אז למה אני קיימת??

natali_rh

New member
אז למה אני קיימת??

כנראה שיש לי יותר מדי זמן לבד והמוח חוזר שוב ושוב על השאלה הזו, למה אני קיימת? לאחרונה החלטתי שאני צריכה סיבה כי לחיות סתם ככה כדי לחיות נראה לי מיותר

שיהיה לך טוב

האמת, כמו כולנו, גם אני מתחבט הרבה בשאלה הזו. התשובה הכי טובה שהגעתי אליה עד עכשיו היא, שאנחנו חיים בעולם הזה, קודם כל כדי שיהיה לנו טוב, ואח"כ כדי שנגרום טוב לכולם, ונעזור להעביר את העולם הזה קדימה, שיהיה עולם טוב, עולם הבא, גן עדן עלי אדמות. הקבלה אומרת שהעולם נברא כי אלוהים רצה להטיב, ולא היה לו למי, אז הוא ברא אותנו שיהיה לנו טוב...

natali_rh

New member
../images/Emo140.gif

עד כמה שאני משתדלת שיהיה לי נעים ונוח בחיים האלו יש כמה סתירות שפשוט לא מסתדרות לי. למשל העובדה שצריך לעבוד כדי להתקיים, צריך לנקות, צריך לבשל לילדים גם כשלא ממש מתחשק.... הצד האפור של החיים. לכן אני מקווה שיש סיבה ששווה את החלק הטכני האפור שבחיים. שיהיה סופשבוע רגוע לכולם

natali_rh

New member
רותי אשמח לשמוע גם ממך

אולי יש לך איזה כיוון לתת לי

את קיימת

בשביל ההתפתחות הרוחנית. כדי לפתח את הנפש שלך ומה שעצוב שסובלים מתפתחים יותר, ככה זה בדרך כלל.

natali_rh

New member
מממממ....

אז עכשיו אני אכנס קצת יותר לעומק, על הנייר אני מרוצה מהחיים שלי, יש לי ילדים בריאים, למרות שהתגרשתי מאבא של הבנים שלי אני נשואה שוב בזוגיות טובה. הגשמתי חלום ועברתי לגור איפה שרציתי, הגשמתי עוד חלום/ שאיפה והייתי פונדקאית. אני עובדת במשהוא שאני אוהבת. כלכלית היו לי תקופות של שפע ועכשיו קצת פחות אבל זה משתפר עם הזמן ואני יודעת שבסוף זה יסתדר. אבל בסופו של יום ביני לבין עצמי אני מרגישה כהילו כל יום שעובר הוא רק עוד יום בלוח שנה, לא מרגישה שיש סיבה ממשית (לעצמי) לחיים. ברור שהילדים חשובים אבל לחיות בשבילם זה לא לחיות בשבילי. אני בטחה שיש עוד הרבה אנשים שחיים ככה ואולי אין להם זמן לשים לב לזה שהם סתם עוברים יום ועוד יום ואולי טוב לי מדי אז אני מחפשת על מה להתלונן אבל... אני בטוחה שיש סיבה (או לפחות צריכה להיות סיבה) לזה שאני קיימת. העולם לא יוצר דברים סתם. ולבסוף נשארת השאלה, למה אני קיימת....

חמודה, קודם כל

יש נחיצות שתהי פה אכן גם בשביל אחרים כמו ילדיך וזה גם סיבה להישארותך, זה שאת לא מרגישה שיש טעם לעצמך לא אומר שבאמת אין פיתוח לנפש שלך, ובדרך כלל יש גם בלי שתרגישי בדיוק מהו. העתיד גם עוד צופן לך דברים שאחר כך תחווי אותם, ותגידי לעצמך איזה מזל שאני לא עזבתי, שאני נשארתי לחוות אותם ולהתפתח וגם להנות מהחיים שמזל שלא החמצתי את זה. ככה זה, יש תקופות בחיים ואת עוד לא יודעת גם מה מחכה לך.

חמודה, קודם כל

את קיימת, נחוצה, גם בשביל אחרים למשל בשביל ילדיך. זה שאת לא רואה טעם, לא אומר שאין עדיין פיתוח של הנפש שלך, בדרך כלל יש גם יש, כמו כן העתיד צופן לך דברים שאחר כך תשמחי שחווית אותם, שיפתחו אותך ואפילו תהני מהחיים ותגידי, איזה מזל שלא עזבתי, שלא החמצתי את זה. כך שאת קיימת גם בשביל העתיד שעוד מחכה לך.

natali_rh

New member
ברור שאני נחוצה

אם לא הייתי חושבת שאני מאוד חשובה בחיים של ילדי סביר להניח שהייתי מחכה לסוף, אבל אני חשובה לפחות לשלושת בניי ובטח גם לעוד כמה אנשים בדרך
ועדיין החיים שלי כאדם (לא כאמא, בת, בת זוג) צריכים סיבה לקיום...

רותי 11

New member
מתוקה - קראתי את מה שכתבת ואת מה שהגיבו לך

החברים פה. ראשית כמו שציינת אני די מתחברת למה שאת כותבת מה בעצם תכלית הקיום שלי כאן? האם זה רק להיות אמא ואשת איש? אז זהו שלא, לכולנו יש גם מעבר לכל זה ומה שטוב אצלך שאת מתחילהלהבין שיש גם מעבר לכך ואת מתחילה לחשוב ולחפש את התכלית הזאת. כמו שציינת החיים שלך בעקרון בסדר ואפילו טובים, אבל עדיין משהובתוכך אומר שחסר לך משהו וזה כנראה היעוד שלך היעוד שלנו והחיבור לשנו לרוח זההחלק שהכי ממלא אותנו והכי מביא אותנו למצב שאנחנו אכן נחוצים לעולם הזה ושלא סתם באנו לשמש רחם, כי אותם ילדים אם הם לא היו מגיעים לעולם כילדים שלך הם היו מוצאים נשמה אחרת שתסכים לשמש כאמא עבורם. מה שעלייך לחפש זה באמת מה היעוד שלך בחיים האלה, עצם החיפוש כבר ימלא לך את המצברים, והדבר הפשוט ביותר זה פשוט להתחיל להתכוונן לכך לשלוח את הבקשה הזאת של הכוונה ליעוד שלך, ולהתחיל לשים לב לסימנים שהבריאה שולחת אלייך בחזרה, לשים לב למה שממלא אותך מבפנים מה שעושה לך טוב ונותן לך מרץ וחשק לחיות משהו שאומר לך שבשביל זה הגעת לעולם הזה.

natali_rh

New member
מעניין

אני מניחה שכרגע אני בשלב שאני יודעת מה לא בא לי... זה גם משהוא
המצחיק שהלילה חלמתי שמצאתי מצפן וחשבתי לעצמי שטוב יהיה לי לקחת אותו כי ככה אני תמיד אזכור איפה הצפון (אני גרה 100 מטר מגבול לבנון
) אולי זו התחלה. אולי פשוט כבר קיבלתי את כל מה שרציתי, עבודה, בית, זוגיות... וצריכה למצוא משהוא חדש

למעלה