אז מה בעצם עושים..

אז מה בעצם עושים..

כשאהבה ענקית, הופכת להיות כל-כך..משעממת? התלבטתי הרבה אם להתעלם מהמחשבות המעיקות האלו שמסתובבות לי בראש, ובסוף החלטתי, שאולי פה- בפורום המקסים הזה, אצליח למצוא איזה סוג של נחמה.
אז יש לי בחור מקסים, קצת מתוסבך, כבר אוטוטו שנתיים. אנו נמצאים בקשר לא פשוט כשמשני הצדדים, כל הנפשות הפועלות רק נגדנו ונגד האהבה שלנו, וזה בגלל הפרש הגילאים בינינו.- אני בת 19, חיילת, ואילו הוא, בן 26. (מה שאומר- 7 שנים הפרש) בשנה הראשונה של הקשר שלנו, הכל היה כל-כך יפה ומבטיח, ובשנה האחרונה..אני לא יודעת, משהו פתאום דעך. פשוט משעמם לי. הקשר נהיה לעוס ונורא שיגרתי, ולא משנה כמה אנחנו מדברים בנינו על לשנות ולחדש, אנחנו פשוט לא מוצאים דרכים לעשות זאת. אני אוהבת אותו כמו שבחיים לא אהבתי [שזה לא כזה הישג, בהתחשב בגילי
], ולפי דבריו, וסיפוריו על קשרים קודמים, גם אני אהבה הגדולה ביותר שהייתה לו. קשה לי לחשוב על לוותר עליו, וכל פעם שאני חושבת שזהו, הגיע הזמן לחתוך- אני פשוט לא מסוגלת בסופו של דבר לעשות את זה. אני יותר מדיי אוהבת אותו, קשה לי לוותר עליו. אני פשוט לא מרגישה שאני מסוגלת להיות יום בלעדיו. אבל..מצד שני- לפעמים אני מרגישה שזה כבר לא זה, אין התרגשות, אין חידוש, מה גם שכל הסובבים אותנו [המשפחה והחברים, כשהמשפחה שלו לא עד כדי כך רלוונטית ביום יום מפני שהוא גר לבד] פשוט מקשים נורא עלינו. [אגב- אנו תמיד יוצאים לבד, בלי חברים- שפשוט לא מוכנים לקבל את הקשר שלנו, מה שהופך את העניין לקצת משעמם] מה שבעצם כל-כך מטריד אותי, זה אם יש איזשהו סיכוי להחיות קשר שהפך להיות כל כך שיגרתי? מישהו פה היה במצב דומה, והצליח להחיות מחדש את הקשר? או שכשמגיעים למצב כזה- אין דרך חזרה, והפיתרון היחיד הוא לחתוך? אני יודעת שמדובר במקרה שהתשובה אליו אינדווידואלית, ובכל זאת, מעניינת אותי דעתכם. המשך לילה טוב

אני שואלת את עצמי...

מה בעצם יכול למנוע מקשר להפוך לשיגרתי. האם זה לא מה שיקרה לכל קשר לטווח ארוך? אני מבחינתי פחות נלחמת בשיגרה ויותר דואגת שיהיה משהו גם מעבר לה...

mrluck

New member
חזרה לשגרה

אני אפתח בזה שלצערי הרב אין לי תשובה חד משמעית לשאלה שלך, אבל אני אנסה בכל זאת... הבעיה היא שכולנו גדלנו וחונכנו על מושג האהבה הנפלאה המלווה תמיד בפרפרים. כולנו ראינו את הקומדיות הרומנטיות וקראנו את הספרים שבסופם הגבר והאישה מתחילים קשר של אהבה גדולה מהחיים, הבעיה היא שאף אחד לא מראה לנו את השגרה היומיומית של אותו זוג נפלא כעבור שנה, ובטח שאף אחד לא דואג להראות לנו עד כמה השגרה יכולה להיות גם נפלאה. קצת עצוב לי לכתוב את המילים הללו אבל יכול להיות שאנחנו פשוט מצפים מהקשרים שלנו דברים שכנאה אי אפשר להשיג. לא ניתן לחיות כל החיים עם פרפרים מזה שיושבים לאכול ביחד ארוחת ערב. יכול להיות שאנחנו צריכים להסתכל על הקשרים שלנו בעיניים שונות ממה שאנחנו רגילים ולהבין ששלב הקסם נגמר ותמיד מגיע שלב השגרה שצריך ללמוד להתמודד איתה. הרי לא ייתכן שהפיתרון למצב הזה הוא להחליף בן/בת זוג בכל פעם ששלב הפרפרים נגמר. אני יודע שכנראה לא סיפקתי לך את התשובה אבל יש לי הצעה בשבילך. אני חושב שאת צריכה לקרוא את הספר "אשראם" של רם אורן. יש לי הרגשה שהספר יספק לך נקודת מבט נוספת על המצב שבו את נמצאת.

