אז למה אנחנו נתפסות באופן שלילי בעיני גברים?

אז למה אנחנו נתפסות באופן שלילי בעיני גברים?

חשבתן פעם על האסוציאציות שעולות לזכרים למוח כשהם שומעים את המילה ''פמיניסטית''?

הינה כמה

האסוציאציה הכי נפוצה, איך לא, קשורה כמובן למראה חיצוני:
את מכוערת. אז כן, הזכרים סבורים שאם את פמיניסטית סביר להניח שאת בעלת משקל עודף או שחיפית עם פנים גבריות גסות. בקיצור את כונפה אומללה וממורמרת.
האסוציאציה השנייה קשורה כמובן למגדר
כמה מפתיע! פמיניסטיות נתפסות כדעתניות. דעתנות מתפרשת אצלם כאגרסיביות ותוקפנות. אישה פמניסטית היא גסה, בוטה ולא נשית.
האסוציאציה השלישית שנפוצה מאוד בקרב זכרים שלא יכולים להתמודד עם העובדה שאישה היא אדם בעל ערך ולא יצור כנוע שמהלך עם מבט מושפל היא - את חולת נפש
אם את חכמה ומשכילה, אמיצה והחלטית, עצמאית ודעתנית כנראה שעברת טראומה נפשית.

אז מה אתן חושבות בנות?

A לוןA

New member
אני לא מבין....

ראית פעם קבוצה שאיימה על ההגמוניה של קבוצה אחרת- ונתפסה ע"י הקבוצה המאויימת בצורה חיובית??

הפטריארכיה והפמיניזם הם אוייבים מעצם הגדרתם, וכשניצב מולך אויב, אחת הדרכים להילחם בו היא ע"י סטראוטיפים ודמוניזציה שמשיגים שתי מטרות-
1. מונעות מאנשים מהמחנה שלך לחשוב על העניינים בצורה שקולה, ואולי לראות את הצדק בעמדות הצד השני (כמה פעמים שמעת- מה פתאום, אני לא פמיניסטית. אני אוהבת גברים! והנה, התעמולה הפטריארכית הצליחה עם האישה הזו שקישרה מיידית פמיניזם לשנאת גברים)
2. קל בהרבה למחנה "שלך" להילחם באויב כשמיוחסות לו תכונות לא-אנושיות, לא רציונאליות וכו'.

אז השאלה היא לא "למה"- זה קרה בכל מאבק אנושי מאז ומעולם. השאלה היא - מה עושים עם זה.

valery13

New member
נשים פמיניסטיות לא מהוות איום על ההגמוניה הגברית בשום צורה

פמיניזם אינו איום, הוא ערעור.על הפטריארכיה. ופמיניסטיות מערערות על הפטריארכיה.

A לוןA

New member
את לא יכולה להגיד דבר והיפוכו

אם הפמיניזם מערער על הפטריארכיה הרי שהוא מאיים עליה.

A לוןA

New member
כי את לא מסתכלת על זה מנקודת המבט הפטריארכלית

תחשבי על גבר, שחונך שדעתה של אישה פחותה משלו, שמגיע לו סקס מתי שהוא רוצה, שעבודות הבית הן אחריות האישה וכו' וכו'- ופתאום מגיעה אישה פמיניסטית שהופכת לו את הכל- זה מערער סידרי עולם מבחינתו, זה לוקח ממנו זכויות שבעיניו הן טבעיות וזה מכריח אותו לשנות דפוסי חשיבה- או להתנגד להם. מבחינתו הפמיניזם הוא אויב, מכיוון שהוא מערער על כל דרך חינוכו וכל מה שהוא תופס כטבעי ומגיע לו בזכות היותו גבר.
&nbsp
מבחינת הפטריארכיה הפמיניזם מאיים על ההגמוניה הגברית בעצם קיומו.

valery13

New member
אבל

&nbsp
זה לא בדיוק פתאום מגיעה אישה פמיניסטית שהופכת לו את הכל...
בכוחותיה הדלים היא תמחה, ותתנגד, אבל....
האיום המתמיד מוטל על הקבוצה החלשה
הגבר שאתה מתאר ממוקם בקבוצה החזקה.
&nbsp
הפמיניזם מערער, ואולי בעתיד הרחוק גם יינצח אבל האיום אינו נחלתם של הגברים.
&nbsp

תגובה לעניין תמיד שמנסים לשנות סדרי עולם יש התנגדות, אפשר לראות שהיום יש יותר פתיחות לכל מיני מיעוטים כמו הקהילה הגאה אבל כמה הם סבלו? ולא נתנו להם אפשרות? אבל הנה יש יותר ויותר זוגות כאלו. וזה משמח, אני מאמין שעם הזמן גם היה פחות ופחות קיפוח לנשים וזה מאוד ישמח אותי.

