אז כבר אמרו לי כמה

ותשחק

New member
אז כבר אמרו לי כמה

בעלי תפקידים, וגם אנשים 'רגילים', שאיני גרושה ככל הגרושות, שאני טובה מידי, שאני חושבת על כולם, רק לא על עצמי.. אפילו ידידותיו הגרושות של מי שהיה בעלי, הגיעו מפעם לפעם ע---ד אלי, כדי לספר לי שאני ממש 'גרושה חמודה', ואיך עשיתי כך, ואיך נתתי לו כך.. (מה שבכלל מצחיק אותי בהגדרה), ואפילו מי שהיה בעלי, מחמיא לי מפעם לפעם בעקיפין, ולא סתם מחמאות. אבל משום מה, מי שהיה בעלי חושב אחרת, וכל פעם אני מקבלת תזכורת אחרת לכך.. פעם מבי"ד, עכשיו תחת איום משפטי מרחף, ובכל זאת, אני רגועה ושמחה. חושבת לעצמי ומתפללת שאין לשום דבר מציאות, רק למה שה' יחליט, גם אם יש לי כרטיס זימון היישר לבית משפט, בלי כסף לעו"ד, גם אם הדברים רשומים שחור על גבי לבן במכתב. אבל - אולי אני מדחיקה? למישהו יש הסבר אחר?

ותשחק

New member
מה זו צדיקה?

תמיד חשבתי ש'צדיקים' זה אותם האנשים, שאין להם קושיות בתוכם, שאין להם את כל חיבוטי הנפש וההתנדנדות בדו-שיח שלה עם השם.. עד שבן דודי החרדי, 'תפס' אותי לשיחה ואמר - מי קבע את מושגי הצדיקות שלך? את צדיקה, שכל כך הרבה שנים עברת ניסיונות בחייך קשים לאין ערוך, ואת נשארת באמונתך, בשמחתך, בערכיך.. מי יודע?

מלודי6

New member
מישהו פעם אמר לי

שברגע שאומרים לך שאת צדיקה, את צריכה להגיד "אני משתדלת" ולא לנפנף את האמירה. אז ותשחק יקירתי, אני מעבירה אליך לתיקונך.

נוח איש צדיק ...

ואלו היה בדורו של אברהם ... רואים שזה מעלה יחסית לסביבתו , לנסיונות ויסורים , ולמציאות של חייו באופן כללי ... כך שלאור כל זה את צדיקה כפול מליון !

ותשחק

New member
../images/Emo183.gifויש לי עוד מחשבה

שאשמח לשתף. בליל שישי, דיברתי על כך עם היושב במרומים, ושאלתי אותו. הרי גם אני בתו של ה', וגם מי שהיה בעלי, הוא בנך. ולשנינו אתה רוצה שיהיה טוב. והטוב שאני מבקשת, בשבילו הוא רע. כך הוא רואה זאת. אז מה עלי לעשות? רק ביקשתי - תן לי דעת ה', לעשות את הטוב בעיניך. זה קשה, אך אין לי פתרון אחר לסוגיה זו.

פעם שאלתי טוען רבני ...

איך אתה מבקש פרנסה בראש השנה ?! ענה בפיקחות : כל הזוגות שצריכים להתגרש , שיבאו אלי ... לכן צדיקה שלי , את צריכה להתעסק רק עם עצמך , כי זה מה שנוגע לך ... ומה שנוגע לו , אינו נוגע לך ... אז מהסיפור ההוא אפשר ללמוד כיצד להתפלל ... כגון: אל מלא רחמים , הצילני מיד בעלי לשעבר , ואל תצער אותו בגללי , אלא עי אחרים , ואם אפשר שלא לצערו בכלל , מה טוב , ואם לאו , שלא אדע מזה , כי אז אצטער גם אני וחבל ... ומה אבקש , רק שתסתום לו את הפה הגדול שלו וישכח ממני , בדיוק כפי שאני מנסה , ולא כ`כ מצליחה , אבל אם אפשר שיצא מחיי , מה שיותר מהר , כי איני יודעת לעשות זאת כפי שאתה יודע לעשות ... אולי בקיצור , במקום זאת , תן לי בחור נהדר , מקסים ורומנטי כמוני ועי זה אצליח להתנתק מהקרציה ששמה היה פעם בעלי , אבל פעם אחת ולתמיד , תתן לו , ברחמים רבים , זבנג כמו שצריך , אבל בלי שירגיש שזה זבנג , רק כאזהרה , וכך סוף סוף יהיה לי קצת נחת ... תודה !

