אז ככה...

nakiele

New member
אז ככה...

בטעות התחלתי לקרוא את הספר 'מעשי קסמים'... הוא פשוט היה באזור ובאיזשהו שלב שמתי לב שאני ממש קורא אותו. זה הספר הראשון של טרי פראצ'ט שהזדמן לי לקרוא, וממש ממש נהינתי מההומור המשובח הזה. אני עומד לסיים את הספר בשתים עשרה השניות הקרובות, והייתי רוצה שתמליצו לי על ספר אחר שלו, ואם אפשר, אז על הספר הכי טוב שלו, כי באמת הייתי רוצה לראות את המיטב. כמה הנחיות: אני מעוניין בספר שתורגם לעברית, כי זה לא נראה לי פשוט לקרוא את זה באנגלית וחבל שאני אפספס את המשפטים השנונים ביותר. זהו בעצם. אז תודה מראש לממליצים.

המלצה...

אני ממליצה על "שומרים! שומרים!", או על "אחיות הגורל". אולי השניים הטובים שניתן למצוא מבין אלו שתורגמו... והם גם 'התחלתיים' כלומר - מציגים נושא חדש שבהמשך הפך לסדרה. אישית, מבין הספרים שעוסקים בסתם-רוח המכשף (ויש ששה כאלה או שבעה) הכי פחות אהבתי את 'מעשי קסמים'. הוא השלישי בסדרה (אחרי "צבע הכשף" ו "אור מופלא") ואולי תרצה לקרוא גם את שני אלה, כדי לדעת למשל, איך הגיעה תיבת המטען (או 'הציוד') אליו.

ויימס

New member
אור מופלא הוא הספר הטוב ביותר לדעתי

והוא גם בעברית וגם על סתמרוח. אבל בעייתי לקרוא אותו בלי לקרוא את צבע הכשף קודם. תרועת מוות גם כן טוב, או אחיות הגורל. אבל אני חושבת שעדיף צבע הכשף ואז אור מופלא. ...נכון מעשי קסמים אחלה ספר..?

ובכן

חבל שהתחלת מהספר הזה, כי כדאי תמיד להתחיל מספר ראשון בסדרה, שני הספרים הראשונים בסדרה הזאת, סדרת סתמרוח, לפי סדר הם 1. צבע הכשף 2. אור מופלא אבל אני הייתי ממליץ להתחיל עם אחד מהבאים: 1. אחיות הגורל - ספר ראשון בסדרת מכשפות 2. תרועת מוות - ספר ראשון בסדרת מוות 3. צבע הכשף - ספר ראשון בסדרת סתמרוח 4. פירמידות - ספר ללא סדרה ובקשר למה שאמרת שאתה רוצה לקרוא בעברית כדי לא להפסיד משפטים מצחיקים, אז להפך, לדעתי בקריאה בעברית דווקא מפסידים הרבה משפטים ובדיחות, אז אני ממליץ להתחיל לקרוא באנגלית כבר עכשיו, אפילו אם בהתחלה קשה אחר כך מתרגלים וזה שווה את זה. חוצמזה, בעברית יש את נורית שרעבי...

nakiele

New member
תודה רבה לכם

עדיין לא סיימתי לקרוא את 'מעשי קסמים' אבל הוא ספר מעולה ומצחיק לאללה. מתוך הספרים שהצעתם אני חושב שאני אתחיל ב'תרועת מוות', כי השם שלו נשמע לי הכי מושך (לא יודע למה). לדעתי דווקא נהינתי מהעניין שלא התחלתי לקרוא את הספרים מתחילת הסדרה. לא הייתה לי בעיה להבין, והאמת היא שבהתחלה חשבתי שהספר עומד בפני עצמו (אבל כשקלטתי כמה רעיונות והמצאות יש שם, הבנתי שאין סיכוי שיקדישו כל כך הרבה בספר אחד). יהיה לי קשה להבין את הספר באנגלית, בעיקר בגלל שכשאני אסיים איזשהו משפט אני לא אזכור מה קרה בתחילת אותו משפט. זה עניין של תרגול, ולא הייתי רוצה לבזבז את הספרים האלה על תרגול. נורית שרעבי? זאת המתרגמת? דווקא את 'מעשי קסמים' תירגמה ורד שוסמן. אז תמשיכו להמליץ ולהגיב. תודה.

