אז מה אתה שומע עכשיו....

MajorWinters

New member
אני מאוד לא מחבב כלי קשת...

רובם ככולם... קונטרה באס חשוב בג'אז אבל אז אין לו קשת. לעתים נדירות אני מרגיש שהם מוסיפים משהו...

cut2

New member
סנסציוני ../images/Emo13.gif

תקשיב לאלבום הראשון של ELO, או לסבנטיז של צ'יק קוריאה, או לכל מוסיקה קלאסית סימפונית בערך.

XCLASS

New member
יש הרבה אלבומים טובים עם כלי מיתר

ותמוזרת שלמה אבל גם רק כלי מיתר בלבד מוסיפים מבחינתי המון כמו בדיסק הראשון של BLOOD SWEAT AND TEARS או FOREVER CHANGES ועוד ועוד....

כינור ויולה וצ'לו

בינתיים לא שמעתי הרבה שימושים בכינור ב"רוק" שאהבתי. אולי רק פרד פירת קצת אבל נראה לי זה בכלל היה ויולה... אדי ג'ובסון מUK ממש מעצבן אותי, כנ"ל הבן אדם מקנזס וגם בינתיים דניאל פיי. מהמעט מוזיקה קלאסית ששמעתי לעומת זאת מאוד אהבתי כינור... מצד שני ויולה וצ'לו ממש עושים לי את זה. אני לא רואה איך אפשר לא לאהוב את הויולה של JOHN CALE בשיר "shiney shiney shiney boots of leather" (מתוך הבננה של הוולוט אנדרגראונד ,כמובן). מבחיניתי ד"א זה השיר הכי טוב משנות השישים ששמעתי. חבל שלא משתמשים יותר בויולה וצ'לו. כנראה זה בגלל היומרה...

epitaph

New member
אם אתה בעניין של צ'לו...

אז שווה לך לבדוק את Apocalyptica, ארבעה צ'לואיסטים שהתחילו מקאברים למטאליקה ועברו גם לחומר מקורי אחרי הביקורות הטובות שקיבלו. כמו כן, שווה לך לבדוק את אלבום הסולו של טוני לוין, Water of Eden, הוא מנגן שם בעצמו על צ'לו אם אני זוכר נכון...

מורנא007

New member
כינור ויולה וצ'לו

כאן אני חוזר להמלצה ישנה שלי, לשמוע את Murder by death . הם משלבים מוסיקה קאמרית עם רוק אלטרנטיבי. אני מכיר את shiney boots of leather של הוולוט אנדרגראונד, אכן השימוש בויולה הינו מרשים שם, למרות שזה לא ממש כוס ה
שלי.

MBD-KILLBOT2000

אחרי שמיעה ראשונה לא ממש אהבתי. אולי זה בגלל ששמעתי את von של sigor ros לפני זה... אני אנסה עוד כמה פעמים למרות שבאופן כללי אני לא אוהב רוק אלטרנטיבי.

Rubycon

New member
ארט זויד לא רואים אותם ממטר

לא בווליום (תרתי משמע), לא בטירוף, ובטח שלא בכלי הקשת. אבל אתה כבר יודע את זה מזמן.

dpascal2

New member
דרוך לי על הפצעים...

אני תקוע כבר חודשיים בלי סטריאו. יום אחד כשהאזנתי ל-Musique Pour L'odyssee הגעתי למסקנה ש...Univers Zero הם בעצם...Art Zoyd לעניים. וזה ממש מבלי לזלזל ב-UZ שאני מעריץ כמו גרופית בת 12. אני מדמיין מצב שמישהו היה נותן לי לשחק עם הקונסולה של המאסטר של האלבום הזה. פשוט לא הייתי מסוגל להבין איך כל אחד מהתפקידים ישתלבו בצורה כה מופלאה ויתנו תוצאה שהיא כה מלודית מחד וכה אמיצה ופורצת גבולות מאידך. קטע הפתיחה הוא טרק האי הבודד שלי כבר 4 חודשים.

