אז מה אתה שומע עכשיו....

epitaph

New member
שלהן?

אומנם יש שם בת אחת אבל השאר בנים...אם את רוצה אני יכול להשאיל לך את אחד הדיסקים שלי, יש לי את האלבום הראשון והשני.

Slim Jim

New member
the nice - ars longa vita brevis

אין מילים. פסיכודליה נהדרת. סולואים מתמשכים של האמונד... וכמובן-קית' אמרסון!

מתי כספי - שירים במיץ עגבניות

אאאאאהההה אחרי שבועיים ללא מוסיקה הפליי ליסט משתנה בצורה תכופה.....

trilliane

Well-known member
מנהל
Close to the edge - Yes

כן, כפי שסיכמתי בפתיל הזה, רכשתי את האלבום (הישר מאמזון, יצא יותר זול) ועכשיו זכיתי להסיר את הצלפון מאריזת הקרטון הירוקה והיפה. כרגע אני בהאזנה השניה ברצף, מנסה להבין על מה ולמה היתה כל ה"מהומה" בפתיל ההוא. זה אלבום שהיה אמור להשאיר אותי בהלם?
בוא נגיד שמבחינתי 'אקוואלנג' היה הרבה יותר קשה לעיכול (טוב, אבל הוא גם היה בין הראשונים שקניתי, והאוזניים גם היו פחות רגילות). בנתיים לא "נפלתי מהכסא" לשום כיוון. זה לא אלבום מרתיע, או מטריד, או מפחיד, או קשה לעיכול. מצד שני הוא גם לא השאיר אותי עם איזה WOW מיוחד. זה נחמד, אבל מרגיש קצת אלקטרוני מדי לטעמי, ואני בן אדם אקוסטי (ואין חליל... אבל את זה ידעתי מראש). מבחינת תחושה שזה השאיר בי, זה יותר "רוקי" ומזכיר לי יותר פינק פלויד, מאשר ג'נסיס או ג'ת'רו טאל (בעצם, אצלם זה תלוי באלבום). מצד שני, אחרי שיר הנושא (שהוא כידוע מאד ארוך ולכן יש בו קטעים שאני אוהבת וכאלה שאני פחות) יש את And you and I שהוא באמת כבר יותר אקוסטי וגם יותר רך וקומוניקטיבי, וגם הגירסה האלטרנטיבית שלו בבונוסים מאד חביבה (אני אזדקק לעוד אי אילו האזנות כדי לנסות למצוא את ההבדלים). אין לי מושג עד כמה הוא "פרוגי", אבל הוא התחבב מיידית על האוזן שלי. בבונוסים הופתעתי לשמוע את America של פול סיימון. בפתיל ההוא מישהו ציין שהוא בונוס לאלבום אחר (רק עכשיו כשחיפשתי את הפתיל גיליתי שציינו גם את האלבום הזה). פתאום מתחיל שיר, כשהשורה הראשונה היא מילים כ"כ מוכרות... ולוקח לי שתי שניות לקלוט שהיי, זה 'אמריקה'! מה זה עושה פה?
רמי- צר לי לאכזב אותך, אני נקיה מטראומה. למעשה, אלא אם יש ביצוע נוסף ושונה לגמרי, אני ממש מתקשה להבין מה היה אמור להיות כאן טראומתי מלכתחילה. שמעתי בחיי מספיק קאברים שגרמו לי לטראומה (בעיקר אלה שרצחו שירים שאני מאד אוהבת) אבל זה רחוק מלהיות אחד מהם. ובכן, אין לי תלונות על הביצוע. הוא לא רע, הוא לא הורס את השיר (הקלה!), הוא בהחלט לוקח אותו למקום אחר... אבל לא בטוחה שזה מקום מעניין מספיק, ולמה בעצם את השיר הזה? התחושה שלי היא שזה קצת אקראי, שהשיר הזה הפסיק להיות "פול סיימוני" והפך להיות מאד "יסי", וזה לגיטימי, אבל גם קצת מעקר את המטרה - יש להם מספיק שירים משל עצמם, לא? זה לא הרגיש כמו איזשהו שילוב מיוחד, אלא פשוט כמו "עוד שיר של יס", או אפילו "עוד שיר רוק". הייחוד והקסם שהיו בביצוע המקורי של סיימון וגרפונקל אבדו, לדעתי.

RamiSun

New member
נקיה מטראומה?

בטח שאני לא מאוכזב, ההפך. אבל "בנתיים לא "נפלתי מהכסא" לשום כיוון" - עכשיו אני בטראומה.

trilliane

Well-known member
מנהל
היהי ../images/Emo98.gif

אני מניחה שזה עוד יתחבב עלי יותר, אני אתן לזה כמובן עוד השמעות. אבל אני מניחה שאם היה אמור להיות איזשהו WOW ראשוני, הרי שלא היה פה, וכבר לא יהיה... בדר"כ כימיה חזקה עם מוזיקה יש (אם יש) לי משמיעה ראשונה, אבל קורה לא פעם שהאהבה מגיעה בשלבים רק אחרי כמה השמעות, והיו לי אפילו מקרים (לא ברוק מתקדם, סתם שירי פופ/רוק וכו') בהם שיר שממש לא סבלתי הפך יום אחד לשיר אהוב.

sixkiller2003

New member
הבונוס "אמריקה"

בגרסת רימסטר שקנית מופיע גרסה קצרה (ומתונה משהו..) של אמריקה בגרסת הררימסטר של פרג'ייל (שאגב כנראה יותר יקלע לטעם המתקדם שלך) מופיע גרסה ארוכה פרוגרסבית יותר בהחלט גם שווה הקשבה בהזדמנות..

trilliane

Well-known member
מנהל
Joni Mitchell - Mingus

רציתי לקנות המון זמן, ובסוף הזמנתי מאמזון בזיל הזול.
עכשיו זו בעצם הפעם הראשונה שיוצא לי באמת להאזין לאלבום ברצף (עד היום דגמתי רק שירים) ואני מתמוגגת.
עכשיו נותרה רק דילמה אחת: איפה למקם על המדף? בעמודת הג'אז, או ליד הדיסקים האחרים של מיטשל?
(אכן, סוגיה שברומו של עולם)

RamiSun

New member
עצה:

מעבירים את כל הקבוצה של מיטשל לעמודת הג'אז.... פותר את הבעיה מיד ולא כל כך חוטא לאמת.

trilliane

Well-known member
מנהל
../images/Emo6.gif אין שם מספיק מקום...

אבל זו כבר בעיה אחרת. (זה לא שהעמודה כ"כ גדולה כמו שהמדף שלי לא עד כדי כך גבוה). לא נורא, העיקר שסוף סוף קניתי את הדיסק והוא אפילו טוב משחשבתי.

MajorWinters

New member
תארגני הכל מחדש../images/Emo19.gif

שימי את הרוק והג'אז בעמודה אחת, קלאסי בעמודה אחרת, ואת אבי טולדנו בפח.

למעלה