אז ככה

אז ככה

שלום לכם אני קוראת את הפורום הזה כבר הרבה זמן..ויש לי שאלה ברור לי שהאנשים פה לא מקיימים מצוות,לפחות לא רוצים לקיים...אבל האם אתם באמת מאמינים שהמצוות לא הגיוניות או חיוניות? האם מצוות צניעות הם לא דבר שצריך להיות במידה מסויימת?האם ללבוש חזיה ברחוב זה לגיטימי? אם היהדות לא מספקת את הגבולות ,מי כן? עוד דוגמא:לגעת בנשים(מן הסתם הנחתם שתהיה לזה התיחסות פה...לא?)לגעת בנשים זה לא אסור,מן הסתם..ובנשים נשואות? אני בדעה שלמרות שלא נראה לי הכרחי לכסות מרפקים וברכיים-הגיוני בעיני שלא מתאים ללכת עם חזיה ברחוב... ולמרות שלא יקרה כלום אם גבר ואישה ילחצו ידיים לשלום-או אפילו יתנשקו על הלחי לשלום-אבל אם האישה נשואה?ואם הגבר נשוי? היה פה שרשור לא מזמן על ידידות אפלטונית-אם זה לא קיים-מה זה אומר על כל הגברים הנשואים שהתנשקתי איתם על הלחי?הם רצו יותר?שיחקתי באש? הנקודה שלי היא ואני חושבת שתסכימו איתה-היא שבעוד פוסקי ההלכות נסחפו קצת וגזרו גדרות על גבי גדרות-המטרה היא הגיונית ונכונה. אה ושכחתי לציין שאני לא מחבתית ולא אף כלי מטבח-אלא דתל"שית עם נטיה לנוסאטלגיה..

Le Fay

New member
בשביל מה חזיה ברחוב? (יש לך מה-זה

מזל: מצאת בדיוק את הבנאדם הנכון להשיב על השאלה הזאת). היום ממליצה בחום על סוודר, מעיל וכפפות. ולמה בדיוק ידידות אפלטונית זה "לא קיים"? זה לא אלוהים, את יודעת - אפשר לבדוק אם יש או אין (פיי רצה לספר לחבר הכי טוב שלה שאין דבר כזה ידידות אפלטונית).

לילית3

New member
תלוי מי הולכת בלי חזיה

אני אישית רואה בזה טעם רע בלבוש, החצנה מיותרת של פסאודו מיניות ובחים לא אלך ככה ברחוב, אבל אני לא אשקר שגם אני, נהנית להסתכל על בחורות יפות. חוצמזה מה הקשר בין אי שמירת מצוות ללבישת חזיה ברחוב??? זה קשור לנורמות חברתיות, לטעם טוב/רע וגם בין החילונים יש כל מיני גוונים. האם ללכת בפאה משיער טבעי, להתאפר בכבדות וללבוש בגדים סקסיים גם אם הם מכסים הכל זה יותר קרוב לשמירת מצוות?

לילית3

New member
אין כמוך מני באני. אם תראה לי את

שלך אראה לך את הכאפה שלי.. סתתתתתתם

מיכל25אב

New member
את מדברת על גבולות?

כי גבולות כל אדם עם ערכים יכול לקבוע לעצמו-... למרות שלפעמים אני תוהה אם ההלכה יודעת משהו שאני לא..

מיכל25אב

New member
במחשבה שניה

יכול להיות שבכך שאנחנו מוותרים,אם אנחנו מוותרים,על המצוות אנחנו לוקחים על עצמינו את האחריות להגביל את עצמינו כשצריך-האם זה אפשרי? האם יש לנו יכולת להבין את ההשלכות של המעשים שלנו,ואת הפרשנות שהחברה שמולנו ומסביבנו נותנת להם,לצפות אותם מראש ולהתנהג בהתאם.. תפסת אותי ביום שאני באמת לא יודעת...

אופטימי ...

אני אופטימי לחשוב שלא נצטרך פה נוהל טרול . בכל מקרה לענין שהעלית ... מה הקשר בין שרוך לנעל ? זה שבנורמה היום ללכת עם חזייה או בלי חזייה בגוף עליון חשוף או לא זה לא מתאים או נעים לרוב האנשים הופך את זה לענין דתי ? וכשזה כן יהיה מתאים לאנשים ? פעם ללכת עם רגל חשופה יכל לתת לך טרמפ היום אולי עם שד או שניים חשופים... ככה שאני לא מבין מה הקשר לדת, לפעמים הדת מתאימה לאופנה ונורמה ופעם לא ואין קשר ... לגבי לשחק באש, יש כזה דבר שנקרא בחירה חופשית ואחריות . כל אחד אחראי לבחירות שלו . אם אישה רוצה לבגוד או לשחק באש וכנ"ל באיש שרוצה לשחק באש או לבגוד זה רצונו כבודו (או לא ...) איך זה מתקשר לדת ? דת זה נורמות רוחניות שהקשר שלהן לאופנות ותרבויות של בני האדם מקרי במקרה הטוב ובמקרה הרע חולני .... אייל. נ.ב. אני מאוד מקווה שלא יתחיל פה שרשור מחבתי . אני באמת לא מסכים עם אף רעיון שהעלית, ואני לא מתכונן להחיל שרשור .

