אז מה אתם אומרים

ThatsMyName

New member
אז מה אתם אומרים

על זה? בכל אופן,שיהייה במזלט...40 שנה לא הולכות ברגל

odedee

New member
לא יודע, יש לי רגשות מעורבים.

מצד אחד, שמח בשמחתו של כל אחד שמתחתן. מצד שני, האיש מקדם אג'נדות שמרניות בישראל כמו גם בארה"ב. לא מסתדר לי הענין - בערך כמו שכושי יטפל ב-PR של ה-KKK או שפציפיסט יעבוד בשביל ה-NRA. זה נראה לי כל כך רע.

ArchiTomer

New member
חזק ואמץ...

איכשהוא קראתי את הידיעה הזו רק עכשיו, לא יודע איך פיספסתי אותה קודם. אני מברך אותו, כל הכבוד לו בעיקר על האומץ לצאת מהארון פומבית על אף שהוא יועץ לשמרנים. מניסיוני הקצר בהולנד, נראה שדעות ימניות/שמרניות בנושאים כלכליים לא מחייבות התנגדות להומוסקסואליות. ראו דוגמאת המפלגה הליברלית בהולנד ה-VVD שיוצאת נגד הזרים פה אבל מאמצת בחום הומוסקסואליות. אני חושב שגם שינוי בארץ נופלת תחת הקטגוריה הזו. כל הכבוד!

odedee

New member
הולנד זה לא אמריקה.

קודם כל, תומר, תבין - הוא לא יצא מהארון עכשיו אלא מזמן מאד. כל מי שמתענין ומחפש על זה משהו יגלה מיידית שהאדון הומו מחוץ לארון. החידוש הוא רק בזה שהוא התחתן כעת עם בן זוגו. המעסיקים הימנים שלו מעסיקים אותו למרות שהוא הומו, לא בזכות זה, פשוט בגלל שהוא גאון יחסי ציבור. היה להם הרבה יותר נח לקחת יועץ סטרייט בעל כישורים דומים לו היו מוצאים כזה. שים לב שההומואיות שלו מאד מוצנעת על ידיהם, אף אחד מהלקוחות שלו לא יחלום להגיד משהו כמו "תראו כמה אנחנו נאורים, יועץ ה-PR שלנו הומו!". עכשיו: אמנם נכון שבארה"ב ההבדל בין שמאל-ימין או דמוקרטים-רפובליקאים הוא בעיקר בגישה הכלכלית, אבל לא רק. כמו בישראל, גם פה הדתיים השמרנים מצדדים באופן ברור וחד-משמעי ברפובליקאים. זה לא מקרי שרוב הרפובליקאים תמכו בתיקונים לחוקה שיאסרו נישואין חד מיניים, בעוד שרוב הדמוקרטים התנגדו לכך. וזה נכון הן ברמה הפדרלית והן ברמה של המדינות השונות. אין אף מדינה בארה"ב שבה הדמוקרטים יזמו תיקון שיאסור נישואין חד מיניים. אין אף מדינה שבה תיקון כזה עבר בגלל סנטורים דמוקרטים או נדחה בזכות סנטורים רפובליקאים. מי שמובילים את המאמצים לתיקון החוקה הפדרלית הם רפובליקאים. בעיני זה די זנות - להיות הומו ולעבוד עבור האנשים האלה זה אחד משני דברים: 1. אתה מוכר את העקרונות שלך. 2. אין לך עקרונות. אני לא יודע מה יותר גרוע.

ArchiTomer

New member
עם כל הכבוד לקלינטון

וכל הכבוד אליך... ראיתי שהוא יצא מהארון עוד באמצע שנות ה-90 ולכן בירכתי על היציאה מהארון ועל העובדה שעל אף שהפוליטיקאים האלה כביכול "לא נאורים" הם ממשיכים להעסיק אותו ללא חשש שזה יפגע בתדמיתם, ללא חשש שהם יחשבו צבועים. אני מעריך את זה. אמריקה זה אולי לא הולנד. ובכל זאת אני טוען שאין חובה שרפובליקנים יהיו אנטי-הומואים, בעיקר באמריקה בה יש שני מחנות ואני בטוח שיש הרבה הומואים רפובליקנים. זה בדיוק כמו האידיוטים בעיירות הפיתוח בישראל שמצביעים ביבי, למרות שהוא נגדם, אז מה זה אומר? שיש לאנשים מערכת שיקולים יותר מורכבת שאנחנו לא תמיד מתחברים אליה או מבינים אותה... אולי אני לא מומחה לאמריקע, אני עדיין חושב שהצעד ה"חשוב" הוא לא החתונה אלא היציאה מהארון.

odedee

New member
תומר, קראת מה שכתבתי?

קודם כל, הפוליטיקאים האלה לא נאורים, בלי מרכאות. הם מעסיקים אותו עם הרבה חשש שזה יפגע בתדמיתם, וזו בדיוק הסיבה שכל הענין הוא low key וזה שהוא הומו מאד מוצנע. שים לב שהתפרסם כעת שהוא התחתן, אבל החתונה היתה בעצם לפני כמה חודשים טובים. ברור שאין חובה שרפובליקאים יהיו אנטי-הומואים, אבל זה לא ממש נפוץ לראות רפובליקאים שהם פרו-הומואים. בלינק שנתתי על קלינטון מוזכר הארגון היחיד של רפובליקאים הומואים - log cabbin, שבעיני רוב הציבור פה נתפס כאנומליה. וגם הארגון הזה שקל לפרוש כשבוש התחיל לקדם את נושא התיקון לחוקה שיאסור נישואין חד מיניים. אגב, הם לא פרשו, אם כבר מדברים על מכירת ערכים. אני מסכים שמערכת השיקולים היא מורכבת, ובכל זאת הומו רפובליקאי זה כן נדיר.