בהחלט סוגיה לא פשוטה

לדעתי הדבר הכי משמעותי שאני לוקח ממה שכתבת - זו האהבה העזה שיש בניכם. החלק המשני - זה אותו "שעמום" שאת מתארת. לדעתי ברגע שיש אהבה כזו כמו שסיפרת עליה, אפשר להפיג את השעמום. בכל מיני שיטות ודרכים. אולי טיפול זוגי. לא ניסיתי, אבל אולי זה שווה.

תמיד אפשר לנסות לעבוד על מה שלא כ"כ הולך

לפי מה שאני מבינה, את אוהבת אותו מאוד, וקשה לך לראות את עצמך בלעדיו, אז זו סתם הרגשה של שיגרה וכן קצת משעמם, וזה בסדר, זה אנושי, אבל את חייבת להלחם כי את אוהבת אותו. אתם יכולים לצאת לחופשה יחד, לעשות כל מיני דברים שלא הייתם עושים עד כה, טיולים בארץ, קיאקים. ולמה חברים שלכם לא מקבלים את הקשר שלכם? אתם כבר המון זמן יחד. במקרה הזה תמיד אפשר להכיר חברים חדשים, מהלימודים, מהעבודה ולצאת איתם. וסתם טיפ, אני לפעמים יוצאת עם אחי וחברה שלו, זה ממש כיף!

voguemaster

New member
מלבד להיפגש עם אנשים חדשים

(כי החברים שלכם כנראה לא מי יודע מה מפרגנים), אתם צריכים להבין שהשגרה קיימת ותמיד תהיה קיימת בכל מקום. אנשים מפחדים נורא מאיבוד ההתאהבות הראשונית, הולכים אפילו לטיפול זוגי ושואלים את המטפל איך אפשר להחזיר עטרה ליושנה. התשובה היא שאי אפשר. שגרה תופסת הכל. אז איך מתמודדים וחיים באושר ? יש לזה הרבה תשובות אבל הנה כמה נק' למחשבה: 1. קודם כל, צריכים להתקיים כמה תנאים חשובים כמו אמון, הדדיות, אכפתיות וכבוד. 2. משיכה, רצון לאינטימיות וכד'. 3. אחרי אלו, חלק חשוב הוא לדעת להתגבר על בעיות כשאלו צצות כדי שלא יהיו לכם משקעים שליליים שיגרמו לכם לריב וכד'. 4. אם אחרי כל זה אתם בסדר, אתם צריכים לא רק מדי פעם להפתיע אחד את השניה אלא גם לדעת איך לשמור על העניין שלכם בחיים. זה מעולה שאתם מבלים זמן איכות ביחד אבל אם אתם לא מסוגלים לעשות את הדברים שכל אחד ממכם אוהב גם לבד, אין לזה טעם. כל אחד צריך דברים בשביל הנשמה שלו, בשביל ההנאה האישית והפרטית שלו. זה גורם לו בזמנים שבהם מבלים ביחד להרבה יותר מוטיבציה וזה מוסיף עניין. אמרת את זה בעצמך - משעמם לך. תעסיקו את עצמכם בכל מיני דברים בנפרד, וביחד. תפתיעו אחד את השניה. באמת שאין גבול לרעיונות של מה שאפשר לעשות אחד עם השניה. שגרה גם יכולה להיות דבר טוב אם אתה מבין שאתה יכול סוף סוף להירגע ולנוח לך בבית אם מתחשק לך מבלי שתרגיש שאתה במירוץ תזזיתי למציאת תעסוקה או הנאה. את כ"כ רגילה לדברים שאתם עושים, יציאות, עניינים ובלאגנים שאת פשוט לא מסוגלת כנראה להבין שגם לשגרה יש יתרונות וצריך לדעת לנצל אותם כדי להזין את עצמך ולשפר את עצמך, וזה תורם לקשר הזוגי בעקיפין. צאו גם בנפרד, אם אתם לא עושים את זה. זה גם תורם.

