אז מה אפשר לעשות, בעצם?

אז מה אפשר לעשות, בעצם?

וותיקי הפורום בטח יזכרו את הניק שלי, עד לפני שלוש שנים רכבתי בחווה בעיר בה אני גרה (חוות האינגליש היחידה בטווח של 50 דקות נסיעה מהבית).
מאז- התגייסתי לצבא, טסתי, והתחלתי מכינה לקראת הלימודים האקדמיים.
כפי שבטח הבנתם, סוסים זה לא הולך להיות המקצוע שלי, לצערי.
אין לי זמן או כסף.
הייתי מאוד רוצה לחזור לרכב- סתם בשביל הכייף וההתקדמות האישית שלי, הצלחה גדולה בתחום אני כבר בטח לא אהיה.. אבל כסף זה בעיה רצינית.
אני לא רוצה לחזור לרכב בחווה בה רכבתי, ומצד שני חוות האינגליש הכי קרובה היא במרחק של 50 דקות נסיעה, והשיעורים שם יקרים נורא (שיעור+ דלק יכול להגיע לי גם ל 400 שקל לשיעור). ואופציית ההתנדבות לא ממש תקפה עלי, אני עובדת בעיר מגוריי ולומדת בתל אביב והאמת שבוקשי זמן לחיות יש לי.
האופציה היחידה שאני מצליחה לראות היא לרכב ווסטרן באחת החוות הקרובות יותר, מצד שני זה אומר להוציא סכומים על רכיבה בסגנון שאני לא אוהבת (או פחות אוהבת, אם להיות פוליטקלי קורקט)....

קצת אובדת עצות... אשמח לשמוע אם למישהו יש רעיון, או סתם הזדהות

jgut

New member
מצב לא פשוט

אישית הייתי מנסה חווה בסגנון אחר. זה עדיף בעיני על כלום.
השאלה, מעבר להבדלי סגנון, האם תמצאי בחווה החדשה מדריך או מדריכה שאת מתחברת אליהם ולסגנון הדרכה שלהם.

מידי פעם אני נתקלת במדרכי ווסטרן שרכבו אינגליש בעברם. יכול להיות שמדריכים כאלה יוכלו לתת לך פתרון שתהני ממנו גם אם הציוד שונה.

בנוסף בתוך הווסטרן עצמו יש מגוון רחב של סגנונות. יכול להיות שתצליחי להתחבר יותר של רכיבה בסגנון ספורטיבי. גם במקרה כזה צריך למצוא מדריך טוב שיוכל להתאים לך את השיעורים שגם תלמדי וגם תהני.

אגב זו בעיה שלא רק את סובלת ממנה. למאמן שלי (בסגנון ווסטרן) היו תלמידי אינגליש בתקופות שלא היה להם חוות אינגליש באזור. חלקם נהנו מספיק כדי שמידי פעם יגיעו לעשות שיעורים בודדים בשביל הכיף.

רק רציתי להגיד שאני לגמרי מזדהה איתך...

אני במצב דיי דומה לשלך, הסוסים כרגע על hold - גם כן קרוב ל-3 שנים, ואני מדברת הרבה על מתי ואיך לחזור לרכב, אבל הכל דיבורים...
גם אני רציתי בעבר לעשות קריירה עם סוסים - תעודה של הדרכת רכיבה והדרכת רכיבה טיפולית, ודיי השלמתי עם העובדה שלצערי זה לא הולך לקרות... לפחות לא בעתיד הקרוב...

אני כרגע סטודנטית לתואר ראשון (אפילו עכשיו כשיש "חופשת סמסטר" אני בעיצומו של סמסטר קיץ ומועדי ב'...), עובדת 3 פעמים בשבוע ואין לי טיפת זמן או כסף כדי לחזור לרכיבה.
באזור שלי יש אולי לא מעט חוות שיחסית קרובות גיאוגרפית, אבל לצערי אני תלויה בתחבורה ציבורית, כך שהחוות הכי קרובות הן במרחק של בערך שעה נסיעה לכיוון אחד, וגם המחירים של השיעורים הם לגמרי מחוץ לתקציב שלי....
(שיעור פעם בחודש ממש לא ייתן לי כלום חוץ משרירים תפוסים, תסכול על חוסר התקדמות ומינוס יותר גדול בבנק....)
גם התנדבות תמורת שיעורים היא בעייתית עבורי, כי באמת אין לי מתי...