ותשחק

New member
ואוו בטר

אתה גדול! החכמתי וצחקתי צחקתי. ועם זאת - זה היה במקום שבסוף דבריך לא הוספת את ה'חחח'.. תודה מעומק לבבי.

ותשחק

New member
זה כל עצותיכם?

אשמח לשמוע עוד, כי הדברים הולכים ומחריפים.

סומבודי

New member
קשה להשמיע דברים באפלה.

לכל מטבע יש שני צדדים, ייתכן ואת רואה דברים בצורה שגויה, או נלחמת ללא מטרה. כולנו שרויים, או היינו שרויים במאבק כזה או אחר. מבלי לרמוז לדבר, שוכן המרומים יודע כי לא כולם היו מוצדקים. אם תובנות את מחפשת, אנא שפכי אור על הפרשה, ונשמח לשתף ממחשבותינו.

אין לי הרבה מה להגיד... אבל

תראי הייתי נשוי וכו" בקיצר גרושתי החליטה להתגרש כי לא מתאים לה להמשיך וכו" התנאיי הראשון שלי היה .... שכמו שהתחתנתי מאהבה ושלום ככה אני גם רוצה להתגרש מאהבה ושלום וללא מלחמות.... אמרתי קחי הכלללללל מה רוצה ? תקבלי...רק לא מלחמות כי אני ממש לא בנוי לזה ולא מחבב בכלל מלחמות וברוך השם כך זה היה.... רק שמשמיים דאגו באמת להשאיר לי את מה ששיך להשאר אצלי... וזה בא ממנה ללא כל דרישה מצידיי... מה שאני רוצה להגיד לך בזה שאין כמו דרכי שלום.... וגדול השלום שאפילו שמו של מי שאמר והיה העולם נמחק על השלום.... אני לא יודע מה עובר עלייך ממש ... אבל יש לי עצה אחת שיכולה מאוד מאוד לעזור.... תאמצי אותה למה אני ראיתי את זה בחוש בהרבה דברים בחיים...לא תפסידי אז ככה...מובא בספר "מדרגת האדם" (הסבא מנוברדוק) " בעת שהאדם מסכים בדעתו כי הוא ראוי לנס.ולא מתהפך בדעתו כלל לצד אחר. זה גופא הגורם שיהיה ראוי.ואם נתרפא בדעתו.ומפחד שמא אינו ראוי.זה גופא הגורם שלא יהיה ראוי" שמעתי תפירוש לזה פשוט מדהים......... זה אומר לא משנה. מי אתה.. ומה הדרגה שלך.. ומה המעשים שלך ברגע שאתה מסכים בדעתך בהחלטה ברורה ללא כל ספק שאתה ראוי לנס ויש ברצונך שהדברים יסתדרו על הצד הטוב ביותר פשוט אתה זה הגורם שמשמיים יעשו את בקשתך ויהיה לך נס.. אבל אם תהיה בספק לגבי עצמך האם אני ראוי או לא? זה הגורם שאז יחליטו משמיים כבר לפי מעשיך אם באמת אתה ראוי או לא.. אני מאחל לך שתהיי חזקה ופשוט תחליטי שאת ראויה ובאמת ראויה לנס ואז תראי שהכל יסתדר על הצד הטוב ביותר בעז"ה.. היי חזקה... ושיהיה המון בהצלחה

ותשחק

New member
אין לי מילים

אלא להביע את הערכתי הכנה, כלפי דבריך הטובים והחשובים. זה היה מאוד מדוייק בשבילי לשמוע את הדברים האלו. ומעניין שאני כתבתי לך מליבי בדיוק את אותם הדברים, ביחס למידת הבטחון. אני הולכת להדפיס את תשובתך, ואני אומרת לך: תודה תודה תודה!

אם כבר דברנו על בטחון....

