אז לפני שעתיים הוא עזב

אז לפני שעתיים הוא עזב

אין לי כ"כ עם מי לדבר אז אני כותבת פה.
מנסה להבין מה קורה, נעה מייאוש להיי.
אז אחרי ש-5 שנים אני זו שניסיתי ורציתי עזוב וחלמתי על כך שאני פוגשת גבר אחר שאיתו יכול להתפתח קשר איכותי, בסופו של דבר הוא זה שעוזב. הנה, זה שוב קורה, הייתי נשואה פעם תקופה יותר, רק שנה, וזה שוב קורה לי. פוגע באגו, ללא ספק.
בן זוג טוב הוא לא היה, זה בטוח, לא רגיש, לא אכפתי, לא משקיע, בעיקר לא.. גם לא היה נאמן לי, במקרה עליתי על התכתבות חשודה ביותר בינו לבין האקסית. אז החלטתי לעזוב אותו אבל לאחר תקופה החלטתי להישאר. הוא הבטיח שלא היה ביניהם כלום, שאם היה בוגד בי היה עוזב מעצמו אבל לא הסכים לנתק איתה קשר לגמרי. לא יודעת למה בלעתי את זה, אולי פחדתי לעזוב ואלי גם הרגשתי כלפיו משהו. את הכבוד העצמי שלי בטוח איבדתי שהסכמתי לכזה דבר.
כשהעלה את "היחסינו לאן" לפני כשנתיים או אולי יותר, הצעתי טיפול והוא דווקא הסכים למרות שלא מאמין בזה. חבל שלא הכתי על זה בסופו של דבר, אולי זה כן היה עוזר, אולי זה היה סימן שאז העה איכפתו. אז.. עכשיו הוא אמר שכבר לא רוצה ומרגיש ריקנות ורצה להבין אם מרגיש כלפיי משהו ושניפרד זמנית. אין יותר קבוע מהזמני. וגם לא פייר כלפי הילד.
למה לא הלכתי לטיפול.. בהתחלה פחדתי שפשוט אגיע ואגיד שאני בעצם רוצה להיפרד ולא רוצה שום טיפול אז בשביל מה ללכת. אח"כ משהו השתנה ולא האמנתי שטיפול יכול לעזור. טיפול יכול לשפר דרכי תקשורת, הוא לא ישנה בן אדם וזה לא בן שאני צריכה אז בשביל מה.. הייתי אומלל כל השנים האלה, גם לא נמשכתי אליו, הייתי כמו זומבי או בת יענה ולא עשתי כלום עם המצב. והנה, זה נגמר. אז למה, אם היה לי כ"כ רע, למה כשהוא אמר שמעדיף להיפרד זמנית נתפקתי בכזו חרדה? אולי זה טוב שהלך, אולי זה מה שאני צריכה. אבל אני מפחדת להיות לבד. רוצה להיות "כמו כולם" עם בן זוג ומשפחה, בגיל 40 כבר אין ממש כוח לחפש זוגיות, כבר רוצים לקצור את הפירות. ואיך יהיה כלכלית, המקצוע שלי לא מניב הכנסות גבוהות במיוחד, איתו לפחות יכולתי לנשום ועכשיו הכל ישתנה וכל האחריות עלי. גם ההתאגנות עם הילד הכל יהיה עלי. מפחיד. והכי חשוב - נפרדנו ולא אוכל כבר לעושת ילד שני, אין זמן, גם אם אמצא זוגיות. והרי לפני שנה הציע לעשות ילד, גם לפני חצי שנה זו דובר, לא מבינה קרה פתאום שמהצעה כזו החליט לעזוב למרות שהמצב לא השתנה. לא יודעת אם רוצה לחזור אילו גם אם ירצה, העלבון גדול מדי, אף פעם לא יכולתי לסמוך עליו, מצד שני מפחיד להיות לבד.
מה אני רוצה מכם.. מנסה להיות פרקטית.. בסופו של דבר, כבר עברתי לגירושין ואני יודעת שבסוף מתמודדים ואני חייבת להיות חזקה כי יש לי ילד.

