אז ככה..

deja vu 23

New member
אז ככה..

יש לי ידידה ממש טובה, התקרבנו מאוד בחודשים האחרונים. לצערי אני קיבלתי את תפקיד הנהג - תמיד אוסף ומחזיר אותה כשאנחנו יוצאים (יש לה רישיון אבל היא לא נוהגת משום מה). היא גרה בעיר הסמוכה, מדובר ב15 דק' נסיעה במקרה הטוב, אבל די זה מתיש. לפעמים צריך לקחת אותך, לנסוע בכלל לעיר אחרת, ואז להחזיר אותה, ואז לחזור לעיר שלי. חבל על הדלק. אז היא רצתה ללכת לסרט היום ואמרתי לה שהנסיעות מתישות אותי, היא אומרת לי "אי אפשר להתאמץ בשביל חברים?" אמרתי לה "מאמי, אני כבר שנה וחצי מתאמץ, בואי נגיע לפשרה. דרך מוניות או אבא תבואי אליי, מקסימום אני אחזיר". היא כבר לא הגיבה לSMS. מה דעתכם?

sweetdreams

New member
דעתי..

שמע, אני אתחיל בזה שאומר שגם אני לא נוהגת.. יש רישיון, אין רכב.. אני אתייחס למקרה דרך העיניים שלה קודם: אם אני הייתי במקומה לא הייתי ממש מוצאת עניין להתנצל על זה שאני לא נוהגת. אני חושבת שהסיבות שלה שמורות איתה, וזה לא ממש טריוויאלי שכולם נוהגים ושלכולם יש את האפשרות לנהוג. זה לא רק עניין של רכב ודלק, זה לפעמים גם עניין של ביטחון על הכביש, ולך תדע למה היא לא נוהגת משום מה.. עכשיו, עם מישהו היה גורם לי להבין שלא נוח לו לאסוף אותי, אז מצד אחד לא הייתי מאשימה אותו, כי אני לא מצפה מאנשים להיות הנהגים שלי. אבל מצד שני, זה מהווה שיקול האם להפגש ובאיזה מסגרת להפגש.. אני חושבת שבלי רכב זה קצת יותר מסובך לתכנן מפגשים מחוץ לעיר. אני גרה בהרצליה, ואמנם יצא לי כמה פעמים להגיע לת"א גם בלי הסעה, אבל נכנסו שיקולים של באיזו שעה לצאת ועד איזה שעה בכלל אני יכולה להרשות לעצמי להישאר שם כדי לנצל אוטובוסים ומוניות שירות, אם בכלל לצאת כ"כ רחוק כי ת'אמת שקצת חבל לי על הכסף.. בכסף הזה של המונית אני יכולה להרשות לעצמי עוד 5 משקאות אם הייתי יוצאת למקום שקרוב אליי.. ובכלל אם יש לי את החשק והאנרגיה להסתובב עכשיו במוניות ועוד לבד (אתה הרי מגיע עצמאית עם רכב). אני אחזור אליך ואל החברה שלך: אני לא מאשימה אותך שהנסיעות מתישות אותך, ואני לא מאשימה אותה שליסוע במונית לעיר הסמוכה לא נוח ולא מתאים לה. ספציפית לגבי הSMS, הייתי אומרת שיש מצב שבאופן נקודתי היא אולי הרגישה לא בנוח עם זה שאתה מתייחס אל המצב שלה כאל תיק שאתה סוחב, שאתה מתייחס לעניין שהיא לא נוהגת כאל קטע מעיק. באופן לא נקודתי, כמובן שאי אפשר להאשים אותך או לבוא אליך בטענות, אבל מצד שני אפשר להבין אותה שזה מוריד לה את החשק, בגלל שזה באמת הופך לטרחה גדולה מצידה. לאיזו פשרה אפשר להגיע?? וואלה, לא יודעת.. אולי תנהל קשרי חברות רק עם אנשים שיש להם רכב ונוהגים, או שהיא תנהל קשרים רק עם אנשים שגרים קרוב אליה ולא צריכים ליסוע כדי להפגש. אני אחזור למצב שלי: אני לא הייתי מצפה מאנשים לבוא ולאסוף אותי, אבל יכול מאוד להיות שהייתי דוחה "אפשרות" להפגש בגלל שאין לי אפשרות להגיע.

