אז מאיפה להתחיל...

bondi78

New member
אז מאיפה להתחיל...

בעקבות נסיבות לא כל כך נעימות החלטתי לרדת מאופנוע, האופנוע עומד למכירה (ZX6R) ואצלי כבר רצות מחשבות מתי ואיך לחזור לעולם הדו"ג... אז אני כאן, כנראה שיש משהו בסופרמוטו שהוא התשובה האולטימטיבית לפאן אך ללא הסכנה שברכיבה ספורטיבית בכביש הציבורי (+ האפשרות לרכיבת שטח)... אז מאיפה להתחיל? איזה כלי לקנות (נגיד שאני מקציב לעצמי סביבות ה-30K)? אשמח אם תכניסו אותי לעולם הזה (ללא יותר מדי מושגים שלא ידועים לי וכו') חג שמח!

סיב פחם

New member
כנס ל www.supermoto.co.il

ותתחיל לקרוא. זה ישפוך הרבה אור על עולם הסופרמוטו. החל מאיך מתחילים להסב וכלה ב... לא יודע... פודיומים?

45degrees

New member
לך על סופרמוטו ותשקול ברצינות

פעילות מסלול. כיום במסלול ה 400 יותר מהירים - לרוב כי המסלולים מאוד קטנים. ה 400 גם יותר קלים לרכיבה חזקה ויש להם המון יתרונות נוספים על הכלים הגדולים. החסרון הכי גדול שלהם הוא יכולת כביש עלובה ביום יום לעומת הכלים הגדולים, וגם שלא כולם חוקיים לכביש. ה DRZ הוא אופציה טובה, אך לא בתקציב בגרסת SM. אם אתה צריך רכיבת כביש ביום יום - לא פחות מ 600 סמ"ק יהיה הבחירה הכי טובה. אם אתה הולך גם על כביש וגם על מסלול - ה LC4 יהיה הבחירה הכי טובה. אחריו - XR (עדיף שתחפש אחד שכבר עבר שיפורים כי הוא דורש המון שיפורים כדי לרכב כמו LC4). אחרי זה אתה יכול לבחון XT או DR (אישית אני חושב ש DR עדיף כפלטפורמה לשיפורים). אם רכיבות הכביש יהיו קצרות או בתוך העיר בלבד - אתה יכול לשקול גם את ה 400 למיניהם. זהו על קצה המזלג.

saarnadav

New member
למה לא KLX ?

ללא קשר לעובדה שאני מוכר אחד כזה ,הרי שבתקציב שלו הוא יכול לקנות כלים יותר טובים... למה אף אחד לא ממליץ על ה KLX, מה כל כך רע בהם?
ולמה הם לא מתאימים לסופרמוטו ? אני שואל ברצינות , על מנת להבין ולא על מנת להתווכח.

45degrees

New member
כן........ רק האמינות....

הסיכויים שתמצא KLX שיחזיק מעמד הם מאוד נמוכים. אם אתה נופל על אחד טוב מדובר על אחלה פלטפורמה. יחד עם זאת, מאוד מאוד קשה למצוא כאלה.

saarnadav

New member
זאת אומרת ...

שאופנוע כמו שלי , שהחלפתי בו את כל המנוע בחדש מהניילון הוא כן בסיס טוב , ולא כדאי לי להחליף אותו?! והמשקל? לא בעייתי ? או שכל הקטגוריה הזו שוקלת באותו איזור...

45degrees

New member
להחליף במה?

אם אתה מחליף ב LC4 לא תקבל הרבה יותר מהשלדה-מיתלים, אך תקבל קצת יותר מהמנוע. אם אתה מחליף ב DR/XT - תקבל פחות מנוע ופחות מיתלים. אם אתה מחליף ב XR - תקבל הכל פחות (למעט אמינות). אם אתה מחליף בשביל ה 400ים - הכל יהיה אחרת.

saarnadav

New member
זו הייתה הכוונה

להחליף לכלי אינדורו מיקצועי או מוטוקרוס 4 פעימתי כמו CRF/ YZ 450 . כי נראה לי שכוח ל KLX בהחלט לא חסר אבל הוא כבד יחסית לכלים הנ"ל משמעותית. נ.ב יש המלצות ?

111SM

New member
F=four storke

4 פעימות ולכן כשמדברים על מוטוקרוסים ויש בשם האופנוע F אז מן הסתם זה...

למעלה