אז ככה
ממי שמחליט על פתיחת פורומים וסגירתם היא הנהלת הפורומים ולא המנהל. מהרגע שהוחלט לפתוח את הפורום ולאחר מכן, משהצדיק את הציפיות, הובהר לי לאורך זמן שהנהלת הפורומים רואה בפורום זה פורום שקיומו אינו בהכרח תלוי ברייטינג, היות וכמוני וכמוכם, הנהלת הפורומים רואה בו פורום חשוב. מגם בשבועות האחרונים, פורום זה עמד בקריטריונים, כלומר הוא לא "מת" אבל הסתמנה מגמה ברורה מאד של ירידת העניין וירידת הכתיבה בו, עד כדי ימים שלמים של שקט, וגם כאשר היתה כתיבה, הרוב היה
. מצב זה וגם סיבות אחרות, הביאו אותי למצב שהמוטיבציה שלי להביא תכנים חדשים ולעורר דיונים ירדה מאד ואכן המעורבות שלי נהיתה יותר פסיבית משהיתה בעבר. אני מדגיש, גם היום אינני עומד תחת שום לחץ ושום אולטימטום מהנהלת הפורומים ולא נדרשתי להגדיל את הפורום, פשוט לאור ההתפתחויות שכולנו רואים, שאלתי את עעצמי האם הפעילות המועטה והדלה מצדיקה את המשך ניהולו על ידי.4 באיזשהו שלב, דווקא בתקופה של לפני כחדשיים, שקלתי אפשרות לצרף מנהל/ת נוסף/ת לפורום, מתוך מחשבה שדמות חדשה שתפגין כתיבה, מעורבות יומיומית ואכפתיות וכמובן רצוי גם ידע בנושא, תביא להפריה של הפורום. הדבר לא התאפשר כידוע לכם. העניין הוא שאם אני אודיע להנהלת הפורומים שאני רוצה לפרוש מהניהול, אינני רואה את הגולש/ת שתרצה ותוכל לבוא במקומי. זה לא שאני רוצה שהפורום ייסגר, חס וחלילה, אני פשוט לא רואה איך הוא ימשך אם אני אפרוש. עוד דבר חשוב, להשקפתי, אין הצדקה "לפוצץ" את הפורום בהודעות לא לעניין, או בהודעות צ´אטיות בסגנון "בוקר טוב, לילה טוב", כי פורומים כאלה יש מספיק ב
ולכן השאלה שעומדת בפנינו, היא לדעתי, לא האם לסגור או לא לסגור את הפורום, אלא איך ממשיכים אותו, כדי שיצדיק את המטרות לשמה הוא הוקם, קרי מתן תמיכה עזרה ומידע למכורי אינטרנט ולאנשים שהאינטרנט משפיע קשה על חייהם. אני אשמח לשמוע דעות.