sh53

New member
חסר לי פרט כלשהו

אתה אוסף אותה ומחזיר אותה, ומה לגבי עלות הבילוי? האם יוצא שהיא מזמינה אותך לפעמים "אי אפשר להתאמץ בשביל חברים?" או שכל העלות עליך? חסר לי גם מידע - האם יש לה רכב זמין של ההורים/האחים/שלה? מה לגבי טיב הקשר ביניכם? האם התקרבתם ואפשר לומר שאתם כבר חברים או שהיא דווקא היתה מעוניינת להכיר מישהו אחר? כתבת שנה וחצי - אבל לא הבנתי אם במשך שנה וחצי אתם מכירים או שאתה מכיר אותה יותר זמן ושנה וחצי אתם מתקרבים אחד לשני בקשר (מה שנקרא לאט לאט)?

deja vu 23

New member
הי

קודם כל - רק להבהיר - אנחנו לא זוג, אנחנו רק ידידים טובים. לגבי עלות הבילוי - כל אחד על עצמו, או שלפעמים היא מזמינה ואז אני בפעם הבאה מזמין. בד"כ זה כל אחד על עצמו. יש לה רכב זמין של ההורים. אני מכיר אותה שנה וחצי (הכרנו בעבודה הקודמת) - והתקרבנו מאוד בחודשים האחרונים. אבל לכל אורך השנה מצאתי את עצמי מבזבז יותר זמן בהסעות - במקום להתרכז בבילוי עצמו. אני לא מאשים אותה שהיא לא נוהגת, זו איזושהי בעיה פסיכולוגית - אבל צריך לקחת אחריות. אם את לא נוהגת, תמצאי אלטרנטיבות. היא אף פעם לא הציעה לקחת מונית, מאוד נוח לה, ואני מדגיש מאוד, שאני בא ואוסף אותה, וגם מחזיר אותה. הרבה פעמים אני ממש מרגיש כמו נהג. יושב ומחכה לה מתחת לבניין לפעמים 20 דקות.

sh53

New member
אני יכולה להבין אותך בהחלט

הייתי בצד הזה שלך עם אקס מסויים (לא דרור) - וכשהוא הביא את האוטו הרגשתי שהוא עושה לי "טובה". זו החלטה שלך ואתה צריך לחשוב טוב טוב על מה שקורה ואיך אתה מרגיש עם זה. אתה יכול לשאול את עצמך - עד כמה היא תורמת לך? האם אין מישהי/מישהו אחרים שיכולים לתרום לך יותר ממנה? עד כמה היא משמעותית בחייך? אתה כמובן יכול להחליט שאתה מוכן להחזיר אותה, אבל לא לקחת אותה מהבית (שתבוא אליך או שתפגשו במקום הבילוי) - אבל יכול להיות שהיא גם תחליט שהיא מעדיפה להישאר בבית ולא לנסוע במוניות/באוטובוסים - ואז זה לשיקול דעתך האם אתה מעדיף להמשיך להסיע אותה כל הזמן ולהנות מידידות איכותית איתה (אם זה אכן כך) או שעדיף לך בלעדיה. איך בשאר הדברים? האם היא חברה טובה? האם היא שם בשבילך תמיד?

deja vu 23

New member
ככה..

היא תורמת.. היא מקבלת אותי כמו שאני, יש לנו אותו ראש, חוש הומור.. היא מצחיקה אותי, כיף לי איתה. כמובן שיש לה את השריטות שלה - כמו לכולנו - היא מאוד מאוד אגוצנטרית, מאוד מרוכזת בעצמה. "אני, אני, אני". ממש שוכחת שאני גם נמצא שם, שהיא לא באינטרקציה רק עם עצמה. אבל זו גם אשמתי - אני לא מספיק הייתי אסרטיבי כדי להזכיר לה שגם אני שם וגם לי יש דברים לספר ולשתף. בד"כ אני מוותר, אבל מגיע זמן שדי, כמה אפשר? אני כן מנסה להגיע לפשרות, בכ"ז אני יודע ששישי בערב - הצעתי שאבא שלה יוריד אותה אצלי (לחסוך את הבזבוז זמן של לנסוע לקחת אותה ואז לחזור אחורה לעיר שלי כדי להגיע לעיר אחרת). היא אומרת שההורים יוצאים. רציתי להגיד לה "אז סבבה שיורידו אותך אצלי בדרך" אבל די.. אם היא לא יכולה להציע את זה בעצמה, מה הטעם? ואז היא אומרת לי "עזוב, הוצאת לי את החשק, כבר לא בא לי". סתם, זה מעצבן. אני מנסה להיות נחמד ומבין, אבל אני באמת לא נהג ולא מעוניין לבזבז את כל הזמן שלנו ביחד על נסיעות. מצד שני אני יכול להבין שהיא חושבת לעצמה "אוף אני סתם טרחה" וזה באמת מדכא. אבל במקום לתעל את זה למקום חיובי, היא כאילו עושה אותי הבחור הרע.

