שני דברים
אני מחלקת את השאלה שלך לשני חלקים:
- האם כדאי לרוץ את מרוץ אייל?
- האם כדאי לך לרוץ 15 ק"מ כאשר לפני חודש עשית את ה-10 הראשון שלך.
לגבי השאלה הראשונה: אני משוחדת, מרוץ אייל היה המרוץ הראשון בחיי (עשיתי את ה-5 בפעם הראשונה, ובשנים שאחרי חזרתי ל-15 ק"מ כל פעם מחדש) והחוויה החיובית הזו גילתה לי את כל העולם הנפלא הזה של ריצה, ושל ספורט, ושל האנשים שאוהבים את זה.
המרוץ עצמו הוא מרוץ מקסים וותיק. מאורגן היטב, עם אוירה מיוחדת ונפלאה. לגבי המסלול: חלקו עובר בשטח, יש עליה מתונה אך ארוכה בסיום (מה שאומר ירידה בהתחלה) ואני חושבת שהוא מסלול מקסים, מגוון ומאתגר. בהחלט חוויה מומלצת.
השאלה השנייה: האם כדאי לך לרוץ 15 ק"מ כשלפני חודש רצת 10 ק"מ בפעם הראשונה? כאן התשובה מורכבת יותר. בעקרון, עכשיו, אחרי ההתלהבות של הפעם הראשונה זה השלב המסוכן. המוטיבציה שלנו בשמיים, יש התלהבות, ושני אלו יכולים להיות שילוב מסוכן שמוביל לפציעה.
המון רצים נפצעים בדיוק בשלב הזה, כשנחשפים לראשונה לעולם המרוצים, לקסם, לאדרנלין ומנסים להגיע לעוד ועוד מרוצים. ולכן אני מוסיפה לך את השיקול הזה.
איך הרגשת אחרי ה-10? איך היתה ההתאוששות? היו כאבים? יש כאבים עכשיו או "איציק"ים? כמו שאנחנו קוראות להם כאן?
זה הצד השני של המטבע שהיה לי חשוב להציג לך. ברור שזה אפשרי לרוץ 15 ק"מ חודש אחרי 10 ק"מ ראשון. אבל האם כדאי? האם זה לא יותר מדי ועלול, חס וחלילה, להסתיים בפציעה?
לא יודעת, את מכירה את עצמך הכי טובה, מרגישה את עצמך הכי טוב, ויכולה לקבל את ההחלטה הזו.
בהצלחה