אז מה אתה שומע עכשיו?

pinnacle

New member
AYREON - The Finel Experiment

הענק ההולנדי באופרת הרוק הראשונה שלו.

epitaph

New member
Marillion - Misplaced Childhood

לקחו ממני דם לפני איזה שעה, ככה שאני לא במיטבי, יש נסיבות מקלות...

B a z a

New member
../images/Emo6.gif

אני שמעתי את Script בימים האחרונים, גם היום בדרך לעבודה.

RamiSun

New member
לא ללכלך....

אחרת אני אעבור לאלימות פיזית מתונה....

epitaph

New member
צר לי לאכזב אותך רמי...

אבל פיש ממש לא עושה לי את זה, למשל בג'סטר אחרי כמה דקות בא לי לירות לעצמי בראש (כמה הבן אדם מתבכיין). דווקא Misplaced יותר סביל לדעתי, החצי הראשון שלו טוב כשהשיא העיקרי הוא Kayleigh (כנראה שהם היו יותר טובים בלעשות פופ מאשר פרוג) ואחר כך זה ממשיך מכוח האינטרציה (עם עוד כמה שיאים קטנים בדרך) אבל בחצי השני שלו, האלבום כבר מאבד אותי מרוב שיעמום. יאמר לטובת האלבום שהסאונד האופייני של שנות השמונים כמעט לא מורגש כאן.

B a z a

New member
Kayleigh - השיר הגרוע בהיסטוריה

הלהיט הכי מגעיל של שנות ה-80, עדיף כבר לשמוע קלצ'ר קלאב או דוראן דוראן או משהו אחר בסגנון. שיר פשוט זוועה. במקום השני ברשימת השירים הגרועים - More fool me.

epitaph

New member
קצת הגזמת, לא?

לפחות לפי הדוגמא הנוספת שהבאת זה נראה כאילו יש לך בעיה עם פופ רק עם זה מגיע מלהקות שכביכול אמורות לייצג או להציג פרוג. Kayleigh הוא לא שיר פרוג ולכן אין טעם ש"תשפוט" אותו כשיר פרוג, הוא שיר פופ וככזה הוא (לדעתי לפחות) ברמה גבוהה, אבל שוב, זה הכל הטעם האישי שלי. כנ"ל לגבי More Fool Me, לדעתי הוא לא מוריד מערך האלבום של ג'נסיס אלא מציג עוד צד שלה ודווקא צד לא רע בכלל.

B a z a

New member
אני לא שופט אותו כשיר פרוג

ברור ש"קיילי" לא אמור להיות שיר פרוגי, הוא פשוט שיר נוראי. ראיתי סרט שבו אנשים נוסעים במכונית שהרדיו בה תקוע על תחנה שמשדרת להיטים משנות ה-80, ואי-אפשר לכבות אותו. נוגנו שם שירים שונים, ו"קיילי" היה הגרוע שבהם. אני דווקא אוהב חלק קטן מהשירים הפופיים, לדוגמא השירים הקצרים של סיד בארט בפינק פלויד, השירים הפופיים של גבריאל בג'נסיס (Harlequin, I know what I like), וחלק (קטן) מהשירים הפופיים של הסטרובז. אבל יש גבול לכל דבר.

sixkiller2003

New member
זאת הדעה שלך..

קיילי הוא שיר טוב. ואני לא יודע אם טרחת לשמוע את misplaced childhood של מריליון שזה אולי האלבום הכי טוב שלהם והשיר מתלבש נפלא שם כחלק מהקונספט של האלבום..

B a z a

New member
טרחתי

אבל אני לא ממש מכיר את האלבום - שמעתי אותו רק פעמיים בגלל ש"קיילי" הרס לי את החשק לשמוע אותו. עם כל הכבוד לקונספט, לא כל דבר שיש בו קונספט הוא טוב. האלבום הראשון של הלהקה לא רע, לדעתי, אבל הליריקה קצת הורסת (Do you love me, Can you still say that you love me - נו באמת...).

Mr Mustard

New member
בוא פשוט נגיד שאתה לא אוהב פופ

סבבה? לא מכיר את Keyligh, אבל לדעתי More Fool Me הוא קטע מקסים שכמו שאפיתפ' אמר הוא רק מוסיף לאלבום ונותן מעיין הפקסה קצרה ונעימה מהעוצמות והדרמה שהאלבום מגיע אליהן.

B a z a

New member
בסדר

לא התכוונתי לפגוע באף אחד
אגב אני אמנם מסכים שסלינג אינגלנד זה חתיכת קלאסיקה, אבל הוא לא מושלם - חוץ מהשיר של קולינס, אני לא אוהב את הקטע החמישי - "יותר מדי מילים לדקה", כמו שנאמר. ולמרות שזה אלבום יותר מלוטש ויותר בוגר מקודמיו (וגם עם סאונד הרבה יותר טוב), אני מעדיף את "נרסרי קריים" ופוקסטרוט" בגלל האנרגיות האדירות באלבומים האלו, שקצת נעלמו ב"סלינג אינגלנד". NP - Barclay James Harvest - Live 1974 פרוג לייט, אבל מעולה!

fire witch

New member
מה יש לך אתה ממריליון ?

תודה שאתה אוהב אותם ואל תמציא תירוצים ...

ProgE

New member
Dream Theater - Octavarium

שמיעה ראשונה, פעם ראשונה של דרים ת'אטר. לא בטוח שאהבתי, כסאח מידי. לא מבין מה פרוג בזה. זה שהקטעים ארוכים זה לא אומר שזה פרוג. לא משנה - אני ממשיך להאזין...

RamiSun

New member
זה לא האלבום להתחיל איתו

זה אלבום שנוי במחלוקת. באלבום הזה תקשיב ל-2 השירים האחרונים הם יותר פרוג, יותר סימפונים ופחות קאסח.... אם אתה רוצה פרספקטיבה יותר נכונה, אני מציע לך להתחיל ב- Scenes From a Memory . נקודה אבל שאי אפשר לברוח ממנה היא שדרים הם פרוגרסיב-מטאל ולכן תמיד בסופו של דבר משולב בהם קצת כאסח...ולא כל אחד אוהב.

ProgE

New member
OK תודה

אין לי בעיה עקרונית עם פרוג-מטאל (אם PORCUPINE בקטגוריה אז אני מאוד אוהב), אאמץ את ההמלצה שלך, תודה.

Apoca1ypse

New member
פורקיופיין מעולים

אבל לא מטאל, למרות שבכמה שירים הם מזכירים לי את דרים.. בכל מקרה עדיף לך לשמוע את Images and words קודם

soft light

New member
פורקיופיין טרי

לכאורה, להקה שיש בה מכל טוב - סאונד עמוק ורציני, ליריקה, עיבודים טובים ומה לא. אבל משום מה, אני לא מצליח לאהוב אותם. ותאמינו לי שניסיתי. משהו חסר לי שאני שומע אותם. אני חושב שקוראים לזה מקוריות. ואת זה - אין להם.

למעלה