אז יש לי שאלה

alissre

New member
אז יש לי שאלה

אז השאלה שלי היא האם פרוג-רוק הוא גם תרבות, זרם אמנות, תנועה, או מוסיקה. לדוגמא להבדיל מוסיקה רומנטית שבהקשר היסטורי שייכת לתנועה הרומנטית שהיא הרבה יותר ממוסיקה, זה ספרות, פילוסופיה, ציור, שירה, ואם זו היתה תנועה מודרנית אז קולנוע. האם יש איזו מקבילה לייסורי ורתר הצעיר לצורך העניין (נניח יסורי ברייטמן הצעיר, אני יודע... :)). טוב זו השאלה בגדול

Mr Mustard

New member
פחות או יותר

הרוק המתקדם מחובר לתרבות הנגד של ההיפים בארה"ב ולסצנת המועדונים של סוף שנות השישים בבריטניה. אבל בעצם פרוג זה ממש ז'אנר מוזיקלי ולא רק חלק מההיסטוריה של המוזיקה, ולכן הוא מתקשר למגוון תרבויות משנות השישים ואילך, אבל בגדול, בכל זאת, הפרוג הקלאסי של אמצע שנות השבעים מתקשר לתרבות הנגד של סוף שנות השישים ומהווה מעיין המשך אליה.

alissre

New member
אולי עדיף לנסח את השאלה אחרת

האם יש ספר שקשור לר"קם או סרט קולנוע או ציור או יש הוגה דעות שקשור לרק"ם (למעט הוגה הדעות המפורסם חבר הפורום) ? אני לא מתכוון מההיבט הביוגרפי-ביקורתי-או משהו שבא לקדם או לשרת מוסיקת ר"קם לחילופין: האם יש איזשהי תרבות שבתוכה הרק"ם מרגיש הכי נוח ?

Mr Mustard

New member
בדיוק כמו שאמרתי

תרבות הנגד של שנות השישים. בנוסף לכך, בספרות, קולנוע ואומנות לרוק המתקדם יש קשר די הדוק למד"ב ולסוריאליזם, אבל זו רק ויזואליות שהוא לקח על עצמו, ולא ממש קשר תרבותי הדדי.

The Cabana Boy

New member
לא

רוק מתקדם לא ז'אנר, אלא גישה מוזיקלית, כמו אוונגרד. אין זרם באומנות, ספרות, פילוסופיה, קולנוע וכ'ו, אך תרבות ה-Counterculture שהיתה בשיאה בסוף שנות השישים ובתחילת שנות השבעים קשורה בהחלט לפרוג-רוק ולמוזיקה הפסיכדלית.

The Cabana Boy

New member
Counterculture אם לא היה ברור

כל ההיפים/ילדי הפרחים, the me generation, the baby bust.

alissre

New member
אני לא בטוח שאתם צודקים

לגבי ההקשר לתרבות הפסיכדליה ותרבות הנגד. לפחות לפי המקור הבא שנראה לי די אמין אם לשפוט על פי מה שכתוב שם, את טועים כמדומני http://www.scaruffi.com/history/cpt24.html נראה מהכתוב שההיפך הוא הנכון- הרוק המתקדם אמנם מבוסס על המוזריות של הפסיכדליה אבל הוא תופעה שנובעת מנסיון בריטי למסד את הרוק כצורת ביטוי שאיננה פוליטית, שאיננה תופעה ששייכת לצעירים או להיפים, שאין לה בהכרח מסרים אנטי ממסדיים, שאיננה כלי להעברת מסרים פוליטיים. כלומר מדובר כאן בתרבות שמתנגדת למסרי האנטי מיינסטירם של רוק אמריקאי נוסח פרנק-זפה, מחתרת הקטיפה, ודומיהם. לא מזמן הופע כאן שירשור לגבי רוקמתקדם אמריקאי, ונדמה לי אם לשפוט על פי המידע המועט שקיים ברשותי שזו סצינה מאוחרת יותר, שאיננה חלק מהרוק המתקדם הקלאסי

alissre

New member
רק הערה לגבי דברי הנכוחים

כתבתי "כלומר מדובר כאן בתרבות", לא זו טעות, זו השאלה אם זו תרבות, איך כתבתי דבר כזה זה אינני יודע

Mr Mustard

New member
אבל פראנק זאפה ומחתרת הקטיפה

ממש לא היו חלק מהתרבות של דור הפרחים ותרובת הנגד, להפך כל מה שעשו כמעט יצא כנגד התרבות הזו (פראנק זאפה צחק וירד על היפים ולו ריד כתב על סמים, זונות, סאדו-מאזו וקוקסינלים במקום לדבר על פרחים, אהבה ושוקולד). עד כמה שתרובת ההיפים היא כביכול לא ממוסדת, היא בכל זאת הייתה תרבות פופ והייתה די ממוסדת.

למעלה