אוף

זה מדכא כל כך....

אגב, אני מצטרפת לדעה שעדיף ווסטרן על כלום.
ו.. אם את לומדת בת"א, אולי תוכלי לנסוע מהלימודים לאיזושהי חווה בסביבה?..

giri

New member
אין לי רעיון

אבל אני מקווה בשבילך שתמצאי פתרון במוקדם או במאוחר.
קשה לי לומר מה הייתי עושה במקומך אבל יש מצב שהייתי מנסה את הווסטרן, אולי עדיף ענף אחר מבלי סוסים בכלל?

מבין אותך לגמרי

גם אני ביליתי את כל השנה האחרונה בלימודים, כשהדבר הקרוב ביותר לרכיבה היה סיור בחווה. בסופו של דבר אין מה לעשות, אני כבר הייתי מוכן להתחיל לרכב אינגליש (אצלי המקרה הפוך) אבל גם זה יוצר לי יקר מדי. לפחות בקיץ יצא לי לפצות על זה קצת. זה מה שאני יכול להציע גם לך, חפשי מראש חווה שתוכלי לעבוד/לרכב/להתנדב בה בקיץ, גם אם יש לך 3 שבועות של חופשה, זה מה שאני עושה.

תודה לכולם

הנושא הזה כל כך מבאס אותי שלא התקשרתי אפילו לברר כמה עולה שיעור בחוות שקרובות לבית.
אני פשוט לא מצליחה לדמיין את עצמי בווסטרן, רכבתי ווסטרן בעבר ואני חושבת שזה סגנון מדהים, אבל לא בשבילי.

קפיצות ודרסאז'... אוף....

הענף הזה פשוט מעצבן, אתה לא יכול להגיע לשום הישג בו מבלי להיות עשיר או ילד של עשירים.

מה עם לחפש חווה באזור ת"א שתוכלי

לנסוע אליה אחרי הלימודים למשל?.. אפשרי?..
והאם לנסוע לחווה באזור מודיעין/השפלה זה רחוק לך מדי מירושלים?
(זה מה שאני עשיתי כשגרתי שם)
לדעתי שווה להשקיע עוד קצת זמן נסיעה כדי להגיע לחווה שיותר מתחברים אליה.

אין לי יכולת ניידות

אין לי אוטו, ולכן באם אני רוצה לנסוע למקום רחוק אנחנו מדברים על המון זמן נסיעה וכרטיס נסיעה יקר :-\
מבחינת החוות באזור, החווה הכי קרובה אלי שהיא אינגליש היא במרחק של 45 דקות נסיעה... ככה שאפילו עם זה שהיא לא בצד השני של הארץ זה עדין נורא רחוק (45 עם אוטו, באוטובוס זה בטח כפול).

איפה רכבת באזור?

גם אני הייתי מגיעה באוטובוסים

היה לוקח לי בסה"כ בערך 45 דק' לכל כיוון.
אני רכבתי בכפר שמואל.
הייתי צריכה לקחת אוטובוס לתחנה המרכזית בירושלים ומשם עוד אוטובוס לחווה (יורדים בתחנה בקיבוץ גזר ומשם זה כמה דקות הליכה ברגל).
אפשר גם לרדת בתחנה של משמר איילון וללכת לחוות סיאלו.

אני לא יודעת איפה את לומדת בת"א, אבל אם זה באוניברסיטה - יש משם אוטובוסים לכפר הירוק (יש גם חווה בכפר הירוק אבל אין לי מושג איך מגיעים אליה...) - אבל אם יורדים במחלף הכפר הירוק אז כמה דקות הליכה ברגל יש את חוות טוקסנה ברמת השרון. זה משהו כמו 20 דק' נסיעה.

מקווה שעזרתי במשהו...

למעלה