Berethor

New member
יש בעיה אחת עם הטיעון הזה וזה שאם באמת הייתה הפטריארכיה בארץ

אז איך זה שלנשים בישראל יש כל כך הרבה זכויות? אני מאמין שפטריארכיה אמיתית קיימת בערב הסעודית.

"מעמד האישה בחברה הסעודית נחות מאוד מזה של הגבר, היא נחשבת לאחת החברות הקיצוניות ביותר בעולם בהפרדה הנוקשה שהיא מקיימת בין המינים.‏ על נשים סעודיות מוטלים איסורים רבים: אסור לאישה לצאת את ביתה שלא בלבוש מלא הכולל עביה ורעלה; אסור לאישה לצאת מביתה ללא אישור המופקד עליה (מחרם); אסור לה לנהוג במכונית ואסור לה לעבוד במחיצת גברים."

https://he.wikipedia.org/wiki/ערב_ה...A9.D7.99.D7.9D_.D7.95.D7.9E.D7.92.D7.93.D7.A8

GreenMamba

New member
טיעון אווילי ביותר

זה שמעמד האישה בארץ גבוה מזה של האישה בערב הסעודית- זה נכון.
זה לא אומר שאין כאן אפליה של נשים. היא לא חמורה כמו בערב הסעודית- אבל הטיעון הזה כולו הבל ורעות רוח.
&nbsp
הפטריארכיה כאן "אמיתית" מאוד. זה שאתה בצד הפריווילגי שלה ולא מרגיש בה, מתוקף היותך חבר בה- לא אומר שהיא לא קיימת.

Berethor

New member
כמובן שאני חבר בא, איזה עוד סיבה יש לי לחשוב שהיא לא אמיתית?

כל הדיבורים האלו על הפטריארכיה מזכירים לי וידאו מסוים של Eve Firecrotch, במיוחד בדקה 5:09.

GreenMamba

New member
אין לי שום רצון או זמן מיותר

לבזבז על הציטוטים המייגעים שלך, ובוודאי שלא להיכנס לסרטים המטופשים שאתה מביא כ"ביסוס" לבזבוז פעולת הניורונים שאתה קורא להם, בטעות, דעות.
&nbsp
יש לך טיעון- כתוב אותו בצורה קצרה ותמציתית. לא אבזבז עליך יותר זמן מזה.

לא ברור לי מה אתה עושה בפורום הזה

מקדם את האג'נדה השוביניסטית שלך?
בישראל לא קיימת פטריארכיה? האם ראית אישה שמנהלת בית חולים? האם ראית אישה שהיא מנהלת מחלקה בבית חולים או מנהלת צוות בהייטק? האם ראית אישה שמגיעה לדרגים גבוהים בצבא או במשטרה? כמה מרצות למדעים מדוייקים יש במוסדות להשכלה גבוהה בישראל? כמה מרצות יש בפקולטה למדעי הרוח? כמה נשים מקבלות שכר זהה לזה של גברים כאשר הן מועסקות באותה המשרה בול? והרשימה עוד ארוכה. כמה נשים כאלה אתה מכיר? חצי אישה או רבע?

אתה יודע שגם בשיעורי נהיגה מספר הנשים שנפסלות בטסט גבוהה מזה של גברים? זה כמובן לא קשור לטיב הנהיגה אלא לדעה רווחת (שכמובן אין לה כל קשר למציאות) שנשים נוהגות גרוע יותר.

אתה בכלל יודע כמה מעסיקים מעיפים אישה עם ותק רק כי היא נכנסה להריון מתקדם?

כמה גברברים מוכנים לשמוע דעה נשית בלי לזלזל או לזרוק הערות סקסיסטיות?

ברור לי שלא חקרת לעומק שום היבט וזה לא מפתיע הרבה גברים לא חקרו.

Berethor

New member
מדבר על הנושא של הפורום הזה? מעודד שיח אמיתי? ולא יסמני?

