אז מה אתם מציעים?

giloni

New member
אז מה אתם מציעים?

התכנית הקרובה תוקדש לפסיכדליה של החוף המערבי, שלהי ה 60 (וקצת מאוחר יותר עם כמה ספיחים שאני מחפש דרך להשמיע אותם, כמו Seals and Crofts). בניתי רשימת השמעה ונראה לי, לבושתי, שאני לא מצליח לסגור שעה. על-כן אני מבקש את השתתפותכם בקביעת רשימת ההשמעה לתכנית שכנראה שוב לא תשמעו: Without Her – Blood, Sweat and tears, Child Is Father to the Man, 1968, track 5, 2.41 Medley: Turn! Turn! Turn! - The byrds – Live at the Fillmore West February 1969, track 5, 9:46 Woodstock – CSN&Y, Déjà vu, 1971, track 5, 3.52 People are strange, The Doors, strange days, 1967, track 7, 2.12 Alabama Song (Whiskey Bar)– the Doors, The doors 1967, track 5, 3.15 Hot Summer Day, It’s a beautiful day, 1969, track 2, 5:51 Somebody to Love - Jefferson airplane, Surrealistic Pillow 1967 Hummingbird, Seals and crofts, summer breeze 1972, (greatest hits, track 3), 4.35 East of ginger trees, (greatest hits track 5), 3.46 את עזרתכם אני מבקש בשיבוץ של עוד כמה דברים: Doors שיר פסיכדלי (בחרתי את People are strange אבל אני פתוח להצעות אחרות) Love - עוד לא החלטתי Greatfull dead - עוד לא החלטתי ועוד שתיים שלוש הצעות או החלפות יתקבלו באהבה. תודה יקי

קיר קמט

New member
אני מציע

The Doors - Not To Touch the earth Love - Can't Explain או Signed D.C. Grateful Dead - Ripple

giloni

New member
תודה, קיר, אבל...

לצעיר אין לי האלבום הראשון של Love. האם תוכל להמליץ על משהו מתוך Da Capo או מתוך Forever changes? יקי

ThE RhythM

New member
אממ לאב...

Andmoreagain, סתם כי הוא פשוט נפלא. צריך סיבה יותר טובה?

../images/Emo93.gif התפלקה לי ההודעה..

התכוונתי להגיד: ש- The End הוא שיר מעולה לעניין רק שקצת ארוך, אז אולי בעצם לא כל כך מתאים? הממ.. אז אני דובקת בבחירתי הראשונה
Awake.. Shake dreams from your hair, my pretty child, my sweet one.. Choose the day- choose the sign of the day- the day's divinity

