור של החבר..אבל זה מה שהיא מספרת על עצמה.
לא לכולם זה מתאים. לחלק זה מתאים לתקופות. וגם היא לבטח לא אוכלת כל הזמן רק בננות..בקיץ אני בטוחה שיש פירות אחרים..

לפי מה שמלמדים בתזונה הזו, שמן וסוכר לא הולכים ביחד. לאכול פירות עם שומנים אולי גורם לעלייה מתונה בסוכר אבל רק למראית עין.
זאת מאחר ושומן מתעכל לאט יותר מסוכר - אבל למעשה גורם לסוכר להתעכל לאט יותר מהרגיל - וכתוצאה מכך לתסוס.

הקושי לאכול פתאום ארוחת פירות גדולה אחרי שרגילים לארוחה מרוכזת וקטנה - הוא הגיוני.
זה דבר שצריך להרגיל את הבטן לקבל, לאט לאט, למתוח את השריר - בבת אחת זה לא מומלץ לאף אחד.

לפני שנה אני התחלתי עם סלט פירות בבוקר שכלל 2-3 פירות - גם אני לא הייתי מסוגלת ליותר.
היום אני מסוגלת לאכול שייק/סלט של 7 פירות (תלוי איזה כמובן). לאכול 7 בננות בארוחה וכו'.
נכון להיום אני צורכת כ-15 עד 18 פירות ליום. בנוסף לירקות והעלים של הערב..ולפעמים גם במהלך היום.
ובנוסף עדיין אוכלת קצת מבושל ונופלת למאפים - לא הרבה..אבל עדיין..

בעוד כחודש אערוך בדיקות - נראה..בינתיים לא מרגישה בעיות שקשורות בעלייה וירידה מהירה של סוכר.

vegetalien

New member
בהתחשב בעובדה,

שיש אצלי לפעמים ארוחות של 2+ ק"ג, נראה לי שעשרים בננות בבת אחת זו לא משימה קשה מדי.

אני חושבת שאפילו אילו שאוכלים 30 בננות ליום

לא אוכלים 20 מהן בבת אחת:)

מעניין איך אתה נראה אחרי ארוחה של 2קג...

דידי שי

New member
הוא לא יכול אפילו 3 דקות בלי להגיד שטויות

הוא אומר שם על איזה קופים ש25% מהאוכל שלהם זה בננות, ומזה גם מסיק כלפי האדם. שתי קישקושים

בננה זה עונתי, לא קיים כל השנה בכלל, אז לא הגיוני אחוז כזה, שכמובן לא צורף לו מקור.
שנית, אם קוף אחד אוכל משהו, אם כבר, אז זה נכון לגביו, וגם לא בטוח. להסיק מזה לגבי אדם, ולהגיד שזה בטוח... קשקוש

... ויש עוד.

noa555555

New member
עם כל ה "קשקושים " לכאורה שלו , זה לא משנה

את העובדה
שעם האמת המוסרית שלו והעובדתיות בנושא הזה אי אפשר להתווכח .
אם אנחנו מנצלים חיות , ועוד באכזריות,
בעולם שבו אנחנו יכולים לבחור אחרת
אין פה שום אמת אחרת שיכולה להתקיים. נקודה.

כך שגם אם חלק מדבריו לא מדוייקים,
זה עוד לא פוסל את הנכונות המוסרית, שזה רקוב מהיסוד, כל זה.

דידי שי

New member
בקצרה

גארי לא עושה הרצאה על שהיא בעיקר מוסר. גארי מדבר על שטויות ביולוגיות, על שטויות בריאותיות ותזונתיות, שטויות על חקלאות וכו'... יכול להיות שהבסיס לזה זה מה שהוא מבין כמוסרי. קיצרתי מאוד, אני בטוח שתדעי לראות שוב את ההרצאה אם תרצי ולהיוכח, בתקווה שאת בעצמך יודעת מה נכון ומה לא.

תחשבי מה היית חושבת על מישהו שמרצה בתחום אחר, 90% ממה שהוא אומר זה קישקושים, אבל הוא גם היה אומר שהוא בעד דמוקרטיה וחופש דיבור זה מאוד חשוב.
אז מה ? למה להקשיב למישהו ש90% ממה שהוא אומר זה קישקושים, בעיקר שרוב הציבור לא שם לב אליהם. אין אנשים טובים יותר ?