ובכן

היא המתרגמת של רוב הספרים, אנא קרא את מילון הפורום שאני מצרף לכאן ותבין. בקשר לאנגלית, אולי אתה צודק, גם אני קראתי בהתחלה את כל אלה שתורגמו לעברית ורק אז התחלתי באנגלית, אבל תדע שמתישהו תהיה חייב להתחיל לקרוא באנגלית אם תרצה להמשיך לקרוא טרי פראצ'ט ולא לחכות עד לגלגול הבא שלך שהוצאת כינרת תתרגם עוד אחד... ונקווה שלא עם נורית שרעבי...

nakiele

New member
למה? יש הרבה ספרים שעוד לא תורגמו?

ושוב תודה לכם על זה שכל אחד מזכיר כמה ספרים אחרים ויש לי עכשיו רשימה של בערך 7 או 8 ספרים, ואני צריך לבחור אותם לפי הרושם הראשוני של השם שלהם. למי להאמין? מי כאן בעל הסמכות? אגב, קראתי את המילון של הפורום ההזוי והתמוה שלכם, ונראה שיש פה אחלה של קהילה, עם הסטוריה מאוד מפוארת.

כן, יש רק 11 ספרים בעברית...

ויותר מ45 ספרים באנגלית... בקשר למי בעל הסמכות? יש חדשים, כמוני, ויש יותר ותיקים, אבל לדעתי זה לא ממש אומר, פשוט לכל אחד יש דעה אישית משלו, אני בכל זאת ממליץ לך להתחיל מספרים ראשונים בסדרות ולא יותר מאוחרים.

igreenwald

New member
המלצה לתקציר ספרים

באתר שמומלץ בשער הפורום -ראש הטרול- ישנם תקצירים באנגלית נורמלית (להבדיל מהאנגלית מחודדת הלשון של טרי עצמו) לספרים. אך בהכללה תנסה להתחיל אחת מהסדרות מהתחלה ועדיף לעבוד להתחלה של סידרה אחרת מאשר לקפוץ לספר באמצע תת סידרה. התיקווה היא שעד שתגמור את כל מה שנכתב בעיברית תהיה לך מספיק מוטיבציה ותשתפר האנגלית כדי שתוכל לקרוא את הספרים שעדיין לא תורגמו (השלהב הזה עדיין לא התרחש אצלי)

Evil Gremlin

New member
קרא את

"שומרים שומרים"-> הספר הראשון של פראצ'ט שקראתי... עוד מהספרים שבאמת הטובים לדעתי LORDS AND LADIES SMALL GODS איש הקציר.. אלו הטובים ביותר להתחלה לדעתי...

חולק על דעתך

לא על אלים קטנים, אבל על השאר, איש הקציר ספר מעולה, אבל שני בסדרה, ומה פתאום L&L? זה ספר שלישי בסדרת המכשפות! אי אפשר להבין ממנו בלי לקרוא את הקודמים! הוא ממש ספר שמיועד רק למי שנכנס לרוח הפראצ'טי ועוקב אחרי הדמויות, לא למישהו שקרא רק את מעשי קסמים...

שומרים! שומרים! בהחלט.

כמו שכבר צינתי בעבר, יש לפראצ'ט הרבה ספרים. עולם הדיסק מכיל משהו בין 32 ל 34 ספרים. בכל מקרה יש טובים יותר וטובים פחות (לא כולם נפלאים באותה המידה). בין הספרים ה'מצוינים' שלו ניתן למנות את "אחיות הגורל" ואת "שומרים! שומרים!" - שני ספרים 'ראשוניים' ומצוינים ביותר. יש משהו מענין בזה שישנים ספרים מוצלחים יותר וספרים מוצלחים פחות (כמו למשל SMALL GODS שנראה לי יותר כמו ספר היסטוריה רדוד ומשעמם או 'מעשי קסמים' שיש לו כמה נקודות משעשעות ולא יותר מדי); לעיתים קרובות אני תוהה האם כדאי לקרוא רק את הספרים המצוינים ולדלג על הפחות טובים? אבל כנראה שלא. שעדיף לקרוא את כולם.

יותר, אם מחשיבים את הנספחים

זה לא עד כדי כך מוזר שיש ספרים טובים יותר וטובים פחות, אף אדם אינו מושלם, אבל לי עוד לא יצא לשנוא ספר של טרי. חוצמזה, זה ממש תלוי בדעה אישית, כי כפי שאמרתי, אני אוהב את מעשי קסמים וחושב שאלים קטנים זה אחד מהספרים הטובים ביותר שלו, אבל ההחלטה היא באמת בסוף ביד הקורא ולא תוכל לדעת מה דעתך על ספר לפני שתקרא אותו. ואגב, אני מסכים ששומרים! שומרים! הוא ספר מעולה, אבל אני אישית חושב שהוא כבר יותר מתקדם בעולם הדיסק וקשה יותר לקרוא אותו בלי ידע מספרים קודמים.

למעלה