אז כמה אוקטבות

אז כמה אוקטבות

אומרים פה באתר שלכם שיש למאריה 7 אוקטבות והיא הזמרת הכי טובה בעולם שעקפה את סלין דיון אך מצד שני "ווג" מדווחה שלמאריה יש רק 5 אוקטבות אך כרגע יש לה 4 רק .. ולסלין יש 5 דיון והיא הזמרת היחידה המחזיקה בתואר הזה נשמע הזוי? זה עוד כלום גם מדווחים שמאריה קארי היא אכן לא הזמרת עם הקול הכי יפה בעולם אלא כי הזמרת עם הקול הכי יפה בעולם היא זזמרת ליווי של מייקל ג'קסון שכל חברות המפיקיםן בעולם מתחננים בפניה להוציא דיסק אך היא לא מעוניינת בפרסום. אז מה אתם אומרים?

True Colors

New member
שוב: זמרת טובה לא נמדדת בטווח

האוקטבות שלה. לא חסרות דוגמאות לזמרות מרובות אוקטבות שהן מבצעות קוליות בינוניות. המנעד של מאריה משוער להיות 5 אוקטבות [לה באוקטבה השנייה עד סול דיאז באוקטבה השביעית]. לסלין דיון יש כ-2.5 אוקטבות, לוויטני יוסטון יש 3, אבל שתיהן זמרות לא פחות מדהימות ממאריה. ולגבי זמרת הליווי של מייקל ג'קסון - אני לא יודע במי מדובר, אבל "הזמרת עם הקול הכי יפה בעולם" הוא מונח מאוד סובייקטיבי. זה לא "תואר" חד-משמעי, שאי-אפשר לערער עליו. כל אחד וטעמו הוא.

אמת

אבל אומנם אי אפשר להתכחש לפרס שמאריה זכתה לו בעלת הקול הכי יפה בעולם ב 20 שנה האחרונות מה שמדהים פה זה שהיא עקפה את כל מי שהיה פה לפניה ושהיא בעצם גדלה על המוזיקה שלהם ועקפה אותם (ויטני יוסטון, סלין דיון, אריטקה פרנקלין)

דרך אגב

אנשים משערים שלי יש כ 4 אוקטבות אני יעלה פה שיר שאני מבצע JESUS WHAT A WONDERFUL CHILD

True Colors

New member
זה לא היה ממש פרס

מדובר ברשימת "22 הקולות הטובים ביותר בפופ", פרויקט של MTV ומגזין Blender. את הרשימה הרכיבו מבקרי מוסיקה והקהל הרחב ב-2003, והיא כללה מבצעים קוליים מ-25 השנים האחרונות. מאריה סיימה ב-#1. כמובן שרשימות כאלה הן לא ערכאה שיפוטית, והן בסה"כ מבטאות את דעת הקהל והמבקרים. הן גם מאוד מושפעות ממידת הפופולאריות של האמן, ומן הסתם ישקפו אמנים עכשוויים. ארית'ה פרנקלין, למשל, לא נכללה שם, בעוד שאלישיה קיז כן. אבל אני כן רוצה להאמין, ובהסתכלות על המבצעות הקוליות של זמננו זה ברור לגמרי, שהקול של מאריה הציב סטנדרטים חדשים במוסיקה הפופולארית. ללא ספק, קולה תפס לו מקום של כבוד בהיכל התהילה של הקולות הגדולים בפופ, ממש לצד ארית'ה פרנקלין, מיני ריפרטון, וויטני יוסטון, פאטי לאבל, סלין דיון ודיוות גדולות אחרות.

אם כבר מאריה זכתה בתואר -הזמרת

עם הקול הכי יפה אבל רק מכל הזמרות הפופולריות.. יעני היא הזמרת הידועה עם הקול הכי יפה, לכו תדעו איזה עוד קולות מלאכיים מסתובבים להם בפרברי ברזיל

קוב, איפה מגרד לך?...

סוטהההה

DirrtyShay

New member
חחחחחחחחחחחחחחחחחחח... אולי...

