אז מה אם אני שמנה?????

אז מה אם אני שמנה?????

היום בדרך הביתה חזרה מארוחת החג והשבת עם בעלי במלון עצרתי ברמזור וחכיתי לאור הירוק , מצד ימין שלי עצרה מכונית ובה ישבו 5 בחורים צעירים ששערתי שטווח הגילאים שלהם הוא 20 - 25 אנשים שחשבתי שהם בגיל שקצת חושבים בו ..הם הסתכלו עלי והצביעו עלי כאילו הייתי ``פריק`` ``מוזרה``. מיותר לציין שזה מאוד פגע בי , כל כך נעלבתי שהדמעות זלגו מעיניי והייתי צריכה לעצור בצד ולחכות שאני ארגע מהארוע הזה .. אז מה אם אני שמנה??? מה זה עושה אותי למין מפצלת , למין פריק למשהו שצריכים לצחוק עליו שרואים אותי . אז נולדתי ככה , וגדלתי ככה ומאז שאני זוכרת את עצמי תמיד הרגשתי את ההרגשה של הצחוק , את ההרגשה שמסתכלים עליך שאתה לא רגיל שאתה לא כמו כל הבנות ``הרזות``. למדתי לחיות כמו שאני , ואין מה לעשות ככה אני וזה מה שיש . אבל למה , למה צריך את המבטים המוזרים , את הלחישות את ההצבעות למה לתת לי להרגיש ככה , למה??? היום אני נשואה , ושי לי בעל נפלא , בעל שאוהב אותי כמו שאני ואני מספיק טובה בשבילו . ומי אמר ששמנה זה דבר מכוער , אישה שמנה יכולה להיות אישה מאוד יפה , אם היא מטפחת את עצמה , אם היא אוהבת את עצמה . חשוב מאוד לאהוב את מה שמשתקף מהמראה , חשוב מאוד לדעת איך לעשות את זה . נכון , אני לא צריכה לשים לב לאנשים כאלה , הם סתם רעים . אני יותר בוגרת וצריכה לדעת שלא מתיחסים לאנשים מסוג זה , אבל בכל זאת , זה פוגע , זה חודר ללב , זה מציק וזה מעליב . אז מה אם אני שמנה , אז אני לא מספיק חברה טובה, אז אני לא מספיק אישה טובה לבעלי , אז אני לא מספיק טובה לעבודה שלי , אז מה ???? אדם שמן הוא אדם שיש לו עודף משקל אבל זה לא אומר שהוא רע , מוזר, רשע, סתם אדם , אדם שמן הוא בדיוק כמו כל אחד ממכם , וכדאי שתשימו לב לזה . נכון ,שהיום הדוגמניות הם רזות מאוד , ונכון שהיום כמעט כל החנויות הם של בנות רזות וקשה מאוד למצוא בגדים לנשים שמנות , אבל יש , יש דוגמניות שמנות , ויש בגדים לשמנות ואני לא חושבת שאני מתלבשת בזלזול או לא יפה . אני חושבת שאני די נחמדה, לחברים למשפחה לבעלי לעבודה , אני חושבת שאני נראת לא רע ,נכון שאני לא יפיפיה אבל אני גם לא נראת רע . נכון ,השמנה היא מחלה , ונכון שאם לא שומרים אז יש תופעות כמו לחץ דם , כולסטרול , התקפת לב וכדומה .. ונכון שכל מה שאני אומרת זה מהלב וגם הייתי רוצה להוריד קצת מהמשקל שלי , אבל לא תמיד זה הולך , לא תמיד מה שרוצים זה מה שיש .. אז אני הולכת לחדר כושר , ואני מקפידה על הארוחות ונכון שאני מקפידה לשתות מים והרבה ונכון שאני שומרת אבל בכל זאת לא תמיד זה הולך .. רע לי מאוד עכשיו ,אני כועסת בתוך תוכי , הלוואי והיה לי את האומץ לומר לאותם בחורים צעירים מה אני חושבת עליהם , אבל אין לי את האומץ , אני פחדנית .. אני מעדיפה לבכות לבדי בבית שכשאף אחד לא רואה מאשר לדבר על זה . הלוואי והיה לי את האפשרות לשנות טיפה את הדעה של האנשים על אנשים שמנים , הלוואי והאנשים בעיר בארץ בעולם היו רואים באנשים שמנים יותר מאנשים עם עודף משקל , היו רואים בהם - אנשים כמוהם בדיוק!!!! אבל אני תמיד עם המחשבות שלי , תמיד עם הרצונות ,,, וזה אשליה אחת גדולה . זה לא יקרה ותמיד יהיה מי שיצחק עלי , ותמיד יהיה מי שילגלג עלי , ותמיד יהיה מי שיצביע עלי ויגיד :`` יו תראה איזה שמנה..`` סליחה שהפלתי את זה עליכם , פשוט כאב לי כל כך שאני לא חושבת שמישהו ממכם ידע כמה . עם דמעות בעינים {וכואבת שגם את החג הזה הצליחו לקלקל לי ..} הולכת לישון ומקווה שמחר בבוקר ארגיש קצת יותר טוב ... שרון

