אז ככה

niritsilb

New member
אז ככה

קוראים לי נירית אני אכן חדשה וגם אמא של נוי ומור תאומות בנות 15 והן רצו ורכשו את החיה המקסימה הזו החמוס בהתחלה הביאו את הוגו חמוס מקסים ומפונק סיבל כמעט בן שנה כרגע קצת חולה בדלקת מעיים ולוקח פעמיים ביום תרופות כמובן במלחמה בנוסף הסכמתי שיביאו זוג נוסף חמוס קינמון בשם סנו ואת טופי העדינונת שכרגע בהריון הוגו גדל בבית וסנו וטופי גדלים בחוץ נוי ומור הן האחראיות על החמוסים אך מדי פעם יש להזכיר להן שהם קימים

N a d a v 1 6

New member
גאאאאד..

2 חמוסים מחוץ לבית אחת בהריון, אחד בבית..מה פשר הדבר הזה? 2 מחוץ לבית אחד בבית?, לתת לילדות בנות 15..אחריות שכזו ועוד שאת טורחת להזכיר להם על קיומם? ("שאת צריכה להזכיר להם"...) בכל אופן..אני רק יכול להגיד לך דבר אחד..מכירה את sweet fantasy לא?,אז הגיע הזמן שתכירי,המנהלת היקרה..שלנו,וגם אם הדברים ממנה יישמעו לך מאוד מבוקרים,תיקחי לתשומת ליבך:) אני לא רואה שההודעות פה הולכות להיות כ"כ נחמדות כלפייך,כי לפי מה שאת מספרת..המצב לא טוב,אבל בשביל זה אנחנו כאן. א',בשביל להמליץ לך ל=ע=ק=ר ו=ל=ס=ר=ס ואם את שואלת את עצמך למה? נענה לך על הכל,רק רוצה לדעת אם את מודעת לכל הסיכונים שבהריון,סיכונים שבהם את מעמידה את החמוסה,והחמוס שלך. ושלא נדבר על הצאצים. בכל אופן....אשמח לדעת מה הרקע שלך בחמוסים?,האם את שותפה לטיפול ובמה את מאכילה אותם וכו' וכו'.

niritsilb

New member
מי אתה חושב שאתה?

תקשיב החמוסים שלנו מקבלים את האוכל הכי טוב ועכשיו גם אבקת חלב אני לא חוסכת בעם שום שקל קראנו כל חומר אפשרי על חמוסים וגם על סיכונים בלידה אולי הילדות שלי בנות 15 אבל הן תמיד מוצאות זמן בשביל להשקיע בהם עם משלמות על כל דבר הקשור לנושא הזה החמוס שחי בבית חלה ובעשר בלילה ביום שישי עם נסעו איתו לבית חולים הוטרינרי עכשיו הוא מטופל בכל דרך אפשרית ותרופות במאות שקלים אני לא יודעת מה הרקע שלך וכמה שנים אתה מטפל בחמוסים אבל אני מאמינה שהן משקיעות בעם יותר ממה שאתה חושב יוצאות אתם לטיולים ובדקות תמיד את מצבם הבריאותי אם אתה שואל למה 2 חיים בחוץ ואחד בפנים אז ככה לחמוס שגר בבית יש כלוב שלא מתאים לחצר הוא לא גבוה ולכן יש לנו חשש מנחשים הזוג חמוסים שחיי בחצר קנינו לעם כלוב מיוחד בו עם חיו מאז שנקנו אצל הבעלים הקודמים יש לו גג מדפים ואפילו בדים ונילון נגד רוח וגשם אנחנו מקלחים אותם פעם בחודש עם סבון מיוחד לחמוסים שעולה 60 שקל גוזרים לעם ציפורנים ומנקים לעם אוזנים את הכלובים הן מנקות כל יום זה לא המלטה ראשונה של החמוסה זהו ההמלטה השלישית וכולם עברו בנתיים בהרבה הצלחה עם יש לך שאלות או עוד תלונות לגבי ולגבי הבנות שלי אני יכולה לתת לך את המספר שלי ונסדר את כל העניינין ביי

niritsilb

New member
נ.ב

החמוסים לא אצלי שבוע ולא חודש עם אצלי עוד מעט שנה ואף פעם לא היו בעיות....!!!!!

N a d a v 1 6

New member
לא אני רשמתי:

"הן האחראיות על החמוסים אך מדי פעם יש להזכיר להן שהם קימים" יש לך ניגוד מאוד גדול במשפט הזה!!!! חוץ מזה למה לך להרביע. 3 המלטות?,לא מספיקה אחת?, אנחנו פה בפורום ממש לא דוגלים בכל העניין של המלטות. אני פשוט לא מבין למה להרביע כ"כ הרבה? בן אדם שאוהב את החמוס שלו יעקר\יסרס את החמוס\ה שלו, וזה כי חמוס מעוקר\מסרוס הוא בריא יותר,מריח טוב יותר,תוחלת החיים עולה,התופקנות יורדת. אוהבת אותם כ"כ???? אז תעקרי ותסרסי אותם. אני יכול להבין המלטה אחת אבל שלוש?,סורי זה לא נקרא לאהוב. ורק שתדעי לך שבגלל שחמוסות מתייחמות דיי הרבה,ההריון מתיש אותן וזאת התעללות,בשבילן לעבור הריון כזה שוב ושוב. אבל תחכי יש פה עוד אנשים שייענו לך.

