אז למה לא קרקע?

altshift

New member
אז למה לא קרקע?

טוב, האמת שגרתי חודש בדירת קרקע עם חלון לשביל הכניסה לבנין כך שכל עבור ושב היה עבור לו מול חלוני. מה שקצת פגם בתחושת הפרטיות. אבל נניח דירת קרקע עורפית. למישהו כאן יצא להתנסות? יתרונות וחסרונות? או בכלל- נכון יש מין אנטי כזה לדירות קרקע? למה בעצם? בואו נדבר על זה!

למה לא דירת קרקע

א. רגישה יותר לכניסת מזיקים כמו חרקים, עכברים, חתולים ונחשים (שלא נדע). ב. רגישה יותר לגניבות ופריצות (שלא נדע). ג. רגישה יותר לנזקי מים כמו רטיבות ועובש עקב עבודות בניין רשלניות בין הבניין לאדמה. (שלא נדע) ד. נוטה להיות רועשת עקב קרבה לכביש/מדרכה, וכשבאופן טבעי שאר דיירי הבית צריכים לעבור ליד הדלת שלך בדרך לדלת שלהם. ה. נוטה להיות חסרת נוף מהחלונות (רואים כביש/קיר/חניה). ו. נוטה לחוסר פרטיות - כל מי שעובר בחוץ יכול לפחות לשמוע אם לא לראות כל מה שקורה בבית. לא כיף להיות עם תריסים מוגפים כל הזמן (ולא, וילונות זה לא תמיד פיתרון מוצלח).

מותר לי

New member
אמממ... אפשר הערה קטנה?

התקבעת על דירת קרקע בבניין... אני מאז ומתמיד גרתי בדירות קרקע פרטיות ואף פעם לא היו בעיות של נוף, תריסים מוגפים, חוסר פרטיות, קירבה לכביש וכו`, פשוט כי הסביבה בנויה לדירות קרקע, וכמו שאני לא רוצה שיעברו מתחת לחלון שלי כך אני לא יעבור מתחת לחלון של השכן! לגבי נחשים, חתולים, עכברים ושאר חולרות מתמודדים עם ריסוס ועוד כמה טכניקות אחרות, בהחלט פתיר. סתם הערה (ארוכה) שלי...

מותר לי

New member
דירת קרקע...

האמת שאני לא מוצאת בה שום פסול! אם היא מוגבהת בכמה מדרגות מהקרקע האורגינלית אז היא אמורה להיות בית החלומות, שטיפת ריצפה ישר החוצה, אין מעליות תקועות, גרמי מדרגות אינסופיים, במקרה של נעילה יותר קל לפרוץ אליה (גנבים יטפסו גם 10 קומות על מרזב...), על חרקים מתגברים עם ריסוס, החיסרון היחיד- לטאטא הרבה את הבית...

dylan

New member
ואסור לשכוח..

אם הבניין מתמוטט הכי קל ומהיר לברוח החוצה

oren*

New member
בדיוק השבוע שאלתי את עצמי איך אפשר

לגור בדירת קרקע, אני הייתי מרגיש כמו באקווריום
בבניין אליו עברתי יש מספר דירות כאלה, עם חלון אחד לפחות הפונה לשטח ציבורי (חדר מדרגות, שביל כניסה, מעבר בין כניסה א' לכניסה ב') כשאין אפשרות לעבור לידן ולא לראות צלליות אנשים או לשמוע שיחות (שלא לדבר על הרגשת אי הנעימות כשיורדים עם הכלבה בשתיים בלילה וצריך לפתוח שער מתכת או שכנה שחוזרת מבילוי על עקבים). ניחא אם מדובר בחלון של סלון או חדר בו לא נעשית פעילות אינטימית, אבל באחת מהן חלון השירותים ניצב בקו אחד עם שער הכניסה ובשניה חלון חדר השינה ממוקם כך שיש זווית צפיה נוחה מהקומות העליונות - האם האנשים האלה שוכרים או קונים את הדירות הללו בידיעה שיאלצו לחיות בהסגר ולהוציא את מיטב כספם על חשבון חשמל כתוצאה משימוש מופרז במזגן? או להיפך ודווקא מדובר באקסביציוניסטים הנהנים מהידיעה שמציצים להם? אישית, לא הייתי שוקל דירה כזו כאופציה, מרגיש בטוח יותר עם לפחות שלושה מטר של בטון מתחת לרגליים ומבלי שעשרה אנשים אחרים יצפו יחד איתי בטלוויזיה.

NightElf

New member
לדעתי פירטו את רוב היתרונות

והחסרונות בדירת קרקע, מה שישפיע בסופו של דבר, זאת הדירה עצמה, ואם חשים נוח לגור בדירה שכזאת, שוב, עם כל החסרונות והיתרונות שבדבר.

אני גדלתי בדירת קרקע

והיתה לי ילדות חביבה למדי. לא כל הדירות הן כמו שתואר, בטח שלא כולן סובלות מכל הפגמים בו זמנית. כמו שנאור אמר, צריך לבדוק כל דירה לגופה ולראות אם היא מתאימה לך. ובטח לא לפסול דירה מראש רק בגלל היותה דירת קרקע...

יש עוד עניין- צנרת.

אוקיי, אז יש את הצנרת המרכזית של הבניין שעוברת לאורכו. אם היא חדשה, נקייה, צחה ונחמדה- הכל בסדר. אבל כיוון שכולנו גדולים, חכמים ויודעים את התורה- אנחנו גם יודעים שדירות שכורות נוטות להיות, איך לומר, לא בדיוק הדבר הכי חדש בענף הבנייה. מה אני מנסה להגיד בזה? אם יש איזו בעייה בצנרת, הדירה הראשונה שתסבול מזה היא הדירה בקומת הקרקע. וכשאני אומרת "תסבול" אני מתכוונת לסבל בדמות הביוב של כל הבניין אצלכם בדירה על השטיח האפגני של בעלת הבית הפולניה. אני גרה בקומה שמעל קומת הקרקע, אבל בעלי הבית בקומת הקרקע היו חכמים: הם התקינו צנרת נפרדת לדירה שלהם. וכך הם חסכו לעצמם את סיוט הביוב שאנחנו עברנו, מעצם היותנו הקומה הנמוכה ביותר שמחוברת לצנרת הישנה. קיצר, עוד שיקול לקרקע. הקטע המצחיק בסיפור הזה הוא שאני סירבתי לגור בדירת קרקע בדיוק בגלל העניין הזה (ועוד כמה), וראו איך קיבלתי אותה בהפוכה... (מסקנה- הייתי צריכה לחשוב על מליון דולר)

חסרון - מניסיון...

אי אפשר להשאיר חלון פתוח כי נכנסים חתולי רחוב (בעיני זה חסרון, אולי למישהו אחר זה פחות מפריע) אין אוויר (בדירות עירוניות) פחות אור מה שכן - סחיבת שקיות הסופר הופכת להרבה פחות מטרידה...

למעלה