אז קודם כל -מה אומרים לילד? אם מדובר על פרידה סופית, אז אומרים לילד ביחד את האמת. אבל אם הוא לא יודע מה יהיה ואני עוד צריכה להתאפס על עצמי ולהבין מה אני רוצה, אז מה, להגיד שאבא יגור אצל הסבתא זמנית כי יש לו שם סידורים או משהו בסגנון? אין לי נסיון עם זה, אשמח לעצה. הילד עוד מעט בן 5, לא ממש קשור לאבא, אבל בוודאי אוהב אותו, זה אבא שלו.
דבר שני.. אני קצת מבולבלת אז אולי תוכלו לסדר לי את המחשבה. כשהכרנו עברתי בגללו לעיר אחרת ולא הייתי שלמה עם המהלך. עזבתי עבודה שיחסית אהבתי עם בטחון תעסוקתי בעיריה כי הוא לא מצא עבודה באזור שלי, האמצ לא כ"כ חיפש. עכשיו יש לי עבודה שאני סה"כ אוהבת אבל בלי תנאים ובלי בטחון לטווח ארוך. ההורים שלי נשארו בעיר אחרת אותה עזבתי ואני מתגעגעת אליהם. הם גם מזדקנים ויזדקקו ליותר לעזרה עם הזמן. פתחתי היום אתר דרושים - ואיזה פלא!!! דרושה עובדת בדיוק במקום אותו עזבתי ובתחום שאני רוצה! וזה משהו שלא קרה כל השנים למרות שתהעניינתי. אז מצד אחד טפשי לא לקפוץ על ההזדמנות וככה אם יקבלו אותי אוכל לחזור ולהתגורר ליד ההורים (לא מוכנה לגור איתם). ואז אם ירצה לחזור ואני אסכים אז מקסימום יעבור אלי. נמאס לי לקפוץ לפי החליל שלו. מצד שני מה החסורנות - התרגלתי פה.. 5 שנים לא הולכים ברגל. אמנם חברות לא רכשתי פה אבל בניתי לי שגרה מסוימת ועכשיו בגלל שעזב אני ממש כועסת שבנוסף לעזיבה שלו אני צריכה אולי לשנות את כל החיים והשגרה ואילו הוא ממשיך כרגיל ועד מתפנק אצל אמא שלו. ודבר נוסף, כמה שזה נשמע מצחיק אבל כמעט עיקרי - הצטרפתי לחוג ריקודים בתחום שתמיד רציתי ודי מהר המדריכה אמרה שאני כשרונית וצירפה אותי ללהקה, אפילו הפעתי איתם בפסטיבל. זה הישג שלא חלמתי עליו וזה משהו שממלא אותי ומשמח. כואב לי לחשוב שאני אאבד גם את זה אם אעבור. בעיר בה מתגוררים ההורים יש חוגים דומים אבל לא בטוח ששם אוכל להתקדם בחום כמו שהתקדמתי פה. וחמותי תוכל לעזור יותר משני הוריי כי היא בריאה יותר. וגם לילד יהיה קשה לשנות את הכל, חברים גן.. וגם חשוב כשהאבא קרוב לילד. מצד שני טפשי להשוות את הכל , (חוץ מענין הקרבה לאבא), במיוחד חוג ,לקרבה להורים שלי. פה אהיה בודדה ממש. כנראה אשלח קורות חיים ואז נראה.
בקיצור חפרתי לכם. תודה למי שקרה עד הסוף. הייתי צריכה לשפוך את הכל אחרת אני מתפוצצת. אשמח לעצות ואולי תובנות, רק אל תהיו רעם מדי, גם ככה קשה לי.
לילה טוב ושוב תודה למי שרק קרה, אפילו אם אין לכם מה להגיד. זה קשה כשאין מי מי לדבר.

אולי היה מתאים

לכתוב את ההודעה בפורום גרושים. יש מצב שזה יותר מתאים לשם אז נראה לי אצרף לשם גם העתק...

את רותמת את העגלה לפני הסוסים

כרגע הדבר הכי חשוב לך ולבנך זה העצמאות הכלכלית שלך. היה ותמצאי עבודה באיזור מגורי הורייך - תוכלי להתלבט אם לעבור או לא. כרגע המצב הוא שאת עדיין בעיר הזאת.
אבל הדבר החשוב שרציתי לכתוב זה שאם את חושבת שהאושר שלך נמצא במיקום גיאוגרפי מסויים - את טועה. מה שבטוח זה שהאומללות שלך נמצאת בגישה שלך ולא בעיר זאת או אחרת (ובינינו, את לא גרה בקנדה, כולה ממך להורייך נסיעה של שעה-שעתיים? אלא אם כן מדובר על מטולה-אילת...).
והגישה שלך היא שהוא כייף לו, זכה בכל הקופה, מתפנק אצל אמא שלו, עושה חיים, ואת מסכנה יושבת לבד בחושך... למה? לי נראה ההיפך: את נשארת בבית שלך (בלי הטפיל שמסתובב לך שם ומבאס לך ת'חיים), לא צריכה לחזור להורים (זה נחשב כייף?), הילד נשאר בחזקתך, יש לך חמות שעוזרת לך, תחביב שאת נהנית ממנו, עבודה סבירה... תנאים מושלמים להתחיל ליהנות מהחיים! ומה את עושה? יושבת ומחשבנת כמה הוא הרוויח ואת הפסדת...
אז נכון שהוא יזם את המהלך וזה קצת משפיל, אבל אותי לימדו שלפעמים בעיטה בתחת היא גם דרך להתחיל לזוז קדימה..
ובעניין הילד, תתיעצי עם אבא שלו ותחליטו יחד איך ומתי מבשרים לו. אני לא חושבת שצריך להגיד לו "זה לתמיד" או "זה לחודשיים", פשוט אומרים שאבא ואמא לא מסתדרים ביחד ורבים הרבה אז אבא יגור אצל סבתא (ויבוא לבקר או שהילד ילך אליו) ואמא והוא (הילד) ימישיכו לגור בבית.

