אז ככה:

alon120

Member
אז ככה:

שאלתי לפני שבוע על ניצוצות מנק' ההסתעפות של חוטי החשמל בצריף בו אני גר. לא יצא לי לפנות לחשמלאי. הייתי עסוק. ביומיים האחרונים יצא משם עשן ואני רואה שחלק מהמחברים פשוט נשרפו, הותכו. מכאן יצא העשן(להזכירכם-זה קורה אך ורק כשאני מפעיל את המזגן, ומשום מה רק בצהריים. כשאני מפעיל מזגן בלילה אין בעיה כלל). השאלה שלי היא האם הבעיה תיפתר אם אחליף את המחברים או שמדובר בבעיה רצינית יותר. ואם מדובר בבעיה אז מה נראה לכם שהיא, לפי התאור שתיארתי. בתודה מראש למגיבים

מאגר

New member
יש לך בעיה הרבה יותר רצינית

מהחיבורים עצמם המחברים לא נישרפו סתם כך יש להזמין חשמלאי דחוף לפני שלא יהיה לך היכן לגור אם אתה מדבר על צריף.

asher40

New member
אני מקווה שבשבוע הבא .....

....חס וחלילה ,לא תאמר..."נכון ,יעצתם לי לפנות לחשמלאי בדחיפות ,אבל לא היה לי זמן ו....הלך על הצריף..." עכשיו ברצינות , חבל שלא השתמשת בעיצת החינם שקיבלת כאן. המהדקים נמסו כתוצאה מעומס ומן הסתם ,בלילה יש פחות עומס ,לכן שמת לב לעשן ביום...נו באמת ,אתה עדיין כאן??????????.....טוס להשיג חשמלאי!!! שיכין לך קו נפרד למזגן ,יחליף את החוטים השרופים ויבדוק אם יש נזקים נוספים. בהצלחה , אשר.

alon120

Member
אבל זה רק 1.5 כ"ס.

אין לי מזגן חזק בצריף. ויש לי כח של 40AMPER. ואם כבר-אז למה דווקא עכשיו ולא לפני 4 שנים כשהרכיבו אותו?

asher40

New member
אם המזגן הוא 1.5 HP ...

...אז כנראה יש צרכנים נוספים שמעמיסים על הקו וללא קשר ,גם בעומס נמוך יחסית ,אם האפסים רופפים יהיו ניצוצות ויכולה לפרוץ שריפה. מה הקטע?...פנה לחשמלאי ,העבודה לא תעלה יותר מ 500 ש"ח כולל הכל. אשר.

alon120

Member
אז בקיצור הבעיה היא חוטים רופפים

ואת זה אני יכול לסדר לבד, נכון?

wil

New member
בכל מקרה אל תעיז לעבוד תחת מתח

תדאג לנתק את ההזנה לצריף לפני שאתה מתעסק עם החיבורים, ואם אין לך אפשרות לנתק לפני הלוח הזה, וותר על העניין וקרא לחשמלאי.

lekner

New member
שים לב שרשמתי לך אז סכנה סכנה סכנה

שוב אני מתריע על תחליף חוטים לבד במידה ולא תחליף כמו שצריך או שיהיו חיבורים רופפים באמת אנו עלולים לשים תמונות שלך פה וזה לא נעים הבעיה שלך לא במזגן ולא בשום צרכן אחר במידה והכל תקין בעיה בצרכן היתה גורמת לנפילת ההגנה וקצת היתה מעצבנת אותך אך ברגע שחוט מתחיל להשרף הבעיה יותר רצינית שוב אני מבקש על תשחק עם זה תזמין חשמלאי בעל רישיון מתאים מקווה שתקח את המלצתי בהבנה

alon120

Member
צדקת

הזמנתי חשמלאי ובאמת הבעיה היתה עם האפסים. הוא החליף את המהדקים ואת החוטים השרופים. בנוסף הוא גם הוסיף עוד מהדק אחד כי הוא אמר שלא כדאי שעל כל מהדק יהיו הרבה חוטים (ואצלי היו 4 חוטים על המהדק הזה, כי מדובר בנק' המרכזית של הצריף). אבל הוא לא עשה נק' מיוחדת למזגן. הוא אמר שהוא עשה רק עזרה ראשונה ושהפתרון האידיאלי לבעיה זה להחליף את החוט המרכזי של הצריף. נכון להיום מדובר בחוט של 2.5 והוא אמר שחוט כזה יכול "לסחוב" עד 16 אמפר, ויכול להיות שאני מעמיס עליו יותר מדי-וכאן הבעיה. ובקיצור-הפתרון הוא להחליף את כל התשתית החשמלית של הבית. אגב-גם אין לי לוח ופחת וגם זה מסוכן הוא אמר. התשלום-הוא ביקש ממני 200 ש"ח. אני שאלתי אותו אם הוא משוגע, אז הוא הוריד את המחיר ל 150 ש"ח. לא היה לי כסף ולכן עצרתי בבנקט והוצאתי 200 ש"ח וביקשתי עודף אבל לא היה לו, אז הבאתי לו 100 ש"ח + 35 ש"ח שהיו לי בארנק. אבל עדיין,זה לא מוגזם? הרי סה"כ הוא היה אצלי 15 דקות. העבודה עצמה לקחה לו 5 דקות

asher40

New member
מחיר סביר ומטה!!!

תכבד אותו כבעל מקצוע ,יש מחיר ביקור מקובל 150+מע"מ ללא חומר ומה שהוא חייב בסדר גמור. יום נעים, אשר.

elimalka

New member
מחיר הגיוני למדי

גם אם היה אצלך 2 דקות, ביקור זה לא פחות מ150 ש"ח + מע"מ. תזמין טכנאי שירות של מקרר\מכונת כביסה מינימום זה 200-220 ש"ח.

חוצפן!

אתה מזמין בעל מקצוע שמאתר ומתקן את התקלה ומתריע בפניך על מפגעים שעלולים לעלות לך בחיים.אתה בא בטענה על המחיר המצחיק שגבו ממך, לשם השוואה אתה הולך לרופא מומחה שב5 דקות רושם לך תרופה ומציל את חייך אז הוא בסדר כי הוא רופא ?תבלע את המחיר ותשתוק.

alon120

Member
מה קרה כבר???

כולה שאלתי אם המחיר סביר. אני לא בקיא במחירים ורציתי לברר זאת

למעלה