רחוב האגס 1
New member
אז לא תהיה אזכרה השנה?
פתאום מתברר שכנראה השנה לא נעלה לקבר של אבא שלי. אמא שלי נוסעת לחו"ל לנסיעה קצרה, אבל כשהיא ביררה עם הדודות שלי (שתי האחיות של אבא שלי) לגבי דחיה או הקדמה של העליה לקבר - התברר שהן לא כ"כ רוצות שנעשה את זה, ושאין להן בעיה אם זה לא יהיה בכלל
. יכול להיות שאני ואמא שלי נקבע מועד שבו שנינו נעלה לבד לקבר, לפי הנוחותשלה -לפני שהיא תיסע או אחרי שהיא תחזור. אבל זה מוזר שנעשה את זה רק שנינו, ונשמע כאילו אנחנו עושים את זה לצאת ידי חובה. ממילא בעליות לקבר אנחנו לא ממש עושים שם משהו, רק נמצאים שם ומדליקים נר, וזהו... יש תחושה שאנחנו רק רוצים שזה יגמר. אבל - האם עליה לקבר היא מיותרת? נכון, זו בחירה אישית שלנו, גם בחירה אישית שלי, אבל יש תחושה שאם לא אעשה זאת - כאילו שלא עשיתי שום דבר חשבו כדי לכבד את זכרו של אבא שלי. עצם זה שזו בחירה שלי - זה כבר הופף את העניין להרבה יותר מסובך. אולי היתי מעדיף שמישהו יחליט בשבילי. וחוץ מזה - התאריך העברי למותו של אבא שלי הוא ט"ו בשבט. מתברר שאני היחיד במשפחה שזוכר שזה התאריך. אבל אתמול הייתי במפגש של פורום אחר, ובתחילתו חולקו לנו שירונים קטנים לכבוד ט"ו בשבט. רק אז קלטתי שבעצם לא בא לי בכלל לציין את החג הזה בשום צורה, ושיש לי בעיה עם השירון הזה. האמת - זה אף פעם לא באמת חג שחוגגים אותו, בד"כ זה יום חול רגיל שכמעט אף אחד לא שם אליו לב, ואולי בגלל זה עד היום זה לא הפריע לי, אבל אתמול, עם השירון הזה ועם הידיעה שאולי לא תהיה השנה עליה ראויה לקבר - פתאום זה התחיל להפריע לי.
פתאום מתברר שכנראה השנה לא נעלה לקבר של אבא שלי. אמא שלי נוסעת לחו"ל לנסיעה קצרה, אבל כשהיא ביררה עם הדודות שלי (שתי האחיות של אבא שלי) לגבי דחיה או הקדמה של העליה לקבר - התברר שהן לא כ"כ רוצות שנעשה את זה, ושאין להן בעיה אם זה לא יהיה בכלל