אז ככה ..... אני עוד מעט בן 28

אז ככה ..... אני עוד מעט בן 28

ואני מסתכל על חיי ולא ממש מרוצה מהם והייתי מעוניין לשנות גם את תחום העיסוק וגם את חיי הפרטיים ממה אני מתחיל .??? נראה לי מפחיד כל הסיפור הזה של שינוי חיי בצורה כל כך חדה ודרסטית אשמח לתגובות ועיצות .. חשבתי גם על אימון אישי ... לא לימוד אימון אלא להיות מאומן על עידי מישהו .. אשמח לתשובות המלצות ןכיוונים שיכולים לסייע לי בהפיכה

שינוי בחיים

הי, אתה מספר שאתה רוצה לשנות את תחום עיסוקך וגם מרכיבים נוספים בחייך. כתבת ששינוי חייך בצורה חדה ודרסטית זה משהו שמפחיד אותך. הרבה אנשים תופסים שינוי כמשהו גדול ודרמטי ורק המחשבה על כך מפחידה מאד ובצדק.השתמשת במלה הפיכה- מילה נורא גדולה. יש אפשרות לשנות בקטן, יש אפשרות לשנות בקצב שלך, יש אפשרות לשנות דברים שפחות מפחיד בהתחלה ואח"כ לשנות דברים אחרים. אימון הוא תהליך שעוזר לאנשים בכמה מישורים: האימון מאפשר לאדם לעשות סדר ולהתבונן בחיים שלו. במהלך האימון האדם בוחר את התחום עליו רוצה להתאמן וליצור בו שינוי. גודל השינוי והקצב נקבע על ידי האדם שמתאמן ולאורך כל הדרך המאמן מלווה, מחזק, מעצים, מאתגר- נמצא שם יד ביד עם המתאמן. שאלת ממה אני מתחיל: מה הצעד הקטן ביותר שיעזור לך להתחיל את השינוי אליו אתה שואף? צעד קן בשביל אדם אחד יכול להיות צעד גדול אצל אדם אחר. עבור אדם אחד להרים טלפון למאמן ולקבוע פגישה יכול להיות הצעד הקטן ביותר ועבור אדם אחר זהו צעד ענק ועל אותו אדם לחפש צעד קטן אחר שברצונו לעשות. הצעד הקטן ביותר לא אמור להפחיד, הוא אמור להעשות בנינוחות יחסית. איזה צעד קטן אתה בוחר לעשות מחר בבוקר כדי לקדם את עצמך? בהצלחה!! אילת לבנון אימון אישי וייעוץ קריירה

לאט לאט, בצעדי תינוק

השלב הראשון שהייתי ממליצה לך לעשות זה להתבונן שוב, לעשות 'ספירת מלאי' של חייך. אתה מספר מה אתה לא אוהב בחייך. מה אתה כן אוהב? מה היית רוצה להשאיר? התהליך מתחיל בהתבוננות מעמיקה ובמציאת הכיוון אליו אתה רוצה לנוע. שים לב, השינוי נוצא בתהליך. תהליך משמעו זמן. והזמן נחוץ לשם עיכול והפנמה של הרגלים חדשים, דפוסים חדשים וכדומה. מאמן יכול להיות בדיוק מה שאתה צריך כדי לוודא שאתה זז בקצב שמתאים לך. בהצלחה!!

הפחתת חרדה

שלום לך אחדד כאן משהו שאולי יעזור לך. לפי מה שכתבת נקודת המוצא שלך לשינוי המיוחל היא: "שינוי חיי הפרטיים והמקצועיים יהיה חד ודרסטי" האם אתה יודע זאת עובדתית? נסה לשנות את נקודת המוצא שלך למשהו פחות מאיים, שהרי אין שום ביסוס עובדתי לכך. אפשרויות: שינויי חיי הפרטיים והמקצועיים יכול להיות מעניין ומרתק. תוך כדי השינוי אלמד המון דברים חדשים על עצמי ובכלל. שינוי חיי יכול להיות הדרגתי ומתוכנן היטב. נקודת מוצא אחרת תאפשר לך להוריד את רמת החרדה שלך מהתהליך. בהצלחה כרמית ורסנוב מאמנת להשגיות אישית/זוגית