קודם כל תודה על התגובה

למען האמת אני לא חושבת שכיף לו, אני בטוחה שקשה לו, אולי קצת הוצאתי את הכעס באמירה הזו. ולחזור לאמא זה לא כייף, תודה שהזכרתי לי, מצד אני לא מזלזלת בקרבה של ההורים בתקופה הזו ובתמיכה שזה נותן.
אהבתי את מה שאמרת לגבי בעיטה בתחת
, ככל שאני חושבת על זה יותר אני מבינה שהוא עשה משהו שרציתי לעשות אבל לא היה לי אומץ.
מאמצת את מה שהצעת לגבי מה צריך להגיד לילדשאלה שהוא שאלה במהלך השבת, "אבא, למה אתה הולך לסבתא?" חיזקו אתי בהחלטה הזו. בסופ"ש הבא נשב ונודיע לו ביחד.

מריוס זכריה

Member
מנהל
דעתי

את מערבבת פה (וזה מובן וטבעי בשלב כזה) המון מישורים שונים - מהרגשי למעשי, פחד, כעס, וכולי.

אז קודם כל תני לעצמך טיפה זמן להתסגל להלם.

שנית, אל תנסי לפתור הכל ביום אחד. תני לזמן לעשות את שלו.

שלישית, פני לעורך דין.

רביעית, אני מציע לך להפוך את הפרידה לסופית. הרעיון שעכשיו את תלויה בו, אולי הוא יחזור, אולי לא, אולי לפעמים - היא לא הגיונית ובלתי אפשרית.

אני מבין שאין לך עכשיו כח להתחיל המון דברים מהתחלה. אבל אלו החיים, ואין לי ספק שהדברים לאט לאט יסתדרו לך. אני לא חושב שאת באמת צריכה עצות מאתנו איפה לגור ואיפה לעבוד. את כבר תמצאי את התשובות. תתחילי מזה שתקחי הובלה על המצב, תסדרי פרידה מסודרת עם מזונות וסידורי ראייה, אחר כך תחליטי על עבודה ומגורים, ומשם הכל כבר יסתדר.

קשה, חרא. נכון. אבל אלו גלי החיים. יבואו גם גלים טובים יותר.

בהצלחה.

תודה מריוס

בהחלט מתכוונת לפנות לעורך דין בקרוב.
אני מבינה שאני קודם צריכה לתת לעצמי זמן לעבד את הפרידה ולהבין מה קורה איתי ומה אני רוצה. אני גם מרגישה שלעשות את כל השינויים האלה שקשורים לעבודה חדשה ומעבר זה גדול עלי, אני מפחדת שאני פשוט אקרוס נפשית אם אקח על עצמי יותר מדי בשלב הזה. או סתם אעשה טעויות.
אני יודעת שאף אחד לא יכול באמת לייעץ לי מה טוב בשבילי חוץ ממני. הבעה היא שאני מרגישה שהמודעה על העבודה מצד אחד מוקדם מדי בגלל שזה מוקדם מדי, כמו שכתבתי. מצד אחד, אולי לא תהיה עוד הזדמנות כזו. הבעיה שאני לא ממש מתה על המקצוע שלי אבל את התחום שלי אני מחבבת לכן קשה לי יותר למצוא עבודה שאהיה לי שם יותר. ופה מדובר על מקום שאני מכירה מבפנים. ואולי ארגיש שאני חנוקה ומרגיש לי לבד פה ואני רוצה לעבור ולא תהיה לי אפשרות.. אוףף. בגלל זה אני כל-כך מתוסכלת שאני מרגישה שזה גדול עלי בשלב זה אבל אני צריכה לקבל החלטות מהר.. בכל מקרה תודה.

מריוס זכריה

Member
מנהל
אני מציע שכן תפני לעבודה הזאת

ממילא לוקח להם זמן לעשות תהליך מיון, גם אם מכירים אותך, כי יש עוד מועמדים.
יהיה לך זמן לעצור בהמשך. תאמרי על ההתחלה שזה כרוך מבחינתך במעבר עיר, וכך תהיי הוגנת ויהיה לך סולם לרדת מהעץ, במידה ואכן תרצי לרדת.

ki92

New member
את בדרך הנכונה!

אנא ממך, שימי את הפחדים בצד והמשיכי לקדם את עצמך בכל הכוח!
שום דבר לא יעצור בעדך מלחיות חיי אושר, רק את.
זה הזמן להוכיח לעצמך שאת לא זקוקה לאף אחד, את חזקה ועצמאית גם כשאת לבד.

למעלה