אז מה אתם חושבים על...

אז מה אתם חושבים על...

נתקלתי לאחרונה בהמון ידיעות שאולמרט מדבר על שלום עם סוריה- תמורת רמת הגולן. באמת שחשבתי על זה המון, ולמרות הדעות הפוליטיות שלי השמאלניות, אני לא בטוחה עד כמה הייתי רוצה שיוותרו על הגולן. הייתי רוצה לשמוע מה אתם חושבים על זה. ובבקשה אל תתביישו ותגידו מה שאתם חושבים באמת. ולא מה שאנשים בתנועה מצפים שתגידו או סתם סיסמאות. אני יכולה להגיד שאני נורא רוצה הסכם שלום שכזה, אבל פשוט נורא חבל לי על אזור כ"כ יפייפה במדינה שלנו, ובאמת אזור שגרים בו המון אנשים, תחשבו איך זה יהיה לפנות את כל האנשים האלו... קיצר תחשבו על הכל, אני צריכה עזרה בלנסות לגבש דעה בעניין. אני מקווה שתעזרו. =)

בעיקרון...

רמת הגולן זה מעבר לגבולות 67... זה מעבר לקו הירוק. הבעייה היחידה והגדולה עם החזרת רמת הגולן היא שיכול לחזור מצב כמו שהייה לפני שכבשנו את רצת הגולן.. וזה אומר שיש נק' תצפית ממש טובה על ארץ ישראל. אנחנו כבשנו את רמת הגולן בעיקר כי ירו עלינו משם.. כי יש שם הרי ראות ממש טובה עלינו. מי שגר שם הוא בדיוק כמו מי שגר ברצועת עזה... מתנחלים. נכון זה אזור מאוד יפיפה.. אבל הוא לא שלנו... והבעייה היחידה בלהחזיר את זה זה העיניין הביטחוני.

פורה

New member
אין מתנחלים בגולן.

אנשים שבחרו לגור שם עשו את זה ממניעים כלכליים לחלוטין וכמעט שאין אנשים שעישו את זה מתוך אידאולוגיה כמו ברצועת עזה. הבעיה בלהחזיר את הגולן היא לא לפנות את האנשים, ראינו שכבר הצליחו לעשות את זה פעם אחת, הבעיה האמיתית היא הסיכון בלתת את הנקודה האסטרטגית הזאת, כי אם היו אומרים- תנו את הגולן ויהיה שלום, על בטוח- אין בעיה היינו נותנים אבל זה בכלל לא בטוח שיהיה שלום אחרי זה. ראינו מה קרה בעזה.

מתנחלים זה לא רק אנשים שגרים שם

בגלל מניעים אידיאולוגיים... מה שיש גם שם.... והיו גם אנשים שבחרו לגור ברצועת עזה בגלל נוחות.. מתנחלים זה אנשים שתרתי משמע מתנחלים במקום כלשהו שהם לא אמורים להיות בו...

פורה

New member
מצטערת להגיד לך, אבל בימינו אנו אמור זה שם של

דג. אבל עזבי את התושבים של רמת הגולן! זה בכלל לא האישו פה! לדעתי, לתת את הגולו זה סוג של חוסר אחריות מבחינה אסטרטגית-בטחונית מצד מדינת ישראל.

jast

New member
בידיוק, זה שם של דג.אז היא אמרה שהם לא אמורים

אבל זה לא משנה מה הדעה שלך. זה שהם מתנחלים זאת עובדה. תתווכחי עם הגדרות.

חזוז

New member
תשמעי

בסופו של דבר מה שיקרה בעיני זה מה שקרה עם סיני, השטח לא יוחזר באמת, הוא יהיה "מפורז",עדיין נוכל להיות בו, זה לא שיסגרו אותו והוא יהיה באמת שייך לסוריה. אם את שואלת אותי, אנחנו נמצאים בקצה התחלת תהליך השלום עם סוריה, כרגע הכל שחור לבן,בעזרת הפשרה שתמצא בסופו של דבר בעוד כמה שנים נוכל כולנו לאכול חומוס בדמשק

ofer האחת

New member
לא מחזירים את הגולן!!!

הגולן הוא חלק מהארץ ואין שום סיבה להחזיר אותו. נחזיר את הגולן והם ירצו גם את השרון ואז את תל אביב. אז פשוט אסור לנו ליפול למלכודת הזאת.

חזוז

New member
דיבורים מיליטנטיים וקיצוניים מדי בעיני

זה לא שאם נחזיר להם את הגולן הם ישימו שם כוחות, יבנו בונקרים ויטענו את התותחים, תהי בטוחה שמצב כזה לא יקרה, לתת להם את הגולן על מגש של כסף זה הדבר האחרון שמישהו רוצה, אפילו תמורת השלום. אמרות כמו "תנו להם אצבע הם יקחו את כל היד" פשוט מצמצמות את כל העניין למשהו מאוד קטן, צריך לחשוב איך ישראל תיסוג משם מבלי שתצטרך לפנות את היישובים הוותיקים והחשובים כמו גם איך תראה פריסת הכוחות באיזור, שלנו ושלהם מבלי ליצור מתח וחשש. בסופו של דבר תמצא הפשרה, כך או כך שלום עם סוריה זה דבר מדהים.

ואניאוסיף שבסופו של דבר..

רמת הגולן תחזור לסוריה,במוקדם או במאוחר,כי בעיקרון השטח הזה הוא שלהם.. ואני מסכימה איתך עם מה שאתה אומר... בטח הסכם שמוסכם על שני הצדדים,יהיה בעוד מיליון שנה =\ [זהר,אני מתגעגעת...!
]

פורה

New member
אני לא מסכימה עם מה שאת אומרת...

גם אם השטח הזה שלהם, אני לא בטוחה שהוא יחזור אליהם בכל מקרה. אין מה לעשות- דברים כאלו קורים. זה יהיה לא נכון מכל הבחינות לדעתי להחזיר את הגולן.. לפחות לא במצב הקיים. והסכם שלום עם סוריה נראה פתאום, משום מה, קרוב מתמיד.

לא אמרתי לתת אותו עכשיו,

ולא אמרתי "הנה זה הזמן"...בסך הכל אמרתי שזה בסוף יקרה...בסוף נצטרך למצוא פיתרון לכל הסיפור הזה. ולי ההסכם שלום הזה נשמע לי ממש מעורפל,ולפעמים הם סתם מדברים ולפעמים זה מתבצע אחרי המון זמן.

פורה

New member
אני ממש לא חושבת שבסוף זה יקרה.

זה תלוי בהמון דברים אם ניתן את הגולן או לא. לדעתי דווקא יש סיכוי טוב שלא ניתן את הגולן, אבל ברור שתהיה פשרה כלשהי מצידנו לפחות.

למעלה