הי gוני, ../images/Emo8.gif

האימון יאפשר לך להגדיר מה הכי מתאים לך ואילו דרכים הכי מתאימות לך להשיג את זה. במסגרת האימון מגדירים את שיא ההצלחה שלך בצורה ספציפית שעושה אותו הרבה יותר מוחשי ומייצרת הנעה בכיוון. זה נעשה בין השאר בעזרת תכנית פעולה ומשימות שהן מספיק ממוקדות ו"קטנות" כך שהתהליך הגדול הופך לצעדים ריאליים ואפשריים.

אילניצן

New member
עוד מעט בן 28

שלום. גיל 28 הוא אכן גיל שניתן בו כבר לראות עבר, ולצפות לעתיד. ברור כי אתה עומד כרגע בצומת חשובה בחייך, ולא ברור מה הביא אותך לכאן. חשוב מאוד להבין מה מציק לך בחייך האישיים, וסביר להניח כי ניתן למצוא קווים מקבילים לחוסר שביעות הרצון בחיים המקצועיים. שינויים דרמטיים הם אכן דבר מפחיד, חוסם, ולא רצוי להגיע למצב כזה. אימון, הדרכה מקצועית יודעת למפות את התחומים העקריים בחייך כעט ולהבין אתך מה התחום החשוב ביותר לשינוי כרגע, ולפעמים מה רמת ה"שבר" בו אתה נמצא. חשוב להשאר אופטמי ולהאמין בעצמך, ולצפות לטוב ביותר, כי כך תוכל להשאיר לעצמך פתח להתקדם. אני לא הייתי קורא הפיכה למה שאתה מחפש, אלא, ללכת לדרך חדשה, מובנית וברורה, היוצאת מתהליך שעוברים באימון, המלמד אותך על עצמך יותר, ונותן לך דרך עם כלים ולווי איך, מה ומתי לעשות, על מנת להגיע לחוף מבטחים. בהצלחה אילניצן "אמונה בהגשמה אישית"

תודה על התשובות ...

לא הייתי מחובר לכן לא הגבתי ... אני חייב לומר משהו שלא אמרתי בהודעה הקודמת שמה שהביא אותי לרשום כאן ולעשות שינוי זה ההרגשה שלי שאיני ממצא את יכולותי בפן האישי והן בפן המקצועי . פשוט אני מרגיש בעבודה את חוסר המיצוי , וזה לא שאני לא מסופק מהעבודה אלא שזה " קטן עליי " ואני מרגיש שאני יכול למלא תפקידים גדולים יותר ולטפס למקומות משפיעים ... תודה על ההתיחסות .

yifraz

New member
אימון כושר שינוי

גם אני לא הייתי מחוברת,אני רואה שהסתדרת גם בלעדי וקבלת יופי של תשובות. רוצה להוסיף רק שנראה שעצם השינוי,מעורר חשש[הכי טבעי].אז לפני הכל,הייתי ממליצה לך להתאמן כללית בשינויים,לעשות תרגילי גמישות,לנסות לצאת מדפוסים.איך? קח למשל את דפוס שתית הקפה שלך ובמשך שבוע שנה אותו -לשתות כמות אחרת\בכוס אחרת\בזמן שונה\בישיבה-עמידה אחרת\בקצב שתיה אחר\עם פחות-יותר סכר\בטמפרטורה שונה ועוד כיד הדמיון.כל שתיה עשה לשונה מאלו שלפניה. או קח את ההליכה שלך-הרחב-הצר צעדים\שנה קצב\\לך כבד-קל יותר\גבוה-נמוך יותר וכד'. תוך כדי השבוע,כשאתה מתרגל את הנ"ל תרגיש בשינוי בכוחות-פחדים-מחשבות-תכניות. בהצלחה וספר מה קורה,בסדר?

