אז מה אתן אומרות..

VermilionSol

New member
אז מה אתן אומרות..

כדאי לי לרוץ את ה15 באייל?
לפני כחודש עשיתי את ה10 הראשון ואתמול את 13.5
רצה 3 פעמים בשבוע + כוח פעם בשבוע
המטרה היא לא זמן/מהירות אלא לסיים את הריצה בכבוד =]
מה אתן אומרות?

לדעתי- אין מניעה...

אינני מאמנת וזו אינה עצה מקצועית.
אם רצת ללא קושי מיוחד 13.5 ק"מ, תוכלי לרוץ 15 ק"מ. האם כדאי? זה כבר עניין של גישה...
בכל מקרה, אל תתפתי לרוץ 15 ק"מ באותו קצב שאת רצה 10 ק"מ, אלא רוצי בקצב מתון יותר. בהצלחה!

VermilionSol

New member
הקצב לא חשוב יותר מידי

העיקר לסיים את הריצה כמו שצריך
תודה

טלאיל

New member
מרוץ אייל

הוא מרוץ מקסים עם אווירה טובה. סביר להניח שלא תיהיה לך בעיה לעשות אותו רק קחי בחשבון שאומנם ה4 קילומטרים הראשונים בירידה... אבל מה שיורדים גם צריך לעלות! ו 4 קילומטרים אחרונים הם בעליה.
תהני!

bentsi11

New member
מרוץ אייל

מה כל כך יפה במרוץ הזה? אני הייתי במרוץ יקב טוליפ שגם הוא רוץ שטח. חשבתי הארוץ בין היקבים כמו בטוסקנה אבל זה ממש לא היה כך. היה לי גם די קשה, במיוחד העליות והחום הכבד- זה היה בדיוק בשבת הראשונה בו עברו לשעון חורף.
במה שונה מרוץ איל?

טלאיל

New member
לא מכירה את טוליפ

ככה שאני לא יכולה להשוות בין שניהם.
מה אהבתי במרוץ אייל? האוירה המפרגנת, אירגון טוב, הרבה חברה שאני מכירה, קרוב לבית, ומרוץ מאוד מאתגר.
לצערי הרב מאוד כנראה אני לא אשתתף השנה.

בעיקר האווירה

זה מירוץ שהוא "חגיגה" ויש בו הרבה רצים. הוא ממש לא דומה לטוליפ מבחינת השטח - אייל זה פרדסי רמת השרון, לפחות מבחינתי, נעים אך לא מיוחד. בטוליפ הנוף יפה פי כמה בעיני.
מבחינת קושי, הוא לא קל, בגלל שחלק ממנו בעפר/חול, ויש בסוף עלייה. יחסית לסוף של טוליפ, העלייה הנ"ל היא מישור, אבל כיוון שאייל נחשב "מהיר", אז העלייה יותר כואבת.
מה שכן, מקבלים כל כך הרבה צ'ופרים באייל, שהם מחזירים את ההרשמה. החולצה ממש טובה ובגזרת נשים, ובשנה שעשיתי אותו קיבלנו גם כובע דרייפיט לא רע, סכין גילוח (?!), צידנית קטנה וקופסה (שוב ?!). כמו כן, זה מהמירוצים שבהם נשאר מספיק אוכל ושתייה גם לאחרונים (הבנתי שעם מדליות היו בעיות בעבר).

אז מה אתן אומרות 2

אני בסוג של השבתה מריצה, אולי יותר מזה.
הגוף שלי אינו שבע רצון.
חלה הדרדרות ביכולת שלי להתמודד עם מאמץ, עד שבכל מצב של עליית דופק לסדרי גדול 70% הגבתי בכאבים מאד כוללניים: שרירים, עצמות, מפרקים, בחילה, צמרמורות. זה מאד מוזר. אני מרגישה בסדר גמור, אבל כשזה קורה - זה כמו שפעת קשה (שלא לומר שזיקנה ממש) קופצת עלי באחת. ההתקף נמשך זמן מה (עד כמה שעות) וחולף מעצמו, למעט נוקשות מסויימת בכפות הרגליים - בעיקר בבוקר (ואני שייכתי את זה לעומס של הריצה היחפה דווקא, אבל אני כבר לא בטוחה).
רואפת המשפחה שלחה אותי לאי אלו בדיקות עם החשד לדלקת של רקמות חיבור (אנטספוטיה אולי?). טרם ביצעתי.
אני מצליחה לעשות אופני כביש בעצימות ובמרחק נמוכים מהרגיל, טריינר, הליכה בחול, פילאטיס (תלוי ביום), שחייה קצרה בים.