אתה הסוטה ולא קוב...?
הוא לא אמר איפה זה אתה שמדמיין
י'קרוע

mariaholic

New member
חחח צר לי להיות המתנגד בפורום אבל

חחח לסלין דיון יש 2 וחצי אוקטבות??? חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח המורה לפיתוח קול שלי אמרה לי שיש לי מנעד רחב ברוחב של 3 אוקטבות ותרשו לי להודות חחח שסלין דיון שרה גבוה ממני (בהרבהההההההההההההההה וברמות שאני רק יכול "לעשות עם השפתיים" כאילו שאני שר) ונמוך ממה שאני יכול.

אולי המורה סתם המונית וולגרית?

ולא באמת מבינה? אבל לדעתי גם יש לה יותר מ 2.5 הרי טוענים של מומי לוי הזה ששר "זוז מצד לצד" שעבד עם מאריה בניו יורק יש 3 אוקטבות..למרות שיש מצב כי הוא שר כמו כושים ממש יפה וסלין דיון חזקה בטונים , מאוד חזקה. אבל מה שאנשים לא מבינים שיותר קשה לעלות חזק בטונים ואז בשניה לרדת לסולם אפסי ואז שוב לעלות לסולם טון עצום ואז שוב לרדת (הסגנון של מאריה) וזה הכי קשה.. שלא נדבר על הסיכון שמאריה קארי לוקחת בהופעות חיות שהיא עושה את הצרחות המטורפות שלה (אתם יודעים למה אני מתכוון..כמו ב FLY LIKE A BIRD...I WISH U KNEW) הצעקות האלה מדהימות אבל מסכנות אותה כי באופן טבעי היא יכולה לזיין בזה מספיק רעידה אחת שזה ישמע עלוב. בקיצור באמת שאין לי אנשים שאני מעריץ או סוגד להם אבל מגיעה לאחת בעולם שאני מחזיק ממנה שזאת מאריה קארי ולא היתה ולא תיהיה שום דיוה וזמרת עם קול ויכולות וסגנון שירה כמו שלה!! חפרתי, לכן הייתי פה P:

אני חושב שעדיין יש לה 5.

אני חושב שטכנית היא עדיין יכולה להגיע לאותם גבהים, היא פשוט לא עושה את זה. ואם כן אז מקסימום זה ישמע קצת חלש או אוורירי. אבל אני חושב שהיא עדיין יכולה. יופי של קול זה אישי...ככה שאי אפשר לדעת. לסלין דיון אין 5 אוקטבות, כי מאריה קארי מגיעה נמוך ממנה וגבוה ממנה. אבל זה ממה לא חשוב...כלומר שניהן זמרות מעולות.

תגיד לי, יש בסיס לשטויות שאתה כותב?

מומי לוי עבד עם מאריה??? מאיפה זה הגיע פתאום?! ואגב, מעניין מה אריטקה תחשוב על זה...

מה לא ידעתם?

לפני שמומי פרץ לארץ הוא היה בניו יורק והוציא 3 אלבומים ועבד עם מאריה קארי והיא מאוד התלהבה מהקול שלו. זה ממש לא המצאה. להיפך הלואי היתה המצאה הזבל הזה לקח לי אותההה רציתי להיות הישראלי האהוב עליה והדיו האהוב שהיע הכירה בחייה. אני פשוט חיב שהיא תשמע אותי שר!! היא בדוק מוציאה איתי שיר אני מגיע בקלות לטונים ולירידות שלה מבחינת אוקטבות ומבחינת הכל לא רוצה להשמע שחצן אבל היא חייבת לשמוע אותי אני מקווה שבהופעה שאני יסע אליה בע"ה אני יפגש איתה

טל קארי

New member
חחחחחחחחחחחח

דרך אגב: תגידו אתם חירשים!??!?!!? למריה יש לפחות 4 אוקטבות!!! זה בולט טוב מאוד בשירים: anytime you need a friend emotions make it happen fly like a bird ועוד המון!!! הצורה שבה היא מתמודדת עם השירה בהופעות [חוץ מהפלייבקים:S] היא מדהימה ואני אוהבת לראות אותה מתאמצת....!! אין מצב שיש למריה 3 או רק 4 אוקטבות א-י-ן מ-צ-ב!

למעלה