אז לפי אור הלר מערוץ 13 עשינו לאירן הטעיה. והוא אמר שזה גם היה סיפור החתונה ..

שחר 676

Well-known member
בנו של הסוס הגוסס מתכוון להינשא ממש כעת, כדי שאביו יקבל רגע אחד של חסד ונחת לפני שישיב את נשמתו לבורא...
מושון מושון.....נראה לי שאם ישראל תחת נתניהו תצליח למגר את הגרעין האיראני - אתה תהיה מאוכזב קשות.

מ ש ה 53

Well-known member
מושון מושון.....נראה לי שאם ישראל תחת נתניהו תצליח למגר את הגרעין האיראני - אתה תהיה מאוכזב קשות.
אהיה מאוכזב כאשר 2000 טילים בעלי ראשי נפץ של 900 ק"ג ליחידה יתחילו לנחות על ישראל כגשם לאחר סופה.
לא ממש הגיוני שהסוס הגוסס יחליט לפעול לבדו, ללא כל גיבוי מארה"ב או מקואליציה אחרת. אז תרגיע בבקשה ותסתכל קדימה.

רוב הזמן נח

Well-known member
אהיה מאוכזב כאשר 2000 טילים בעלי ראשי נפץ של 900 ק"ג ליחידה יתחילו לנחות על ישראל כגשם לאחר סופה.
לא ממש הגיוני שהסוס הגוסס יחליט לפעול לבדו, ללא כל גיבוי מארה"ב או מקואליציה אחרת. אז תרגיע בבקשה ותסתכל קדימה.
הפחידו אותנו על זה גם כשהתחילה המלחמה בלבנון.

evglev1

Well-known member
מנהל
בכל מקרה בניגוד לעיסקת החטופים זאת לא הייתה פקודה של טראמפ והוא תרם רבות ליוזמה.

שחר 676

Well-known member
מסתבר שהסוס הגוסס כדבריך מלא מרץ ועזוז.

לגבי מתקפת טילים על ישראל ?

כן , כל אחד מאיתנו הבין שמתקפה כזו תביא מתקפת נגד של טילים בליסטים נגד ישראל.

מנהיג חכם יודע שתקיפת איראן מחייבת תיאום ושיתוף פעולה הדוק עם נשיא ארה"ב וכך באמת היה.

מ ש ה 53

Well-known member
מסתבר שהסוס הגוסס כדבריך מלא מרץ ועזוז.

לגבי מתקפת טילים על ישראל ?

כן , כל אחד מאיתנו הבין שמתקפה כזו תביא מתקפת נגד של טילים בליסטים נגד ישראל.

מנהיג חכם יודע שתקיפת איראן מחייבת תיאום ושיתוף פעולה הדוק עם נשיא ארה"ב וכך באמת היה.
בינתיים נשיא ארה"ב לא שיחרר אפילו נפיחה לכיוון איראן. אז בוא ונירגע.

Harrington

Well-known member
מנהל
מה הבעיה עם זה? אם ישראל (כפי שאני מאמין וציינתי תמיד) יכולה לעשות זאת בעצמה, די לה בתמיכה האמריקאית מאחורי הקלעים. במידה ותתעורר בעיה חזקה על הנשיא טראמפ ש"ישחרר נפיחה לכיוון אירן" בהתאם לצורך והנדרש באותו שלב.

כמובן שהרל"ב יעשו הכל כדי לטעון שישראל פעלה כאן עצמאית ולא הייתה מתואמת עם ארה"ב, אבל מעבר לכך שברי לכל בר דעת שמדובר בשטות מוחלטת, גם אם נזרום ונניח שזה נכון, הדוברים לא קולטים שהם מהללים ומשבחים בכך את ראש הממשלה הנבחר נתניהו :). מרוב אטרף להשמיצו נדמה להם שהם כביכול פוגעים בו בדבריהם המומצאים הללו. אבל כהרגלם, הם באו לקלל ויצאו מברכים.

מ ש ה 53

Well-known member
מה הבעיה עם זה? אם ישראל (כפי שאני מאמין וציינתי תמיד) יכולה לעשות זאת בעצמה, די לה בתמיכה האמריקאית מאחורי הקלעים. במידה ותתעורר בעיה חזקה על הנשיא טראמפ ש"ישחרר נפיחה לכיוון אירן" בהתאם לצורך והנדרש באותו שלב.