coach miriam

New member
כל גיל הוא זמן מצויין לשינוי ../images/Emo13.gif

המחשבה הראשונה שלך על השינוי - זה מפחיד נסה מחשבה ראשונה אחרת - יש לפחד מחוסר שינוי, מהתקבעות... שינוי זו הרפתקה נהדרת. שווה להסתכל אחורה ולחשוב איזה דברים בכל זאת מוצאים בעיניך , דברים שעשית בעבר ואהבת ואז להסתכל קדימה ולראות מה החזון שלך, לאן בגדול, אתה רוצה להוביל את עצמך ....אבל זה די ברור , נכון? אם אתה כבר יודע מה אתה לא רוצה עשית את חצי הדרך לשינוי
זה גם מצויין שיש לך תפיסה חיובית של עצמך ואתה יודע שמתאים לך יותר ממה שיש לך עכשיו אימון אישי בהחלט יכול לעזור לך בחצי השני , למצוא את הכיוון, להגדיר אותו בבהירות ולהתחיל לממש אותו בהצלחה

ממה מתחילים

לא קראתי את כל מה שכתבו לך קודמיי, אז בתקווה שלא אחזור על דברים
תתחיל בלרשום את כל מה שאת רוצה. את כל השינויים שאת רוצה. תרשום את הכל במצב המוגשם. למשל: אני עובד בעבודה שבא אני מבטא את עצמי, מסופק ומרוויח יותר מ-X והכל בניסוח חיובי. למשל אל תרשום: אני מפסיק להרגיש רע בעבודה : זה שלילי ומשאיר אותך באותו המקום. או אני רוצה לעבוד בעבודה שבה אני מבטא את עצמי: זה משאיר את המטרה בעתיד. אני אסכם: תרשום את כל מה שאתה רוצה. בזמן של הגשמה בניסוח חיובי ועם תאריך! עד מתי אתה הולך להגשים את כל הדברים האלו. ותמצא מאמן שיכול לעזור לך
תסמוך על האינטואיציה שלך בבחירת המאמן/ת.

תודה ושמחה ../images/Emo24.gif ../images/Emo23.gif

התגובה שלך היתה לי נעימה עד מאד. תרגישי את הלב שלי. הוא הרגיש את מה שכתבת לי
באהבה, מיכל

תודה על התגובות שלך ושל שאר האנשים כאן

האם יש איזשהו מפגש קבוצתי להסברה או שההתחלה היא עם עצמי ואח"כ לעבוד עם מאמן ?

למה הכוונה מפגש קבוצתי?

יש אימון אישי - שזה מפגשים אחד על אחד יש אימון בקבוצה - שזה אימון עם עוד כמה אנשים

אני לוקחת בימים אלו קורס המשלב

אני לוקחת בימים אלו קורס המשלב את שניהם יש לנו עשרה מפגשים קבוצתיים. ועשרה מפגשים עם מאמן אישי שילוב מעולה לטעמי. בהצלחה.

דויד42

New member
מאמן יכול לעזור בדברים מסוימים

אתה יכול להיפגש בשביל התחלה עם מאמן מתחיל שלא לוקח כסף יש סדנאות אימון ויש שירותים כאלה אחר כך תלך למאמן מקצועי אם בכלל ימצא חן בעיניך לדעתי כדאי להיות ריאלי ולא לצפות שמאמן יפחית חרדות. אולי אתה צריך פסיכולוג? מאמן יכול לעזור לך להתאקלם ולהרגיש יותר מועצם אבל השאלה אם זה מספיק עבורך ?

אני אישית לא מתחברת לדרך עבודתם

של הפסיכולוגים האסכולה הזו ישנה לאורל החיים של היום אין טעם לחט בעבר יש לגעת בהווה ובעתיד. דיעה אישית.

למעלה