קליפורניקיישן

שאל אותי יקי: אז מה אתה ממליץ לשים על המערכת? אמרתי לו: הכי טוב שתשים משהו בסגנון של הרשימה הזאת. ענה לי: הכי טוב? אמרתי לו, בטח הכי טוב! ניסיתי לשמור על הקו שלך אך גם לתת קטעים מייצגים של רוח התקופה, זה מה שיצא: 1. I Love You More Than You'll Ever Know מתוך האלבום - Child Is Father to the Man של דם, יזע ודמעות. למה דוקא זה? בגלל הקלידים המהפנטים שלו, בגלל ליווי חטיבת כלי הנשיפה המדהימה שלו, בגלל שזה השיר הכי מוכר של הגאון המוסמך אל קופר, בגלל שאין מי שלא רקד את השיר הזה כריקוד סלואו מתישהו בחייו, בגלל שזה הכי טוב! אגב, גם השיר שאתה בחרת - Without Her - הוא מעדן חביב בהחלט עם המקצב הכמעט לטיני שלו וה'שארם' שעל גבול הבוסה נובה המנוגנת במועדוני לילה עשנים במיוחד, שים גם אותו, הלהקה של אל קופר ראויה לזה. ובעניין קרוב לזה - נסה לשים יד על הרצועה VEHICLE של IDES OF MARCH, שמדגים מה אפשר לעשות עם כלי נשיפה וקצב אטרף (השיר היה להיט גדול בזמנו, ורבים מבלבלים אותו כשייך ללהקה של קופר). 2. Eight Miles High מתוך המימד החמישי של הבירדז כבוד צריך לתת. 3. summer breeze של seals and crofts. שלא תעז להשמיט אותו, אתה מביא בכך גאולה לעולם. המרענן הקיצי האולטימטיבי לחורף הוא בריזת הקיץ של הצמד הענוג והמתקתק הזה. זו אולי הדוגמה הבודדת הטובה ביותר שאני יכול להעלות על הדעת לשיר מייצג של מוזיקת "האזנה קלה". אתה תקנה לעצמך הרבה אוהבים עם הלהיט הנצחי הזה, שמוכיח שהרמוניות ווקאליות מושלמות לא היו נחלתם של הנשרים או סיימון וגרפונקל בלבד. הערת ביניים קלה - זה לא שיר שהוא פסיכדלי ממש (הרוב יגדירו אותו כפופ רך מתקתק), ואם כבר אתה דוחף משהו בסגנון, למה לא גם משהו של להקת אמריקה - נגיד SISTER GOLDEN HAIR או שמא VENTURA HIGHWAY, ובכך תהפוך אותי למאושר (כמעט) באדם... 4. Somebody to Love של ג'פרסון איירפליין, מתוך כרית סוריאליסטית. בחירה מוצדקת ומתחייבת (ואיפה הארנב הלבן?). 5. וודסטוק הביצוע של קסנ"י לשיר של ג'וני מיטשל ראוי בהחלט. אם יוותר זמן בידך, הייתי ממליץ לשקול ולשבץ הפתעה קטנה בפליי ליסט המשובח ולהעלות על נס את הקטע המתוק-מתוק King Midas in Reverse מתוך אלבום ההופעה של הארבעה - FOUR WAY STREET. זה אמנם שיר במקור של ההוליס הבריטיים (שגרהאם נאש הביא ללהקה) - אבל... אם תעלה אותו לאויר מובטחים לך חיי העולם הבא. עלי. 6. She Comes in Colors מתוך האלבום דה קפו של להקת לאב. שיר אדיר (וואו וואו וואו ווואו, מיי לאב שי קאמס אין קולורס....), שהוא גולת הכותרת של האלבום המצוין הזה. 7. A House Is Not a Motel מתוך forever changes של להקת לאב. מעניין לעניין באותו עניין - ארתור לי. זה השיר עם הטקסט הכי קודר בדו משמעות שלו - והוא מרמז על מותו הקרב של לי ועל רחובות שישטפו בדם, וכל זה לצלילי לחן מהפנט. (אם תצליח להגניב גם כמה אקורדים של THE DAILY PLANET מאותו אלבום, אזי - ברוך תהיה). 8. Riders on the Storm של הדלתות, הרצועה הנועלת את LA WOMAN. הייתי ממליץ גם על THE END, אבל בשל אורכו (כ-11 דקות) יש להניח שלא תוכל לשדרו, וחבל. 9. Piece of My Heart של המלכה ג'ניס ג'ופלין. אל תשמיט אותה. 10. Summertime Blues בביצוע של BLUE CHEER. מתוך אלבום המופת שלהם - Vincebus Eruptum . 11. Omaha של MOBY GRAPE מתוך אלבום הבכורה שלהם. מוזר, אנחנו (ולא רק אנחנו) כמעט לא מתייחסים לאלבום החשוב הזה. השיר הזה כונה, אגב בעבר בתואר המחמיא - " the Beatles on speed ", האזנה חוזרת לשיר תוכיח עד כמה זה נכון. 12. The Grateful Dead - DARK STAR שיר שהוא סמלה המסחרי של להקה שהיא הסמל המסחרי של רוח הזמן והמקום (פסיכו-לנד, קליפורניה, שנות השישים המאוחרות) יש לשיר כמה וכמה גירסאות באורכים שונים ומשונים, הייתי ממליץ לטובת העניין להסתפק הפעם בגרסה שבאלבום - What a Long Strange Trip It's Been. טוב, זה צריך להספיק, לא?! חזק ואמץ, יקי. אני שומע את התוכנית בעיני רוחי, גם אם לא באוזניי ממש.

if your going to San Francisco

אוי אוי אוי, איזה יופי של מוסיקה, אז הנה כמה הצעות קטנות: the doors, האמת, People are strange הוא השיר שאני הכי אוהב אצל הדורס, יש בו משהו שקשה למצוא בשירים של מוריסון, זה פשוט שיר מאוד אנושי, שלא לוקה כל כך באמגלומניות המוריסונית ובעידוד המיתוס האישי שלו, אם אתה רוצה משהו אחר משלו, אז הייתי מציע את Spanish Caravan דווקא, פשוט שיר יפה וגיטרת הפלמנקו של דנסמור ממש מרטיטה שם. Love: שוב רק את האמת, כל שיר מתוך Forever Changes הוא פגיעה בול (וגם Da Capo לא חסר כלום), יש לי העדפה אישית קטנה ל Alone Again Or הנובעת יותר מהארועים האחרונים בחיי והקשר שלהם לשיר הזה, אבל בגדול סתם לשים את המחט אקראית על התקליט גם יעבוד. ועכשיו לשאלה הגדולה באמת: Greatfull dead, צודק הולדן, dark star הוא השיר האולטימטיבי של המתים, הוא גם התשובה הראשונה (והיחידה האפשרית) לשאלה מה לשמוע מהמתים, אלא מאי, הגירסה הטובה באמת של השיר היא באלבום ההופעה ואורכה 23 ד', מאחר ואני לא מאמין שיש לך כ"כ הרבה להעניק למתים אני חושב שהצלחתי למצוא שיר שימצא חן בעינך ויתאים לאווירה הכללית של התוכנית שהרכבת: Mountains of the Moon מתוך האלבום המצויין Aoxomoxoa, שיצא ב 69 והיה אחד מאלבומי האולפן הטובים הראשונים של המתים ואולי אלבום האולפן הפסכדלי הטוב היחיד שלהם. עד כאן שלושת ההצעות ומכאן רשימה חלופית שלי: Jefferson airplane- אני דווקא הייתי הולך על משהו פחות להיטי ועוצמתי אלא יותר איטי ופסיכדלי: Lather, מתוך: Crown of Creation, שבעיני הוא אחד השירים היותר פסיכדליים של האיירפליין וגם אחד המעניינים שבהם (אפילו שהוא נשמע בשמיע ראשונה מעט ילדותי. אישית אגב, הייתי מסתפק בשיר אחד של הדלתות ומוצא מקום גם לנערי החוף וקולות חיות המחמד שלהם, סה"כ אלבום חשוב, אולי את Wouldn´t It Be Nice או אם אפשר את Good Vibrations (שהוא הזדמנות טובה לספר על smille האלבום שלא יצא)

