אז ככה

גולדי2002

New member
משרשר חזרה את הודעתה של גרוביגירל

שנמחקה בטעות. והרי היא כלשונה: לוזרית כנועה -כי אני בת... אבל לא משנה .... אמנם לא קראתי את נו לוגו אבל בהחלט קראתי את שיבוש תרבות ספר מרתק שבוודאי כולכם מכירים. אתם לא חושבים שאתם מתנהגים בדיוק באותה צורה שהתאגידים שאתם כ"כ מתנגדים אליהם מתנהגים בה? מנסים להחדיר באלימות את מה שיש להעביר (מוצר או דעה)? אתם גם מבטלים את חופש הבחירה- מי אתם שתגידו לי שלנעול נעליי נייק וללבוש GAP זה שגוי? זאת זכותי המלאה! כמובן שזו זכותכם המלאה להאמין במה שאתם מאמינים- אבל אינכם צריכים להגיד לאנשים שהצורה שהם חיים אינה טובה... אם התאגיד מזהם את איכות הסביבה ופוגע בעולמנו המלחמה בהחלט צודקת... אבל זה לא נראה שאתם נלחמים במקדונלדס כי החברה כורתת יערות גשם ומגדלת באדמה הזאת עדרי פרות או מעבידה ילדים בסדנאות רעב בעולם ה3 כדי שילדים אמריקאים ייהנו מצעצוע פלסטיק שהם יזרקו אחרי שניה, אלא אתם נלחמים כי הדרך שבה מקדונלדס בחרה להעביר את המוצר שלה פוגעת בכם, זאת נראית לכם סיבה טובה? ואתך הסליחה.

גולדי2002

New member
וגם עונה לה:

בתשובה שלך נתת את הסיבה שאנו מתנגדים למקדונלד´ס ולנייק. מהסיבה שמקדונלד´ס פוגעת רומסת ודורסת כל מה שאפשר בדרך להצלחה שלה (ועל כך בפלייר שמופיע בגלריית ההחרמות) ובנייק שנכון להיום, היא תעשיית העבדים הגדולה בעולם. ללבוש מוצגים זה אולי יפה ונחמד ואת מתהדרת בזה שיש לך כסף. אבל האם המטרה (ללבוש מותגים) מקדשת את כל האמצעים? האם יש זכות למישהו להתפרנס מפגיעה במישהו אחר? או שאולי אפשר למכור מוצרים בצורה הוגנת ומוסרית ועדיין להרוויח. כמובן שגם הדרך להעביר מוצר (במקרה של מקדונלד´ס, בצורה שקרית) היא מקוממת אבל המאבקשלנו הוא נגד התאכזרות, התעללות וניצול לא הוגן של משאבים, שפוגע בנו. אז נהנינו מצד אחד, ודפקנו את העולם שלנו מצד שני. בהבצרת זכויות האדם, סעיף ד´ כתוב: "לא יהיה אדם עבד או משועבד; עבדות וסחר בעבדים ייאסרו לכל צורותיהם". שיהיה משפט זה חקוק על לוח לבך בכל עת.

GroovyGirl

New member
אז ככה

לגבי הגלובלזציה ... אין הרבה מה לעשות נגד זה... כמה עצוב שזה נשמע... כי כמה שתלחמו ... תמיד יהיו אנשים שייקנו נעליים עם סמל הSWOOSH ויאכלו במקדולנלדס... אבל רק בגלל שכעת זה "תור הזהב" של ארצות הברית והתרבות שלהם היא זאת ששולטת כעת... כמו שבזמן יוון העתיקה חיקו גם אותה (אז לא היו כלי תקשורת כמו שיש שיום שיפיצו את המידע כמו בימינו) יום אחד ייגמר תור הזהב של ארצות הברית ואז כולם יחקו את המדינה החזקה שתבוא אחריה... ככה זה תמיד החלשים מחקים את החזקים...מה אתם אומרים?

