אז יש בכל זאת שפור.

אז יש בכל זאת שפור.

למרות כל הביקורת שלי על ה שר או צר, יש להודות שיש שפור מסויים. לא ניתן להתעלם מכך שיש גדול של 8% בפדיון המסחר והשרותים. זה כנראה מצביע על תפנית ממשית. לדעתי, בקזוז גדול האוכלוסיה, אינפלציה במוצרי מזון, הצפה במוצרי זבל מסין, עדיין יש גידול ממשי בפעילות. נקווה שהשפור ימשך. כן, צריך גם להגיד מלה טובה עליו.

Boogieman

New member
אם צריך אז צריך...

השאלה היא האם צריך, עליה בפדיון המסחר והשירותים זה לא דבר טוב כשלעצמו. כדי לברר אם זה טוב, ולמי זה טוב, צריך לשאול למה זה קורה ולמי הולך הכסף. זה שבעלי העסקים מרוויחים יותר (זה מה זה אומר) עדיין לא אומר שמצבו של מישהו חוץ מהם השתפר, הגדלת פדיון אפשר להשיג באותה מידה ע"י הורדת שכר העובדים (לא טוב) כמו שאפשר להשיג את זה ע"י כך שלאנשים יהיה יותר כסף לבזבז (טוב). השאלה היא, מה מהם. השאלה השניה, למי הולך הכסף, ראינו שהרוב המוחלט של רווחי הצמיחה למיניהם הולכים לשני העשירונים העליונים בלבד, אם זה המצב גם הפעם אני לא רואה סיבה למסיבה. בקיצור, צריך לבדוק מה קורה בדיוק ולא לשמוח כל פעם שביבי מראה איזה גרף במגמת עליה, חייבים לדעת מה זה אומר בתכל'ס לפני שמחלקים סופרלטיבים או קוטלים. למישהו יש עוד פרטים?

דור לוי

New member
תיקון ושאלה

תיקון קל בנוגע למונח 'פדיון': פדיון הכוונה לכמה כסף 'נכנס לקופה' או בכמה פדו הרוכשים את השרות/המוצר שקיבלו. אפשר להגדיל את הפדיון אם מוכרים יותר ו/או מוכרים במחיר גבוה יותר. בין הפדיון והרווח יש את סעיפי ההוצאות, הוצאה לשכר היא אחת מהן. הגדלת הרווח ניתן לבצע ע"י קיצוץ בשכר העובדים. לעצם העניין מסכים עם מה שכתבת, סקרן מה דעתכם לגבי הניתוח שלי ובפרט לחלק האחרון בהודעה הבאה: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=865&msgid=47876052

Boogieman

New member
תודה על התיקון.

עוד דבר שיכול לגרום לעליה בפדיון זה שהעשירונים העליונים מיציאים יותר כסף.

איך אתה מנתח את הנתונים?

האם אין עלייה בפדיון בחניות המזון וכו'? 8% זו עלייה גדולה, ולא נראה לי שניתן להסביר אותה רק מגזרית. כמובן שאני חולק בדברים רבים על ה שר או צר, ויש עוד צעדים מגוונים ואנושיים שניתן ואף חייבים לעשות. אבל לראשונה מזה זמן רב, כח הקנייה כנראה עלה בצורה משמעותית.

דור לוי

New member
תוכל לצרף קישור פעיל לידיעה?

אני רוצה לבחון את הפרטים. אני זז עכשיו, אבל אם אספיק אנסה לבדוק זאת הלילה או מחר. בתודה מראש

דור לוי

New member
ברגע הראשון חשבתי...