ואני לא מאלו שבאים לכאן סתם לריב, אני מביא בעיקר דברים מבוססים, אבל אני מבין "שמה את עושה בפורום הזה", ופנים גבריות גסות אלו הטיעונים העיקריים של פמיניסטיות כמוך, ואחר כך את עוד מתפלאת למה פמיניסטיות נתפסות באופן שלילי בעיני גברים, ולא רק בעיני גברים, אלא גם בעיני רוב הנשים, ועכשיו לנקודות החשובות יותר, לא שמעת על נציבת בתי הסוהר החדשה עפרה קלינגר? לא שמעת על שרי אריסון ששולטת בבנק הפועלים? לא שמעת על שלי יחימוביץ וציפי לבני שהיו בראשות שני המפלגות הגדולות ביותר בכנסת בעת ובעונה אחת? אבל כמובן שאת כל התפקידים האלו נשים קבלו תודות לפטריארכיה. יש מספיק נשים עם עבודה טובה ושכר טוב, אפילו אלו מהן שלא מנהלות, ושום מקום עבודה לא צריך לתת לאישה ניהול רק משום שהיא אישה, ובכל פעם שפמיניסטית לא תקבל ניהול במקום כלשהו היא תצעק ותבכה שזה בגלל הפטריארכיה. פטריארכיה אמיתית לא הייתה נותנת לנשים להתקבל כמעט לשום עבודה, אבל יש נשים שכבר שכחו מזה פטריארכיה אמיתית, משום שהיא לא קיימת בארץ. איך את יודעת שאישה נפסלה בטסט של נהיגה משום שהיא אישה? ולא משום שהיא פשוט לא נהגה מספיק טוב? אה כמובן, משום שרק את וחברותייך יכולות להחליט אם זה היה מוצדק או לא, ולא אנשים שמומחים בנושא הזה. נכון יש מעסיקים "שמעיפים" אישה משום שהיא נכנסה להריון מתקדם, אבל הסיבות לכך הן בעיקר קפיטליסיות ולא סקסיסטיות, לא משתלם להם מבחינה כלכלית להחזיק אישה בהריון ואישה עם ילדים קטנים, אבל אני מאמין שאפילו אישה שפוטרה מהעבודה בעקבות ההריון שלה, עדיין מרגישה שהאמהות שלה הייתה שווה את זה, וזה לא דבר חדש שקשה לשלב הורות יחד עם קריירה, בהרבה מהמקרים האחד בא חשבון האחר, זה גם אחת הסיבות לכך שבעבר נשים לא עסקו בקריירה. אמהות זאת גם אחת הסיבות לכך שאישה יכולה לקבל פחות שכר, אם אישה עובדת פחות שעות משום שהיא מקדישה זמן לילדים שלה, אז הגיוני אם היא מקבלת פחות שכר.

catchet

New member
תגיד לא נמאס לך לקשקש?

"אישה שפוטרה מהעבודה בעקבות ההריון שלה עדיין מרגישה שהאמהות שלה הייתה שווה את זה."
בשם איזו אישה אתה מדבר בדיוק?
אני שוב מזכירה לך להתייחס בכבוד למרחב בו אתה כותב. האמירות שלך ממש לא ראויות להישמע בפורום פמיניזם ואיני מוחקת אותן רק בגלל שאני דוגלת בצנזורה מינימלית. אבל זו לא הפעם הראשונה שאני מעירה לך על כך, אז תתחיל לרסן את ההתבטאויות כי זה פשוט לא מתאים לכאן. מבין?

Berethor

New member
גם ככה אני מעדן ויחסית למספר ההודעות שכתבתי מאז זה לא הרבה

למה אמירות אשר רואות באמהות כדבר שיותר חשוב מאשר קריירה לא מתאימות לפורום פמיניזם?

GreenMamba

New member
סוף סוף הסגברה כהילכתה.

תגיד, אתה גם מעביר קורסים בהסגברה או שומר את כל הטוב הזה לעצמך?
איזה אוסף של שטויות פריווילגיות. מדהים.
&nbsp
אני מבינה שהפטריארכיה לא מספיק "אמיתית" בשבילך, אבל :
כשהשכר הממוצע לגבר עומד על 11000 שח ושל האישה על 7200 (גם במקומות, שים לב ברטרול, שההשקעה היא זהה- למשל מורים מרוויחים יותר ממורות באותו תפקיד, מטפלות סיעודיות מרוויחות פחות ממטפלים באותו תפקיד, אחיות מרוויחות פחות מאחים באותו תפקיד וכו')
כשנשים לא יכולות או מפחדות להתלונן על תקיפות שעברו כי המערכת מעבירה אותן תקיפה שניה בחסות החוק וכשהן כבר מעזות להתלונן הסיכוי שהתוקף יורשע ויגזר עליו עונש משמעותי הוא מגוחך עד לא קיים
כשאפילו באקדמיה, בה שיעור הנשים הסטודנטיות עולה על זה של הגברים, רק 12% מהפרופסורים הן נשים
כשבצבא נחסמת גישת נשים למקצועות בהן הן חפצות וחיילים יוצאים מחדר האוכל כשחיילת נכנסת אליו (שלא נדבר על, רחמנא לצלן, פוצחות בשיר)
כשאת לא יכולה לעבור יום בלי שמישהו יעיר לך/ישרוק לך/יצפצף לך/יגע בך
והרשימה עוד ארוכה
&nbsp
אז אולי מבחינתך זו לא פטריארכיה "אמיתית", כי מוח ה-0/1 שלך לא מסוגל לקלוט מצבים שנעים בין סעודיה לדנמרק
אבל בעיני הנשים שסובלות ממנה היא אמיתית ועוד איך.

ולמנהלת אהבתי את הגישה שלך בקשר לא למחוק את הודעות שלו, זה חשוב מאוד, אוהב גישה כזו פתוחה.

למעלה