כמובן שהרל"ב יעשו הכל כדי לטעון שישראל פעלה כאן עצמאית ולא הייתה מתואמת עם ארה"ב, אבל מעבר לכך שברי לכל בר דעת שמדובר בשטות מוחלטת, גם אם נזרום ונניח שזה נכון, הדוברים לא קולטים שהם מהללים ומשבחים בכך את ראש הממשלה הנבחר נתניהו :). מרוב אטרף להשמיצו נדמה להם שהם כביכול פוגעים בו בדבריהם המומצאים הללו. אבל כהרגלם, הם באו לקלל ויצאו מברכים.
שמע. ככל שישראל אכן מוכנה? מה טוב גם אם תמיד תמיד טובים השניים מן האחד.
בכל מקרה, טוב עשו אלה שדאגו לחסל דמויות מפתח כבר בשלב הראשון לפעולה. אנדרלמוסיה המתחוללת בראש המערכת היא תמיד מבורכת וחבל שלא חוסל גם הלחמנאי הקשיש.
ולא יעזור לך! טראמפ נמצא עדיין בעמדת התצפיתן, שבודק כיצד ישראל מוציאה את הערמונים מהאש עם כל מה שמשתמע מכך.
ואם הוא יתערב "רק" בקטע של יירוט הטילים האיראניים? גם זו תהיה ברכה שלא אתכחש אליה. אל תשכח שמהמידע הקיים בארץ, לאיראנים יש 2000 טילים עם ראשי נפץ של 900 ק"ג ליחידה. אז מה זה אומר? 1,800,000 ק"ג של חומרי נפץ? זה לא ממש מעט.

Harrington

Well-known member
מנהל
בכל מקרה, טוב עשו אלה שדאגו לחסל דמויות מפתח כבר בשלב הראשון לפעולה. אנדרלמוסיה המתחוללת בראש המערכת היא תמיד מבורכת וחבל שלא חוסל גם הלחמנאי הקשיש.
ולא יעזור לך! טראמפ נמצא עדיין בעמדת התצפיתן, שבודק כיצד ישראל מוציאה את הערמונים מהאש עם כל מה שמשתמע מכך.
ואם הוא יתערב "רק" בקטע של יירוט הטילים האיראניים? גם זו תהיה ברכה שלא אתכחש אליה. אל תשכח שמהמידע הקיים בארץ, לאיראנים יש 2000 טילים עם ראשי נפץ של 900 ק"ג ליחידה. אז מה זה אומר? 1,800,000 ק"ג של חומרי נפץ? זה לא ממש מעט.
כמובן שזה נורא כיף אם מישהו מוציא עבורך את הערמונים מהאש. אבל אין בזה שום בעייתיות שהוחלט כאן לעבוד אחרת.

לא יודע בדיוק מה "לא יעזור לי" לדעתך, אבל אני רגוע לחלוטין מבחינת טראמפ. נכון לעכשיו לרבות הלילה האיש פועל בדיוק, אבל בדיוק כפי שהייתי מצפה ממנו שינהג. אין לי אלא לברך שוב על היבחרו והימצאותו במקום הזה כרגע.

לגבי יירוט מתקפה אירנית נגד ישראל, ברור, ידוע וגלוי שארה"ב מהווה חלק מההגנה הישראלית בעניין הזה. לגבי סיפא דבריך, אני לא חולק לרגע שיתכן שנספוג מכות מאירן כעת. אבל כבר עשור ומעלה אני טוען בעניין הזה שעדיפה לנו מלחמה מול אירן על אף שיתכן שתעלה לנו במחיר יקר, יום לפני שהם מגיעים לפצצה גרעינית מאשר מלחמה מול אירן יום לאחר שהיא מגיעה לפצצה הגרעינית.

ממילא אני לא מוצא ערך רב בלדבר על כמות חומרי הנפץ שבידי אירן ו/או שיכול להיות שיגיע לישראל ו/או שיכול להיות שלא נצליח ליירט בדרך לכאן וגם יפגע בפועל. כן, האפשרות קיימת. היא ידועה לכל ישראלי באשר הוא כזה. שוב ושוב להפחיד ולהבהיל או לנסות במשתמע לעקוץ את ראש הממשלה הנבחר? סורי, אבל בלילה כמו זה אני לא יכול לתאר במילים כמה זה נראה פתטי שלא לומר חולני.

מ ש ה 53

Well-known member
לגבי יירוט מתקפה אירנית נגד ישראל, ברור, ידוע וגלוי שארה"ב מהווה חלק מההגנה הישראלית בעניין הזה. לגבי סיפא דבריך, אני לא חולק לרגע שיתכן שנספוג מכות מאירן כעת. אבל כבר עשור ומעלה אני טוען בעניין הזה שעדיפה לנו מלחמה מול אירן על אף שיתכן שתעלה לנו במחיר יקר, יום לפני שהם מגיעים לפצצה גרעינית מאשר מלחמה מול אירן יום לאחר שהיא מגיעה לפצצה הגרעינית.

ממילא אני לא מוצא ערך רב בלדבר על כמות חומרי הנפץ שבידי אירן ו/או שיכול להיות שיגיע לישראל ו/או שיכול להיות שלא נצליח ליירט בדרך לכאן וגם יפגע בפועל. כן, האפשרות קיימת. היא ידועה לכל ישראלי באשר הוא כזה. שוב ושוב להפחיד ולהבהיל או לנסות במשתמע לעקוץ את ראש הממשלה הנבחר? סורי, אבל בלילה כמו זה אני לא יכול לתאר במילים כמה זה נראה פתטי שלא לומר חולני.
לגבי מתקפה גרעינית אני פחות מודאג, ולו רק בשל העובדה, שכל מי שמתכוון לשגר נשק מן הסוג הזה, מודע לכך שגם אם הוא "יזיק" (וגם זה בספק כי ניתן ליירט), הוא יחטוף מיד מכה מקבילה והולמת. אז זה ש"יש לי" זה לא הופך את זה ל"אפעיל זאת".