תרנגולת

New member
ברוכה הבאה שרון..

צודקת.. שומן לא אומר שאת מפלצת, או בן אדם פחות טוב. כל כך חבל לי על הכאב שאת עוברת.. זה לא מגיע לך, ולא לאף אחד. הם באמת לא אמורים לקלקל לך את השמחה של החג, למרות שזה כ``כ קשה.. וחבל שזה קורה.. את בן אדם מקסים כמו שאת ואם את סובלת מעודף משקל- זה לא משנה את מי שאת בפנים.. לילה טוב. אני מקווה שתרגישי יותר טוב.. ואת לא צריכה להצטער על זה שאת ``מפילה`` את זה עלינו.. את מוזמנת. שבוע טוב.. מקווה שתרגישי טוב יותר. תרנגולת.

שלום לך שרון.

מקווה שתקומי בוקר עם מצב רוח יותר טוב... אני קוראת את מכתבך...את השאלות הנוקבות הללו...והכאב שמסתתר מאחוריהן. אני חושבת שהגעת למקום הנכון. תמצאי אולי שאת לא לבד עם הבעיות הללו...יש רבים שמרגישים כמוך. ופגועים, ונעלבים, וכואבים כמוך. כולנו פה בפורום(ובכן, כמעט כולנו...יש גם כמה מלאכים שבאים מבחוץ לתת כתף ולעזור ככל יכלתם...ועל זה מגיעה להם כל התודה) סובלים מבעיית אכילה כזו או אחרת...מאנורקסיה לבולימיה לאכילה כפייתית ולהשמנת יתר. הרעיון שעומד מאחורי קיווצנו יחדיו הוא שמשהו הביא את כולנו להשתמש באוכל כביטוי לבעיה או קושי אחר. כל אחד בדרכו שלו...אבל הבעיה קיימת. אני בטוחה שתמצאי לך פה עם מי לדבר...את מי לשתף...וללמוד להתמודד עם הדברים ולהמשיך הלאה...יחד - ולא לבד. הפגיעה הזאת...אני לא מתיימרת להבין כמה קשה לך. אבל אני קוראת מבין השורות את הצעקה שלך. ורוצה להזמין אותך לכתוב פה כל מה שעל ליבך...חופשי. את לא מפילה עלינו כלום...זה בסדר גמור. בשביל זה אנחנו כאן...בדיוק בשביל זה. אני בטוחה שתמצאי פה את התמיכה שאת מחפשת. ותמצאי פה גם המון אהבה...והבנה...ועידוד. ותראי שאת לא לבד... וזה כבר המון. ברוכה הבאה...מקווה שתרגישי יותר טוב. הכי חשוב שאת יודעת כמה ומה את שווה. ומה שהאחרים אומרים - ובכן, זה בא מבחוץ. ההרגשה הפנימית שלך...הידיעה שאת שווה המון ומגיע לך לחיות כמו שצריך כמו לכולנו...זה הכי חשוב. לדעתי לפחות. אז שוב...מקווה שתקלטי אצלנו בקלות...מאמינה שכן. ומאחלת לך שתרגישי טוב...ככל האפשר. ואפשר. ומגיע לך. אז לילה טוב שיהיה לך...חלומות פז. שלך בשם הנהלת הפורום מאיה