ArchiTomer

New member
קראתי את כל מה שכתבת, עודדי

ואני מבין שזה אולי נדיר לשמוע את זה ולראות את זה בפוליטיקה האמריקאית. אני לא בטוח שזה באמת אנומליה. ניסיתי להדגים לך איך מפלגות "רפובליקניות" באופיין במקומות אחרים בעולם יכולות להיות מאד פרו-הומואיות, ואיך בוחרים שמדיניות של מפלגה מסויימת מכוונת נגדם עדיין בוחרים להצביע בשבילה. כיוון שבארה"ב אין ממש מבחר - או שאתה דמוקרט או שאתה רפובליקני, אני מאמין שלתופעות שאני מזכיר פה יש ייצוג מאד נרחב. אני לא מאמין שמפלגה שמשתרעת מהמרכז ועד הימין הקיצוני (ואני בטוח שיש בה אף נציגות שנוטה יותר שמאלה מהמרכז), לא כוללת הומואים. איך שלא תציג את זה ואיך שקלינטון (שבטח לא מנסה לקדם שום אג'נדה אנטי רפובליקנית) מציג את זה. מצטער, אבל פשוט לא השתכנעתי...

odedee

New member
לא אמרתי שהיא לא כוללת

להיפך, כתבתי לך את השם של הגוף הרפובליקאי ההומואי. אבל הוא זניח ובן חורג בנוף הרפובליקאי. אני מסכים שבארצות אחרות מפלגות שיש להן אג'נדה ימנית/קפיטליסטית בנושאים כלכליים יכולות להיות פרו-גיי ובעד זכויות אדם או whatever בנושאים אחרים. אבל העובדה הפשוטה היא שבארה"ב זה לא המצב (בגדול). תחפש קצת בגוגל על gay republicans. אולי זה יעזור לך להשתכנע, שהימין (הכלכלי בעקרון) פה מחובר בצורה אמיצה לדת. ואתה יודע מה? גם בישראל, הליכוד ושאר מפלגות הימין פחות פרו-גיי מהעבודה, שינוי או יחד. למרות שגם בישראל אפשר לומר שהחלוקה בין הגושים היא במידה רבה על רקע כלכלי ובטחוני, הנה גם כאן יש הבדלי גישה גם בענייני זכויות אדם, דת וכו'.

סלסרו

New member
לחזק את דברי עודד,

הנה דו"ח של ה-Human Rights Campaign, ארגון פרו-גיי, שבמהלך הבחירות האחרונות חקר את רקורד ההצבעה של כל חברי הקונגרס בנושאי גיי ונתן להם ציונים בהתאם. למעט כמה רפובליקנים בודדים, כולם קבלו ציון השואף לאפס. לעומת זאת רוב הדמוקרטים קבלו ציונים גבוהים. תוכל לקפוץ לעמוד 6 ואילך.

ArchiTomer

New member
דו"ח מרתק...

עושים כאלה גם במקומות אחרים בעולם? דו"ח גאוני לדעתי, כל לובי חברתי צריך אחד כזה כדי לתת למצביעים שלו. אני ממש חושב שזה דו"ח גאוני
תראו, כפי שאמרתי כשהתחלתי את דברי, אני לא כלכך מבין בפוליטיקה האמריקאית ולכן אני נזהר מלהסביר את דעתי על בקונטקסט שלה ומנסה לשכנע ש"זה לא חייב להיות ככה" ע"י דוגמאות במדינות אחרות. באופן ברור יש קשר חזק בין ימנים לשמרנים לכוחניות. כל אלה מתבטאים בנושאי צבא, בטחון ומדיניות חוץ כמו גם בנושאים כלכליים ומשם לנושאים חברתיים. לכן הדתיים הולכים עם ימין וכוחניות - כי כל אלה שייכים לשמרנות. המפלגות הליברליות הן שונות בעניין זה, הן מחזיקות באג'נדה כלכלית קפיטליסטית ופעמים רבות גם בעמדות שמרניות בנושאי צבא ובטחון. כך בישראל (אי אפשר להגיד על שינוי ובעיקר לא על טומי לפיד שהם שמאלנים מבחינה זו) וכך גם בהולנד בה המפלגה הליברלית יושבת מימין לשמרנים בפרלמנט. עם זאת שתי המפלגות, בישראל ובהולנד, מחזיקות באג'נדה מתקדמת כשזה קשור לזכויות האזרח. כשזה מגיע לעובדים זרים ובכלל לכסף, כולם יכולים לדעתם למות ברעב, ממחלות ומעוני רק שזה לא יעלה יותר למשלם המיסים מהמעמד הבינוני. יכול להיות שמה שנחשב בצד הזה של הפסיפיק ליברלי ימני, נחשב בצד השני של הפסיפיק שמאלני. והרי להגיד על המפלגה הדמוקרטית "שמאלנית" זה גם קצת להרחיק לכת, לא?!

ArchiTomer

New member
נראה לי שהם כולם נמצאים בימין...

הפוליטי והכלכלי. לכן אני יכול לשער שיש גם ליברלים בין הרפובליקנים

ArchiTomer

New member
מצטער,

אני לא יודע איך להסביר את זה אחרת. בכל מקרה, נראה לי שהדיון הזה לא הולך לשום מקום, אז אני מוותר...

למעלה