ולגבי הכמות? ראוי שנהיה מודעים לה וראוי גם שננסה לכרסם ולחסל להם מהכמות הזו עוד בטרם יממשו אותה. נראה שדווקא בתחום הזה חוסל כבר מחסן טילים אחד ואיך אומרים? "כן ירבו כאלה".

Harrington

Well-known member
מנהל
לגבי מתקפה גרעינית אני פחות מודאג, ולו רק בשל העובדה, שכל מי שמתכוון לשגר נשק מן הסוג הזה, מודע לכך שגם אם הוא "יזיק" (וגם זה בספק כי ניתן ליירט), הוא יחטוף מיד מכה מקבילה והולמת. אז זה ש"יש לי" זה לא הופך את זה ל"אפעיל זאת".
מה שהתכוונתי לומר זה לא שאני חושש שאירן תשגר לעברנו פצצה גרעינית כעת (אני פשוט סמוך ובטוח שאין לה את היכולת הזאת). מה שניסיתי לומר הוא שישראל עמדה (בעשור וחצי האחרון) בפני החלטה מאוד פשוטה:
תהיה מלחמה גלויה וישירה מול אירן וזה נתון.
כעת צריך להחליט: האם אנחנו רוצים מלחמה זו בטרם יש לאירן יכולות גרעיניות או לאחר שאלו כבר נמצאים בידה.

זהו. זאת הייתה ההחלטה. ראש הממשלה הנבחר קיבל לפני למעלה מעשור וחצי את ההחלטה (המסלול הראשון, למקרה שתהית) ומאז פועל (קרי מדינת ישראל פועלת) בדיוק בצורה הזאת, במסלול הזה. אולם ההחלטה התקבלה מתוך הבנה שהמלחמה הזאת היא עניין של נתון שלא ניתן למנוע אותו מלהתקיים. אפשר לדחות, אפשר לעכב, אי-אפשר למנוע, המלחמה בוא תבוא. משם ההחלטה שהתקבלה לעניות דעתי לפחות, היא ההחלטה המתבקשת שכל אחד מאיתנו היה מקבל אילו היה נדרש לכך. פשוט מפגר לחלוטין ללכת על המסלול השני (ובל נשכח שהיו כאן גם פוליטיקאים וגם גנרלים בדימוס שהמליצו כך וטענו שאין עם זה בעיה!).
ולגבי הכמות? ראוי שנהיה מודעים לה וראוי גם שננסה לכרסם ולחסל להם מהכמות הזו עוד בטרם יממשו אותה. נראה שדווקא בתחום הזה חוסל כבר מחסן טילים אחד ואיך אומרים? "כן ירבו כאלה".
מודעות לא מתורגמת אצלי להפחדה ותבהלה. בוודאי שאנחנו צריכים להיות מודעים ואני מאמין שאין ישראלי אחד שלא מודע. אנחנו צריכים להיות ערוכים, הן ברמה הלאומית והן ברמה הפרטית. הכל נכון. מכאן ועד ל'אמאל'ה זה תיכף הולך לקרות' יש עדיין חתיכת פער.

נזכיר:
* ישראל פעלה הלילה (והיה ברור מראש שכך תעשה במקרה של התקפה גלויה) לא רק נגד תוכנית הגרעין אלא גם נגד הכושר האירני לשגר טילים בליסטיים לעבר ישראל.
* ישראל ערוכה מבעוד מועד עם מערכי הגנה לאורך כל מסלול מעוף הטילים האירניים הפוטנציאלי (לעניין זה "ישראל", לרבות באמצעות ידידותיה שפרוסים לאורך המסלול).
* ישראל ערוכה מבעוד מועד עם מערכי הגנה מעל שמיה ליירוט טילים שבכל זאת הצליחו לעבור את כל מערכי ההגנה שהיו בדרך.

אז פרופורציות זו לא מילה גסה. לגמרי מסכים איתך ש"ראוי שנהיה מודעים". אבל בהחלט לא ראוי שנפחיד, נבהיל ו/או ננסה לעשות דמורליזציה כפי שאני רואה בחלק מהערוצים.

דיברגנט חדש

Well-known member
לא רק שארה"ב עוזרת לנו ליירט, גם ירדן עושה זאת ותישרף בריטניה שיצאה בהצהרה שלא תבוא לעזור.

שחר 676

Well-known member
אני דיברתי על תיאום ושיתוף פעולה....טראמפ לא צריך לשחרר נפיחה לעבר איראן בכדי לתאם ולשתף פעולה עם ישראל.

ללא שום קשר להצלחה בהסרת איום הגרעין האיראני - נתניהו מוכיח פעם נוספת שהוא ענק מוקף בגמדים שמאלנים.

כוכבית מצויה

Well-known member
רוצה להתערב שלא ינחתו בישראל 2000 טילים בליסטיים?

למעלה