אז מה אתה שומע עכשיו.....

הפרטיטורה לא זמינה, נסה מאוחר יותר

"האם מסיאן כתב הוראות ביצוע ספיציפיות לצליל של הת'ראמין מבחינת סאונד?" דבר אחד ברור בלי פרטיטורה: הצליל של הת'ראמין יודע לעלות ולרדת כמו אזעקה, אז מן הסתם הוא נתן הוראות לגבי העלייה והירידה שלו. "והאם בכלל יש לכלי הזה אפשרות לגוון את הסאונד?" אין לי שמץ. מצטער. "איזה תזמורת העיזה לשבור את הקונצנזוס לראשונה ולהכניס כזה כלי לשורותיה (טוב, זו כבר סתם טריוויה)?" אף אחד לא שואל את התזמורת, האמת. היא רק ממלאת פקודות

cut2

New member
חוץ מהתשובה השניה,

עיקמת את השאלות
. ברור שהת'ראמין מוציא pitch-ים שונים, הוא כלי נגינה מלודי לכל דבר (למרות שהשליטה עליו מוגבלת יחסית), השאלה שלי אחרת; בהנחה שהיו מנגנים יצירה עם סינטיסייזר DX7 של ימאהה, אני מניח שהמלחין היה כותב באיזה סוג סאונד יש להשתמש. מה קורה בת'רמין - זו השאלה שלי. אבל אתה לא יודע, אז לא נורא
. ולגבי התזמורת - בד"כ כשאומרים 'תזמורת', מתכוונים למשהו שהוא מעבר לנגנים עצמם - גם המנצח וההנלה, שאחראים על קו אמנותי מסויים.

תיאלץ לשאול מישהו אחר

"מה קורה בת'רמין - זו השאלה שלי" אין לי שמץ, והאמת היא שזה לא מעניין אותי כל כך. "מתכוונים למשהו שהוא מעבר לנגנים עצמם - גם המנצח וההנלה, שאחראים על קו אמנותי מסויים" המלחין מביא יצירה, התזמורת מבצעת. במקרה של מסיין, מדובר במלחין מהולל ובעל מוניטין, ואף אחד לא יגיד לו מה לעשות או לא לעשות. הביצוע שאני מאזין לו עכשיו שייך לתזמורת הקונצרטחבאו המלכותית (הולנד) בניצוחו של ריקרדו צ'אילי.

cut2

New member
הפורום הוא כללי

מי שיודע ורוצה מוזמן לענות
. לגבי עניין התזמורת, אינני מכיר את ההיסטוריה של מסיין (מסיין או מסיאן?). ובכל זאת, יש הרבה מלחינים שלא מקבלים את ההזדמנות לביצוע יצירתם ע"י תזמורות. צריך להיות חביב האקדמיה ולדעת איך להסתובב עם האנשים הנכונים, גם בעולם הקלאסי המעונב. ההיסטוריה של התרבות היא אמנם אבולוציה של מנצחים ומפסידים, אבל יש כמה זנים שבטח פוספסו לגמרי בגלל סיבות מטומטמות ולא רלוונטיות.

dpascal2

New member
נו......../images/Emo13.gif

ואתה עדיין חושב שפולחן האביב זו היצירה הקלאסית הגדולה מכולן ?

בוא נשים דברים בפרופורציה

היצירה 'פולחן האביב' נכתבה בין השנים 1911-1913. טורנגלילה נכתבה בשנת 1948. יותר משלושים שנה אחר כך... אבל לא עושים כאן תחרות יופי או אולימפיאדה. עם זאת, לדעתי יצירות כמו 'אדיפוס רקס' של סטרווינסקי מצטיינות בפיתוח יותר מסודר של מוטיבים, מלודיות ברורות יותר ושיטת הלחנה הגיונית יותר. טורנגלילה היא בעיקר הנגדה מעניינת של מבנים, וגדולתה היא בעיבוד - לא בלחן.

cut2

New member
קטנוניות ../images/Emo13.gif

זה "חסר כוכבים ו שחור תנכ"י". מדברים כאן על 'לילה'. בעצם יוצא שזה "[לילה] חסר כוכבים ושחור תנכ"י".

dpascal2

New member
משעמם לי בעבודה...

(לילה) חסר כוכבים ושחור כתנ"ך. לדעתי השחור גם הוא מילת תואר ללילה. לגבי "כתנך"... יש כאן 2 אפשרויות: 1) התנ"ך עטיפתו בד"כ שחורה. 2) אולי מדובר ב"תנ"כי" כהדגשה, כמו בצרוף Biblical Proportions.

cut2

New member
כן כן, בוודאי

זה סוג מסויים של ניסוח למה שאתה אומר - הלילה הוא חסר כוכבים וצבעו שחור כשחור תנכ"י. ולדעתי בהחלט מדובר ב"תנכ"י" כהדגשה. לא בגלל שהאפשרות הראשונה מופרכת (בעצם גם
), אלא בגלל שהאפשרות השניה היא כל כך קרימזון. (ואגב, תנ"ך קורן [הנפוץ ביותר?], עטיפתו כחולה כהה.)

הם לא הגו את הצירוף הזה

זה לקוח ממחזה של דילן תומס. הוא כותב שם Starless and bible black על הלילה בעיירה בווילס. קראתי איפשהו שקרימזון בחרו את הצירוף הזה משום שהוא התאים לקונספט המוסיקלי - הרכב נטול כוכבים (Starless) ומסירות "דתית" לאמנות. האמת, זה נשמע לי כמו קשקוש של מעריץ שחיפש משמעות בכח.

kurush

New member
יתר קטנוניות

Bible Black = חושך מצרים כך שלמעשה, "נטול כוכבים, חושך מצרים"

meandmeandme

New member
סוסיתא - האלבום... מאכזב ../images/Emo10.gif

לא מזמן רכשתי אותו אחרי המון חיפושים, משום מה אני מוצא את עצמי נהנה ממנו הרבה פחות משנהנתי מההקלטות שהיו עד עכשיו באינטרנט, הן מבחינת הביצועים והן מבחינת איכות ההקלטה.. ממש מוזר..

epitaph

New member
דווקא לא מוזר...

מה שיש באינרנט לקוח מהקלטות מהופעות חיות וההופעות החיות שלהם הרבה יותר מהנות מהאלבום, איכשהוא באלבום הרבה ממה שהם מצליחים להעביר בהופעה מתפספס וזה מרגיש הרבה פחות טוב ולכן גם מאכזב. לפחות ככה אני הרגשתי עם האלבום.

Rudess

New member
מעניין מי המליץ על האלבום

:) גם אני שמעתי היום את האלבום בדרך לעבודה.

למעלה