אז מה אם השמנתי?

שושה 23

New member
אז מה אם השמנתי?

היום בבוקר הייתי כהרגלי באוטובוס ובין מאמר למאמר, האדם שישב בשורה לפני קרא עיתון או עלון דתי, לא יודעת להגדיר והיה שם סיפור על אישה שהולכת לרופא שלה, והרופאה אומרת לה שהשומן לא בריא לה, והיא עונה לה אז מה אם השמנתי, אח"כ אותה אישה חוזרת לביתה ומדברת עם אמא שלה, ומספרת לה, אז האמא שלה אומרת לה, לא יהיה לך יפה אם תרזי וחוץ מזה את בריאה לחלוטין, אח"כ האישה הולכת לבעלה, ובעלה עונה לה אני אוהבת אותך כמו שאת יפה מבפנים ויפה מבחוץ, אבל העיקר הוא היופי הפנימי ובזה את הכי יפה מכולן. בקיצור מה שאני שואלת הוא כזה, האם התפיסה אצל דתיים שהיופי הוא פנימי והגוף הוא רק מעטפת? אולי ההשפעה של התקשורת על אנשים היא שמשנה את התפיסות שלהם לגבי יופי? בקיצור תהיות, מה עדיף יופי פנימי או חיצוני, ואך זה שדווקא שמבחוץ חברה שנראית פרימטיבית בתפיסות שלה, מעודדת דבר מתקדם שכזה

פנימי, פנימי ופנימי.

איך זה שדווקא חברה שנראית פרמיטיבית בתפיסות שלה, מעודדת דבר מתקדם שכזה? פשוט מאוד. בגלל שהיא פרמיטיבית, קרי ראשונית. התפיסה של אהבת אדם, היא לא מתקדמת כלל וכלל לא. לא "אנחנו", העולם המודרני, כביכול גילה אותה. אנחנו הדחקנו את התפיסה הנ"ל והבאנו תפיסה חדשה - ה-סגידה הגדולה ליופי. סגידה שבשנים האחרונות הולכת וגדלה, מתרחבת והופכת למפלצתית במימדיה [הכי פשוט לראות את הכמויות האנשים שגודשים את מרכזי הקניות ומסתובבים שם כמו עכברים מסוממים בחיפוש אחר הנאה חומרית שהיא (בגדים, איפור, נעלים וכיו"ב {כל דבר שיהפוך אותם ליפים חיצונית})]. החברה המודרנית היא צרכנית, היא מודעת לחיצניותה, היא ראוותנית, היא תובענית, היא מושפעת והיא רוצה! לעומת זאת, בחברה הדתית/חרדית/כל חברה שמוצאת לנכון לחיות אח חיה בצניעות פחות מושפעים מהסביבה החיצונית, האדם כאדם יותר חשוב, הטוהר, הצניעות, הענווה ושאר ערכים עליוניים שהחברה המודרנית שכחה מהם. אי לכך ובהתאם לזאת, דווקא בחברה בעלת תפיסה פרמיטיבית, יושם דגש על פנימיות האדם. [התשובה נכתבה בלשון מכלילה, בכל חברה יש יוצאים מן הכלל. השאלה נכתבה בלשון כוללנית, לכן התשובה בלשון שתואמת את לשון השאלה (והמילה המנחה היא 'לשון')]

כתומית

New member
וקצת מכיוון אחר ../images/Emo59.gif

יצא לי במסגרות שונות לשוחח עם בחורים דתיים מזרמים שונים, כיפה סרוגה, ש"סניקים ו-3 חרדיים - החרדים היו בצ'אט ואני מניחה שהם אכן חרדים. בכל אופן, כל מי מהנ"ל שענה לי על השאלה לגבי יופי חיצוני אמר שהוא מעדיף שמנות או מלאות מאוד משום שבחברה הדתית הכל כ"כ מכוסה שקשה לראות את גוף האשה מתחת לכל ונשים שמנות לא יכולות להסתיר, סופסופ רואים את החזה השופע והישבן הרחב דרך החצאית, עבה ככל שתהיה.

ברור >מרשה לעצמי להמשיך בכיוון שלך<

[וכמו שציינתי בהודעה הראשונה שלי, ההודעה נכתבה בלשון כוללנית] ומצרפת קישור רלוונטי מפורום 'סטוצים ומפגשים אחרים'

ומהכיוון שלי...

הכרותי עם העולם הדתי היא מוגבלת מאוד ומסתכמת במידע ששאבתי מסרטים או ספרים ובהם תמיד ניתנה לי התחושה שדמות האישה/האם במשפחה היא מקודשת. אמנם בעיניים פמיניסטיות לעיתים הדבר מקומם אותי שכן את רוב חייה מבלה האם בין כותלי המטבח וחייה מוקדשים לגידול הילדים וטיפול בבעל שמבלה את רוב שעותיו לעומתה מחוץ לבית ובלימוד התורה, אך בגלל צורת החיים הזו, שאני משערת שהיום קיימת רק במגזר החרדי, הילדים גדלים בתחושה עמוקה של כבוד לאם מתוך אותה מסירות עיוורת להם ואני משערת שמתוך אותו כבוד יש בהם גם כבוד לנשים כנשים ללא קשר למראה החיצוני שלהן, רזות או שמנות. שוב, כפי שכתבתי, אני לא מתיימרת להיות מומחית בנושא וייתכן מאוד שאני טועה אז חוסו עלי עם התגובות

unknown lady

New member
צר לי להרוס לכן את האשליה...

