אז ככה

יוֹאב

New member
אז ככה

פניתי לכל אותם ח"כים שלא היו נוכחים בזמן ההצבעה על הצעת החוק להחלת נישואים אזרחיים. קיבלתי סה"כ 2 תשובות מח"כים עד כה. ח"כ סנה מסר שהוא היה בחו"ל בהזמנת ארגון יהודי אמריקאי שתורם לישראל. ח"כ הרצוג מסר במפורש, שהוא לא תמך בהצעת החוק להחלת נישואים אזרחיים, מאחר והיתה קיצונית מדי לטעמו. כמו כן הוא אמר שמיד לאחר ההצבעה הגושה הצעת חוק של רמון שנועדה לפתור את בעייתם של פסולי חיתון על ידי אישור מיוחד לנישואים אזרחיים. התקשורת התעלמה מכך, והוא הצביע בעד ההצעה הזאת. בדקתי את הנושא, וזה נכון. באתר הכנסת בסדר היום של אותו יום אכן מופיעה הצבעה על הצעת חוק זהה של רמון.

wendigo

New member
וזה אמור לעודד אותי איכשהו?

זה לא משנה את העובדה שמפלגת העבודה לא משמשת כחברת אופוזיציה כראוי. ואני לא מקבל את דבריו של ח"כ הרצוג, מכיוון שאם הוא היה נגד החוק אז היה ראוי שהוא יהיה במליאה בעת ההצבעה ויצביע נגד החוק. אבל ברגע שהוא נעלם מהמליאה בעת ההצבעה זה משנה את הדברים. לגבי ח"כ סנה אני לא יודע אם זה נכון או לא נכון. אבל אין לי ברירה, אז אני מקבל את דבריו.

אנדרי ז

New member
כלומר לעבודה מותר להעדיף

מסלול חקיקה אחר באותו נושא, אבל את שינוי מצווה לנגח עקב כך?

יוֹאב

New member
ממש לא

הוא בסה"כ אמר שהוא לא תמך בהצעה של אופיר פינס, וכן תמך בשל רמון. איך זה מתקשר לניגוח שינוי?

wendigo

New member
הכוונה שלו הייתה שח"כ הרצוג

התנגד לחוק ושאנחנו נוגחים בחברי שינוי בגלל שהם לא תמכו בחוק.

יוֹאב

New member
אין ספק שאני מאוכזב

מכך שלא כל חברי הכנסת של העבודה תמכו בחוק, אבל זו זכותם, מאחר ולא על זה הם נבחרו לכנסת, בניגוד גמור לח"כי שינוי שנכנסו אך ורק על הנושאים האלה.

wendigo

New member
אז על מה הם נבחרו לכנסת?

לפי דעתי חברי כנסת אמורים לייצג את הדעות של המצביעים שלהם, אפילו שמפלגת העבודה לא דוגלת בכך שיהיה שווין זכויות, ויינתן לכל אזרח לעשות מה שהוא מעוניין לעשות עם חייו, כולל לקיים נישואים אזרחיים. אני לא מדבר על כך שהם לא תמכו בחוק. זה לא ממש אכפת, להפך, זכותם המלאה להצביע לחוק כפי שהם רוצים, הבעיה שלי היא שהם נעלמו מהמליאה בעת ההצבעה. ואח"כ ח"כ הרצוג טוען שהוא היה נגד החוק ולכן הוא נעלם מהמליאה ושלאחר מכן הוא הצביע לחוק דומה אשר הוצע ע"י ח"כ רמון.

youvall

New member
ואת דליה איציק

שעוכבה במזכירות הכנסת כיוון שקברו מספר הצעות חוק של הסיעה!

למעלה