sweetdreams

New member
אתה לא הבחור הרע..

אבל אני כן חושבת שאתה מתייחס אליה כאל טירחה.. שמע, זה המצב שלה. היא לא נוהגת, אין כאן יותר מדי מה לשנות. לא מתאים לך לאסוף אותה, סבבה, זו זכותך. אבל עכשיו הכדור נמצא במגרש שלה והיא רשאית להחליט שלא מתאים לה להגיע עם מוניות.. גם זו זכותה, וגם זה מובן. אז למה אתה כועס עליה?? עד כמה שהבנתי היא לא באה אליך בטענות על כך שאתה לא אוסף אותה, היא לא עושה לך סצנת כעס, היא פשוט לא מעוניינת לקחת מונית באותו אופן שאתה לא מעוניין לבזבז זמן על נסיעות לעירה..

sh53

New member
לטנגו צריך שניים

כמו שאמרת בעצמך "אני לא מספיק הייתי אסרטיבי כדי להזכיר לה שגם אני שם וגם לי יש דברים לספר ולשתף", ואם נתת אצבע למה שלא תבקש את כל היד? אני לא אומרת שזה בסדר להמשיך ככה, אבל מצד שני אם זה עושה לך כל כך רע והבילוי מעייף אותך - לקחת אותה - להגיע למקום הבילוי - להחזיר אותה - לחזור אליך הביתה - אז מותר לפעמים גם לנוח ולהיות קצת בבית. אם היא מעדיפה להישאר בבית מאשר לצאת איתך ולעשות חצי דרך עד אליך - או שהיא עושה "שרירים" או שהמשפט פשוטו כמשמעותו - אתה נחמד כשאתה אוסף אותי מהבית ואתה הנהג מונית שלי, אבל לא יותר מזה (כמו שכתבת היא אגוצנטרית). טיפ ממני - התחל לדבר ולא לחשוב שיש בינך לבין אנשים טלפתיה ושהם צריכים לחשוב מה אתה חושב או שהם צריכים לחשוב על פתרונות ("רציתי להגיד לה "אז סבבה שיורידו אותך אצלי בדרך" אבל די.. אם היא לא יכולה להציע את זה בעצמה, מה הטעם?"). אם יש לך משהו על הלב - הוצא את זה החוצה (בצורה מנומסת), זה משפיע אח"כ גם על מה שאתה מרגיש כלפיה ועל כל מערכת היחסים ביניכם.

ocean boy 22

New member
עדכונון

אחרי יומיים שלא דיברנו אחד עם השני, הבחורה שלחה לי הודעה היום "היי.." והתקשרה אחרי כמה דקות. הייתי בעבודה אז חזרתי אליה אחרי חצי שעה. דיברנו, שאלה מה קורה וזה, כאילו כלום לא קרה, הציעה לי ללכת לסרט השבוע באוטובוס. אני מרגיש מין מתח כזה באוויר ולא הכי נעים לי. מה עושים?

sh53

New member
באוטובוס - מצויין

רק בדוק מתי האוטובוס האחרון והשתדל לעלות על האוטובוס לפני אחרון ולא לחכות לאחרון בדיוק. בילוי נעים.

אתה צודק !

שנית אין ספק שהיא נפגעה הסיבה אמנם ברורה אבל אם היא לא ילדה ובוגרת היא בהחלט תבין במה מדובר

למעלה