GroovyGirl

New member
תגובה

התייחסת רק לחלק מתגובתי... אני כתבתי שהדרך שבה אתם מעבירים את המוצר שלכם (הדיעות במקרה הזה ) דומה מאוד לדרך שבה התאגידים מפרסמים את מוצריהם... באלימות . אפילו בספר "שיבוש תרבות" כתוב שהדרך היחידה שיש להילחם בהשתלטות התאגידים היא להתנהג כמוהם- להדביק סטיקרים שכתוב עליהם "שמן מכונות" על מגשים במקדונלד´ס ולתלות שלטי חוצות ענקיים מול שלטי חוצות של התאגידים... אז אם אתם מתנגדים לדרך האלימה שבה התאגידים בחרו לשווק את מוצריהם, תדעו שאתם מתנהגים כמוהם.

FireBat

New member
לאו דווקא ארצות הברית.

אני לא בטוח שאנו מחקים אותם בגלל שהם החזקים, הם פשוט טובים בכל מה שהם עושים - ההמבורגרים שלהם טובים, המוזיקה שלהם טובה ויש להם קולנוע מצויין. אבל כל הקטע שלא רק ארצות הברית מגיעה אלינו אלא גם כל שאר המדינות המתועשות והשולטת בתחום המסחר והיי-טק. ולדעתי מבחינה תרבותית זה מצויין - כי זה מרחיב את הבחירה. דיברנו על ההמבורגרים האמריקאיים, אז אפשר גם סושי או פיצה. הנעליים אלה חברות אירופאיות בחלקן - ובכלל כל תרבות הדיסקוטקים הגיעה מאירופה ומושפעת ממקומות כמו אמסטרדם. וגם המזרח משפיע על ישראל מבחינה תרבותית - הרפואה האלטרנטיבית והפסטיבלים למיניהן. ולמה לא? זה אחלה.
The FireBat

shadowlord

New member
בטח שבגלל ההמבורגרים

לארה"ב פשוט יש ת´המבורגרים הכי טובים (אפילו יותר טובים משלנו!) ולכן אנחנו וכל השאר מחכים אותם... אך עם הזמן, כשהצמחונות תעלה לשלטון, תבוא המדינה השלטת וההמבורגרים ילכו לעזאזל! (גם הצ´יזבורגר)

דרך אגב

אנחנו עדיין ´מחקים´ את יוון העתיקה, צורת המחשבה שלנו עדיין בנויה על אותם עקרונות לוגיים.

עמית103

New member
לא ממש מחקים

לתרבות המערבית של היום יש שני מקורות: התרבות היוונית, שמאוחר יותר התפתחה לתרבות הרומית, והדת הנוצרית. לכן התרבות המערבית של היום אכן משתמשת באותן צורות מחשבה, לפחות לגבי המדעים (הטבע והרוח). לכן אנחנו לא מחקים את התרבות היוונית, אלא מתבססים עליה.

guruyaya

New member
אחד מהדברים המפתיעים

הם עד כמה ההסטוריה נוטה להשתנות. הנטייה לחכות את יוון, למשל, לא הייתה קיימת בשום ארץ בה התרבות לא נכפתה בכוח (יש לקחת בחשבון כי למשל דמוקרטיה לא הייתה קיימת מחוץ ליוון עד העת החדשה, כנ"ל מבנה הפוליס). התופעה של חיקוי תרבותי של ארץ אחרת, הוא מאד חדש. אני באמת לא חושב שאפשר להגיד על גלובליזציה "זה מה שהיה, זה מה שיהיה." נושא המותגים הוא מאד חדש, וכפי שהופיע - ככה הוא גם יעלם. השאלה היא כמה זמן ייקח לו, ולשם כך, אנחנו כאן.

IamRa

New member
רעיון מענין../images/Emo45.gif

למרות שקשה לי לראות מי ומה יכול להחליף את "ארצות הברית" - המותג, ולמרות שאנחנו כנראה לא נזכה לראות את זה בחיינו. זמנים יגידו.

למעלה