אבל בעולם החרדי\ דתי נשים רזות נחשבות לשידוך טוב יותר. נקודה. זה אחד מהקריטריונים.

../images/Emo4.gif

בתוכנית שראיתי בערוץ 8, דווקא אמרו שבחורות ממשפחות עשירות/ידועות/של חכמים בתורה/בלה/בלה/בלה, הן שידוכים טובים. לא הזכירו דבר על מראה חיצוני. אולי הכוונה במשפחות פחות נחשבות?

unknown lady

New member
יש כמה קריטריונים...

כמובן שהחשובים שבהם זה המשפחה, השם וחשבון הבנק, אבל גם המראה החיצוני הוא סוג של קריטריון ורזות מקבלות יותר נקודות זכות. בכל המשפחות ובכל ה"רמות".

הכצעקתה?

תמיד מציגים את זה בצורה של כמה טובה העלמה, כמה טובה הסביבה/הבית שממנו באה, הייחוס וכיו"ב. >גילי תמימה<

unknown lady

New member
כמה טובה העלמה, כמה טובה הסביבה

כמה טוב הבית שממנו היא באה, כמה טוב היחוס, וכמה היא כוסית...

ויקי38

New member
אחד רגע שושינקה

בנותתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתת כולן חוזרת בתשובה הולכות מביאות לנו איזה שטריימלה אח"כ עושות חזרה בשאלה ומעצימות את אוהבי השמנות.
כמו שנאמר מי שחווה אישה שמנה לא ירצה עוד עצמות בחייו
. אוי אני מצחיקה אותי
ויקי

AlteX

New member
פרימיטיבית?

תלוי מאיזה צד מסתכלים... קודם כל לא כל חברה שלא משתמשת בחידושים האחרונים של הטכנולוגיה בחיי היום-יום הינה "פרימיטיבית". אני חושב שהחברה הטיבטית מאוד מפותחת מבחינה רגשית/אנושית, למרות שהם כנראה נמנעים משימוש בטלפונים סלולריים ומעדיפים חיים כפריים שקטים (רק ניחוש, לא הייתי שם). בחברה החרדית יש גם צדדים פרימיטיביים, למשל ביחס לנשים בכלל יחסית ליחס לגברים, אך יחד עם זאת נראה שהם באמת מתרכזים יותר בדברים רוחניים מאשר פיזיים... או לפחות מציגים את זה כך לעולם החיצוני.

polegra

New member
גגגגרררררררר

איך עשית לי חשק לחיות במקום :פרימיטיבי" ללא סלולרים...ללא המרוץ המטורף הזה של היום יום .... אבל בעצם...אז גם לא יהיה לי אינטרנט...נראה לי אני אהיה בקריז של גמילה בלי זה.... אז כנראה אני אשאיר את זה לחלומות :) טלי

גלית35

New member
שושה שאני רוצה להבין איך הצלחת../images/Emo20.gif

לקרוא את כל הכתבה אם האדם והעיתון ישבו שורה לפנייך???? ונראה לי שאני נוסעת למשפחה שלי במאה שערים לצוד לי איזה חתן
ולדעתי הכי חשוב זה האופי!

matyc

New member
יופי פנימי תמיד עדיף

למרות שהחברה מעדיפה יופי חיצוני אבל זה דבר שנעלם עים הזמן יופי פנימי נשאר לתמיד

אריה1970

New member
החברה מעדיפה זאת כי לפי דעתי

אני אישית כואב יום יום את הנורמות החדשות שהולכות ונבנות בחברה הישראלית,ברחוב ובכבישים. חוסר יחס וכבוד לזולת זילזול באחר, וחוסר התחשבות. אלה בהחלט נורמות ולא חוקים ,זו היא צורת התנהגות שהולכת ומתגבשת ברחוב ונעשית לגיטימית.! קרה לי לא פעם שאני מעיר למישהו על התנהגות לא נאותה ברחוב ומה שאני מגלה זה שלא מבינים כלל ומסתכלים עליי כאילו אני איזה עב"ם. עוד משהו : יופי חיצוני הוא לא רק על פני השטח - יופי הוא בפירוש כח, יופי נותן יתרון, אנשים בהחלט נמשכים לאנשים יפים ומגיבים כלפיהם בצורה יותר חיובית. יופי חיצוני מושך להתקרב, אך אין בכוחו בלבד לשמור על קירבה. יופי פנימי ברגע שמורגש, הינו הבסיס שעליו בונים קירבה נצחית.

למעלה