אז כמה צמחונים יש?

לקשמי

New member
הסקר הזה מראה

לא כמה צמחונים יש אלא כמה אנשים יש שמגדירים את עצמם כצמחונים. ויש הבדל... כבר נתקלתי, לא רק ב"צמחונים" אוכלי דגים אלא גם ב"צמחונים" שאוכלים עוף...

האמת שבישראל זה באמת קצת מעורפל

בגלל עניין הדת, שמגדירה דג כ"לא בשרי", איכשהו אנשים תופסים מעצמם צמחונים גם כשהם אוכלים דגים. אני אנחש שהגדרה כזו קיימת בכמות די זניחה בארצות אחרות... לגבי אוכלי העוף - גם אני כבר הכרתי כאלה, אבל נראה לי שאלה באמת זניחים, ובטח בכל המדינות קיימים אנשים עם הגדרות תמוהות שכאלה. הבעיה העיקרית לדעתי שהופכת את ההשוואה לארצות אחרות לעקרה זו סוגיית הדגים.

d a p h n a

New member
לא מדויק בכלל (לגבי ארצות אחרות)

במסורת הדתית הנוצרית דגים גם כן לא מוגדרים כבשר והם מצדיקים את זה בהצדקה כלשהי מהתנ"ך. זה עד כדי כך נכון שבכנסיה הקתולית של ימי הביניים והעת החדשה המוקדמת בימים שהוגדרו "ימי צום" (ימי שישי, צום הלנט וכו')- שבהם אסור היה לאכול בשר או מוצרים מן החי כמו חמאה וביצים - מותר היה לאכול דגים כי הם לא הוגדרו כחיה. כך שבמידה מסויימת זו הגדרה אפילו חזקה יותר מאשר ביהדות, והמסורת הזו עד כדי כך חזקה שגם באירופה הפרוטסטנטית שבה בוטלו ימי הצום עדיין המשיכו ובמידה רבה ממשיכים גם היום לאכול דגים ביום שישי.

איך את תמיד מצדיקה

החזקה של היסטוריונית בפורום
תודה, ממש לא ידעתי את כל זה! אז בעצם... אולי המספרים האלה כן ברי השוואה? כי כאלה המגדירים עצמם כצמחונים שאוכלים דגים, קיימים גם בארצות נוצריות, והנה עדיין האחוז בישראל די גבוה...

d a p h n a

New member
../images/Emo9.gif

תודה. שמחה לדעת שהקשקושים שלי מעניינים אנשים.
לגבי השוואת המספרים, אני חושבת שהם די ברי השוואה. גם בחו"ל אני מכירה את התופעה של "צמחונים שאוכלים דגים". אמנם בארה"ב עכשיו המציאו מילה לתופעה (Pescitarian), אבל מאחר וזו לא נכנסה (עדיין?) לשימוש נפוץ, אני חושבת שעדיין סביר להניח שיש קבוצה של אנשים שמגדירה עצמה צמחונית אבל אוכלת דגים.

אלי ו.

New member
../images/Emo46.gif

עכשיו אני יודע שאת לא קוראת את הקישורים שאני מביא: סקר מב"ת מצב בריאות ותזונה כללי ראשון 1999-2001 חלק א' ממצאים כלליים (שם היית מוצאת אם היית טורחת לקרוא את הנתונים על צמחונות בעמוד 39) http://www.health.gov.il/download/pages/meyuhad.pdf חלק ב' מה אוכלים ישראלים http://www.health.gov.il/download/pages/mabat2.pdf כאן תגלי למשל שלרוב הישראלים אין בכלל בעיה עם צריכת ויטמין C לפי הקצובה היומית אבל לעומת זאת הם צורכים הרבה פחות סידן מהקצובה היומית. קריאה נעימה, צפי למבחני פתע בשבועות הקרובים.

אבל המורה! אני עסוקה בבוחן שיש לי ביום שני

על מה שעושים לחולדות כשרוצים לבדוק סרטן

למעלה