חשבתי לעצמי כמה חסרה לי התנועה ומה אני יכולה לעשות חוץ מטריינר שהוא יחסית נטול אימפקט וקל לי לחמוק ממנו אם אני לא מרגישה טוב.

בתנאים האלה + בית קטן (אבל יש מרפסת - אבל בה אין טלוויזיה ואז העמידות לאימונים שלא הולכים לשומקום נורא יורדת) - מה דעתכן על אליפטיקל?

את חייבת להשלים את הבירור!

ועד שהבירור הרפואי יתבצע, ומי יודע כמה בדיקות יידרשו לשם כך, כי זה נשמע כמו משהו מערכתי, הייתי מציעה לך לפנות במקביל גם לבירור "מעבר לכביש"- ברפואה המשלימה. פעם נשלחתי ע"י רופא "רגיל" לבירור אצל אירידיולוג, שמביט באישון העין ומחפש שם צרות... באופן מפתיע האירידיולוג פגע בול! התרופות ההומאופטיות שנתן לא ממש עזרו, אבל האבחנה היתה מדוייקת ותאמה את אבחנות הרופאים...
מה עם רכיבת שטח רגועה בשבילי העמק? מישורים, ללא העלאת דופק לתחום שעושה לך רע. את רק יוצאת מהבית ואת שם...
המון בריאות ומהר!

תודה

כיוון שהתרסקתי עם אופני השטח בחגים, עד כה הייתי די בלתי כשירה כי המרפק שלי סבל באופן מאד לא נעים מטלטלות השטח.
אני בהחלט צריכה לחזור לזה.

נשמע זוועה

נראה לי שאם הגוף שלך אומר לך "תרגעי" בכזאת עוצמה, שווה להקשיב לו. כמו שאת יודעת הוא יודע איך לשלוח מסרים יותר עדינים.
תקשיבי למי שהיתה באימון יתר (למרות שלא נראה לי סביר שזאת הבעיה פה) - זה יכול להיות כמו חול טובעני. ככל שאת נאבקת לצאת כך את שוקעת פנימה. לפעמים צריך - באמת - לנוח.
לגבי המלצות לתנועה באיזי, ניסית פעם טאי צ'י? את יודעת שאני די קופצנית, אבל אחרי שעה של טאי צ'י (או צ'י קונג, אם זה אצל המורה המתאים), אני ממש לא מצטערת שלא יצאתי לריצה.

לא נעים

אבל לא "זוועה" - כי כאמור בשאר הזמן אני מרגישה בסדר גמור.
יש לי הרגשה של מגמת שיפור, אבל התחייבתי לעצמי לא למהר עם זה (מתבאסת כל יום על הכושר ההולך וקהה).
ונחשי מה? גיליתי במושב שלי חוג טאי-צ'י, ושריינתי שיעור נסיון

מור שלז

New member
רק עכשיו ראיתי, תרגישי טוב

באסה לשמוע על ההשבתה מריצה, ובכלל על המצב.
אני סומכת עליך שאת עושה בירור יסודי ומקיף כמו שמגיע לך.

בנוגע לשאלתך: לי יש אליפטי בבית, כבר כמה וכמה שנים. מבין האופציות השונות למקום סגור: מסילה, טריינר ואליפטי - האליפטי הוא המועדף עלי. משהו בתנועה שמזכירה ריצה, אבל בלי האימפקט של הריצה עושה לי טוב ומאפשר לי להתאמן כרצוני. משום מה אני מחזיקה אימונים הרבה יותר טוב מטריינר.