נאמר בירמיה פרק יז" פסוק ה" ו" "כה אמר ה" ארור הגבר אשר יבטח באדם ושם בשר זרעו ומן ה" יסור לבבו.... " ברוך הגבר אשר יבטח בה" והיה ה" מבטחו" יש פירושים רבים על זה....אבל ראיתי מלבי"ם מדהים... והוא מפרש כך..... " ברוך הגבר אשר יבטח בה".. שזה אומר לא לבד שיבטח בה" כי גם והיה ה" מבטחו .... אלא הבוטח בה" שיושיעו ע"י אמצעיים טבעיים אז הגם שזה נקרא בוטח בה" בכל זאת הבטחון שלו היינו הדבר שעל ייידו הוא ישיג את בטחונו אינו בה" אלא רק באמצעיים הטבעיים שדרכם כביכול הוא בוטח בה" שיושיעו ע"י זה...אז בעצם זה לא בטחון בה" אלא יותר באמצעיים הטבעיים...(אז בעצם אין פה בטחון בה" ) אז הגם שאינו בבחינת ארור כמו שכתוב בפסוק מאחר שבאזה נקודה מסויימת הוא בוטח בה" רק שזה ע"י אמצעיים אבל אינו ברוך גם..... מתיי יקרא ברוך.... אלא רק אם יבטח בה" שיושיעו בלי שום אמצעיים ..ובלי שום נגיעות .. ואינטרסים אישיים.. אלא יאמין במה שיבחר ה" בשבילו זה ההכי טוב בשבילו וזה הטוב האמיתי ויהיה בטחונו שלם בה" בלי שום אמצעיים כלל וכלל עד שה" הוא המבטח שלו באמת.. היינו הדבר שבו הוא תולה להשיג את בטחונו אז ברוך הגבר ואז ממלא ישועת ה" כערף עיין כי הוא כבר בבחינת בוטח שלם.. ועל זה מובא בספר "שבילי אמונה" שחברו נכד הרא"ש והוא כותב כך.. "ברגע שאדם מדביק שכלו במשפיעו פועל פעולה אחת" היינו ברגע שאדם מתפלל מעומק הלב ובאמת מעומקא דליבא.. מתוך הכאב..מהמקום הגרוע ביותר שהוא נמצא שזה כבר בבחינת חרב חדה מונחת על צווארו...ואז בתפילתו מדביק שכלו למשפיעו היינו שמנתק עצמו מכל תחושות העולם ונדבק בתפלתו לבורא עולם שהוא כל יכול ...אז ממלא הוא והקב"ה כביכול פועלים פעולה אחת שזה אומר שמה שבקש ומה שרצונו שיהיה כביכול משמייא מסכימים איתו למלא את בקשתו ולמלא את רצונו... זה מדהים עד כמה כח טמון בנו להשיג הכל אם רק נרצה.......... שיהיה בהצלחה יקירה ....

ותשחק

New member
אני צריכה לקרוא את זה שם

כדי להבין עוד יותר, כי דיברת כאן על שני דברים, על פי מה שהבנתי - גם על מידת בטחון בה' כמשהו מעל הטבע הרגיל שלו, וגם על מידת הבטחון כמשהו שהוא בלי נגיעות אישיות - כי זה טוב לי כך וכך.. בכל מקרה, תודה רבה, ונשקול ברצינות לצרף אותך כגבר היחידי (!) לשיעור הנשים, שבעזרת ה', אולי נתחילו אחרי פסח, ושעתיד לעסוק במידת הבטחון..
ישר כח!!

אין סוף לזה.......

יש עוד מלא פירושים על התורה שהם בעצם באים בדרך של מוסר ועבודת ה".... ואפשר לדבר על זה המון...............

ותשחק

New member
במקרה שלי

כשהחלטתי להתגרש, מי שהיה בעלי כל כך נפגע, והחליט לצאת כנגדי במלחמות ועוד מלחמות ועוד מלחמות. פעם חשבתי שאני אולי משיבה לו מאבק ולכן הוא נלחם נגדי, אך היום אני יודעת שאיני נמצאת מולו במאבק, גם לא במחשבתי, וזה גורם לו עוד יותר להיאבק נגדי, כי הוא רואה כמה אני הולכת ומתחזקת בבטחון הפנימי שלי, בלי צורך להגן על עצמי מפניו, וזה "מטריף" אותו.

איך ההסדרי ראייה שלכם?

האם הוא לוקח את הילדה לשבת כל שבועיים כמקובל? ולוקח אותה לישון אצלו בימי שני ורביעי? אם כן לא מבינה מה הבעיה שלו . תמוה. ודי לחכימא.

למעלה