Sweet Fantasy

New member
מסכימה עם נדב בחלק האחרון

3 המלטות זה הספק יפה, ולדעתי זה דיי ויותר, אם באמת חשובים לכם חיי החמוסים אחרי ההמלטה הזאת תעקרו ותסרסו, ככל שגודל מספר ההמלטות, כך גם הסבירות לסרטן ולדלקות רחם. אני מאמינה שאיכפת לכם מהחמוסים במיוחד אם אתם מוכנים להשקיע אלפי שקלים על חמוס חולה, אבל באמת שאני חושבת ש3 המלטות זה מספיק. לשיקולכם. ונדב, בקשר לחיים בחוץ, אני לא רואה בזה פסול, יש לו מעט חמוסים שחיים בכלוב גדול ומרווח מחוץ לבית. בקשר לבנות, בנות 15 לא הייתי מצפה ליותר מדיי, אם ההורים הם שותפים מלאים בגידול וממלאים את החסר, אין בזה רע.

N a d a v 1 6

New member
לא תראי..

אין לי בעיה עם זה שהחמוסים חיים בחוץ,הבעיה היא שאחד בבית 2 בחוץ אני לא הבנתי למה והיא הסבירה. אני לא מזלזל בבנות 15..ממש לא להפך..אבל שהיא רושמת דבר כזה ואח"כ אומרת משהו אחר זה דיי נוגד ותסכימי איתי?. לגבי השותפות של ההורים כל הכבוד,הבעיה היחידה היא עם ההמלטת הרבות אני לא מבין מדוע?.

niritsilb

New member
אולי אתם צודקים

החמוסה עברה 2 המלטות אבל לא אצלי עכשיו היא בשלישית והבנות שלי אמרו שישר אחרי ההמלטה הזו הן מעקרות את החמוסה פשוט הן רוצות נורא לנסות הן יודעות שיש סיכונים ובעיות בהריון אצל חמוסות נכון שלפעמים צריך להזכיר לעם לטפל בחמוסים אבל בזמן האחרון כבר יותר מ-5 חודשים אין לי שום בעיות וריבים איתן לגבי החמוסים . מרוצים?

niritsilb

New member
עוד משהו

אתם צודקים שהריח בעיתי אבל אפשר לסבול עם מנקים את הכלובים כל יום הוטרינר שלנו אמר שעיקור וסירוס זה לא תמיד מוריד את הריח של הבלוטות כי תמיד היו בלוטות ריח מתחת לעור שאי אפשר להסיר ולפעמים זה עושה אותם עצבנים ותוקפנים ולא תמיד רגועים למרות שכל החמוסים שלנו עכשיו מאוד רגועים ומפונקים .(נקודה)

N a d a v 1 6

New member
אוקיי..

הריח הבעייתי(והעיקרי) אצל זכרים*,יורד לאחר סרוס נקודה. אצל נקבות, לא תרבי? 90%=מוות,לפי מה שהבנתי,אתם מאוד אוהבים את החמוסים,,ולכן אני מאמין שתעקרו את הנקבה ותסרסו את הזכרים(למען תוחלת החיים,בריאות,וריח). הוטרינר שלך צדק בהקשר לבלוטות,מכוון שהבלוטות (משמע הפלוצים) שהם מפליצים זה לא יורד בעיקור אוו סרוס,אבל זה גם לא "הריח" של החמוסים מאוד נדיר שחמוס ישתמש ב"פלוצים" שלו,ולכן הוצאת הבלוטות היא מיותרת. ואף מסוכנת,ולא מומלצת,ויקרהף,ולא נחוצה. הוא ישתמש בהם בעיקר,בעת פחד,שמחה,שינה,הכרות חדשה עם חמוס חדש וכו',אבל זה קורה ממש ממש מעט. השמנוניות בפרווה של החמוס והריח, (הממש חריף אצל הזכרים)**. יורד אומנם לא לחלוטין יש ריח אבל ממש מועט,בתור אחד שהיה לו חמוס לא מסורס ועכשיו הוא מסורס,אני יכול להבטיח לך שתשימי לב להבדלים. אז למען הבריאות והשקט הנפשי של כולם:),תעשי זאת..קבלי ממני חיבוק חם ונשיקה!:) וברוך הבא לפורום. אשמח אם תציגי את עצמך....ותיהיהי שותפה לפורום המקסים שלנו. חשוב לי שתביני,שאכפת לנו מהחמוסים שלנו ובכלל מכל הקטע של,"חמוסים בארץ". ולכן אנחנו רוצים לתת "תרופה למכה" ושלא יימכרו\יימסרו חמוסים לאנשים שלא יודעים לטפל. בברכה נדב.

