אז כמה בעצם לקחת...

The-Princess

New member
שיו...

אחלה אחלה רשימה.. ו..אני בת... ו..אני טסה מחר...ואוףף קשה לי ממש לסדר את התיק... ממש תודה על הרשימה מעולה...נראה לי יעזור לי ממש נבדוק עוד שניה...
אשמח לעוד טיפים..

mishmish20

New member
אוקיי..

דבר ראשון, נתתי רשימת ציוד בעיקר מבחינת בגשים וכאלה. רשימת הבגדים שנתתי היא שפויה בהחלט - כמובן שלקחתי דברים ששוקלים כמה שפחות (כולל ה"ג'ינס"), וגם שמתי אותם בתיק בצורה שלא תפוצץ אותו.. ע"ע מיומנויות דחיסה נרכשות.. בדיעבד אני יכולה לומר שהרשימה הזאת היא מצוינת - גם אם משתמשים באותה חולצה יומיים וגם אם קונים חולצה חדשה וזורקים אחת שינה כפי שציינתי שעשיתי. חוצמזה, לא תמיד יש לך זמן/מקום/חשק לעשות כביסה ישר אחרי הטראק. דבר שני, הטיול שלי לא היה "טיול מסיבות", למרות שהייתי במועדונים וכאלה פה ושם. גם אני עשיתי טראקים של כמה ימים בניו זילנד, אז אני אודה לך אם לא תזלזל.. חוצמזה, אני מסכימה איתך בהחלט לגבי מגבת-טיולים - זה דבר ממש מצוין והשתמשתי בה כל הזמן, חוץ מכשקניתי מגבת קטנה לחוף בדולר וחצי :) לגבי שאר הדברים אני פחות או יותר באותה דיעה כמוך, למרות שאת התבלינים/אוכל אפשר ואף רצוי לקחת בשקית נפרדת מהתיק..

sela v

New member
עוד טיפ קטן

בנוגע ללבוש. זה לא לקחת בגדים חדשים ויקרים, שיהיה לכם חבל להפטר מהם. אם יש יותר מדי ציוד, תמיד אפשר לזרוק חולצה או מכנסיים, וגם בד"כ לפני טרק משאירים חלק מהציוד בשמירת חפצים, ולא יוצאים עם כל הציוד שהבאתם מהארץ לטרק. יש לכם עיניים גדולות, ועשיתם הרבה קניות? אפשר לשלוח חבילה לארץ עם כל הדברים הלא רצויים. רק לזכור, שהדבר לא זול, גם בארצות זולות, וכמה ק"ג יכולים להיות כמה עשרות דולרים.

pazro

New member
מצטער אם נפגעת.

אני בה מגישה, שטיול שנחתי בו יותר מיומים שלושה באותו מקום, הוא טיול מבוזבז. אני שמח רק בטיולים (טרקים בלשון העם). אבל יש כמה דברים תמוהים ברשימת הציוד שלך. -למשל לקחת 15 חולצות (קצר, ארוך, סוודר וכו') ורק שני מכנסיים? -דבר שני התיק שקל 14 קילו ביציעה מהארץ??? בחישוב פשוט של משקל מינמלי של דברים (תיק, שק"ש, ערכת אוכל, מצלמה, ספר, נעליים וכד') אני מגיע ל9-10 וזה בהנחה שיש לך ציוד ממש טוב וקל משקל. כל רשימת הבגדים שקלה 5 קילו? לא סביר. ואחרי שגמרנו לרדת אחד על השני, אנהי מבטיח שזה הסוף, שאלה רציני. למה לסחוב את האוכל מחוץ לתיק, ובמיוחד בניוזילנד, המקום הגשום עלי אדמות?

mishmish20

New member
חח.. חמוד.. ../images/Emo9.gif

אני מבינה לגמרי את הגישת בוא-נטייל-ונעשה-מיליון-טראקים-ונראה-כמה-שיותר-טבע שלך :) זה אחלה וזה מצויין, למרות שאני אוהבת גם סתם לשבת.. אין לי קוצים בתחת :) אז קודם כל, התייחסתי רק לתרמיל הגדול כמובן, כן? זה מה שהיה כתוב בדלפק בשדה.. בתרמיל הקטן היו עוד איזה 4 ק"ג.. וכן, רוב הציוד שלי היה יחסית קל.. למה לקחתי כל כך הרבה חולצות? כי מזיעים/נרטב/מתלכלך/חם/קר וכו' - אז אני רואה צורך במגוון.. למה רק שני מכנסיים ארוכים ואחד קצר? (אה, בעצם לקחתי גם שרוואל) - כי לא צריך יותר, מכנסיים אפשר ללבוש הרבה גם אם הם מתלכלכים קצת (חוץ מאחרי טראק מלא בוץ כמובן..שזה ג'יפה) ועכשיו לתשובה לשאלה הרצינית :) אז למה לסחוב אוכל מחוץ לתרמיל? - הכול גם בהנחה שהתיק שלך מפוצץ דברים.. 1. אם יש לך אוטו- זה מובן מאליו שרוב האוכל בחוץ בארגז/צידנית/שקיות 2. אם אתה מסתובב באוטובוסים- תיק מאחורה, תיק מקדימה ושקית ביד - גם אם יש קצת גשם זה לא נורא.. השקיות הירוקות לשמירת איכות הסביבה שמוכרים בנ"ז עשויות מפוליפרופילן דחוס והן עמידות לבערך הכול חוץ משריפה.. :) 3. זה מונע מדברים להישפך לך על כל הציוד 4. זה מונע מדברים להיצ'תקמק לך בתיק ולבאס אותך כשאתה מתכוון לאכול אותם והם נראים כמו הצרות שלך (ע"ע לחם, קיווי ושאר דברים) 5. בטוח יש עוד סיבות.. טל

למעלה