אז כפי שהבטחתי

filosofer89

New member
אז כפי שהבטחתי

אני מקווה שיום אחד אמצא זמן ארוך מן הרגיל לכתוב את כל הסיפור אבל כעת אני נאלצת לכתוב "הגיגים" אות "תובנות"....
ואו אני פשוט לא מאמינה או שחוקי מרפי פועלים יתר על המידה שדווקא שאני באה לכתוב כמה דברים הם בורחים לי מהראש, אבל להבא כשעולה לי משהו אני אכתוב אותו כדי שאחחר כך אוכל לשתף אתכם....
בבקשה לא לשפוט אותי על הדברים שאני כותבת, גם ככה אני חייבת לשפוך
החיים שלי לא היו קלים מכמה מובנים, אני לא חיה כעת חיים "רגילים" לגילי עקב בעיות מסוימות ש"חוסמות" אותי וכנראה שזאת המציאות (אני סטודנטית שמממנת את עצמה כי מה לעשות אני לא שייכת לאוכלוסייה מסוימת אבל ברמת העיקרון כן אבל הקרטריונים לא תקפים לגביי-מצב כלכלי עגום ביותר של משפחתי, בעיות בריאות של הוריי ואנחנו לא ילידי הארץ...אני לא מאמינה בדת מסוימת (בצער רב אני אומרת את זה אבל החיים אילצו אותי...)או באיזשהי אידיאולוגיה כזאות או אחרת (סליחה אם יש פה דתיים, אני לא מתכוונת לפגוע אבל הרגש שלי חזק ממני) עברתי איזשהו אירוע בחיים שגרם לי אולי "להתרחק" מן היהדות ומהציונות (אולי?..) אני תוהה לעיתים איך אנשים מביאים לפה יהודים אבל הם (המארגנים עצמם) בעצם אטאיסטים או חילונים גמורים, זה הכי אבסורד בעולם משהו לא מובן לי, משנים לאנשים את החיים בלי לחשוב או אולי זה הכל אינטרסים של כסף..איך זה שדווקא הבן אדם הכי חלש נלחם בשיניים כדי לשרוד וחי על אוטומט, ולא מקבל שום סיוע, נלחם בשיניים כדי לקבל עוד משמרת בעבודה ובסופי שבוע קורס מעייפות

היי, נחמד שחזרת..

אני מיד אספר לך שגם אני עליתי לארץ בגיל התבגרות. ההסתגלות הייתה קשה ביותר וגם משפחתי הייתה ענייה
ונשארה כזאת(אימי עלתה לבד). אני הגעתי חילונית ונשארתי כזאת ללא ום ארוע מחולל..
אני יודעת שלעבור ארץ זאת יכולה להיות חוויה שלפעמים שוברת ולפעמים בונה את הבן אדם (אני מכירה יותר שבורים).
אני כמוך מרגישה שאני חלשה מהרבה בחינות וצריכה להלחם קשה מאוד בשביל רק לצוף.

יש גם רגעים יפים.

&nbsp

מעמקים39

New member
נשמע שעוברת חיים לא קלים

אינך צריכה להתנצל על רגשותייך, הם לגיטימיים ביותר ואף מתבקשים לאור המצב, מקווה שהכתיבה בפורום תקל עלייך מעט...

filosofer89

New member
תודה רבה על התמיכה

כיף לדעת שיש אנשים שלא חיים בבועה, שכן יודעים מה זה חיים אמיתיים ללא מסכות
בימים האלה אני עובדת על ספרון קטן של הגיגים ותובנות ואני מבטיחה שאתם תהיו הראשונים לקרוא אותו!!!!!

ההמשך יבוא....

pov2

New member
תסכימי לרשום פה 2-3 הגיגים מהספרון המיועד?

filosofer89

New member
אשמח ועוד איך

פשוט עכשיו אני בימים לחוצים של לימודים-בית-עבודה במשרה כמעט מלאה -עבודות ללימודים

filosofer89 יקרה, בואי ספרי עוד על עצמך...

על הדברים הקטנים שמפריעים לך.
נראה לי שמרוב שהבטחת סקירה נרחבת ומעמיקה
עכשיו את "מתביישת" לכתוב דברים יותר קצרים.
נהפוכו.. איך היה השבוע?

&nbsp

מותר להאמין בהכול או בכלום

לפעמים החיים מלמדים אותך לסמוך רק על עצמך,
וזה ממש מעצבן שאחרים שעל פניו מצבם קל יותר, מקבלים סיוע, ואתה לא,
אל תרגישי רע עם עצמך,
את עושה כל מה שאפשר כדי לקדם את עצמך, ולא רק לשרוד, וזה נהדר,
נכון, זו תקופה קשה, את צריכה לממן את עצמך גם למחייה וגם ללימודים,
אבל בעתיד ישתפר המצב ( לא תצטרכי לשלם שכר לימוד, ויהיו לך יותר שעות לעבוד, ובשאיפה תוכלי לעבוד במקצוע שרכשת ולהרוויח יותר)
תחזיקי מעמד

למעלה