Sweet Fantasy

New member
נירית יקריתי

אין לך מה להתעצבן, תביני שכל מה שנאמר פה, בשורה תחתונה, זה למען החמוסים, לפעמים הדברים נאמרים קצת ב"עצבים" לא מתוך כוונה לפגוע אלא מתוך דאגה לחמוסים. מטרתינו משותפת, איכות חיים לחמוסים, הרי זה מה שגם את רוצה נכון? אני שמחה שהבנות החליטו לעקר אחרי ההמלטה הזאת, זה חשוב מאוד. לגבי הריח, הבלוטות המדוברת הן בלוטות שומן שנמצאות בכל הגוף, חמוס לא מסורס מפריש הרבה יותר הורמונים והרבה יותר שומן, מחמוס מסורס, ולכם ברגע שהוא עובר סירוס, הריח פוחת בצורה דיי משמעותית (לדעתי) אצל נקבות זה פחות מורגש אבל, עיקור אצליהן הרבה יותר חשוב. סירוס ועיקור עוזרים להרגיע חמוסים תוקפניים, אבל גם זה לא תמיד, לי יש חמוסה לא ממש "נעימה" שעברה עיקור, ולעומתה חמוסה אחרת שהייתה תוקפנית, עברה עיקור ונהייתה מלאך, כמובן שזה תלוי גם בחינוך, אבל שתיהן עברו את אותו החינוך. בקיצור נירית יקירה, מעבר לריח, שגם בלי סירוס\עיקור הוא נסבל לדעתי, יש גם את עניין הבריאות, חמוסים ידועים בסיכון הגבוה שלהם לחלות בסרטן מעל גיל 3, סירוס\עיקור יכולים לגרום בקלות לתוחלת חיים גבוהה יותר. מיכל

Sweet Fantasy

New member
וכמובן, בהצלחה בהמלטה

אשמח לעזור ולייעץ, לפני ואחרי ובתהליך. את יכולה לפנות אליי גם במסרים אם תרצי, בהצלחה, והכי חשוב, להיות בקשר עם וטרינר ולבדוק שהכל בסדר, עם הגורים ועם החמוסה. מי הוטרינר שלכם אגב?

../images/Emo201.gifאנשים...

החמוסה שלה כבר בהריון, די לתקוף אותה. מסכנה.היא כבר לא תעשה לה הפלה או משהוא. די לרדת עליה.זה לא יפה. במקום למשוך אנשים לכאן, זה מרחיק אותם בגלל התוקפנות שיש כאן. אני מכירה כמה אנשים שיש להם חמוסים והם לא מסכימים להכנס לכאן רק בגלל זה. בגלל הביקורתיות והתוקפנות. לכל אחד יש את החיים שלו ואת השיקולים שלו , ונכון שהם לא תמיד 100% נכונים. אבל מה לעשות. אנחנו בני אדם. בסדר, אפשר להסביר לה מה רע בזה, ועד כמה זה מזיק. אבל למה לפגוע?זה לא לעניין. אני מבינה בהחלט שהחמוסים זה דבר מאוד חשוב לכולנו, אבל בחייאת, יש דרכים אחרות ויותר טובות להביע את זה.

Sweet Fantasy

New member
אף אחד לא תקף

ואף אחד לא אמר שתעקר את החמוסה תוך כדי ההריון (וגם אם כן, זה לא כזה נורא כמו שזה נשמע) תקראי את ההודעות שוב, ותגידי לי אם הן תוקפניות.

תשמעי

לי זה נראה ממש תוקפני , הטון של הכתיבה. אני אישית הייתי נעלבת ולא היתי רוצה לחזור לפה.. זה נראה כאילו נדב ממש 'צעק' עליה כביכול.

N a d a v 1 6

New member
../images/Emo2.gifאממ.....

שמעי בכל זאת..אני כותב ולא מדבר ותאמיני לי אני לא בן אדם תוקפן ממש לא,ואני מאוד שקט ורגוע. ובכלל אני לא לקחתי את זה כוויכוח וממש לא צעקתי עלייה

Sweet Fantasy

New member
כנ"ל

כל אחד בוחר לקרוא את זה בטון שלו, אל תשכחו שזאת כתיבה, מי שרוצה לשמוע את טון הדיבור שלי יכול להתקשר אליי

טוף חמודים..../images/Emo24.gif

סורי... ככה זה היה נראה לי. היתה פה ממש מלחמה
אבל הכי חשוב שהכל הסתדר. (ואני יכולה לקנות ממנה גור
)

למעלה