שרשור מחבתי או דסקוס על איסתרא

שרשור מחבתי זה שרשור שבו אין הפרייה . ואחד מהצדדים מנסה לשכנע בצורה עיוורת בלי להקשיב לשני ... ויכוח טוב זה ששני אנשים מנסים ללבן את האמת של שניהים ויכוח מחבתי זה שבן אדם אחד מנסה לגרום לשני לשנות דעתו בלי להתיחס אליה באמת ... בקיצור ויכוח של איסתרא בלגינה ---> עושה הרבה רעש אבל אפילו ערך פרוטה שחוקה אין בו ... :) מקווה שעזרתי להבהיר את המושג ... < דמעה גאה סיימה יום עבודה מוקדם יחסית !!!>

צודק, זה לא קשור לדת

זה שייך רק, ואך ורק, לסטנרדטים שאנשים קובעים לעצמם. ואופי הקשר בין אנשים תלוי בעיקר במה שהם רוצים להבין או איך שהם רוצים שיבינו אותם. וסיפור מהגמרא: חומא, בתו של אביי, באה לדיון בפני רבא, ודרשה מזונות מירושת בעלה, תוך כדי הדיון היא הניפה את ידה, ורבא ראה קצת מהיד שלה... הוא כל כך התחרמן מזה, שהוא הפסיק את הדיון באמצע, רץ הביתה, ודרש מאשתו לשכב איתו מיד! מה שאומר, שהחזיה או השרוול, כמו הפורנוגרפיה, הם רק ענין של גיאוגרפיה!

בנימה של הומור ...

רבא זה לא דוגמא שהרי כל הגדול מחברו יצרו גדול הימנו ... מכאן שרבא שהיה אחד מהגדולים לא יכול להוות דוגמא לחרמנות כיוון שככל שהוא היה יותר רבא כך הוא היה יותר חרמן ... (תארו לעצמכם את חרמנותו של משה רבינו ...) נראה שהוא רק חיפש תירוץ לזיון לאשתו היה כאב ראש איזה חודש חודשיים וההמשך ידוע ... רק יהודי גדול יגיד לאישתו שנדלק על מישהי אחרת ולכן היא חייבת לזיין אותו לאלתר ! :) הממ אם חשובים על זה רעיון מענין לא ? אייל. <דמעה נזכרת בויכוחי רבא ואביי ושואלת תזכיר לי על מה הם רבים ? >

אולי אתה צודק

שכן המשכו של הסיפור הוא: אשתו של רבא לא נתנה לו! היא שאלה אותו: מי זו היתה אצלך בבית הדין? הוא אמר לה: בתו של אביי. אז אשתו של רבא לקחה כפכף, ורצה אחריה מגרשת אותה בצעקות מכל העיר.....

ענית לעצמך...

שאלת: "אם היהדות לא מספקת את הגבולות, מי כן ?" וענית: "אני בדעה שלמרות שלא נראה לי הכרחי לכסות מרפקים וברכיים ..." גדרי צניעות זה עניין של מוסכמות חברתיות. בחורה שהולכת עם תחתונים וחזייה ברחוב תגרום לתאונות שרשרת, אבל אותה בחורה, אם היא משתזפת על החוף, אולי לא תגרור אפילו מבט אחד. שלא לדבר על הבדלים בין חברות שונות. מה זה "צריך" בהקשר של צניעות ? או, יותר נכון, למי מזיקה המתירנות ? (ואל תזכירו עכשיו את המחלות, אני מדבר תאורטית...) זוג שמקיים מין מזדמן עושה מעשה לא מוסרי ? הוא פוגע במישהו ? במילים אחרות, אם את רוצה להגביל את עצמך בגדרים מסוימים - שיבושם לך, אבל אני לא מבין למה זה צריך להיות עניין לכללים. בקשר לעניין הידידות האפלטונית - בתור המפקפק העיקרי במושג הזה אני מרגיש צורך להבהיר למה כוונתי: ישנו מצב של ידידות עמוקה ומתמשכת בין שני פנויים. בכל המצבים האלה שהכרתי, שלי ושל חבריי, בשלב מסוים הבחור מתאהב בבחורה. מה קורה עם נשואים ? אני לא יודע. מבחינתי בחורות נשואות מחוץ לתחום. יש לי ידידה טובה נשואה, ואין לי שום כוונות נסתרות כלפיה. מצד שני, את יודעת, כמובן, שיש נשואים/ות בוגדים/ות.

למעלה