אז מה אתם אוכלים?

Existentialist

New member
אז מה אתם אוכלים?

שלום לכם, השאלה שלי מופנית יותר לטבעונים. מה אתם אוכלים ביומום? בעיקר בבוקר. אתם צורכים מוצרי חלב? אני הפסקתי, כי שוכנעתי שזה לא בריא. (מישהו מכיר את ד''ר אריה אבני?) אני גם משתדל למעיט באכילת בשר אדום, זה ממש לא קל. אולי אני אהיה חלק מהקהילה שלכם בסוף.

motior

Member
טבעונים לא צורכים מוצרי חלב

ולא בשר (שזה כולל כמובן גם עוף ודגים), ביצים ובד"כ גם לא דבש. את כל השאר - כן. וכל השאר זה הרבה מאוד: דגנים, קטניות, פירות, ירקות, אגוזים וזרעים (כל אחת מהמילים פה מבטאת מבחר ענק של מיני מזון)

roni44441

New member
דר' אבני הוא רופא מאוד לא אמין

לא מזמן הוא הפיץ סרטון ביו טיוב שמלא בשקרים ובעובדות מופרכות כאילו "מדעיות". צירפתי כתבה שפורסמה עליו בווי נט

רוב הכתבות מן הסוג הזה ממומנות על ידי התעשייה

ארגון מגדלי הבקר, מועצת החלב ודומיהם. הן אינן מדעיות, רחוק מזה. הנה היום התפרסמה בוויינט כתבה על המאכלים הטובים ביותר להורדת כולסטרול (וברקע פרסומת בולטת מאוד ליוגורט שיעני-מוריד כולסטרול כי הוא מכיל רכיבים צמחיים...). אחד מהם היה דגי סלמון, כי הם מכילים אומגה-3. אף על פי שבעבר פרסם ואיינט כתבה על כך שדגי סלמון אינם מכילים אומגה 3! אם את/ה לא טוקבקיסט מטעם ארגון שכזה, בידיך לעשות 1+1 וקצת חושבים. דברים של אבני נכונים, מדעיים, בדוקים ומוכחים, ויש רופאים רבים שמסכימים אתו, אבל התעשייה עושה להם טרור אמיתי. את ספרו של אבני "שוטי החלב" הורידו ממדפי חנויות הספרים בלחץ שכזה! (איפה חופש הדיבור?!) אם לא היו בו דברי אמת, זה לא היה מזיז לאיש.

מלא דברים :)

יש מבחר אדיר של מזונות ולא מעט העדפות אישיות אז קצת קשה לענות על 'מה אנחנו אוכלים'... בגדול, כל מה שלא מכיל חומרים מהחי, כלומר פירות, ירקות, אגוזים וזרעים, דגנים, קטניות... במילים יותר פשוטות זה כולל סלטים, מרק, פשטידות, סנדביצ'ים, פסטה, אורז, ממולאים, תבשילים... לגבי ארוחת בוקר, אני אישית )ולהפתעתי הגדולה) התמכרתי לדייסת קוואקר (3 כפות קוואקר+כוס וחצי מים+ קימנון על הגז, עם בננה חתוכה, כמה שקדים וצימוקים). אפשרויות די פופולאריות הן קורנפלקס עם חלב שקדים או חלב סויה, פרוסה עם אבוקדו, סלט פירות ואפילו 'חביתות ירק' ו'פרנץ' טוסט'... יש המון מתכונים מנסיונם של הגולשים בפורום השכן (פורום צמחונות וטבעונות), ממליצה לך מאד להציץ. לגבי חלב, מובן שאיני צורכת חלב פרה (כבר המון שנים). שמעתי על ד"ר אבני אבל באפן אישי מעולם לא שמעתי אותו או קראתי בעיון. הפסקתי עם חלב מהחי מסיבות של המנעות מניצול ומימון סבל של בעלי חיים, והיתרונות הבריאותיים והסביבתיים הצטרפו די מהר. קדימה, תצטרף ל'קהילה'. זה הרבה יותר פשוט ממה שנראה לך :). סתם עניין של החלטה, וזאת אחת מוצלחת!

למעלה