מצטער על התשובה המאוחרת - גם כרגע התשובה חלקית... ברגע הראשון שקראתי את ההודעה חשבתי שמדובר בפרסום 'מטעם' גופים כמו איגוד לשכות המסחר, התאחדות התעשיינים (או להבדיל בנושאים אחרים המכון הישראלי לדמוקרטיה ומרכז אדווה) וכד'. במקרה ראיתי ידיעה באתר NFC שכותרתה: מדענית אמריקנית: "לגדל ילדים צמחוניים זה לא מוסרי" http://www.nfc.co.il/archive/001-D-64490-00.html?tag=18-41-09 "קיימים די מחקרים שהראו בבירור כי כאשר אשה נמנעת ממזונות מן החי, התינוק שלה נולד קטן, מתפתח באיטיות ומפגר מבחינה התפתחותית; קהילת הצמחונים דחתה את הטענות ואמרה כי מחקרים מטעמה מראים כי צמחונים לעיתים קרובות בריאים יותר מאשר אוכלי הבשר (מאת: יפעת גדות 21/02/2005) ואז אחת התגובות שנכתבה העלתה את הנושא של 'מחקרים מטעם' הפנתה לקישור בנענע (כנראה בגלל הקושי לצרף לינקים ב NFC): http://forums.nana.co.il/Message/MessageFull.asp?MsgID=6781605 מכיון שאין זו המומחיות שלי - אני לא נוקט עמדה בויכוח הספציפי - רק הבאתי כדוגמא את קיומו. בינתיים בדקתי ומדובר בפרסומים של הלשכה לסטטיסטיקה: גידול של 8.1% בפדיון ענפי המסחר והשרותים בשנת 2004 http://www.cbs.gov.il/hodaot2005/23_05_34.htm מכירות של רשתות השיווק בשנת 2004 http://www.cbs.gov.il/hodaot2005/23_05_18.htm כאן הבעיה שבד"כ עיתונאים מביאים אותם מועתקים כמעט מילה במילה ללא בדיקה מה הנתונים אומרים. הלשכה (ולדעתי בצדק) מקפידה שלא לנקוט עמדה, וגם לכסתח עצמה לגבי הבעיות שבמדידה. חלק מהבעיות המשמעותיות בפניהן עומדת הלמ"ס בכלל לא מגיעות לשלב הכסתוח - פרפ יצחקי ברגע של גילוי לב לרינו צרור סיפר עליהן... בינתיים רק צרפתי את הקישורים להודעות של הלשכה, באינטואיציה ראשונית נראה לי שדעתי דומה לדעת בוגימן. אם יהיה לי משהו להוסיף, במגבלות הזמן, אעשה זאת.

Boogieman

New member
אני לא מנתח את הנתונים.

בגלל שאין לי מספיק מידע. זה מה שאני טוען, עד שלא ננתח את הנתונים ונדע למה זה נגרם אני לא רואה סיבה לחלק מחמאות לשר האוצר או למישהו אחר. אם, אחרי ניתוח הנתונים, יתברר שזה קרה בזכות מדיניותו של ביבי ושזה משקף עליה ברמת החיים הכללית ולא רק עליה בהוצאות של המאיון העליון על מרצדסים חדשים אז אני אהיה הראשון להחמיא לשר האוצר. היות שאני יודע כמה קל לבודד איזה נתון ולהציג גרף עולה בשביל להראות כמה שהכל טוב כשבמציאות המצב אולי שונה, אני חושב שכדאי לחפור קצת בנתונים ולראות מה המספרים האלה אומרים בתכל'ס.

Boogieman

New member
או קיי, ניתוח על רגל אחת.

אמנם אין לי את כל החומר ואם היה לי הייתי בטח סתם טובע במספרים ומסתבך, אבל מהמעט שכתוב בשני הקישורים אפשר, לדעתי, להבין משהו. בוא נשאל את השאלה "מי מוציא יותר כסף ומי מוציא פחות כסף" מתוך הנחה שיש התאמה בין השינויים בהוצאות לבין שיפור או התדרדרות במצב הכלכלי. ובכן, ירידה של 7.6 ברשתות השיווק. רשתות השיווק זה המקום שבו קונים בעיקר בעלי הכנסות נמוכות ובינוניות, אם שם חלה ירידה אז כנראה שיש לאנשים האלה פחות כסף לבזבז. עכשיו בוא נראה איפה חלה עליה. עליה של %10.1 בשירותי אוכל והארחה, זה אומר שלמי שהיה לו כסף למסעדות ובתי מלון יש עכשיו יותר כסף למסעדות ובתי מלון ממה שהיה לו קודם. מי שקונה ב"מגה" בד"כ לא מוציא כסף על שירותי אוכל והארחה. אני מניח שלרגיעה הבטחונית יש גם חלק בעניין. עליה של 11.9% בענפי נדל"ן והשירותים העסקיים הכוללים שירותי מחשוב, עריכת דין, ראיית חשבון, שמירה וניקיון, גיוס כוח אדם ופעילויות עסקיות אחרות. שוב, מדובר בהגדלת ההוצאות במגזר העסקי, קוני "מגה" לא שוכרים לעצמם שירותי מיחשוב או שמירה ונקיון. עליות קטנות יותר נרשמו בשירותי החינוך והבריאות, קשה לדעת מה זה אומר בדיוק, האם זה הוצאות של אנשים אמידים על רפואה וחינוך פרטיים או שזה אומר שמערכת החינוך וקופות החולים מצליחות לסחוט יותר כסף מהציבור. את זה קשה לדעת. בכל אופן, על פניו נראה שמה שהנתונים מראים הוא שהעשירים מוציאים יותר כסף והעניים מוציאים פחות. שזה אומר שהעשירים מרוויחים והעניים מפסידים. סורפרייז סורפרייז. זה לא אומר ששר האוצר נכשל, להיפך, זה בדיוק מה שהמדיניות שלו אמורה להשיג והיא בהחלט מצליחה.

מטומטם ברדיו שאל אם המיתון נגמר

כי השנה קנו 50 מכוניות ביותר ממיליון שקל כל אחת...

למעלה