Rubycon

New member
לא צריך להאזין כדי לקבוע את זה

אם אף אחד לא מוכן להביא אותם לארץ בצורה מסודרת, אזי Univers זה קודם כל Arzeud לעניים וגם לכאלה בלי מלוא הארון אופטלגין\אדויל\ווטאבר. והאבן שסותמת את הגולל היא הוידאוגרפיה וכל שאר התכנים שמסביב למוסיקה שהלהקה הפליאה להוציא שהמידע עליהם באינטרנט לא איי-איי-איי. בכל מקרה, מי שאוהב את Univers Zero ואת Present, דמו בראשו אם לא יאזין לשלושת הראשונים של ארט זויד: Symphonie pour le Jour ou Bruleront les Cites במקור יצא ב 76, הקלטה על הפנים, הקלטה חדשה ב 81 - מהאלבומים הכאוטיים, המנוכרים והמלכותיים שיצאו אי פעם. תיירי לא רק לקח כמעט רק על עצמו את הכיוון של הלהקה, לפחות עד תחילת שנות השמונים, הוא גם מפליא לנגן על המון כלים במהלך התקדמות הלהקה, לתפקידי הבס שלו לעיתים יש פאסון לפחות כמו של ז'אניק טופ (מאגמה), למרות שיש פחות בס, ויש לו קטעים ווקאליים שלא שמעתי בשום מקום אחר, במיוחד באלבום הזה. השני, כמו שדורון אמר, Musique pour l'Odyssee, הוא אולי התקליט עם השם הכי מתאים לתקליט שאי פעם שמעתי. הקטע הראשון הוא פשוט אודיסאה של יראה, כאוס וניכור מוחלט. אחד משמות התואר שהלהקה נתנה למוסיקה שלה הוא Orchestrated Cacophony. מי שרוצה לשמוע משהו בדיוק כזה, מוזמן להקשיב לקטע הנושא החל מהדקה השלישית. בחיים לא שמעתי משהו כזה. בתקליט השלישי מופיעה לראשונה הפסנתרית המופלאה פטרישיה דאליו שהגבירה את הגוון הדיסוננטי והמנוכר עם הפסנתר החשמלי ופסנתר הכנף, שהפכו לאחד הטריידמארקס של ארט זויד החל מהתקליט החמישי. התקליט ממשיך באותו ראש אבל הקוים האיטיים של כלי הקשת דומיננטיים יותר. שני הקטעים האחרונים פחות טיפוסיים לכיוון הכללי של הלהקה אבל הם גם מעוררים יופי של עניין. הקטע האחרון מזכיר את הצד השני של התקליט הראשון. אח"כ הלהקה הוסיפה יותר ויותר אלקטרוניקה (פחות דומה ל UZ או פרזנט), אבל הראש הוא אותו ראש. רצוי.

JohnPaul

New member
אני מכיר כמה שמאוד אהבתי

הכינור בתזמורת מהווישנו, בהתחלה ג'רי גודמן, ואז הכנר המדהים ז'אן-לוק פונטי; הכינור בWillie the Pimp של זאפה (הפעם שוגר קיין האריס); הכינור בFifty-Fifty של זאפה (ז'אן-לוק פונטי). והשיר של הולווט אנדרגראונד נקרא Venus in Furs.

venus in furs

הרבה זמן אני מכיר את האלבום הזה וכל פעם השיר הזה עושה לי את זה. אבל מישהו יכול לספר לי אולי על מה השיר מדבר?

zambush

New member
אם כבר כינור... Esperanto ../images/Emo73.gif

להקת Esperanto Rock Orchestra מומלצת לכל בעיקר העיבוד של השיר Eleanor Rigby מתוך האלבום Eleanor Rigby, שאין בו גיטרה ובמקומה יש שני כינורות וצ'לו. נדמה לי שכבר כתבו על הלהק הזאת בפורום ממש מזמן, הגיע הזמן לרענן את הזכרון

למעלה