הוא מאוד בעייתי. זו דעתי, וה3 דקות מהקטע שצורף כאן חוזרות ומראות כמה בעייתי הבן אדם הזה. 3 דקות שעיקרם תזונתי, ומי שמעניין אותו תזונה, כדאי שימצא מדריך שבאמת מבין בזה.

ladybug6

New member
זה לא נכון ש-90% מהדברים שלו הם קשקוש

זה שיש כמה אי דיוקים מבחינה מדעית זה לא סיבה לשלול את כל הדבריו שלו.
וגארי כן עושה הרצאה שהיא בעיקר על מוסר. הפן הפיזילוגי והביולוגי הוא חלק מסוים מהטענות שלו, שבחלקו נכון ובחלקו לא.
1. זה שהחלק הביולוגי לוקה באי דיוקים לא שולל או סותר את הטיעונים המוסריים.
2. זה שחלק מהדברים שהוא אומר לא נכונים לא אומר ש-כל- ההרצאה לא נכונה.
3. זה שאתה מתעסק באובססיביות באי הדיוקים האלה גורם לי לחשוב שאתה מנסה להסיט את תשומת הלב מהמסר העיקרי של ההרצאה, והוא מוסרי בבסיסו.

noa555555

New member

וואלה מנסה להזכר מאיפה מוכר לי הדיון הזה, דז'ה וו כזה.. עם אותו ניק.. באמת, ... מנסה להזכר ולא מצליחה....

דידי שי

New member
אם את רוצה לבדוק זאת באופן אובייקטיבי

נסי לבדוק מה אחוז הדברים הנכונים בדבריו,
ולאור מסקנותיך, נסי לחשוב האם נכון להקשיב דווקא לאדם עם אחוז כזה של סילופים.
בפירוש יש אנשים הרבה יותר טובים, יודעים, חכמים, אמינים.

שימי לב, שאנו מדברים באופן כללי, בלי להיכנס לגופן של טענות.
את יודעת שאפשר לעשות רשימה ארוכה מאוד של שקריו, סילופיו, וחוסר הידע שלו, ושדי בקלות תמצאי רשימה כזו, אם תעשי חיפוש אינטרנטי קצר.

ladybug6

New member
אין לי שום כוונה לעשות איתך רשימות

גם בגלל שאין לי אינטרס להגן על גארי יורופסקי, וגם כי זה נראה לי לגמרי מיותר להתעסק בזה כשהמסר העיקרי והבסיסי שלו הוא בכלל מוסרי.
אם אתה מכיר הרצאות מוצלחות יותר שמעודדות צמחונות/טבעונות אתה מוזמן להביא לנו לינקים.

noa555555

New member
תהיה רגוע , ראיתי אותה רק עשרים פעמים .

אתה ממש רחוק מלדייק, אתה מביא פה דברים כעובדות והם שגויים לגמרי.
המסר העיקרי שלו מוסרי,
מענין שכל אחד רואה מה שהוא מחפש בכוח . אה?
כמה פעמים חזרת פה על המילה קשקושים כדי שהיא תיכנס טוב טוב למי שקורא אותך ? הפסיכולוגיה הזו מזמן כבר לא עובדת על אנשים ששכל בראשם ועיניהם פקוחות (צמחונים וטבעונים למשל , להבדיל מקרניבורים כמובן, ).
גארי מנגן על הנקודה המוסרית בעיקר, על השואה שהאדם מחולל לבעלי החיים
כל השאר שולי , והוא אומר את זה בעצמו .
הוא גם אומר שזה טעים, ואם זה לא היה כרוך בסבל היה אוכל בעצמו סטייק כאן ועכשיו, זוכר?
יאללה,
מספיק עם השטויות האלה. הייתי אומרת אם כבר, שתשעים אחוז ממה שכתוב במה שהגבתי עליו עכשיו - זה שטויות מצוצות .

דידי שי

New member
לא יעזרו טענות כלליות

נסי להיכנס להרצאה ולעשות חלוקה למה מוסר ומה לא.

שנית, נסי לראות מה אחוז הסילופים.

כתבתי קישקושים, כי חשבתי שזה ביטוי יחסית עדין. אפשר בהחלט להגיד דברים יותר בוטים כמו שקרן, אבל השתדלתי...

לילה טוב.

noa555555

New member
אל תשלח אותי לעשות שיעורי בית , תודה.

אני את שיעורי הבית שלי בנושא הטבעונות שלי עושה כבר שנה שלמה יסודי מאוד, עם המון הרצאות, לא רק של גארי
אני אוהבת להצליב מידע
והכי אני אוהבת חיים מוסריים .
סופשבוע נעים לך .

דבר אחד קטן ולא שולי בכלל

אני לא מסכימה שגארי אומר שכל השאר שולי.
הוא וגם את ורבים אחרים (וגם אני בגיל 15) הגיעו לטבעונות/צמחונות בגלל הפן המוסרי -
אבל זה לא מבטל את מה שהתזונה הטבעונית לעומת הקרניסטית עושה לגוף האדם - רק טוב.
בריאות היא לא עניין שולי כלל וכלל.