oferyosi

New member
בקצרה - מה רע בשגרה??../images/Emo124.gif

אני מבין את זה שאת צעירה, וכנראה גדלת כמו כולנו על הסרטים בהם כל החיים יש פרפרים , וריגושים וכו'. אבל מה לעשות , בחיים , גם האהבה הכי גדולה הופכת בשלב כלשהו לשגרה. אז מה??? אז כולם מפסיקים את היחסים??? את בעצמך עונה לשאלתך : " אני פשוט לא מרגישה שאני מסוגלת להיות יום בלעדיו " אין לי מתכון בדוק לאיך שוברים שגרה אבל....גם אם יש שגרה והיא קצת משעממת - את אוהבת את הבן אדם - אז תמשיכי..

elena20

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif אני גם לא מבינה מה רע בשגרה, כל

מערכת יחסים בסופו של דבר תהפוך לשגרה.

אמא של האקסית שלי אמרה לי כשהייתי במצב שלך:

"רק בזמן אובדן, טרגדיה ועצב, מעריכים את השגרה". שגרה יכולה להיות דבר טוב, תלוי מאיזה צד מסתכלים עליה. ובעוד אני אומר את זה, עדין ניתן להפיח בקשר "שגרתי" קצת חיות, צריך קצת יצרתיות והמון רצון.

יש לנו כמה דברים במשותף...

היי,זה בסדר,זה שאתם 7 שנים לא אומר כלום אני עם חבר שלי בהפרש של 8 שנים,הוא בן 30 יהיה השנה ואני בת 22... אז ככה שהפרש גילאים לא מעיד על כלום,רק צריך לדאוג שהבן זוג שלך לא ינסה לחנך אותך או להרגיש נעלה בגלל הפרשי הגילאים אני יכולה להגיד לך שאני במערכת יחסים שלי מרגישה הבוגרת והרצינית מבין שנינו,וזה לא אומר שזה רע לפעמים זה גם לא ממש תורם... בקשר לזה שהחברים לא מקבלים את הקשר,זה נראה לי קצת מוזר וזה אומר שהם לא ממש חברים שלכם,וטוב שאתם מבלים זמן יחד לבד,כי מי שלא מקבל את הזוגיות שלכם לא שווה את זה שתהיו חברים שלו.אצלינו למשל זו הייתה הפתעה כי כולם תמכו בי כשסיפרתי לראשונה שאני יוצאת עם מישהו בהפרשי גילאים כאלה,ואפילו עודדו אותי להמשיך בקשר בטענה שגבר שהוא בוגר בגיל,הוא כבר יודע מה הוא רוצה מעצמו ובכלל מהחיים. לדעתי כל הקטע הזה שמשעמם לכם זה לא בגלל שאתם כל הזמן לבד,כמו שאמרת אתם צריכים לחוות דברים חדשים ולהעמיד למבחן את הזוגיות שלכם.ואני לא חושבת שאתם צריכים לחתוך,אלא לעשות מעין הפסקה קטנה של חודש-חודשיים (אם תרצו גם יותר) בערך ולראות עד כמה האהבה חזקה,אם אתם לא מסוגלים להסתכל על אחרים ולצאת עם אחרים, אם לא הפסקתם לחשוב אחד על השני ולא הפסקתם לאהוב,זה אומר הכל!!!

פשוט וקל

לומדים לשבור שיגרה ולהפנים שיגרה זה לא תמיד רע.. אני יכולה לומר לך שהיום אני מתגעגעת לשיגרה הזו....
ואז קיטרתי כמוך

למעלה