LadyG

New member
הרשימה שלך יקי מצויינת

וכל ההצעות והתוספות יותר מראויות. לגבי Love כל רצועה שתשים יהיה באמת בול פגיעה אבל אם תשים את Alone Again Or, יימכרו בשבוע הבא לפחות עוד 2 אלבומים. לגבי ג'פרסון איירפליין הייתי הולכת דווקא על White Rabbit כי הוא פשוט פסיכדלי לחלוטין ומעביר תחושה נפלאה של מה היא בעצם פסיכדליה. והכי חסר לי Quick Silver Massanger Service. כל רצועה מאלבומם הראשון, יותר מראויה. ויכול להיות שמתחיל טרנד חדש של הגירה המונית לצפון בעקבות התכנית?

LadyG

New member
ועוד הערה קטנה

Seals & Crofts - השיר באמת נפלא אבל כמו שהגדרת הוא באמת ספיח. הוא מאוחר יותר והצמד החמוד הזה לא בדיוק התעסק עם פסיכדליה וקצת יותר נטה לכיוון ה- Singer Songwriter. למרות אהבתי הגדולה לשיר הוא לא כל כך שייך לקו.

נאלץ להסכים

השיר יצא ב 72, תקופה שקליפורניה בכלל ול.א בפרט היתה מקום מושבם של להקות הפולק של ארה"ב, סילס וקרופט אומנם נבדלו ממרבית הלהקות הללו, בכך שיכולות הכתיבה שלהם היו טובים בהרבה (אני לא מזכיר בשביל לא להכנס לויכוח עם הולדן), אבל סיגנונית, מדובר בהרכב פולק של צמד סינגר סונגרייטס. אבל בהתחב בכך, שלמעשה כל להקות הפסיכדליה (חוץ מהדד) הפכו במרוצת השנים להרכבי פולק, יש מקום גם לסיילס וקרופט ולו בשם ההמשכיות ההיסטורית. חוץ מזה, אחלה שיר, ואין שום דבר רע בניחוחות קיץ באמצע החורף, ההיפך זה אפילו נחמד.

giloni

New member
אתם צודקים - אני אתאפק

ובכלל, מעודף ההמלצות המצויינות אוכל להרכיב תכנית לעונה שלמה. את הצמד הבהאי אדחה לשידור הבא - זמרים משוררים. תודה על כל ההצעות וסליחה מראש מאלה שהצעותיהם נדחו מפאת קוצר זמן השידור יקי

noosh

New member
אז מתי נוסעים לצפון? ../images/Emo13.gif

מקווה שזה לא מאוחר מדי לנסות לתת הצעות.. בכל מקרה, בקשר לדורז, למרות שאני חושבת שפיפל אר סטריינג' הוא שיר מעולה, אם בכל זאת חפצה נפשך בשיר אחר, הייתי הולכת על The Crystal Ship ובאמת חסרים לי הביץ' בויז... סה"כ הם מאוד חשובים בתקופה הזאת, לא? אולי God Only Knows, או Good Vibrations... גם ג'ניס קצת חסרה שם (אולי Summertime?) והייתי הולכת דוקא על הארנב הלבן של הג'פרסונים, בגלל שהוא פחות מוכר מסאמבאדי טו לאב, ויותר פסיכדאלי ומשקף את התקופה ובקשר ללאב - אינ אוהבת את Angmoreagain מאוד ו... תן את הפלייליסט של השבוע הקודם בבקשה, אני כבר שבוע במתח!

John LennonS

New member
יש לי הצעות משלי

דבר ראשון לדעתי מהאיירפליין כדאי לך ללכת דווקא על השיר הנהדר: Lather... בעניין הדורס מה דעתך על riders on the storm? לגבי דם יזע ודמעות דווקא עדיף להשמיע את You`ve made me so very happ בכול אופן התוכנית נשמעת לא רעה בכלל...

למעלה