karen_karen

New member
שרון

כפי שטענת בסיפורך חשבת שהם בגיל שחושבים אז כנראה שלא כי אם היתה בהם טיפת מחשבה הם לא היו צוחקים. הרי העולם הוא אכזר ולכל אחד מאיתנו יש נקודת תורפה ולכן צריך להתייחס אל כולם כאל שווים ולא לצחוק על אף אחד. אך שתינו יודעות שאם היה כך הדבר הרי שהעולם היה מושלם מידי לא?? וכפי שידוע לנו הוא רחוק מלהיות מושלם.. הרי ילדים זה העם האכזר ביותר וכבר מגיל 0 הם צוחקים על ילדים אחרים ומתעללים בהם. אני חושבת שכל אחד מאיתנו עבר התעללות זו או אחרת מילדים בגיל יותר צעיר. למדנו להתמודד עם זה ועם עוד הרבה דברים שהם ממש לא פיריים.. מה לעשות..? פשוט לא להתייחס ובטח שלא לתת לסתם ילדים שממש לא מכירים אותך ולא יודעים איזו נשמה מופלאה יש בתוכך להרוס לך את מצב הרוח ואף להרגיש רע בגללם! אני בטוחה שאת אחלה בחורה ושאת מתוקה ושסה``כ החיים שלך עם בעלך טובים ויש אהבה והכול ועל זה בדיוק את צריכה לשמוח. כולנו אחרי הכול מחפשים אהבה וזה מה שחשוב שיש לך מי שאוהב אותך כפי שאת. אני שמחה שכתבת לנו כאן את הסיפור ואני מקווה שתישארי איתנו משום שכאן זה ה- מקום שבו את יכולה חופשי לדבר על הכול. כולם פה מקסימים . טוב נו אני כבר מפרגנת יותר מידי.. :) מה שבא לך נקבל אותך בשמחה רבה לפורום שלנו אוהבת מאוד קארן

הי קארן..

העניין לגבי היחס לילדים הוא מטעה קצת.. ילדים אומרים מה שהם חושבים.. מבוגרים כבר לא.. עם השנים אתה חושב שזה נפסק ואז הפגיעה יותר נוראית, כי מתרגלים לחיים בלי הערות, הרי עברנו את החטיבה והתיכון.. ואז פתאום, בלי שום התראה, זה מגיעה.. הערה רעה, זדונית ופוגעת, במקום העבודה, מהבוס וכאלה.. כן, נתקלתי בזה, אתה מנסה להדחיק אבל ברגעים פגיעים זה צף ועולה.. ויותר פוגע כי זה בא ממבוגר שעושה את זה בכוונה בלי רגש והתחשבות בכך שאתה אדם.

karen_karen

New member
ניב

יש גם המון מבוגרים שהם כמו ילדדים או יותר נכון חסרי טקט לחלוטין וגסי רוח האומרים בדיוק מה שהם חושבים... אז אני צודקת בכל אופן תחשבי על זה כך אולי..

הי שרוני.. תודה..

תודה שאת כותבת את מה שבא לי הרבה פעמים לכתוב.. תודה שהגעת לכאן כי אני מתחילה להרגיש בודדה.. :) האמת היא שגם אם היית עונה להם אולי היית מרגישה יותר טוב אבל זה לא היה משנה, הם תמיד שם, בגילאים שונים, תגובות שונות וזה משום מה הכי פוגע.. שמת לב לזה, זה כאילו אנשים שאנחנו בכלל לא צריכות לשים לב אליהם, אין להם חלק מחיינו ומשום מה הם הכי פוגעים. וזה מה שההגיון אומר, אבל כשזה קורה.. וזה קורה פתאום, בלי אזהרה מראש אז זה הופך אותך לכל כך פגיעה.. שרוני, אני מאד מקווה שתשארי איתנו.. סתם להוציא לפעמים את הג`יפה מהבטן.. ולקבל תמיכה ואהבה בלי גבולות. נראה לי שאוכל לשאוב ממך המון, אני אמנם בדיאטה, העניין הזה שאת נשואה, אולי מראה דרך יותר נכונה וטובה בשבילי.. כי מעולם לא היה לי חבר ואולי אני מאשימה קצת את המשקל בזה.. את הדיאטה אני עושה בשבילי בלבד.. כי נהיה לי קצת מגושם.. אבל בלי קשר אשמח לשמוע ממך ושתהיי כאן איתנו.. ניב

למעלה