לגבי הסרטון הספציפי הזה, הוא דווקא ממוקד בריאות והמוסרי הוא ההטבה.
גם בהרצאה (הכי טובה..) הוא מדבר על הפן הבריאותי ואיך הוא השפיע עליו - למרות שזו לא היתה המטרה הראשונה שלו.

noa555555

New member
לא שולי כלפי כולם

שולי מבחינתי
אולי כי הגעתי כיום למסקנה, שגם אם הייתי צריכה לחיות על לחם צר ומים לחץ - לא הייתי מסוגלת לגעת יותר במשהו שמגיע מחיה או מתה - בגלל הפן המוסרי.
אז בשבילי זה שולי למרות שאני אוהבת להרגיש טוב, בלי קשר.
הטבעונות אכן עושהגם בפן הפיזי טוב ומעולה אפילו - לדעתי, שלא אכפת לי אם הוכחה או לא, וזה משמח אותי כבונוס.
המסר היה שזה לא תנאי הכרחי מבחינתי .
ברגע בו פוגשים את האמת המוסרית, ואת העיניים של הטלה ואת התרנגולת המעונה - זה נגמר פה. הפתרונות האחרים כבר יגיעו .
לגבי ההרצאה המפורסמת של גארי, אם עליה אנחנו עדיין מדברים - הוא בהחלט ממוקד מוסרית, ולא מדובר על הזמן שהוא מקדיש למסר כזה או אחר, אלא לדעת להבין אותו בין השורות ואת מטרתו . זה לא ענין של לספור דקות. לגארי יש אג'נדה קודם כל מוסרית, ורק כבונוס - בריאותית . נקודה.

כמו שעניתי למרקורי בדיון הונדליזם

אף אחד לא יודע איך הוא היה מתנהג במצב שהוא מעולם לא נקלע אליו.
לא היא. לא אני. לא את.

אני מאוד מרגישה ממך את החשיבות העילאית של הנושא אצלך.
זה עדיין לא אומר שאם תהיי במקום שיש בו רק לחם ומים, תשרדי לאורך זמן רק עליהם. האם תהיי מוכנה למות לפני שתאכלי מן החי?
זכור לך הסיפור של ניצולי המטוס במקום מושלג(לא זוכרת את השם)..שלאחר זמן מה החלו לאכול את חבריהם המתים?

אדם אוכל כדי לשרוד. אדם לא צריך לאכול שום דבר מן החי כדי לשרוד - אם יש לו שפע של מוצרים מן הצומח שהם גם עדיפים מבחינה בריאותית
אבל אם אין...

כמו אותו הבחור ששאל מה לעשות שבוע במסגרת עבודה במקום פראי..
מה היה עושה אם זאת היתה שנה? אם לא היתה ברירה?

noa555555

New member
אני לא מתעסקת בהיפותיזות

ולא במצבי השרדות, כי ההתעסקות בזה פשוט לא רלבנטית לדיון.
מעדיפה להשאיר את הדיון במצבי המציאות שלנו ולא "אם לסבתא היו גלגלים ואת היית נתקעת על אי בודד, האם סבתא היתה מביאה לך קרפלך או ורניקי לדעתך ? ".
מצבי קיצון זה לא המצב שלנו ביום יום .
מסכימה איתך שאדם לא צריך שום דבר מהחי כדי לשרוד , ולא רק לשרוד, אלא לחיות יותר טוב (לעניות דעתי , מספר הזוי - לא צריך לקפוץ עם מחקרים נוגדים בבקשה ) יותר בריא, ויותר באריכות ימים יפה וצעירה וחיונית מאשר אוכלי כל . כל זה על סמך תצפיתנות , וגם קצת הסתמכות על מחקרים של גדולים ממני .

פשוט תביני, לא מענין אותי אפילו לחשוב מה הייתי עושה על אי בודד, או במצב שהייתי חיה במערה כמו האדם הקדמון
כי אני לא שם
כשאהיה שם , ואהיה במצב, אוכל לענות לך,
גם במצבי שואה , אם קראת את "אדם מחפש משמעות " של פרנקל , אפשר להבין שבמצבים של פי מוות, יש אנשים ששמרו על אנושיות והעדיפו למות , ויש אנשים שדרכו על חבריהם או גופותיהם בכל האנוכיות האפשרית כדי לשרוד.
כך שזה אינדיבידואלי לגמרי ואין תשובה אחת נכונה לכולם
כך שזה דיון מיותר לחלוטין.

למעלה