ואפשר לגוון, לשנות את העומס, לשנות את הכיוון, לשנות את הסלד. אני ממליצה על מכשיר עם ידיות זזות, כך את מפעילה גם פלג גוף עליון בנוסף.

במיוחד בתקופות פציעה - האליפטי הופך להיות החבר הטוב ביותר שלי.

לא תמיד אני רואה טלוויזיה עם האליפטי. לפעמים אני פשוט שומעת מוזיקה או פודקאסטים או ספרי אודיו. יש המון אופציות.

תרגישי טוב

(וכמובן, אני לא שמחה שאת פצועה, אבל מאוד שמחה לראות אותך שוב פה
)

מור שלז

New member
שני דברים

אני מחלקת את השאלה שלך לשני חלקים:
- האם כדאי לרוץ את מרוץ אייל?
- האם כדאי לך לרוץ 15 ק"מ כאשר לפני חודש עשית את ה-10 הראשון שלך.

לגבי השאלה הראשונה: אני משוחדת, מרוץ אייל היה המרוץ הראשון בחיי (עשיתי את ה-5 בפעם הראשונה, ובשנים שאחרי חזרתי ל-15 ק"מ כל פעם מחדש) והחוויה החיובית הזו גילתה לי את כל העולם הנפלא הזה של ריצה, ושל ספורט, ושל האנשים שאוהבים את זה.

המרוץ עצמו הוא מרוץ מקסים וותיק. מאורגן היטב, עם אוירה מיוחדת ונפלאה. לגבי המסלול: חלקו עובר בשטח, יש עליה מתונה אך ארוכה בסיום (מה שאומר ירידה בהתחלה) ואני חושבת שהוא מסלול מקסים, מגוון ומאתגר. בהחלט חוויה מומלצת.

השאלה השנייה: האם כדאי לך לרוץ 15 ק"מ כשלפני חודש רצת 10 ק"מ בפעם הראשונה? כאן התשובה מורכבת יותר. בעקרון, עכשיו, אחרי ההתלהבות של הפעם הראשונה זה השלב המסוכן. המוטיבציה שלנו בשמיים, יש התלהבות, ושני אלו יכולים להיות שילוב מסוכן שמוביל לפציעה.

המון רצים נפצעים בדיוק בשלב הזה, כשנחשפים לראשונה לעולם המרוצים, לקסם, לאדרנלין ומנסים להגיע לעוד ועוד מרוצים. ולכן אני מוסיפה לך את השיקול הזה.

איך הרגשת אחרי ה-10? איך היתה ההתאוששות? היו כאבים? יש כאבים עכשיו או "איציק"ים? כמו שאנחנו קוראות להם כאן?

זה הצד השני של המטבע שהיה לי חשוב להציג לך. ברור שזה אפשרי לרוץ 15 ק"מ חודש אחרי 10 ק"מ ראשון. אבל האם כדאי? האם זה לא יותר מדי ועלול, חס וחלילה, להסתיים בפציעה?

לא יודעת, את מכירה את עצמך הכי טובה, מרגישה את עצמך הכי טוב, ויכולה לקבל את ההחלטה הזו.

בהצלחה

אם המטרה היא לא מהירות, לכי על זה

אני הייתי במצב דומה לפני שנה, מאוד חששתי ולמרות זאת החלטתי ללכת על מירוץ 15 די מאתגר בשטח. מבחינתי זאת היתה חוויה מעולה ופותחת דלת. באותה תקופה רצתי 2-3 פעמים בשבוע.
אני גם שוקלת לרוץ את אייל השנה.

אם את שוקלת, תרשמי (התשובה ל
)

אייל עוד פחות משבועיים ולפעמים ההרשמה מסתיימת מוקדם. לפני שנתיים פתחו את ההרשמה ומי שרצה להרשם, שילם מחיר יקר יותר (הרשמה מאוחרת) בלי לקבל חולצה (שלפי מה ששמעתי, באייל היא חולצה איכותית בגזרת נשים). סתם חבל שתפספסי.

חוצמזה, הגיע הזמן שניפגש, לא

למעלה